Görüş Bildir
Haberler
'Komik Bir Şeyler İzleyeyim Ama Hangi Filmi Seçeyim' Diyenler İçin Yerli ve Yabancı Komedi Filmleri

'Komik Bir Şeyler İzleyeyim Ama Hangi Filmi Seçeyim' Diyenler İçin Yerli ve Yabancı Komedi Filmleri

Rana Önder
23.05.2022 - 13:15

'Komik bir film izlemek istiyorum ama bir türlü film seçemiyorum diyenler' için 15'i yerli 15'i yabancı olmak üzere toplam 30 maddede en çok izlenen yerli-yabancı filmleri listeledik Bu filmler içerisinde efsane komedi filmleri ile birlikte kopmalık filmlerde yer alıyor. 

Filmler arasında Cem Yılmaz'ın en unutulmaz filmlerin G.O.R.A'dan komedinin üstadlarından Ferhon Şensoy'un senayosunu yazdığı Pardon'a kadar birçok yerli ve efsane komedi filmleri bulunuyor. İçerisinde komedi olmasına rağmen gözlerinizden bir damla yaş düşmesine neden olacak Tolga Karaçelik'in yönetmenliğini yaptığı Kelebekler gibi filmleri de bulabileceğiniz bu listede aynı zamanda yabancı ülkelerde en çok izlenen filmlere de yer veriliyor. En çok izlenen yerli ve yabancı komedi filmlerine ve en iyi, efsane komedi filmlerini izlemek istiyorsanız içeriğe göz atabilirsiniz.

İyi seyirler🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. G.O.R.A (2004)

1. G.O.R.A (2004)

IMDb: 8.0

Özet: Film; Antalya'da tüccarlık yapan Arif'in uzaylılar tarafından kaçırılmasını ve uzayda yaşadıklarını konu edinir. Türkiye'deki en iyi komedi filmleri arasındadır ve filmin birçok repliği hala daha akıllardadır. 

Yönetmen: Ömer Faruk Sorak

Oyuncular: Cem Yılmaz, Rasim Öztekin, Özkan Uğur, Cezmi Baskın, Şafak Sezer, Özge Özberk, Engin Günaydın

2. Organize İşler (2005)

2. Organize İşler (2005)

IMDb: 7.4

Özet: Karmaşık ve suçlarla dolu bir şehir olan İstanbul'da Süpermen kostümü giyerek geçimini sağlayan Samet'in kendisini bir anda suç dünyasının içinde bulmasıyla meydana gelen konulardan oluşan bir filmdir. 

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Özgü Namal, Cem Yılmaz, Erdal Tosun, Tuncer Salman, Öner Erkan, Ersin Korkut, Ebru Akel, Cezmi Baskın, Salih Kalyon, Başak Köklükaya

3. Aile Arasında (2017)

3. Aile Arasında (2017)

IMDb: 7.7

Özet: Film; Solmaz ve Fikret'in tesadüfen tanışmaları sonucunda Fikret'in Solmaz'ın kızı için 'aile arasında' gerçekleşmesi planlanan bir nikaha katılmayı kabul etmesini ve ardından gelişen olaylardan oluşur.

Yönetmen: Ozan Açıktan

Oyuncular: Engin Günaydın, Demet Evgar, Erdal Özyağcılar, Gülse Birsel, Şevket Çoruh, Fatih Artman, Su Kutlu, Ayta Sözeri, Derya Karadaş

4. Neredesin Firuze (2004)

4. Neredesin Firuze (2004)

IMDb: 7.4

Özet: Film; CD ve kasetlerin değerini iyice kaybetmeye başladığı zamanlarda 2 tane başarısız kaset çıkararak borç batağına giren Hayri ve Osman'ın genç yetenek olan Ferhat'a umut bağlamaları ve bir anda onlara destek çıkan gizemli kadın Firuze'nin hikayesidir. Film konusunun yanı sıra müzikleriyle de hala akıllardadır. 

Yönetmen: Ezel Akay

Oyuncular: Haluk Bilginer, Özcan Deniz, Demet Akbağ, Cem Özer, Şebnem Dönmez, Ruhi Sarı, Ragıp Savaş, Uğur Uludağ, Ata Demirer, Janset, Güner Özkul

5. Pek Yakında (2014)

5. Pek Yakında (2014)

IMDb: 7.3

Özet: Ailesini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya gelince geçimini sağladığı korsan DVD satmayı bırakarak eski mesleği olan figüranlığa geri dönerek ailesini tekrardan kazanmaya çalışan Zafer'in hikayesi konu edinilir. 

Yönetmen: Cem Yılmaz

Oyuncular: Cem Yılmaz, Tülin Özen, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Çağlar Çorumlu, Ayşen Gruda, Zerrin Tekindor

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cinayet Süsü (2019)

6. Cinayet Süsü (2019)

IMDb: 6.7

Özet: Seri katilin peşine düşen bir grup polis seri katilin izini sürmeye çabalıyor. Film, içerisinde komedi barındırmasının yanı sıra derin bir anlam da barındıyor. Kara komedi türünde ortaya konmuş bir filmdir. 

Yönetmen: Ali Atay

Oyuncular: Uğur Yücel, Binnur Kaya, Cengiz Bozkurt, Mehmet Özgür, Mert Denizmen, Feyyaz Yiğit

7. Ölümlü Dünya (2018)

7. Ölümlü Dünya (2018)

IMDb: 7.6

Özet: Dışarıdan sıradan, lokantasını işleten bir aile olarak görülen Mermer ailesinin aslında hiç de sıradan olmadığının hatta başlarını belaya sokmakta ne kadar iyi bir aile olduklarını gözlemleyebileceğiniz ve gülmekten yorulacağınız bir film.

Yönetmen: Ali Atay

Oyuncular: Mehmet Özgür, Feyyaz Yiğit, Sarp Apak, İrem Sak, Meltem Kaplan, Özgür Emre Yıldırım, Ahmet Mümtaz Taylan, Doğu Demirkol, Alper Kul

8. Yol Arkadaşım (2017)

8. Yol Arkadaşım (2017)

IMDb: 6.1

Özet: Şeref ve Ozan'ın yola çıkması ve yolda başlarına gelen olaylar konu edinilir.

Yönetmen: Bedran Güzel

Oyuncular: Oğuzhan Koç, İbrahim Büyükak, Emre Kınay, Eda Ece, Aslı Bekiroğlu

9. Kelebekler (2018)

9. Kelebekler (2018)

IMDb:7.4

Özet: Kelebekler; Babalarının aramasıyla birlikte yıllar sonra bir araya gelen kardeşlerin Hasanlar Köyün'deki evlerine gitmelerini ve burada hem birbirlerini hem de babalarını tanımaya çalıştıkları, bir yandan absürt ama yandan da biraz buruk bir film aslında.

Yönetmen: Tolga Karaçelik

Oyuncular: Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin

10. Pardon (2005)

10. Pardon (2005)

IMDb:8.1

Özet: Üniforma korkusu olan İbrahim'in bir anda otobüs garajında polisten kaçmasıyla İbrahim, Muzaffer ve Aydın isimli 3 yakın arkadaş şüpheli olaral görüldüğü için içeri alınır. Ferhan Şensoy, Pardon'u gerçek bir hikayeden senaryolaştırmıştır. 

Yönetmen: Mert Baykal

Oyuncular: Rasim Öztekin, Ferhan Şensoy, Ali Çatalbaş

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Limonata (2015)

11. Limonata (2015)

IMDb:7.4

Özet: Filmin konusu; Eski bir tır şoförü olan Suat'ın yıllar önce bıraktığı çocuğunu hellallik istemesi için oğlu Sakıp'tan kardeşini bulmasını istemesiyle birlikte gelişen Selim ve Sakıp'ın yol hikayesidir. 

Yönetmen: Ali Atay

Oyuncular: Serkan Keskin, Ertan Saban, Funda Eryiğit

12. Kocan Kadar Konuş (2015)

12. Kocan Kadar Konuş (2015)

IMDb: 6.2

Özet: Efsun 30 yaşına gelmiş ve küçüklükten itibaren evlendirilmeye programlandırılmış birisi olsa da Efsun kendi ütopyasında yaşayan birisidir. Yıllar sonra karşılaştığı lise aşkıyla olayların şekillendiği filmde de  bazı genel baskılarların da tiye alınması bakımından eğlenceli bir konusu vardır. 

Yönetmen: Kıvanç Baruönü

Oyuncular: Ezgi Mola, Murat Yıldırım, Nevra Serezli

13. Yahşi Batı (2009)

13. Yahşi Batı (2009)

IMDb: 7.4

Özet: 1881'de Osmanlı'nın gizli ajanı olan Aziz Bey ve Lemi Bey'in padişahın görevi üzerine ABD'ye gitmeleri gerekir. Özetle filmin konusu; bu görev sonucunda başlarına gelen maceralarlardır.

Yönetmen: Ömer Faruk Sorak

Oyuncular: Cem Yılmaz, Demet Evgar, Zafer Algöz, Özkan Uğur

14. Her Şey Çok Güzel Olacak (1998)

14. Her Şey Çok Güzel Olacak (1998)

IMDb: 8.1

Özet: Sorunlu bir abi-kardeş ilişkisini konu eden bu filmde Nuri'nin başını sokmasılya birlikte yıllardır görmediği abisiyle karşılaşmasıyla gelişen olaylar konu edinilir. 

Yönetmen: Ömer Vargı

Oyuncular: Cem Yılmaz, Mahsar Alanson, Ceyda Düvenci

15. Eyvah Eyvah (2010)

15. Eyvah Eyvah (2010)

IMDb: 7.0

Özet: Filmde; Hüseyin köyünde en büyük tukusu olan klarneti ve Hemşire Müjan'a olan platonik aşkı ile mutlu mesut yaşarken beklenmedik bir olay sonucunda İstanbul'a gider.

Yönetmen: Hakan Algül

Oyuncular: Demet Akbağ, Ata Demirer, Şehsuvar Aktaş

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ayı Teddy (2012)

16. Ayı Teddy (2012)

IMDb: 6.9

Özet: 8 yaşındaki John bir noel gecesi oyuncak ayısının canlanmasını dilemesiyle birlikte ayısı canlanır ve bununla birlikte en yakın arkadaş olurlar. Ancak Ted'in John'u kimseyle paylaşmak istememesi John'u Ted ve sevgilisi arasında bir ikilemde bırakır. 

Yönetmen: Seth MacFarlane

Oyuncular: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane

17. Easy A (2010)

17. Easy A (2010)

IMDb: 7.0

Özet: Film; bir kızın okulda uğradığı ifitira ve dedikodulardan sonra başına gelen komik olaylardan meydana gelir.

Yönetmen: Will Gluck

Oyuncular: Emma Stone, Malcolm McDowell, Patricia Clarkson

18. The Hangover (2009)

18. The Hangover (2009)

IMDb: 7.7

Özet: Hollywood'un klişe mizah anlayışndan arınmış kendine has mizah anlayışı olan bir komedidir. Arkadaşlarının bekarlığa vedası için 2 gün öncesinden Las Vegas'a giden 4 arkadaşın çok eğlendikleri bir gecenin ertesi sabahı hiçbir şey hatırlamamaları ile ilerleyen bir filmdir.

Yönetmen: Todd Phillips

Oyuncular: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis

19. Deadpool (2016)

19. Deadpool (2016)

IMDb: 8.0

Özet: Eski bir özel kuvvetler görevlisi olan Wade Wilson kanser olduğunu öğrenir ve kansere iyi gelme ihitmaliyle bilimsel bir deneye katılır sonrasında da olanlar olur. Deadpool en çok izlenen anti-kahramanlardan birisidir. 

Yönetmen: Tim Miller

Oyuncular: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein

20. The Grand Budapest Hotel (2014)

20. The Grand Budapest Hotel (2014)

IMDb: 8.1

Özet: Filmde; bir yazarın eskiden çok ihtişamlı olan otelin artık eskimeye başlamasıyla otelin sahibiyle karşılaşması ve otelin sahibinin otel hakkındaki hikayelerini dinlemesi anlatılır.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Ralph Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Truman Show (1998)

21. The Truman Show (1998)

IMDb: 8.2

Özet: Bir sigorta satıcı ve ideal bir hayat yaşayan Truman bir gün öldüğünü sandığı babasını sokakta görmesiyle olaylar gelişir. en iyi ve en efsane komedi filmleri arasında yer almasının yanı sıra özgün senaryosuyla da dikkat çeker.

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Jim Carrey, Laura Linney, Natascha McElhone

22. PK (2014)

22. PK (2014)

IMDb: 8.1

Özet: Filmde başka gezegenden gelen bir uzaylının Tanrıyı bulma arayışı yer verilirken bir yandan güldüyor bir yandan da felsefik konular üzerinde duruyor. 

Yönetmen: Rajkumar Hirani

Oyuncular: Aamir Khan, Anushka Sharma, Sanjay Dutt

23. 3 Idiots (2009)

23. 3 Idiots (2009)

IMDb: 8.4

Özet: Hindistan'ın en iyi üniveristesinde mühendislik okuyan 3 arkadaşın eğitim sistemine uyamadıkları için 'aptal' olarak görüldüğü bu filmde eğitim sistemine karşı çarpıcı eleştirilere de yer verilir. Ayrıca en yüksek imdb puanı alan yabancı komedi filmlerinden bir tanesidir.

Yönetmen: Rajkumar Hirani

Oyuncular: Aamir Khan, Madhavan, Kareena Kapoor

24. My Cousin Vinny (1992)

24. My Cousin Vinny (1992)

IMDb: 7.6

Özet: Filmin konusu; yanlışlıkla hapse düşen iki arkadaş ve onları hapisten çıkatmaya çalışan avukat kuzenleri ve sevgilisin hikayesidir.

Yönetmen: Jonathan Lynn 

Oyuncular: Joe Pesci, Marisa Tomei, Ralph Macchio, Fred Gwynne

25. Due Date (2010)

25. Due Date (2010)

IMDb: 6.5

Özet: Film; 5 gün sonra doğum yapacak karısına yetişebilmek için tanımadı birisiyle yollara düşüp yetişmeye çalışan Peter Highman'ın yolda  Ethan Tremblay’i ile yaşadıkları maceralardan oluşur.  

Yönetmen: Todd Phillips

Oyuncular: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis, Michelle Monaghan

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Airplane (1980)

26. Airplane (1980)

IMDb: 7.7

Özet: Dini konular, aşk, romantizm ve uçak felaketleri gibi birçok konuyu tiye alan eğlenceli bir filmdir. 

Yönetmen: David Zucker, Jim Abrahams, Jerry Zucker

Oyuncular: Kareem Abdul-Jabbar, Leslie Nielsen, Peter Graves

27. Dogeball (2004)

27. Dogeball (2004)

IMDb: 6.7

Özet: Hayalindeki kulübü kaybetmemek için yakar top turnuvası düzenleyen Peter ve arkadaşlarının hikayedir. 

Yönetmen: Rawson Marshall Thurber

Oyuncular: Ben Stiller, Vince Vaughn, Christine Taylor

28. Super Troopers (2001)

28. Super Troopers (2001)

IMDb: 7.0

Özet: Yolları sürücüler için çekilmez bir hale getiren 5 kafadar motorize polisinin olaylarından oluşan bir filmdir. 

Yönetmeni: Jay Chandrasekhar 

Oyuncular: Joey Kern, Kevin Heffernan, Jay Chandrasekhar, Steve Lemme, Marisa Coughlan, Geoffrey Arend, Erik Stolhanske

29. Monty Python and the Holy Grail (1975)

29. Monty Python and the Holy Grail (1975)

IMDb: 8.2

Özet: En efsane komedi filmeri arasında yer alır ve komedi anlayışının şekillenmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Hiciv dilinin ustalıkla kullanıldığı bu filmde göklerden gelen bir emirle İsa'nın kasesinin peşine düşen bir grup insan anlatılır. 

Yönetmen: Terry Jones, Terry Gilliam

Oyuncular: Graham Chapman, Terry Gilliam, John Cleese

30. Everything Everywhere All at Once (2022)

30. Everything Everywhere All at Once (2022)

IMDb: 8.7

Özet: Yaşlanmakta olan ve yıılan önce Çin'e göçen, sıradan bir hayat yaşayan Evelyn'nin kendisini bir anda dünyayı kurtarmaya çalışırken bulmasıyla meydana gelen olaylardan oluşan bir filmdir. Ayrıca film, bu listedeki çıkan en yeni komedi filmidir.

Yönetmen: Daniel Scheinert, Daniel Kwan

Oyuncular: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlginizi çekebiilr:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Faruk Ercan

Pek Yakında'nın oyuncuları arasında Pepsi'yi unutmuşsunuz :)