Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Onedio Medya
08.01.2016 - 08:41

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bir bölümünde genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu ve Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksekleri ile İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın kuzey ve doğu çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Diyarbakır'ın kuzey kesimleri ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, Erzurum'un güneyi, Ağrı, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde ise kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Güney Ege Kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (30-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın kuzey ve doğu çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Diyarbakır'ın kuzey kesimleri ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, Erzurum'un güneyi, Ağrı, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde ise kuvvetli kar şeklinde beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı( Ani sel, Su Baskını, Yıldırım, Heyelan, Ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR, SOBA VE BACA GAZI KAYNAKLI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: İç ve doğu bölgeler başta olmak üzere ülkemiz genelinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da muhtemel çığ tehlikesine karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • KAR ERİMELERİNE DİKKAT: Yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey kesimlerde etkisini artıracak güneyli rüzgarlar ve ılık hava nedeniyle Karadeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinin yüksekleriyle, Doğu Anadolu'nun güney ve batı kesimlerinde yüksek kar örtüsü bulunan alanlarda kar erimeleri beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını ,sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Çok bulutlu, doğu kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Bilecik ve Bursa'nın yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu 9

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 7

İSTANBUL Çok bulutlu, 10

KOCAELİ Çok bulutlu, 11

EGE

Çok bulutlu, iç kesimlerinin yağmur ve sağanak, sabah ilk saatlerde İzmir ve Muğla'nın iç kesimlerinin sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya'nın yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege'de kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR Çok bulutlu ve yağmurlu, sabah saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmurlu 6

İZMİR Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde iç kesimleri sağanak yağmurlu 16

MANİSA Çok bulutlu, 14

MUĞLA Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde iç kesimleri sağanak yağmurlu 13

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Göller Yöresi'nin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Isparta'nın yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (30-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 14

ANTALYA Çok bulutlu, 18

HATAY Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 12

MERSİN Çok bulutlu, 14

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, sabah saatlerinde kuzey ve doğusunun yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu 6

ÇANKIRI Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı 5

ESKİŞEHİR Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu 5

KONYA Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 7

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu ve yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 5

DÜZCE Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 7

KASTAMONU Çok bulutlu ve yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 4

ZONGULDAK Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 7

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (30-70 km/s), Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güney ve güneybatı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AMASYA Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 11

ÇORUM Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksekleri hafif kar yağışlı 6

SAMSUN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

TRABZON Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey ve doğusunun yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Elazığ'da kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, Erzurum'un güneyi, Ağrı ve Şırnak, Tunceli, Muş, Bingöl, Bitlis, Van'ın güneyi ve Hakkari'de kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ERZURUM  Çok bulutlu ve güneyinde kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı 3

KARS Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 3

MALATYA Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 3

VAN Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, güneyi kuvvetli olmak üzere kar yağışlı 6

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, bölgenin kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. 8

GAZİANTEP Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9

SİİRT  Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. 7

ŞANLIURFA Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 11

DENİZLERDE HAVA

Orta Karadeniz'de kuvvetli fırtına, Akdeniz'de fırtına, Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

  • KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, Rüzgar: Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (20-40 km/s) , doğusu batı ve güneybatıdan 7 ila 9 (60-90km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 7 ila 9 (60-90 km/s) doğusu güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/s) akşam 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m gece Orta Karadeniz'de 4,0 ila 5,0m Görüş: Orta;

  • MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: batı güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) akşam 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

  • EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, güneyi sabah saatlerinde sağanak yağışlı. Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s), akşam güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s) güneyi 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m güneyi 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta;

  • AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75km/s), akşam 5 ila 7 (40-60 km/s), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/s) akşam 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 3,5 ila 4,5m Görüş: Orta.

  • VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgâr: Doğu güneydoğudan, doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: Orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın