Görüş Bildir
Haberler
Ülkemiz Yeni Soğuk ve Yağışlı Sistemin Etkisine Giriyor

Ülkemiz Yeni Soğuk ve Yağışlı Sistemin Etkisine Giriyor

Onedio Medya
05.02.2016 - 08:38

Hava sıcaklığı, bugün Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte Marmara'dan başlayarak hissedilir derece azalacak. Hafta sonu kuzey, batı ve iç kesimlerde de azalarak mevsim normallerinin altına inecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Trakya kesimi ile akşam saatlerinden sonra Marmara bölgesi ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi beklenmektedir. Yağışların; Marmara bölge geneli ve Kıyı Ege ile gece saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, Doğu Akdeniz ve güneydoğu kesimler ile Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, İç Anadolu, Göller Yöresi ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Trakya kesiminde, öğleden sonra Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile İstanbul çevrelerinde, akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • PUS VE SİS UYARISI: İç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya kesimi ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarında, öğleden sonra bölgenin batısı ile İstanbul çevrelerinde, akşam saatlerinde güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BURSA Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 17

EDİRNE Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. 3

İSTANBUL Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, öğleden sonra yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğle ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 8

YALOVA Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 12

EGE

Çok bulutlu, Kıyı Ege ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra kuzey ve iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

AYDIN Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 15

DENİZLİ Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 14

İZMİR Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 15

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra Göller Yöresinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Göller Yöresinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 19

ANTALYA Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren batı kıyıları, öğle saatlerinden itibaren il geneli aralıklı sağanak yağışlı 17

ISPARTA Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9

MERSİN Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 20

İÇ ANADOLU

Parçalı, batı ile zamanla bölge genelinin çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde batısı ile Nevşehir ve Niğde çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olması beklenmektedir. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKSARAY Parçalı, akşam saatlerinden itibaren çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu 13

ANKARA Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 14

KONYA Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 14

YOZGAT Parçalı, akşam saatlerinden itibaren çok bulutlu 13

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden sonra Zonguldak, Bolu, Düzce ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BARTIN Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmurlu 14

BOLU Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere kar yağışlı 12

SİNOP Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 14

ZONGULDAK Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmurlu 13

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Çorum çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BAYBURT Parçalı bulutlu 4

ÇORUM Parçalı, akşam saatlerinden itibaren çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 14

SAMSUN Parçalı bulutlu 18

TRABZON Parçalı bulutlu 18

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, batısı ile zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ELAZIĞ Parçalı bulutlu 5

ERZURUM  Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu -5

ŞIRNAK Parçalı ve az bulutlu 9

VAN Parçalı ve az bulutlu 5

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, batısı ile zamanla bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATMAN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 11

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 10

GAZİANTEP Parçalı, zamanla çok bulutlu 13

MARDİN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 9

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege’de tam fırtına, Güney Ege, Batı Karadeniz ve Marmara'da kuvvetli fırtına,Batı Akdeniz'de fırtına, Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava DurumuParçalı ve çok bulutlu, batısı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 (60-90 km/s), doğusu ilk saatler 4 ila 6 (30-50 km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s), batısı öğle saatlerinde kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m batısı 4,0 ila 5,0m. Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Yağmurlu, Rüzgar: kuzeydoğudan 7 ila 9 (60-90 km/s) km/s) kuvvetinde, Dalga: 4,0 ila 5,0m Görüş: zayıf.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 8 ila 10 (70-100 km/s), Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), öğleden sonra kuzeybatıdan 7 ila 9 (60-90 km/s), kuvvetinde, Dalga: 5,0 ila 6,0m Görüş: Zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve batısı sağanak yağışlı Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan, akşam batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), açıkları 8 (70 km/s) Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/s) batısında ilk saatler doğudan 7 (60 km/s) kuvvetinde Dalga: 1,5 ila 2,5m, batısında 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi. Yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgâr: doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
alp demir

Soğuk havayı bile yurtdışından alıyoruz arkadaş, yok mu yurtiçinde üretecek bir babayiğit?