Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

FreiGeist
09.02.2015 - 08:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde görülecek yağışların; Doğu Anadolu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman ile Antalya ve Adana'nın doğusu, Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, Güneydoğu Anadolu ve kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Trakya ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Akdeniz ve Güney Ege Kıyıları ile Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Anadolu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman ile Antalya ve Adana'nın doğusu, Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Akdeniz ve Güney Ege Kıyıları ile Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın (Pazartesi) kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

BURSA Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

EDİRNE Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

İSTANBUL Çok bulutlu, yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

KIRKLARELİ Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

EGE

Çok bulutlu, genellikle yağmur ve sağanak, kuzey ve iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında batı ve güneybatı, Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Kuzey Ege'de zaman zaman fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

İZMİR Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 10

MANİSA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve zamanla karla karışık yağmurlu 9

MUĞLA Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 8

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya ve Adana'nın doğusu, Hatay'ın kıyı kesimi ile Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak, Isparta ve Burdur çevreleri ile Toroslar mevkiinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat), bölgenin kıyı kesiminde ise yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 15

ANTALYA Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 14

HATAY Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, kuzeyi ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 5

ÇANKIRI Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 5

ESKİŞEHİR Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

KONYA Çok bulutlu karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 7

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu ve yağmurlu, kıyı kesimlerinin yağmur, iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

DÜZCE Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

KARABÜK Çok bulutlu karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

ZONGULDAK Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu 5

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve genellikle yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmurlu 10

SAMSUN Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 8

TOKAT Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmurlu 9

TRABZON Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde yağmur, diğer kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere, bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ERZİNCAN Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 3

ERZURUM  Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 0

KARS Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 0

MALATYA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. Yağışların öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 5

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, Adıyaman, Siirt ve Diyarbakır çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu, kuzeyi ile akşam saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

GAZİANTEP Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

ŞANLIURFA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

SİİRT  Çok bulutlu, kuzeyi ile akşam saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de tam fırtına; Güney Ege ile Marmara'da kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz ve Akdeniz'de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/saat), batısı öğleden sonra kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/saat), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/saat), doğusu 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz'de 1,5 ila 2,5m öğleden donra Batı Karadeniz2in batısı 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtınada zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu karla karışık yağmurlu; Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/saat), öğlen 6 ila 8 (50-75 km/saat), akşam 7 ila 9 (60-90 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5makşam 4,0 ila 5,0m Görüş: zayıf.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/saat), öğlen 7 ila 9 (60-90 km/saat), akşam 8 ila 10 (75-105 km/saat), Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/saat), akşam saatlerinden itibaren kuzeyi kuzeydoğudan 7 ila 9 (60-90 km/saat), güneyi güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde; Dalga:2,0 ila 3,0m akşam Güney Ege 3,0 ila 4,0m kuzeyi 4,5 ila 5,5m Görüş: Zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde; Dalga:3,5 ila 4,0m Görüş: Zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; Rüzgar: güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m; Görüş Mesafesi: orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0