Görüş Bildir
Haberler
Ne İzleyeceğine Karar Veremeyenler İçin: Rotten Tomatoes'a Göre En İyi Komedi Filmleri

Ne İzleyeceğine Karar Veremeyenler İçin: Rotten Tomatoes'a Göre En İyi Komedi Filmleri

elif vural
06.02.2023 - 13:25 Son Güncelleme: 07.02.2023 - 13:41

Komedi filmi tutkunları kahkaha tufanına hazırsa eğer, Rotten Tomatoes'e göre geçmişten günümüze komedi filmlerine gelin hep beraber bakalım. Eminiz bu filmleri yalnızca bir kez izlemeyeceksiniz..

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. City Lights (1931)

45. City Lights (1931)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %97. 

Özet: Charlie Chaplin'in başyapıtı olan City Lights filmi, görme engelli genç bir kız ile evsiz bir gencin hikayesini konu ediyor. Kör bir çiçekçiye aşık olan ve sokaklarda yaşayan iyi niyetli bir serseri, kıza kendisini varlıklı biri olarak tanıtır. Bir milyonerin hayatını kurtarmıştır ve onun kendisine yardım edeceğine güvenmektedir. Adamı ziyaret edip sevdiği kızın gözlerini ameliyat ettirebilecek kadar para ödünç alabileceğini düşünür. Ama zengin insanlar aslında ikiyüzlü bir yaşam sürmektedirler. Sesli sinemanın yeni yayılmaya başladığı bir dönemde, bu devrimi reddederek yine sessiz çektiği filminde, neredeyse tüm becerilerini konuşturuyor Chaplin.

Oyuncular:  Charles Chaplin, Virginia Cherrill, Harry Myers

Yönetmen: Charles Chaplin

44. It Happened One Night (1934)

44. It Happened One Night (1934)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %98.

Özet: It Happened One Night'da Ellie Andrews, kocasıyla arasına girmeye çalışan zengin babasından kaçmaya çalışmaktadır. Kaçışı esnasında New York yolunda işsiz ve hikâye peşindeki bir haberciyle tanışır. İkilinin bundan sonraki amaçları, otostop çekerek varmak istedikleri yere ulaşmak olacaktır.

Oyuncular: Ward Bond, Blanche Friderici, Clark Gable

Yönetmen: Frank Capra

43. The Big Lebowski (1998)

43. The Big Lebowski (1998)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %79.

Özet: Bir karışıklık bazen umulmayan olaylara sebebiyet verebilir. Kaldı ki işin içinde para varsa olaya dahil olacak bir sürü insan da çıkar. Jeff Lebowski, böyle bir meselenin orta yerinde kalır. Kendisi bir milyoner ile karıştırılır. Milyonerin karısına ait borçlar ödenmemiştir ve bundan sebep kahramanımız gangsterlerden dayak yer ve çok değerli halısı zarar görür. Lebowski, ortadaki bu yanlış anlaşılmayı çözmek zorundadır. Adaşı olan milyonerin malikânesine giderek konuşmak ister.

Oyuncular: Jeff Bridges, Julianne Moore, John Goodman

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen

42. Duck Soup (1933)

42. Duck Soup (1933)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %91.

Özet: Freedonia ülkesinde, özgür ve cesur insanlar yaşamaktadır. Ama yine de bu ülke son zamanlarda yaşadığı ekonomik krizle epey sarsılmıştır ve iflasın eşiğine gelmiştir. Bu durumdan onları kurtaracak tek kişi zengin bir dul olan Bayan Teasdale'dir. Teasdale'in tek bir şartı vardır: Rufus T. Firefly'ın başkan olması. Öte yandan komşu ülke Sylvania ile gerginlik yaratılmaya çalışılmaktadır.

Oyuncular: Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx

Yönetmen: Leo McCarey

41. The Princess Bride (1987)

41. The Princess Bride (1987)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %97.

Özet: The Princess Bride filmi, Buttercup isimli bir masal kahramanının hikayesine odaklanmaktadır. Florin isimli hayali bir ülkenin çiftliğinde yaşayan Buttercup ile çiftlik çalışanlarından biri arasında masumane bir aşk doğmuştur. Buttercup'a duyduğu aşk için yaşadığı yeri terk eden Westley iyi bir geleceğe sahip olup evlenebilmeleri için bir gemiye atlar. Fakat yolculuk sırasında korsanların saldırısına uğrayan gemi iki aşığı birbirinden ayırır. Westley'nin öldüğünü düşünen Buttercup, derin bir hüzne ve umutsuzluğa kapılır. Çaresizce bir prensle evlendirilen Buttercup yakın zamanda kaderin çeşitli hamleleriyle karşılaşacak, hayatı beklemediği bir şekilde değişecektir.

Oyuncular: Cary Elwes, Robin Wright, Christopher Guest

Yönetmen: Rob Reiner

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. The Apartment (1960)

40. The Apartment (1960)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %93.

Özet: The Apartment'da C.C. Baxter, sıradan bir ofis çalışanıdır. Sıradan olmayan tek yanı ise kendi evinin anahtarını kendinden daha üst mertebedeki yöneticilere verip onlara bir şekilde yardım etmektir. Bir gün Baxter’ın da aşık olduğu asansör operatörü Miss Kubelik’in patronu Sheldrake yatmak üzere evine geldiğini fark eden Baxter oldukça şaşırır. Sheldrake tarafından bir anda terk edilen Kubelik intihara kalkışır; ancak Baxter’ın müdahalesi ile hayatta kalır. Buradan sonra Kubelik’in iyileşme olayların ise karışma süreci başlayacaktır.

Oyuncular: Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray

Yönetmen: Billy Wilder

39. Modern Times (1936)

39. Modern Times (1936)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %93.

Özet: Bir Charlie Chaplin klasiği olan Modern Times, 1929 yılında tüm dünyada baş gösteren ekonomik krizi ve dönemin atmosferini tüm çıplaklığıyla yansıtır. Film, döneminin sosyal ve ekonomik konumu üzerine gerçekçi yorumlar getirir. Bir fabrikada sıkı bir mesaiyle çalışan Şarlo’nun, bu tempoya ayak uyduramaması, beraberinde türlü yanlış anlaşılmalarla akıl sağlının yerinde olmadığına karar verilip hastaneye yatırılması gibi trajideleri konu alır. Hastaneden çıkan Şarlo, bu kez amaçsızca elinde salladığı kırmızı bayrak yüzünden komünist zannedilerek hapse atılır. Her haliyle kara komedi ve esaslı bir eleştiri niteliği taşıyan filmde Şarlo’nun hayatını değiştiren şey ise kimsesiz bir kızla yollarının kesişmesi olur.

Oyuncular: Charles Chaplin, Paulette Goddard, Henry Bergman

Yönetmen: Charles Chaplin

38. The Thin Man (1934)

38. The Thin Man (1934)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %98.

Özet: The Thin Mandedektifler Nick ve Nora Charles'in beraber göründüğü serinin ilk halkasıdır. W. S. Van Dyke'ın yönettiği bu kara komedide, New Yorklu bir mucit, cinayetler zincirinin baş şüphelisi olarak suçlanır. Bu durum macerayı seven ve gözüpek bir kadın olan Nora Charles'ın fazlasıyla ilgisini çeker. İşin içinde bir entrika olduğunu düşünen Nora, gerçeği ortaya çıkarmaya kararlıdır ve bu yüzden kocası Nick'e davayı kabul ettirip gerçek katili bulmaya ikna eder. İkili, hayatlarını ve Nick'in prestijini riske atacakları bir soruşturma sürecine girerler.

Oyuncular:  William Powell, Myrna Loy, Maureen O'Sullivan

Yönetmen: W.S. Van Dyke

37. The Jerk (1979)

37. The Jerk (1979)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %83.

Özet: Evlatlık olan Navin R.Johnson, 18 yaşına geldiğinde artık hayatı gezip öğrenmesi gerektiğine karar verir. Saf ve naif bir kişiliğe sahip olan Navin'in evi terk ettikten sonra başına türlü maceralar gelecek ve yolculuğu sınırları zorlayan bir deneyime dönüşecektir. 

Oyuncular:  Steve Martin, Bernadette Peters, Catlin Adams

Yönetmen: Carl Reiner

36. Life Of Brian (1979)

36. Life Of Brian (1979)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %96. 

Özet: Life Of Brain'de, üç bilge adam, iki bin yıl önce bir yapıya girip kralları için dua edeceklerdir. Yanlış bir odaya giren adamlar burada kundağa sarılmış bir bebek bulurlar. Bebeği kutsal sayan adamlar ona İsa ismini verirler. Kutsal bir varlık olarak görülen bu bebek, Brian, çevresi tarafından hayatı boyunca Mesih olarak saygı görecek; bu süreç boyunca din, siyaset, iktidar ve insanoğlu ile ilgili trajikomik olaylar yaşanacaktır. 

Oyuncular: Graham Chapman, Terry Gilliam, John Cleese

Yönetmen: Terry Jones

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Coming To America (1988)

35. Coming To America (1988)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %73.

Özet: Akeem, afrikalı bir prenstir. 21. doğum gününde ailesi tarafından daha önce hiç görmediği bir kadınla evlendirilecek olan Akeem, bu duruma karşı çıkar. Babasından izin alarak parası ve ünü için değil kendisini gerçekten sevecek bir eş bulmak için Amerika’ya gider. Babası, prensin başına bir şey gelmesini engellemek için onun yanında sadık uşağı Semmi’yi de gönderir. Prens, herkesten kim olduğunu gizleyerek Amerika’da hayatının aşkını bulmaya çalışır. Semmi ile birlikte farklı kimliklere bürünen Akeem, bu süreçte kendisine yeni arkadaşlar, düşmanlar ve onlarca bela edinir.

Oyuncular: Eddie Murphy, Arsenio Hall, James Earl Jones

Yönetmen: John Landis

34. Bridesmaids (2011)

34. Bridesmaids (2011)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %89.

Özet: Kadınların ilişkide dertleri nişanlansalar ve düğün arifesinde olsalar dahi asla bitmez. Annie, hayatı karman çorman giden, erkeklerle ilişkilerinde dikiş tutturamayan bir kadındır. Bir gün en yakın arkadaşı Lillian nişanlanır ve düğününde Annie’ye baş nedime olmasını teklif eder. Annie deli dolu bir kadındır ama diğer nedimelerin de, Helen,  Megan,  Rita ve Becca ondan geri kalır yanı yoktur! Film, Amerikalı bekarların bitmek bilmeyen evlilik öncesi sendromuna ve bu sendromun en iyi arkadaşlar üzerindeki travmalarına komedi çerçevesinden yaklaşıyor. 

Oyuncular: Kristen Wiig, Rose Byrne, Maya Rudolph

Yönetmen: Paul Feig

33. Withnail and I (1987)

33. Withnail and I (1987)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %92.

Özet: 1969 yılında Londra'da aktörlük yapan iki gencin hayatlarına ve talihsiz maceralarına odaklan film, kara komedi türündedir. Çok yakın arkadaş olan Withnail ve Marwood, son derece tembel, keyif düşkünü ve de alkolik işsizlerdir. Kenar mahallelerden birinde yaşayan ikili, başlarındaki belalardan kurtulmak için bir süreliğine Withnail'in amcasının kır evine taşınırlar. Burada sefalettten uzaklaşacaklarını düşünen ikili, başta Monty amcanın tacizleri olmak üzere çeşitli maceralarla karşılaşır. 

Oyuncular: Richard E. Grant, Paul McGann, Richard Griffiths

Yönetmen: Bruce Robinson

32. Annie Hall (1977)

32. Annie Hall (1977)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %97.

Özet: Komedyen Alvy Singer'ın ünlü şarkıcı Annie Hall ile olan ilişkisine değinen film, New York’un tanınan komedyenlerinden Alvy Singer’ın anlatıcılığı eşliğinde işlenmektedir. Film, komedyenin Annie Hall isimli ünlü şarkıcıyla olan ilişkisinin neden sonlandığını sorgulamasıyla başlar. Alvy, uzunca bir süre aşk hayatında başarısız olmuş, aradığı kadını sahte entelektüel ortamlarda bulmanın imkansızlığına kanaat getirmiştir. Ancak Annie ile tanışması adamın talihini bir anda döndürecek, garip bir ilişkinin başlamasına neden olacaktır. Yüzyılın gördüğü en ilginç beyinlerden biri olan müzisyen, yönetmen, senarist ve oyuncu Woody Allen’ın, bol yapıtlı filmografisinin en başarılı filmi olan Annie Hall sinema tarihinin en özgün komedilerinden biri.

Oyuncular: Woody Allen, Diane Keaton, Tony Roberts

Yönetmen: Woody Allen

31. Clueless (1995)

31. Clueless (1995)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %81.

Özet: Cher Horowitz, lisenin en popüler kızıdır. Çevresindeki hemen herkes ona hayranlık duymakta ve giyim stilini anbean takip etmektedir. Cher'in en büyük zevki çekingen ve içine kapanık görünen öğrencileri tespit edip onların görünümünü değiştirmektir. Böylece yardım ettiği herkes bambaşka birine dönüşür ve hayatı tamamen değişir. Cher'in son 'projesi' Tai isimli asosyal sınıf arkadaşıdır. Ne var ki bu süreç hepsinin hayatlarında yeni bir sayfa açacaktır. Jane Austen'in 1815 tarihli romanı Emma'dan esinlenilerek beyazperdeye aktarılan film, Beverly Hills'de yaşayan bir grup gencin dünyasını izleyiciyle buluşturuyor. 

Oyuncular: Paul Rudd, Donald Faison, Alicia Silverstone

Yönetmen: Amy Heckerling

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Raising Arizona (1987)

30. Raising Arizona (1987)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %90.

Özet: Hi McDonnough, sürekli olarak suç işleyip her seferinde hapise düşmektedir. Bir gün her defasında resmini çeken kadın polise bir teklif getirir. Ona evlenme teklif eder ancak bu gerçekleşirse suç işlemekten vazgeçeceğine söz verir. Gerçekten de evlenirler. Hi, bir fabrikada çalışmaya başlar. Karı koca birlikte güneşin batışını izlerler. Bir gün çocuk istediklerinde ve Ed’in kısır olduğu anlaşıldığında mükemmel bir çözüm bulurlar. Bölgenin en zengin adamı Nathan Arizona’nın henüz doğmuş beşizlerinden birini çalacaklardır. Yeniden suç zamanı gelmiştir!

Oyuncular: Nicolas Cage, Holly Hunter, Trey Wilson

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen

29. The Philadelphia Story (1940)

29. The Philadelphia Story (1940)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %100.

Özet: Kendisine kalan miras sonrasında zengin bir kadın olan Tracy Lord'un varlıklı bir kadın olduktan sonra yaptığı ilk şey, çapkın kocası Dexter Haven'den ayrılmak olmuştur. Ayrılıklarının üstünden iki yıl geçer ve Tracy yeniden bir evlilik hazırlığına girişir. George Kittredge isimli oldukça saygı duyulan bir adamla evlenmeye hazırlanan Tracy'i öngöremediği bir sürpriz beklemektedir. Dexter Haven, bir dergi için çalışmaktadır ve arkadaşlarıyla biraraya gelip kurnaz bir plan kurmanın hazırlığındadır. Fakat düğün gününden bir gün önce işleme sokulan plan işleri karıştıracaktır. 

Oyuncular: Katharine Hepburn, Cary Grant, James Stewart

Yönetmen: George Cukor

28. A Night At The Opera (1935)

28. A Night At The Opera (1935)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %97.

Özet: İki sevgili gittikleri operaya kabul edilmezler. Marx kardeşler de genç aşıklara şans verebilmek için gerçek tenorun gelmemesini sağlarlar. Marx kardeşlerin eğlenceli maceralarını izlerken kahkaha cümbüşüne hazır olun!

Oyuncular: Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx

Yönetmen: Sam Wood, Edmund Goulding

27. Dumb & Dumber (1994)

27. Dumb & Dumber (1994)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %68.

Özet: Kirli ve dağınık bir evde yaşayan iki avanak arkadaş Llyod Christmas ve Harry Dunne, sürekli işlerinden kovulmaktadır. Llyod, Rhode Island’da limuzin şöförlüğü yapmakta iken bir gün güzel ve zengin bir kadın olan Mary Swanson’ı havaalanına götürür ve bu esnada ona aşık olur. Mary havaalanında bir çanta unutur, çantayı alan Llyod Mary’nin gözüne girme umuduyla çantasını ona geri götürmeyi kafasına koyar. Llyod, malum sebeplerle Mary’nin ulaşacağı uçağa yetişmeyi beceremez. Bunun üzerine ikili Harry’nin yeni (ve başarısız) köpek işi için bir köpek şeklinde dekore ettiği kamyonuyla Mary’i Aspen’da bulmaya çalışır. Bilmedikleri gerçek ise çantanın parayla dolu olduğu ve Mary’nin onu havaalanında kaçırılan kocasının hayatını kurtarmak için fidye olarak bıraktığıdır...

Oyuncular: Jim Carrey, Jeff Daniels, Brady Bluhm

Yönetmen: Peter Farrelly, Bobby Farrelly

26. A Fish Called Wanda (1988)

26. A Fish Called Wanda (1988)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %96.

Özet: A Fish Called Wanda filmi, modern klasikler arasına girmiş eşsiz bir komedidir. Elmaslara pek düşkün(!) olan seksi Amerikalı Wanda ve erkek arkadaşı Otto, bir elmas koleksiyonunun soygununu planlayıp gerçekleştirmek üzere İngiltere’ye gelirler. Ekibin diğer üyeleri George ve Ken’dir.Wanda ve Otto elmasları kendilerine saklamak istedikleri için George’u polise ihbar ederler. Oysa elmasları çoktan başka yere saklamıştır. Wanda elmasların yerini öğrenmek için son çare olarak George’un avukatıyla yakınlaşmak zorunda kalır ve komedi doruğa tırmanır.

Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Michael Palin, John Cleese

Yönetmen: Charles Crichton, John Cleese

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Elf (2003)

25. Elf (2003)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %85.

Özet: Kuzey Kutbu’nda büyüdüğünden kendini bir elf zanneden Buddy'nin boyu uzamaya başlayınca, aslında bir insan olduğu ortaya çıkar ve Buddy eşyalarını toplayarak babasını bulma amacıyla New York’a gelir.  Kendi büyüdüğü dünyaya benzemeyen New York ona bir baba, yeni bir anne ve bir kardeş kazandırır. Fakat bu insanların Noel’e inançları zayıftır ve Buddy en çok buna şaşırır.

Oyuncular: Will Ferrell, James Caan, Zooey Deschanel

Yönetmen: Jon Favreau

24. Superbad (2007)

24. Superbad (2007)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %88.

Özet: Superbad, bir lise komedisidir. Film, liseden mezun olmak üzere olan asosyal iki ergen gencin ibret dolu serüvenlerini alaycı bir dille anlatıyor. Superbad'in yaratıcıları, bu filmin tipik gençlik filmlerinde karşılaşılan geleneksel lise hiyerarşisine sahip olmadığını söylüyorlar. Örneğin lisenin, karizmatikler ve ezikler şeklinde bölünmüş olamayacağını, bunun mutlaka bir arası olduğunu ve filmde bunu da yansıtmak istediklerini savunuyorlar. 

Oyuncular: Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse

Yönetmen: Greg Mottola

23. There's Something About Mary (1998)

23. There's Something About Mary (1998)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %84.

Özet: Ted Stroehmann şanssız ve kaybeden insanlardan biri. Psikiyatristini çıldırtan, mezuniyet gecesi hayalleri pantolonunun fermuarına yakalanan garip kişiliklerden. Bu zavallı ve talihsiz adamın tüm yaşamı boyunca şans yalnızca bir kere yüzüne gülmüştür. Bütün erkeklerin hayalindeki kadın onu 17 yaşındayken bulmuş ve mezuniyet gecesine birlikte gitmeyi teklif etmiştir. Mary Jenson gerçek bir ilahedir, o geceye bir fermuar faciası sonunda Ted onunla gidememiş olsa da. Okul bittikten sonra ailesi ile Florida'ya taşınır. Ted aradan geçen 12 yıl boyunca onu bir daha görmez. Ama Ted’e Mary’i unutturmayan ve hayatını yalnızca ona bağlayan bir şeyler vardır. Hala onun için deli olmaktadır. En yakın arkadaşı Dom’un ısrarları üzerine onu Miami de takip edecek bir özel dedektif tutar. Kiraladığı dedektif Healy ise müşterisi olan Ted’e Mary hakkında yalan söyleyen ve aslında kendi de Mary’e aşık olan daha çok kullanılmış araba satıcısına benzeyen ahlaksızın biridir. Mary ise şimdi yaşça daha da olgunlaşmış olmasına rağmen Ted’in hatırladığından çok daha güzeldir. Ted ise Healy’nin aldatmacaları sayesinde onu 4 çocuk sahibi şişman ve çirkin bir hale gelmiş zannetmektedir. Oysa ki Healy bunları söylerken Mary kendisine saklamaya ve kendi geçmişi hakkında yalanlar uydurmaya devam etmektedir.

Oyuncular: Ben Stiller, Cameron Diaz, Matt Dillon

Yönetmen: Peter Farrelly, Bobby Farrelly

22. The Graduate (1967)

22. The Graduate (1967)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %87.

Özet: Üniversiteden yeni mezun olan Benjamin, okulu bitirmesinin ardından büyük bir boşluğa düşer. Ne yapacağına karar veremeyen genç adam çevresi tarafından sürekli sıkıştırılmakta, ancak onların istediği gibi yaşamayı istememektedir. Depresyonun eşiğine gelen genç adamın hayatı, şehir dışındaki evlerinde dinlendiği bir sırada babasının patronunun karısını görmesiyle aniden değişir. Kısa zaman içerisinde ilginç bir ilişkiye daha başlayacak olan Benjamin hem annesini hem de kızı Elaine'i aynı anda idare etmeye çalışacaktır

Oyuncular: Anne Bancroft, Dustin Hoffman, Katharine Ross

Yönetmen: Mike Nichols

21. Four Weddings And A Funeral (1994)

21. Four Weddings And A Funeral (1994)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %96.

Özet: Jess, New York’ta başarılı bir kariyere sahiptir. Senatörlük kampanyasında halkla ilişkiler müdürü olarak çalışan Jess, üniversiteden bir arkadaşının gönderdiği düğün davetisiyle Londra’ya gider. New York’taki tüm hayatını arkasında bırakan Jess, İngiltere’de eski arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelecek ve büyük bir kişisel krizin ortasında kalacaktır. 1994 yapımı romantik komedi klasiğinden uyarlanan dizi Mindy Kaling ve Matt Warburton ikilisinin imzasını taşıyor. 

Oyuncular: Nathalie Emmanuel, Nikesh Patel, Rebecca Rittenhouse

Yönetmen: Mike Judge

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Office Space (1999)

20. Office Space (1999)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %80.

Özet: Peter Gibbons orta yaş krizine biraz erken dalmış, işi ve çalıştığı şirket için kendini heba eden bir bilgisayar programcısıdır. Fakat bu dayanılmaz ve beynini uyuşturan bitmek tükenmek bilmeyen rutinden artık çok sıkılmış ve bunalmıştır. Özel hayatı da doğrusunu isterseniz pek parlak değildir. Bir kız arkadaşı vardır elbette ama aldatıldığından da emindir.

Oyuncular: Ron Livingston, Jennifer Aniston, Orlando Jones

Yönetmen: Mike Judge

19. Playtime (1967)

19. Playtime (1967)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %98.

Özet: Tati karakterleri, her filmde bohemliği ile fark yaratır. Yıllar süren bir prodüksiyon olan Playtime da bu konuda en iyi örneklerden biri. Filmde Monsier Hulot'un serüvenleri anlatılmaktadır; kahramanımız Paris’teki bir Amerikalı memur ile görüşmek zorundadır, fakat teknoloji dolu modern mimariler arasında kaybolur. Hulot turistlerin arasına istemeden de olsa karışır ve bir Amerikalı turist grubuyla Paris’i dolaşırken ondan beklenecek kargaşayı da oluşturur. 1967 yılına ait bir klasik 'Playtime'...

Oyuncular: Jacques Tati, Barbara Dennek, Valérie Camille

Yönetmen: Jacques Tati

18. Heathers (1989)

18. Heathers (1989)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %93.

Özet: Veronica ve üçününde adı Heather olan kız arkadaşları, okulun en popülerler kızlarındandır. Ancak genç kadın bu üç kızdan iyice sıkılmış durumdadır. Mecburen kızlara tahammül eden Veronica bu sırada adı J.D olan bir genç ile tanışır. Asi ve sosyal anlamda sorunlu bir genç olan J.D, Veronica'nın dikkatini çeker. Birlikte vakit geçirmeye başlayan Veronica ve J.D, üç kızdan intikam almak için korkunç bir plan yapar.

Oyuncular: Winona Ryder, Christian Slater, Shannen Doherty

Yönetmen: Michael Lehmann

17. Booksmart (2019)

17. Booksmart (2019)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %96.

Özet: İki yakın kız arkadaş, liseden mezun olmadan hemen önce bir anda daha az çalışmaları ve artık daha fazla eğlenmeleri gerektiklerini düşünür. Akranlarının gerisinde kalmamak için hala vakti olan kızlar, dört yıllık eğlenceyi tek bir geceye sığdırmaya çalışır.

Oyuncular: Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Skyler Gisondo

Yönetmen: Olivia Wilde

16. Wayne's World (1992)

16. Wayne's World (1992)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %79. 

Özet: Wayne's World filminde iki arkadaş, çeşitli konularda televizyon programı yapmaktadır. Wayne zamanını evde geçiren bir adamdır. Saymakla bitmeyecek kadar iş deneyen Wayne, evinin bodrum katında bir televizyon programı çekmeye başlar. Arkadaşı Garth ile birlikte çektikleri programda kadınlar, müzik ve hayat hakkında konuşurlar. Kendilerini izleyen yerel bir istasyon, şovlarını daha profesyonel bir şekilde yapmalarını sağlayacak bir iş teklifinde bulunur. Yeni işleri ile birlikte hayatlarında büyük bir değişim yaşayan Wayne ve Garth bir süre sonra artık aynı kişi olmadıklarını fark ederler. 

Oyuncular: Mike Myers, Dana Carvey, Rob Lowe

Yönetmen: Penelope Spheeris

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Meet The Parents (2000)

15. Meet The Parents (2000)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %84.

Özet: Greg Fokker adında bir hemşire, uzun süre beraber olduğu kız arkadaşı Pam'e evlilik teklifi etmek ister. Fakat ortada bir sorun vardır. Pam'in eski bir CIA ajanı olan babası Jack Byrnes kendi kurallarıyla yaşayan zor bir adamdır ve bu evliliği onaylaması bir hayli zor olacaktır. Pam ve Greg, kızın ailesine bir ziyaret düzenleyerek ortamı yumuşatmaya çalışırlar. Ancak bu esnada Pam'in kız kardeşlerinden biri de evlenmek üzeredir. Haliyle işler fazlasıyla karışır.

Oyuncular: Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo

Yönetmen: Jay Roach

14. Galaxy Quest (1999)

14. Galaxy Quest (1999)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %90.

Özet: Televizyonda yer alan ünlü bir bilim-kurgu programının kadrosunu oluşturan kişiler, yaratıklar ırkı tarafından yardıma çağrılır. Onlardan istenen televizyondaki rollerini aynen gerçek hayatta da yapmalarıdır. Kadro bu yardım çağrısını çaresiz kabul eder.

Oyuncular: Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman

Yönetmen: Dean Parisot

13. Mean Girls (2004)

13. Mean Girls (2004)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %84. 

Özet: Ailesi zoolog olan Cady, Afrika'da doğup büyümüştür. Bu vesile ile büyümek yolunda ilerlerken hayata dair şu ilkeyi temel alarak şekillenmiştir: 'Doğada güçlü olan hayatta kalır!' Yalnız yaşı on beş olduğunda ve liseye başlayınca kafasındaki o orman kanunlarının pek de sandığı gibi olmadığını görür. Hele ki işin içine aşk girdiğinde. Ezbere bildiği her şeyi unutup baştan başlaması gerekecektir. Cady, ne yazık ki okulun en gözde kızının eski erkek arkadaşına gönlünü kaptırmıştır. İşler haliyle sapa sarmaya hazır biçimde onu beklemektedir.

Oyuncular: Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried

Yönetmen: Mark Waters

12. When Harry Met Sally... (1989)

12. When Harry Met Sally... (1989)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %91.

Özet: Bir yolculuk sırasında karşılaşıp tanışan Harry ve Sally isimli iki genç sohbetleri esnasında aynı üniversiteden mezun olduklarını, ancak daha önce hiç karşılaşmadıklarını fark ederler. Bu keyifli sohbet sırasında konu ikili ilişkilere gelir ve iki karşı cinsin arkadaş olup olamayacağı üzerine uzun uzun tartışırlar. Sonuç ise arkadaş olamadıkları yönündedir. New York'a vardıklarında ayrılırlar ve ikisi de ayrı ayrı kendi hayatlarını yaşamaya devam ederler. Ta ki kader yollarını tekrar birleştirine dek... 

Oyuncular: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher

Yönetmen: Rob Reiner

11. Good Morning, Vietnam (1987)

11. Good Morning, Vietnam (1987)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %89.

Özet: Ünlü radyo Dj'i Adrian Cronauer, askeri radyoda Dj'lik yapmak için Saigon'a gelir. Sabahın erken saatlerinde yayın yapan Cronauer, 'Günaydın Vietnam!' sözleriyle açtığı programını dinleyen askerlere eğlenceli dakikalar yaşatır. O güne kadar son derece sıkıcı yayın yapan radyo, Adrian'ın mizah anlayışı ve hippi tavırlarıyla kökünden değişir. Bu yeni durumdan oldukça memnun olan askerler, savaşla ilgili herhangi bir kötü haberin yayınlanmadığı bu programda, Adrian'ın sayesinde uzun zamandır sahip olmadıkları mutluluk ve morali bulurlar. 

Oyuncular: Robin Williams, Forest Whitaker, Tung Thanh

Yönetmen: Barry Levinson

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Moonstruck (1987)

10. Moonstruck (1987)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %93.

Özet: New York'ta yalnız başına yaşayan Loretta Castorini, eşini yıllar önce bir trafik kazasında kaybetmiştir ve artık yeniden evlenme zamanının geldiğini düşünmektedir. Bu nedenle arkadaşı Johnny Cammareri'den gelen teklifi değerlendirmeye karar verir. Ona göre ilk evliliği lanetlidir ve bu kez işlerin yolunda gitmesi için elinden geleni yapacaktır. Her ne kadar Johnny'e deliler gibi aşık olmadığını kabul etse de onun son derece kibar ve hoş bir adam olduğuna ve bu sayede mutlu bir aile hayatı kuracağına emindir. Ancak Johnny'nin tuhaf erkek kardeşi bir anda ortaya çıkacak ve ilişkilerini çıkmaza sürükleyecektir.

Oyuncular: Cher, Nicolas Cage, Danny Aiello

Yönetmen: Norman Jewison

9. Bridget Jones Diary (2001)

9. Bridget Jones Diary (2001)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %80. 

Özet: Otuz iki yaşındaki Bridget, henüz hayatında aradığı kişiyi bulamamıştır. Bir şekilde kim olduğunu kendine hatırlatması ve tüm hareketlerini kontrolü altına alabilmek adına günlük tutmaya başlar. O noktadan itibaren kendisini aşık olduğu iki erkeğin arasında kararsız bir vaziyette bulur. Bunlardan birisi dürüstlüğüyle ve doğru seçimleriyle göz kamaştıran bir erkektir. Diğeri ise, güvenilmez ancak bu nedenle çekici olan bir adamdır. Bridget Jones, ne yapacağını şaşırmıştır.

Oyuncular: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

Yönetmen: Sharon Maguire

8. The Birdcage (1996)

8. The Birdcage (1996)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %83.

Özet: Armand Goldman homoseksüel bir kabare sahibidir. Bir drag queen olan arkadaşı ile beraber oldukça sansasyonel bir oyun sergilemeyi kabul ederler. Böylece toplumun ahlakçılığına karşı çığır açıcı bir yaklaşımda bulunabileceklerdir.

Oyuncular: Robin Williams, Gene Hackman, Nathan Lane

Yönetmen: Mike Nichols

7. Pride (2014)

7. Pride (2014)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %92.

Özet: 1984 yılında henüz 20 yaşındaki Joe, gaydir. Bromley’den Londra’ya Onur Yürüyüşü’ne katılmak için gelir. Hissettiği tereddüt bir grup geç gay erkek ve lezbiyen ile tanışınca yerini rahatlamaya bırakacaktır. Gethin's Soho Kitapevi’nde bir araya geldiği bu gençler aslında dönemin başbakanı Margaret Thatcher tarafından hoş görülmemektedir. Öte yandan aynı günlerde maden işçileri çalışma koşulları nedeniyle greve gitmiştir. Kuzey İrlandalı aktivist Mark Ashton ezilen iki kanadın birlik göstermesi gerektiğini savunur. Eşcinsel gençler, bir İrlanda kasabasına yardım için harekete geçerler ve gönülden yardımları toplumda karşılık bulur. Öte yandan iki grubunda güçlenmesini istemeyenlerin sabotajı hiç de uzak değildir… 

Oyuncular:  Bill Nighy, Imelda Staunton, Paddy Considine

Yönetmen: Matthew Warchus

6. All About My Mother (1999)

6. All About My Mother (1999)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %98.

Özet: Madrid'te yaşayan yalnız bir anne olan Manuela, henüz 17 yaşındaki oğlunun doğum gününde hayatını kaybetmesine tanık olur. Genç Esteban, başarılı bir yazar olmayı ve bir gün babasının kim olduğunu öğrenebilmeyi umarak yaşamıştır. Oğlunun günlüğünü okuduktan sonra Manuela, Barcelona'ya gidip oğlunun babasını aramaya koyulur. Bu süreç yaşayacakları aşk, dostluk ve keder dolu anlara sebep olur. 

Oyuncular: Cecilia Roth, Marisa Paredes, Candela Peña

Yönetmen: Pedro Almodóvar

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Broadcast News (1987)

5. Broadcast News (1987)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %98.

Özet: Hayatını işine adayan Jane Craig, yetenekli ve başarılı bir televizyon programı yapımcısıdır. Tüm zamanını işiyle geçiren Jane'in en yakınındaki kişi, en yakın arkadaşı ve iş arkadaşı olan Aaron Altman'dır. Yetenekli bir yazar ve muhabir olan Aaron gizliden gizliye Jane'e aşıktır...

Oyuncular: William Hurt, Albert Brooks, Holly Hunter

Yönetmen: James L. Brooks

4. Happy Gilmore (1996)

4. Happy Gilmore (1996)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %61.

Özet: İşleri ve spor hayatı pek de yolunda gitmeyen Happy Gilmore'un hazin öyküsünü konu edinen filmde, gücünü kontrol edemeyen başarısız bir hokey oyuncusu yakın plana alınıyor. Günün birinde tek varlığı olan büyükannesinin vergi borcundan ötürü evinden çıkartılacağını öğrenir ve bunun için paçaları sıvar. Hokey yetilerini ve gücünü golf sporunda da kullanabileceğini anlayan Gilmore, bir kolu protez olan hocasının yardımıyla golfün inceliklerini öğrenir ve bir golf turnuvasına katılır. Bilindiği üzere golf bir burjuva sporudur ve bu işte büyük paralar dönmektedir. İşte Gilmore'un ilgisini çeken de bu olur. Golften tırtıklamayı umduğu parayla büyükannesinin evini kurtarmayı amaçlayan Gilmore, bu turnuvada hayatının aşkıyla da karşılaşacaktır. Ama hepsinden önce daha ilk günden ezeli düşmanı ve rakibi olan Shooter McGavin’i mağlup etmesi gerekmektedir. Bir erken dönem Adam Sandler kahkaha fırtınası...

Oyuncular: Adam Sandler, Christopher McDonald, Julie Bowen

Yönetmen: Dennis Dugan

3. Game Night (2018)

3. Game Night (2018)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %85.

Özet: Max ve Annie’nin çiftler için oyun gecesi, Max’in kardeşi Brooks sahte haydutlar ve federal ajanların olduğu gizemli bir cinayet ayarladığında iyice karışır. Brooks kaçırılır ve her şey oyunun bir parçası gibi görünür. Fakat bu altı aşırı rekabetçi oyuncu gizemi çözmeye ve oyunu kazanmaya çalıştıkça bu “oyunun” ve Brooks’un göründüğü gibi olmadığını fark ederler. Bu kaotik gece boyunca, her dönemeç beklenmedik bir olaya yol açtıkça arkadaş grubu boylarından büyük bir işe kalkıştıklarını fark eder. Kuralların ve puanların olmadığı, oyuncuların kimler olduğu bilinmeyen bu gece ya uzun süredir yaşadıkları en eğlenceli gece ya da oyunun sonu olacaktır.

Oyuncular: Jason Bateman, Rachel McAdams, Kyle Chandler

Yönetmen: Jonathan Goldstein (XII), John Francis Daley

2. The Lady Eve (1941)

2. The Lady Eve (1941)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %99.

Özet: Filmde uluslararası çalışan gemilerde profesyonel kumarbaz Jean ve babası, insanları soymaktadır. Charles, zengin bir adamdır ve Lady Eve’in ağına düşer. Ancak, daha sonra aralarında bir aşk doğacak ve olaylar gelişecektir.

Oyuncular: Barbara Stanwyck, Henry Fonda, Charles Coburn

Yönetmen: Preston Sturges

1. Sullivan's Travels (1941)

1. Sullivan's Travels (1941)

Bu filmin Rotten Tomatoes skoru %100.

Özet: Film, John L. Sullivan adında Hollywood'ta film çeken genç ve popüler bir yönetmeni konu ediyor. Sullivan kariyeri süresince sadece komedi filmlerine imza atmıştır ve artık daha ciddi, daha gerçekçi bir film çekmek istemektedir. Fakat bu isteğini stüdyo sahibi Mr. Lebrand ile paylaştığında aldığı yanıt olumsuz olur. Ancak Sullivan bu kez kararlıdır ve kafasındaki proje için araştırmalarına başlar...

Oyuncular: Eric Blore, Torben Meyer, Victor Potel

Yönetmen: Preston Sturges

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?