Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'nin 'Yoğun Kar Yağışı' Uyarısı Devam Ediyor

Meteoroloji'nin 'Yoğun Kar Yağışı' Uyarısı Devam Ediyor

FreiGeist
11.02.2015 - 08:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Hatay'ın kıyı kesimleri ile Adana, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Marmara'nın doğusu ile Hakkari ve Düzce çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, iç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer fırtına (60-80 km/saat) ve öğle saatlerine kadar tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Hatay'ın kıyı kesimleri ile Adana, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu ile Hakkari ve Düzce çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer fırtına (60-80 km/saat) ve öğle satlerine kadar tam fırtına(80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Tekirdağ'ın doğu çevreleri, Çanakkale'nin doğu ilçeleri ve Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul Anadolu Yakası ve yükseklerinde, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/s), öğle saatlerine kadar tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

BURSA Çok bulutlu ve kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar yoğun olması bekleniyor. 1

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 1

İSTANBUL  Çok bulutlu, kar yağışlı gece saatlerinden itibaren karlakarışık yağmurlu gececeği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar yüksekleri ile Anadolu yakasında yoğun olması bekleniyor. 3

SAKARYA  Çok bulutlu ve karlakarışık yağmur ve kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar yoğun olması bekleniyor. 2

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, güney kıyılarında yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Kıyı Ege'de yer yer fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu ve kar yağışlı 0

İZMİR Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 4

MANİSA Çok bulutlu ve akşam saatlerine kadar kar yağışlı 3

MUĞLA Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kıyıları yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ile Batı Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Hatay'ın kıyı kesimi ile Adana çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 12

ANTALYA Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. 11

HATAY Çok bulutlu, kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 11

MERSİN Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 12

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu ve kar yağışlı 0

ESKİŞEHİR Çok bulutlu ve kar yağışlı -1

KAYSERİ Çok bulutlu, karlakarışık yağmur ve kar yağışlı 6

KONYA Çok bulutlu ve kar yağışlı 2

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Düzce çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu ve kar yağışlı 1

DÜZCE Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 3

KASTAMONU Çok bulutlu ve kar yağışlı 0

ZONGULDAK Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, iç kesimleri ve Samsun çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

RİZE Çok bulutlu ve yağmurlu 9

SAMSUN Çok bulutlu ve yağmurlu 7

TOKAT Çok bulutlu ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 7

TRABZON Çok bulutlu ve yağmurlu 8

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve Van il merkezi dışında bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

ERZİNCAN Çok bulutlu ve kar yağışlı 4

ERZURUM  Çok bulutlu ve kar yağışlı 2

MALATYA Çok bulutlu, yağmurlu akşam saatlerden sanra karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 7

VAN İl merkezi dışında karlakarışık yağmur ve kar yağışlı 5

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların; akşam saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 9

GAZİANTEP Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 7

ŞANLIURFA Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 12

MARDİN Çok bulutlu ve yağmurlu 8

DENİZLERDE HAVA

Marmara ve Ege'de tam fırtına; Batı Karadeniz kuvvetli fırtına, Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 (60-90 km/saat) , öğle saatlerinden sonra 6 ila 8 (50-75km/saat), akşam 5 ila 7 (40-60 km/saat), doğusunda 5 ila 7 (40-60 km/saat), akşam 3 ila 5 kuvvetinde; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat), akşam batısında 4 ila 6 (30-50 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Karadeniz'de 1,5 ila 2,5m Batı Karadeniz'in batısında 4,0 ila 5,0m, akşam 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 8 ila 10 (75-105 km/saat), öğle saatlerinden sonra 7 ila 9 (60-90 km/saat) , akşam 6 ila 8 (50-75km/saat), gece 5 ila 7 (40-60 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 4,5 ila 5,5m, öğle 3,5 ila 4,5m Görüş: İyi yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'nin güneyinde kuzeybatıdan saatlerinden sonra 7 ila 9 (60-90 km/saat) , akşam 6 ila 8 (50-75km/saat), gece 5 ila 7 (40-60 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 4,5 ila 6,0m akşam Görüş: İyi yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu, akşam kuzeybatıdan 4 ila 6(30-50 km/saat), öğle 5 ila 7(40-60 km/saat), gece 3 ila 5(20-40 km/saat), doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5(20-40 km/saat), Doğu Akdeniz'de güneybatıdan 5 ila 7(40-60 km/saat), batısı ile akşam doğusu 3 ila 5(20-40 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m Orta Akdeniz'de 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m; Görüş Mesafesi: Orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0