Görüş Bildir
Haberler
Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

ATKN
31.05.2016 - 16:45

Parti liderleri, her salı olduğu gibi bu hafta da partilerinin Meclis'teki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terör saldırıları, MHP'de kurultay tartışması ve yüksek yargı başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize ile Kırşehir ziyaretlerine eşlik etmesi, bu haftaki grup toplantılarının öne çıkan gündem maddeleri oldu. Başbakan Yıldırım'ın İzmir'deki Efes 2016 tatbikatına katılması sebebiyle bu hafta AKP grup toplantısı yapılmadı.

Açıklamalardan öne çıkanları özetledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çağrı Heyeti'nin kurultay tarihini tanımadıklarını söyleyen Bahçeli, 10 Temmuz'da tüzüğü değiştireceklerini ve seçimi yapacaklarını söyledi

MHP Genel Merkezi kurultay için 10 Temmuz tarihini işaret ederken, Bahçeli, bugünkü grup toplantısında 19 Haziran'da kurultay yapacaklarını açıklayan Çağrı Heyeti'nin kararını tanımadıklarını ifade etti ve 10 Temmuz'da hem parti tüzüğünü değiştireceklerini, hem de Genel Başkan seçimini yapacaklarını söyledi.

'Terör' konusunda eleştirilerini sürdüren Bahçeli, 'Ne demek silahları gömmek, ne demek koordinatlarını vermek, ne demek parlamentoda siyaset yapmak? TBMM'de yeterince Kandil kontenjanlı terörist vardır. Teröristler için tek çıkış yolu güvenlik güçlerine teslim olmasıdır' dedi ve ekledi: 'Ne gariptir ki çözülme sürecinde aynı tonda aynı cümle ve aynı vurgularla PKK terör örgütüne istikamet çizilmiştir.'

Erdoğan ile Rize'de çay toplayan ve Erdoğan'ın Kırşehir'deki programına katılan yüksek yargı mensuplarını da eleştiren Bahçeli, 'Yargıtay adaletsizliği tescil etmiş, haksızlığa ve yandaşlığa imza atmıştır. Sayın Erdoğan’ı hararetle alkışlayan bir hukukçu mantığının yönettiği kurumdan başka davranış beklenemezdi. Rize’de topladıkları çay demlenirken giyeceği yandaş ceket çok yakışacaktır' dedi ve ekledi: 'Adaletin kalan izleri de Rize’de çay tarlasında silinmiş, Kırşehir’de hakkın rahmetine kavuşmuştur.'

Bahçeli, MHP'nin AKP ile başkanlık sistemiyle ilgili pazarlığa girdiğine ilişkin iddialarla ilgili ise, 'Kurultayın engellenmesi karşılığında başkanlık sistemine onay verdiğimizi söylediler, inandıklarımızdan ödün verdiğimiz iddiası edepsizliktir' ifadelerini kullandı.

Yargıtay Başkanı'nı istifaya çağıran Demirtaş, "Bizim programlara da gelin o halde" dedi ve ekledi: "Çay toplamaktan daha zevkli olacak."

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili 'Önemli bir muhalefet gücü haline geldik. Meclis'te olmamızdan rahatsızlar' diyen Demirtaş, bugünkü grup toplantısında, dün PKK'nın Silopi'de gerçekleştirdiği ve 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı 'tereddütsüz ve açık bir şekilde kınadıklarını' ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sosyal medya ve çeşitli kaynaklarda yer alan 'diploma' iddialarına ilişkin Erdoğan'dan bir açıklama gelmediğini söyleyen Demirtaş, 'Cumhurbaşkanı iki satır açıklamayla bu tartışmaları bitirebilir' dedi ve ekledi: 

'Biri de çıkıp demiyor ki, 'Ben üniversiteden arkadaşıydım, beraber okuduk' diye, yok. Dönem arkadaşlarına sesleniyorum. Deyin ki 'Beraber amfiye girdik, beraber yemekhaneye gittik', yok. Hocaları çıksın, desin 'Ben buna ders verdim' diye. Bir taneniz de mi fotoğraf çekmediniz? Bir de, ben Cumhurbaşkanı adayıydım, karşımdaki rakip hile mi yaptı, bilmek istiyorum.'

Yüksek yargı başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize ve Kırşehir ziyaretine eşlik etmesi, Demirtaş'ın gündemindeydi. 'Üst yargı kurumlarının başkanları, Rize’de bu zatla çay topluyorlar ve bu normaldir diyorlar' ifadelerini kullanan Demirtaş şöyle devam etti: 'Bizimle de gelin programlara o halde. Pazar günü İstanbul mitingimiz var, davet ediyorum. Çay toplamaktan daha zevkli olacak. Yargıçlara çağrı yapıp 'Siyasete girecekseniz cübbenizi çıkarın' diyordu, şimdi kendisi cübbeleriyle onları yanına alıyor. Yargıtay Başkanı’nın derhal istifa etmesi lazım.'

Yüksek yargı başkanlarının Erdoğan'ın ziyaretine eşlik etmesi sebebiyle eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Cübbelerini çıkarıp AKP'ye kayıtlarını yapsınlar" dedi ve devam etti: "Eleştireni mahkemeye verecekmiş, vermezsen namertsin."

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu; Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize ile Kırşehir ziyaretine eşlik etmesine yönelik eleştirilerini bu haftaki grup toplantısında da sürdürdü. 

Yargıtay Başkanı Cirit’in “Devlet protokolü gereği” dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bir yargı kararıyla ilgili ‘uymuyorum, saygı da duymuyorum’ diyen adama sen hangi gerekçeyle saygı duyuyorsun, oraya gidiyorsun? Ne işiniz var orada?” dedi ve şöyle devam etti: “İyi, ben de Adana ve İzmirde’ki toplantımıza davet ediyorum, gelin bakalım toplantımıza.”

“Gitsinler kaçak sarayda bir sürü oda var. Ama önce cübbeleri çıkarıp AKP’ye kayıtlarını yaptırsınlar. Yargıya güven azalıyormuş, sizin sayenizde azalıyor” diyen Kılıçdaroğlu, eleştirilerle ilgili yasal yollara başvuracağını ifade eden Yargıtay Başkanı Cirit’i hedef aldı, “Bizi eleştirenleri mahkemeye vereceğim diyor. Vermezsen namertsin kardeşim” dedi.

Gezi olaylarının 3. yıl dönümü dolayısıyla 'Zekasını, bilgisini, aklını, sesini kullanan tüm gençlere' teşekkür eden Kılıçdaroğlu, 'Ne istiyorlardı; bizim yaşam tarzımıza, kimliğimize, inançlarımıza müdahale etmeyin diyordu. Özgürlük patlamasıydı. Gezi eylemini başlatan, büyüten ve sürdüren herkese teşekkürlerimi sunuyorum' ifadelerini kullandı.

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın