Görüş Bildir
Haberler
Sizin için İtalya'daki en iyi 10 sanat akademisini sıraladık

Sizin için İtalya'daki en iyi 10 sanat akademisini sıraladık

İşte İtalya'daki en iyi 10 sanat ve tasarım akademisi

İtalya’daki en iyi sanat okulları genellikle Milano ve Firenze'de bulunmaktadır ve İtalya dünyadaki en iyi sanat okullarına sahiptir. Köklü bir tarihe sahip olan bu sanat okulları üniversite seviyesinde eğitim vermekte ve dünyanın her yerinden birçok yabancı öğrenciye ev sahipliği yapmaktadırlar. Peki size İtalya'yı sanat ve tasarım alanında bu kadar ünlü yapan nedir? İtalya'daki en iyi sanat akademileri hangileridir? 

Sizin için İtalya'daki en iyi 10 sanat akademisini sıraladık.

Kaynak: https://pavaedu.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Scuola Leonardo da Vinci

10. Scuola Leonardo da Vinci

1977 de kurulan Scuola Leonardo da Vinci Okulu sanat, moda, tasarım ve mimari dahil olmak üzere birçok alanda kurs sunmaktadır. Ayrıca kendi bünyelerinde İtalyanca dil eğitimi de veren bu kurum Milano, Firenze, Siena ve Roma'da bulunmaktadır.

9. Accademia Italiana

9. Accademia Italiana

Accademia Italiana, moda tasarımı, grafik tasarım, iç tasarım ve ürün tasarımı, takı tasarımı ve fotoğrafçılık ve yeni medya alanlarında programları olan uluslararası bir güzel sanatlar üniversitesidir. Üç yıllık lisans programları, mesleki sertifikalar, yüksek lisans dereceleri, kısa kurslar ve ABD üniversite öğrencileri için yurtdışında eğitim programları sunmaktadır.

8. NABA

8. NABA

NABA  kısaltması olan Yeni Güzel Sanatlar Akademisi, Milano merkezli ve Roma'daki ikinci bir kampüste bulunan MIUR tarafından yasal olarak tanınan özel bir güzel sanatlar akademisidir.

NABA üniversite sektöründe, yüksek sanat ve müzikal eğitim alanında yer almakta ve yasal olarak tanınmış 1. seviye (derece) ve 2. seviye (yüksek lisans derecesi) akademik diplomalarını vermektedir.NABA 3.000'den fazla öğrenciyi ağırlamaktadır; Erasmus Projesi ile öğrenci ve öğretmenlerin diğer Avrupa ülkeleri ile bağlantılarını ve değişimlerini sürdürür.

7. Marangoni

7. Marangoni

Okul, 1935 yılında Milano'da, zamanın bilinen terzisi olan Giulio Marangoni tarafından kuruldu ve 1942'de kalıp yapımcılarının ve terimlerinin katıldığı profesyonel bir sanat okulu oldu. 70'li ve 80'li yıllarda daha sonra Ürün Geliştirme ve Pazarlamaya adanmış kurslarla bir Moda Tasarımı Okulu olarak kurulmuştur.

Istituto Marangoni özel bir moda ve tasarım okulu. Kampüsleri İtalya'da Milano ve Floransa'da, Londra ve Paris'te, Çin'de Şangay ve Shenzhen'de, Hindistan'da Mumbai ve Amerika'da Miami'de bulunmaktadır.

6. Domus Academy

6. Domus Academy

Domus Academy, Milano, İtalya'da bulunan özel bir tasarım okulu. Moda, endüstriyel tasarım ve tasarım yönetiminde lisansüstü ve profesyonel kurslar sunmaktadır. 

Domus Academy, 1982 yılında, Domus ve Quattroruote dergilerini yayınlayan Editoriale Domus sahibi Mazzocchi ailesi tarafından kuruldu. Maria Grazia Mazzocchi okul başkanlığını yaptı. Domus Academy aynı zamanda İtalya'da en fazla Türk öğrenciye sahip sanat akademilerinden biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Polimoda

5. Polimoda

Polimoda, Toskana'nın başkenti Floransa'da bulunan özel bir moda okulu. Yönetim kadrosunda Başkan olarak Ferruccio Ferragamo, Müdür olarak Danilo Venturi ve Strateji ve Vizyon Danışmanı olarak Linda Loppa yer alıyor.

Okul 1986 yılında Floransa ve Prato şehirlerinin ve New York Eyalet Üniversitesi Moda Teknoloji Enstitüsü'nün ortak projesi olarak kuruldu. Uluslararası Moda Teknolojileri Enstitüsü Vakfı'nın bir üyesidir.

4. Accademia delle Belle Arti Florence

4. Accademia delle Belle Arti Florence

Accademia di Belle Arti di Firenze ('Floransa güzel sanatlar akademisi') Floransa, İtalya'nın merkezinde Toskana'da bir öğretim sanat akademisidir.

Giorgio Vasari'nin etkisi altında 1563 yılında Cosimo I de 'Medici tarafından kurulmuştur. Michelangelo Buonarroti, Benvenuto Cellini ve diğer önemli sanatçılar onunla ilişkilendirildi.

3. The Florence Institute of Design International

3. The Florence Institute of Design International

FIDI, 2008 sonbaharında İç Tasarım ve Grafik Tasarım programlarında uzmanlaşmış ilk sınıflarını gerçekleştirdi. İngilizce dilinde verilen tüm kurslarla, akademisyenleri tamamen uluslararası öğrencilere odaklanmaktadır. Okul başlangıçta diploma ve yüksek lisans programları sağladı ancak 2014 yılında okul, Chester Üniversitesi ile işbirliği içinde lisans derecesine sahip BA (hons) tasarımı sunmaya başladı.

Floransa'nın tarihi merkezinde yer alan FIDI, nefes kesen iki Barok sarayı, Palazzo Marescialla ve Palazzo Fossombroni'de yer almaktadır.

2. SPD (Scuola Politecnico di Design)

2. SPD (Scuola Politecnico di Design)

Scuola Politecnica di Design (SPD), tasarım ve görsel iletişim alanlarında proje disiplinlerine odaklanan bir lisansüstü eğitim kurumudur. SPD'nin endüstriyel tasarım, iç tasarım, ulaşım ve araba tasarımı, görsel tasarım, 'Web Tasarım ve Multimedya' alanında yıllık kurları bulunmaktadır. Eğitim yoğun atölye çalışmalarında, laboratuvarlarda, teorik çalışmalarda, seminerlerde ve alandaki etkinliklerde düzenlenir; kurslar profesyonel staj ile son bulur.

1. IED (Istituto Europeo di Design)

1. IED (Istituto Europeo di Design)

Istituto Europeo di Tasarım (IED), 1966 yılında Francesco Morelli tarafından kurulan İtalya'da bulunan özel bir tasarım okuludur. 

Okul dört disiplin halinde düzenlenmiştir: Tasarım, Moda, Görsel İletişim ve Yönetim. 

Milano, Torino, Venedik, Cagliari, Floransa, Roma, Barselona, Madrid ve São Paulo gibi dokuz şehre ve 50.000 metrekareden fazla alan kaplayan on üç bölgeye yayılmıştır. İngilizce, İtalyanca, İspanyolca ve Portekizce: Birkaç dilde 29 farklı kurs süresi sunmaktadır. Bu kurslara, Enstitünün kırk yıllık tarihi boyunca her yıl yaklaşık 10.000 öğrenci, toplamda 90.000'den fazla öğrenci katılmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın