Görüş Bildir
Haberler
Lezzetlerine Bir de Başkentte Bakın! Ankara'da Gidilebilecek En İyi Karadeniz Restoranları

Lezzetlerine Bir de Başkentte Bakın! Ankara'da Gidilebilecek En İyi Karadeniz Restoranları

Oldukça zengin lezzetlere sahip olan Karadeniz bölgemiz, insanları yemekleriyle kendisine bağlayan bir yerdir. Gerek mıhlamasıyla, Laz böreğiyle, hamsili pilavıyla, karalahana çorbası-sarmasıyla, hoşkıran kavurmasıyla ve sayamayacağımız birçok lezzetle Türkiye'nin değerli yemekleri arasında yerini almayı başarıyor. Ancak bu lezzetleri tatmak için Karadeniz'e gitmek zorun değilsiniz. En az Karadeniz'deki kadar lezzete sahip olan Ankara'nın Karadeniz restoranlarını sizler için hazırladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fevzi Hoca Balık Köfte

Fevzi Hoca Balık Köfte

Trabzon'da meşhur yemekleri denemek isteyen birinin aklına ilk olarak Fevzi Hoca Balık Köfte gelir. Balık konusundaki ustalıkları, Akçaabat köftelerinin lezzeti ve dahasıyla bu alanda kendini tanıtmış olan işletme başarısını İstanbul ve Ankara'ya da taşımış. Deniz ürünleriyle ilgili A'dan Z'ye her şeye hakim olan bir yerde balık yeme deneyimini yaşamalısınız.

Adres: Söğütözü Cad, Eski Saklı Bahçe Karşısı 8/6, 06560 Çankaya

Adres: Çayyolu, 2679. Sk. No:4, 06810 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Güzel bir balık köfte restoranı. Mevsiminde olmamasına rağmen istavrit çok taze ve pişmesi ayarında idi. Çupra ızgara ve salata çok başarılı. Köftenin yanına bulgur yerine pirinç pilavı da olsa çocuklar için daha iyi olurdu. Yemek sonunda tatlı, meyve ve semaverde çay ikram edilmesi, geniş bir yeşil alan içinde bulunması, kapalı ve açık çocuk oyun alanı, parkı olması tercih sebebi olur ve tavsiye edilir.

Ayme Karadeniz

Ayme Karadeniz

Karadeniz’in muhteşem lezzetlerini misafirlerine en iyi şekilde sunabilmenin gayreti içerisinde olan Rize’li Ayten ve Memiş Bostan çifti ve onların paçileri Yasemin ve uşakları İslam Bostan ile beraber 2008 yılından beri başarılı bir aile işletmecisi olarak Ankara'da hizmet vermekte. İşletmenin tereyağı, balı, peyniri, pidelik kavurması, kırmızı benekli dere alabalığı, kuru fasülyesi ve suyu dahi illaki Rize’den gelecek. Ankara'da olup da buraya henüz gitmediyseniz gidilecek yerler listenize eklemenizi öneririz.

Adres: Kızılırmak Mahallesi 1450. sok 3/D Ankara Ticaret Merkezi Çukurambar, 06530, 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kahvaltı için çok güzel bir yer. Karadeniz konseptli. Çalışanlar ilgili ve güler yüzlü. Kalabalık gruplar ile gidilebilir. 👍🏻 lavaboları temiz mescit bulunuyor. Otopark sıkıntısı yaşamadık. Tavsiye ederim. 😊

Karadeniz Pide

Karadeniz Pide

Karadeniz Pide, Karadeniz’in tüm sıcaklığı samimiyeti kalite ve lezzetiyle hem karnınızı hem de ruhunuz doyuruyor. Ankara'da Karadeniz pide yapan bir yer arıyorsanız kesinlikle gitmeniz gereken yerler arasında ilk sıralarda yer alan bir işletmedir. 

Adres: Emek, Bosna Hersek Cad. 26/A, 06500 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Çok beğendim. Yer olarak küçük ama güzel, temiz. Açık alanı var. Kara lahana çorbası, Görele peynirli pide ve kavurmalı kapalı pide sipariş ettik. Çorbamız hemen geldi, pidelerimizde çorbamız biter bitmez geldi. Serviste zamanlama çok iyiydi. Mısır ekmeği, kavrulmuş turşu ikram edildi. Çorbamız da pidelerimiz de ikramlar da çok güzeldi. Güzel olan diğer şey de pideleri yarım sipariş edebilmek. Tavsiye ederim. Ancak otopark sorunu var. Buranın tek kusuru.

Kardens

Kardens

İşletme sahibinin önceki mesleği öğretmenlikken kendi isteği ile istifa ederek ticarete atılmaya karar verdi. yeşil Rize ve mavi Tranzon'un lezzetlerini başkentlilere sunan Kardens, misafirlerini enfes lezzetlerle buluşturan alanında oldukça başarılı bir işletmedir.

Adres: Kızılay, İzmir-2 Cad. No:43, 06420 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Süperdi. Karadenizli burayı bilen bir arkadaşımla öğle yemeği için gittik. Tabi öğle yemeğinde biraz kalabalık oluyor. Mekan güzel zaten eski bir işletme olduğu anlaşılıyor. Biz arkadaşımın da tavsiyesi ile direk aşçı tabağı söyledik iyi ki söylemişiz ve sipariş vermemiz ile tabağın gelmesi 1-2 dakika sürdü.

Gresta Karadeniz Yemekleri

Gresta Karadeniz Yemekleri

Ankara'nın en gözde balıkçılarından biri. Karadenizin; hamsi, karalahana çorba, kurufasulye, pilav, köfte, mıhlama ve laz böreği gibi birçok lezzetlerine ulaşabileceğiniz ve bu yemekleri burada yediğiniz için memnun olacağınız bir yer.

Adres: Turan Güneş Bulvarı numara, D:46, 06550 Çankaya

Ziyaretçi Yorumu: Başta adını aldığı Gresta, çok güzel mantarlı et... Kara lahana çorbası, turşu kavurma, kara lahana dolması, pideler, balık çeşitleri. Çok leziz ve her yerde bulamayacağınız lezzetler ve makul fiyat.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taka Balık Restaurant

Taka Balık Restaurant

Karadeniz mutfağını en saf ve doğal haliyle, modern servis anlayışıyla birleştirip kaliteli şekilde sunmak ve bu mutfağın bir gün unutulmamasını sağlamak mottosuyla hizmet veren Taka Balık Restaurant, Ankara'nın en nezih lokasyonlarından Söğütözü'nün en iyi balıkçısı desek yeridir. Leziz bir akşam yemeği için Taka Balık'a giderseniz meşhur sütlaçlarını da tatmayı unutmayın.

Adres: Söğütözü, Ak Plaza, Yaşam Cad. 7/4, 06560 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Karadeniz usulü et döner, mekanın meşhuru levrek buğulama ve son olarak Laz böreği söyledik. Et çok lezizdi, biraz kalın ama olsun. Levrek buğulamanın sosu ve kendisi çok iyiydi, kesinlikle deneyin. Laz böreğinin şerbeti sanki biraz fazla kaçmış gibiydi o da başarılıydı.

Çakraz Balık Keyfi & Karadeniz Mutfağı

Çakraz Balık Keyfi & Karadeniz Mutfağı

İşletme ilk olarak 1996 yılında Amasra ‘da küçük bir balıkçı köyü olan Çakraz’da Balıkçı Restoranı olarak faaliyete başlamıştır. Ankaralıların uğrak noktası haline gelen Çakraz, 2011 yılında yoğun istek üzerine Ankara'da şubesini açtı. Menüsü balık ağırlıklı Karadeniz yemeklerinden oluşmaktadır. İşlerinin ehli olan Çakraz, Ankara'nın göz bebeklerinden biri olmayı başarmıştır.

Adres: Oğuzlar, Ceyhun Atuf Kansu Cad. D:No: 55, 06520 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Tüm lezzetleri çok başarılı. Balıklar taze, buğulama çok iyi, karidesler lezzetli, kalamar tam kıvamında ve yağ çekmemiş, Laz böreği kremalı güzel, tahin helvası çok özel.

Karadeniz Et Lokantası

Karadeniz Et Lokantası

Karadeniz Et Lokantası her ne kadar döneriyle meşhur olsa da Karadeniz pidesi de dillere destan bir lezzete sahip. Misafirperver, mütevazi ve bir o kadar da müşterilerini müdavimi yapan bir işletme.

Adres: Atatürk, Öncü Sok. No:7, 06930 Sincan/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Güler yüzlü personel hizmet vermektedir yemekleri de ben ailemle hafta sonları bir yada iki defa dışarıda yemek yemek tercihlerimde evde yapılamayan döner, iskender ve Karadeniz pidesini, Karadeniz lokantasında damağımıza uygun lezzetler buluyoruz ellerine sağlık emeği geçenlerin.

Meşhur Karadenizli Dursun Usta

Meşhur Karadenizli Dursun Usta

Kendine has sıcak ve samimi bir ortamı bulunan Meşhur Karadenizli Dursun Usta'ya yolunuz düşerse özellikle 4'lü tabak olarak geçen yemeği denemenizi tavsiye ederiz. Bu tabak; et döner, kavurma, pilav ve kuru fasulyeden oluşmaktadır.

Adres: Ulubey, Karacakaya Cad, Yağız Sok. no 9, 06160 Altındağ/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Yemek yediğim en güzel mekanlardan. Kuru fasulyesi efsane lezzette. İspir fasulye imiş. Döneri kendi imalatları. İncik ise muhteşem. Böyle bir lezzet olamaz. 4 defa gittim. Her seferinde farklı şeyler yemek istedim her bir tat bir diğerinden güzel. Tekrar gideceğim, yakında.

Çapali Restaurant

Çapali Restaurant

Çapali, yöresel lezzetleriyle fark yaratan menüsü ve Karadeniz yaylalarında geleneksel yöntemlerle hazırlanan ürünlerini misafirlerine sunan bir işletmedir. Karadeniz muazzam lezzetlerini tadabileceğiniz Ankara'nın iddialı Karadeniz mutfaklarından birisi.

Adres: Mustafa Kemal, 2134. Sok. No:2/A, 06700 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Dokusuyla insanın kendisini deniz kenarında hissettiği oldukça nezih bir yer. Levrek hamsi ızgara ve kapalı kuşbaşılı pide yedik. Hepsi lezzetli ve özenliydi. Garsonlar kibar ikramlar da güzeldi. Alkolsüz balık yemek isteyenler için gidilesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lazpi Pide Evi

Lazpi Pide Evi

Özellikle pide sever biriyseniz sizin burada pide yemeniz gerekli. Ancak pide sevmeyenler için de birçok çeşit balık seçenekleri de mevcut. Ürünler üstünde buharıyla misafirlerin önüne sunuluyor.

Adres: Kızılay, Elgün Sk. No:8/2, 06420 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Hasan Usta'nın ellerine sağlık. Hayatımda yediğim en güzel, bol malzemeli ve lezzetli Samsun pidesini yedim. Kaliteye diyecek yok. Çok teşekkür ederiz.

Kürek Karadeniz Pidesi

Kürek Karadeniz Pidesi

Standart bir pide arayışından çıkıp Kürek Karadeniz'in kavurmalı karadeniz pidesini denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.  Ankara'nın en iyileri arasında yerini alan Kürek'te, özellikle kavurmalı, kıymalı ve dört peynirli pidelerini denemeniz ve yanına bor gazozunu içmenizi öneririz. Şimdiden afiyet olsun. :)

Adres: Oran, Oran Hamdullah Suphi Tanrıöver Sok. Çarşı Merkezi No:11-12, 06450 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Aslında lahmacun yemek için gitmiştik ama menüyü görünce farklı şeyleri de denemek istedik. Farklı deneyelim diye de abartıp 3 parca şey söyledik 2 kişiye. Tabi patlayacaktık en son. En önce turşuyla mısır ekmeği geldi biraz da tereyağı vardı. Fazlasıyla doyurucu lezzetli siparişler geldiğinde artık iyice acıkmıştım.

Keffçe

Keffçe

Ankara'da iki şubesi bulunan Keffçe, kara lahana çorbası, kara lahana dolması, hamsi tavası, kavurması, Laz böreği ve daha sayamadığımız menüsünde bulunan birçok lezzetleriyle misafirlerini ağırlamaktadır. 

Adres: Kızılırmak, 1443. Cad. No:51, 06510 Çankaya/Ankara

Adres: Üniversiteler, Real-Praktiker Bilkent Station Avm 3/77, 06800 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: İlk defa geldiğim bir işletme, Bilkent'te ki şubelerinde ne sipariş ettiysek hepsi gayet lezzetli fiyatlar normal... Damak tadını önemseyenlere tavsiye edilir.

Zigana Pide

Zigana Pide

Özellikle Trabzon'un eşsiz lezzetlerini yiyebileceğiniz bir mekan. Adından her ne kadar sadece pide varmış gibi düşünülsede; Rize'den gelen kavurması ve etleri, Trabzon'dan gelen peynirleriyle pek çok ürünü burada deneyimleyebilirsiniz.

Adres: Emek, Bişkek Cad. 34/A-B, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Klasik ve başarılı bir pideci. Karadeniz mutfağını seviyorsanız burası tam size göre. Mekan ferah içeride fırın olduğu için doğal olarak yemek pide kokusu geliyor ama aç gittiyseniz sizi çok rahatsız etmiyor personel yeteri kadar ilgili ve yeterli sayıda genel anlamda başarılı bir işletme. 

Hamsi Balık Lokantası

Hamsi Balık Lokantası

Karadeniz yöresini Ankara'ya taşıyanlardan bir diğeri ise Hamsi Balık Lokantası. Hamsiköy Sütlacından, Mısır Ekmeğine ve deniz ürünlerine kadar her şeyi çok beğeneceğinize emin olabilirsiniz. Balığın en tazesinin buraya geldiğini bilenler çok, o yüzden fazla geçe kalmamanız da fayda var deriz.

Adres: Balgat, Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:12, 06520 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Balık işini çözmüşler ve her şeyleri ile harikalar iş servisleri temizlikleri ilgi ve alakalı oldukça süper. Balık yemek için gidilmesi gereken bir yer. Karides, kalamar balık çeşitleri hepsi oldukça başarılı bir kaç şubeleri de bulunmakta ayrıca vale hizmetleri de mevcut balıktan sonra mutlaka tatlı yemeyi ihmal etmemelisiniz. Bir çok kere bir çok şubelerine gittim her biri ayrı güzeldi. Fiyatları kalitelerine değer.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın