Görüş Bildir
Haberler
Başkent Ankara'da En Güzel Sabahlar İçin Gidebileceğiniz Birbirinden Leziz Kahvaltı Mekanları

Başkent Ankara'da En Güzel Sabahlar İçin Gidebileceğiniz Birbirinden Leziz Kahvaltı Mekanları

Bilenler bilir Ankara'da serpme kahvaltı sevdalıları çoktur hatta bu bir adet haline gelmiştir desek abartmış olmayız. Güne güzel bir başlangıç yapmak günün devamının da iyi ilerlemesi için büyük bir etkenken, siz de özellikle hafta sonu için leziz bir kahvaltı deneyimi yaşamak ister miydiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyiz o yüzden sizler için Ankara'da gidebileceğiniz en iyi kahvaltıcıları derledik. Yalnızca serpme değil birkaç farklı alternatif de ekledik, gelin neler varmış birlikte bakalım!

Öncelikle en sevilen ve tercih edilen serpme usulü ağırlıklı olan mekanlarla başlayalım! 👇

Öncelikle en sevilen ve tercih edilen serpme usulü ağırlıklı olan mekanlarla başlayalım! 👇

Altınköy Döngeller Konağı

Altınköy Döngeller Konağı

Şehrin merkezinde bir köy hayal edebilir miydiniz? İşte Altınköy şehrin ortasında yer alan birçok hayvana ev sahipliği yapan, yeşillikler içinde huzur bulacağınız bir lokasyon. Döngeller Konağı da burada yer alan işletmeler arasında. Güzel güneşli bir hafta sonunda bir değişiklik yapmak isterseniz gideceğiniz ilk adres Döngeller Konağı olmalı, serpme kahvaltısına da atmosferine de bayılacaksınız.

Adres: Beşikkaya, 06360 Altındağ/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Öncelikle kahvaltıları lezzetli, servis hızlı, ortam otantik sıcak bir ortam. Bazı kahvaltı yerlerinde çok fazla şey kalır ve israf olur ama burası tam kararında getiriyor her şeyi. Bu da çok hoşuma gitti. Biz kalabalık bir grup olarak gitmemize rağmen servis hızlı yapıldı. Ayrıca alan da çok güzel, uzun uzun yürüyüş yapabilir, hayvanları görebilirsiniz.

Deniz Kozanlı

Deniz Kozanlı

Ankara'da kahvaltı sevdalısı herkesin favorilerinden olan Deniz Kozanlı da bir kere gittiğiniz de bir daha gitmek isteyeceğiniz cinsten. Güler yüzlü karşılamaları, ilgili personelleri ve en önemlisi kahvaltı konusundaki başarılarıyla her geçen gün kendilerini bir üst seviyeye taşıyorlar. Şu dipnotu da vermeliyiz ki, mekan mantı konusunda da ayrı bir başarıya sahip.

Adres: Balgat Mah Ceyhun Atuf Kansu Cd. &, 1368. Sk. No:4, 06520 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Uzun bir aradan sonra ikinci gidişimiz ve hala aynı neşe, güzel yüzle hizmetine devam eden harika bir işletme. Hem otantik bir dizaynı var hem de ürünleri çok lezzetli ve doğal. Biz çok memnun kaldık. Bir aile ortamı var. Keyifli bir kahvaltı için Ankara'da ilk akla gelmesi gereken yerlerden birisi.

Hattena Hatay Sofrası

Hattena Hatay Sofrası

Doğu'da yer alan güzide şehirlerimizin kahvaltı denince ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. Hatay da bu illerimizden biri olup her öğün için zengin ve leziz yöresel tatlara sahip. Hattena Hatay Sofrası da memleketlerinden tatları sizlerle buluşturmayı görev bilmiş bir işletme. A'dan Z'ye masanıza gelen her çeşide bayılacağınıza eminiz.

Adres: Nasuh Akar, Süleyman Hacıabdullahoğlu Cd. 41/A, 06520 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Tavsiye edebileceğim bir mekan. Hafta sonu rezervasyon yaptırmak şart yoksa yer bulmak sıkıntı. Temiz ve hızlı hizmet. Çalışanlar yardımcı. Kahvaltı için gittik kişi başı ücret alınıyor, açık büfe ve masaya servis şeklinde. Hataya özgü ürünlerin kahvaltılık olanları güzel bir şekilde sunuluyor.

Eylül Yöresel Kahvaltı Salonu

Eylül Yöresel Kahvaltı Salonu

Kahvaltısıyla meşhur bir diğer ilimiz ise Van. Bilenler bilir Van'ın yöresel kahvaltılarında çeşitliliğin ne kadar çok olduğunu ve insanın hangisini yiyeceğini şaşırdığını. Eğer ilk öğününe önem veren bir kahvaltı severseniz en kısa sürede Eylül Yöresel Kahvaltı Salonuna bir şans vermelisiniz. Özellikle de henüz Van kahvaltısıyla tanışmadıysanız en doğru tercih soluğu burada almak olacaktır.

Adres: Gaziosmanpaşa, Uğur Mumcu Cad. Koza Sok No:118 D:15, 06610 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: İçerde oturduk ve Ankara'da nadir güzel manzaralardan biri eşliğinde kahvaltı yaptık. İşletme Van kahvaltısı servis ettiğini söylüyor ve bunu son derece kaliteli bir şekilde gerçekleştiriyor, şeker oranı düşük ekmek ihtiyacı olmadan bile tüketilebilecek bir kahvaltı türü, yedikten sonra sağlıklı hissediyorsunuz. İsterseniz kavurma servis ediyorlar ki gerçekten çok lezzetliydi. Reçellerin miktarı ziyan olmamaları için ideal tatları gerçekten harikaydı.

Cafemiz

Cafemiz

Uzun yıllardır müşterilerine hizmet veren, her geçen gün daha da sevilen ve tanınan Cafemiz dekoruyla size rahat ve samimi bir ortam sağlamakla birlikte huzurlu bahçesiyle de ekstra bir büyülüyor. Konum açısından da ulaşımı rahat ve nezih bir semtte yer alan Cafemiz, güzel bir pazar kahvaltısı için mekan arayanlara ilk önerilerimizden.

Adres: Gaziosmanpaşa, Arjantin Cd. no:19/1, 06300 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Sabahları kahvaltısını akşamları ise bahçe de oturup sohbet edip çay kahve içmesini sevdiğim çok güzel bir mekan. Kapıdan girerken küçük ve biraz eski bir mekana benzese de içerisi oldukça geniş ve bakımlı. Özellikle bahçesi o kadar güzel ki yazın saatlerce kahvaltı yapabilirim.

Kafes Fırın

Kafes Fırın

Sabahları işe gidenlerin favori lokasyonu olan Kafes Fırın'ı bazılarınız yalnızca benzinlik istasyonunda yer alan bir gel-al fırın sanıyor olabilirsiniz ancak bu yalnızca buz dağının görünen kısmı. İçeriye doğru devam ettiğinizde hem geniş bir iç mekan hem de çocuk oyun alanı bulunan geniş bir bahçe sizi karşılayacak. İşte bu sırrı öğrenen herkesin mutlaka kahvaltı için bir kez şans verdiği ve asla pişman olmadığı Kafes Fırın'a bir de siz şans vermelisiniz.

Adres: Söğütözü, Dumlupınar Blv. No:122, 06520 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ana yolun kenarında olmasına rağmen doğanın içindeymişsiniz hissiyatı veriyor, kapalı ve açık alan imkanı var. Fiyatları bir tık pahalı olabilir ama güzel mekan. Kalabalık olduğu saatler değil de daha sakin zamanlarda çok güzel.

Dafne Restaurant

Dafne Restaurant

Şehrimizde kahvaltı için çokça rağbet gören bir diğer isim ise Dafne Restaurant. Söğüş tabağı, yumurta çeşitleri, tırnak pide, peynir tabağı ve aklınıza gelen birçok kahvaltılıkla masanızı çeşit çeşit donabileceğiniz Dafne'de beğenmediğiniz tek bir şey bile olmayacak diyebiliriz. Antakya mutfağını sizlerle buluşturan Dafne'de kahvaltı deneyiminizden sonra bir kez de akşam yemeği için uğramalısınız.

Adres: Aziziye Mahallesi, Andrea Karlov Caddesi, Karyağdı Sokak No:20, Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Harika bir restaurant. Yaz akşamlarında bahçesi ayrı bir güzeldir. Antakya mutfağını Ankara'da çok iyi temsil ediyor. Yemekler, ara sıcaklar ve mezelerin hepsi de çok lezzetli. Fiyat performans olarak on üzerinden on.

Hamlakit

Hamlakit

Adı Rize'nin Hamlakit yaylasından gelen mekan tahmin ettiğiniz üzere Karadeniz'in yöresel lezzetlerini sunmakla birlikte kahvaltı kültüründe yaygınlaşmış olan Kavurmalı, Kaşarlı Yumurta gibi başka çeşitleri de müşterilerine sunuyor. Ama tabii ki bir Karadeniz işletmesine gitmişken bizce ilk tercihiniz Muhlamalarını tatmak olmalı, tadı damağınızdan gitmeyecek. 

Adres: Gaziosmanpaşa, İnönü Cd. no:15, 06830 Gölbaşı/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kahvaltıyı burada yapmadan kahvaltı yaptım demeyin. Harika bir menü ve lezzet. Tadı damağımızda kaldı gerçekten. Etleri, yumurtası, tereyağı harika. Tüm ürünler Karadeniz menşei. Şiddetle tavsiye ediyorum.

Bahçe Miss Eymir

Bahçe Miss Eymir

Özellikle bahar ve yaz aylarında sıkça gidilen Eymir Gölü'nün verdiği keyfe diyecek söz yok. İster keyifli bir yürüyüş isterseniz de bisiklet turundan sonra bir mola vermek için Bahçe Miss'i tercih edebilirsiniz. Doğa ile iç içe geçireceğiniz huzurlu dakikalara bir de leziz bir kahvaltı eklenince daha ne olsun diyoruz!

Adres: Eymir Gölü yolu üzeri, D:no 213, 06450 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara'da Eymir gölünün yakınında nezih, güzel, kaliteli ve güler yüzlü hizmet istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle organik ürünleri, serpme köy kahvaltısı, semaverde gelen çayı ve taş fırında pişen ekmeğine bayıldım. Personel ilgili, titiz, güler yüzlü ve işini çok iyi yapıyor.

Kirit Cafe

Kirit Cafe

Sizler için alternatif bir diğer rotamız ise Kirit Cafe. Ankara Kalesi'ne yakın bir konumda yer alan Kirit Cafe'de güzel bir kahvaltı sonrası gününüzü daha da güzelleştirmek adına hazır şehrin kültürel etkileşimin yoğun olduğu bir bölgesindeyken müzeleri gezmek, kaleye gitmek iyi bir seçim olabilir. Fikir bizden, karar sizden!

Adres: Kale, Koyunpazarı Sk. No:60, 06101 Altındağ/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Mekan çok şirin. Şehri tepeden gören noktada ve gayet hoş bir terası da var. Bir kapıyı çalmışta Tanrı misafiri olmak istemişsiniz gibi bir aile ortamına giriyorsunuz. Yemekler lezzetli ve temiz, fiyatlar kabul edilebilir miktarda. Tekrar gelmek çok olası.

Marco Pascha Çukurambar

Marco Pascha Çukurambar

Açık büfe ya da serpme kahvaltı denince sıkça tercih edilen mekanlardan bir diğeri ise Marco Pascha'nın şubeleri. Özellikle de Çukurambar şubesi hafta sonu birçok kişinin ilk duraklarından oluyor. Eşinizle dostunuzla ve çocuklarınızla vakit geçirebilmeniz için oldukça elverişli olan mekanda sınırsız çay eşliğinde sohbete doyum olmayacak.

Adres: Kızılırmak, Muhsin Yazıcıoğlu Cd. 32/A, 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 12 kişilik bir grupla açık büfe kahvaltıya gittik. Kahvaltısı inanılmaz derecede zengin. Yumurta çeşitleri, kızartmalar, mezeler, yeşillikler, tatlılar vs. gerçekten çok çeşitli ve lezzetli ürünleri var. İsterseniz ek bir ücret karşılığında taze taze gözleme de yaptırabiliyorsunuz. Çaylar sınırsız ve masalara termosla getiriliyor.

A4 Kahve

A4 Kahve

Adı üzerinde ve Ankaralılar arasında 3. nesil kahvecilerin en iyilerinden diye bilinse de belli bir kesim var ki A4'e her hafta sonu kahvaltıya gidiyor. Evet kahvelerinin namı çok yaygın olsa da, tatlılarının tadı damakta kalsa da kahvaltıları da en az onlar kadar övgüyü hak ediyor. Masanıza gelen her ürün en tazelerinden ve lezizlerinden seçilerek sizlere sunuluyor. A4'te güzel bir kahvaltı sonrası Kuğulu'dan Tunalı'ya doğru ilerleyen bir rota oldukça keyif verici olabilir, bir düşünün deriz.

Adres: Remzi Oğuz Arık Mah. Atatürk Bulvarı No:237 D:20, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Sabah erken iş için Ankara'ya geldiğimde keşfettiğim keyifli mekan. Her gelişimde direk kahvaltı etmeye geliyorum. Sade Olsun isimli Ankara simidi eşliğinde sunulan sade ama lezzetli kahvaltıyı alıyorum ve yanına 3 peynir seçenekli omletlerinden de mutlaka ekliyorum. Espresso bazlı kahveleri de filtre kahveleri de birbirinden lezzetli. Fiyatlar piyasa standartlarına uygun.

Şimdi de yeni şeyler denemeyi sevenler için alternatif önerilerimize geçelim! 👇

Şimdi de yeni şeyler denemeyi sevenler için alternatif önerilerimize geçelim! 👇

Ekşi Maya

Ekşi Maya

Tunalı'nın gözde mekanlarından olan Ekşi Maya serpme kahvaltıya ara vermek isteyenlerin bayılacağı türden. Alışık olduğumuz kahvaltılık seçenekleri kendi dokunuşlarıyla birleştirmiş olmaları onları oldukça ön planda tutuyor. Özellikle de gidecek olursanız Sucuklu Antep Salçalı Kruvasan'ı bir tadın deriz.

Adres: Tunalı Divan Otel, Barbaros Mahallesi, Güniz Sokak, 1. katı No: 42, 06660 Çankaya

Ziyaretçi Yorumu: Arkadaşımızın önerisiyle gittik ve hayal kırıklığına uğramadık. Her şey çok özenli ve dört dörtlüktü. Bir tabak kahvaltı söyledim, peynir yerine mantar sote ekleyip vegana dönüştürme seçeneği sundular ve mantarları da lezizdi. Kuru domates ezmesi şahane, bir kavanoz da eve aldım.

Bagel-i Manyak

Bagel-i Manyak

Burgerleriyle bilinen Et Manyak restoranının yeni yüzü olan Bagel-i Manyak da farklı bir kahvaltı seçeneği arayanlara ilaç niteliğinde bir öneri olacaktır. Müsait olduğunuz ilk anda gitmeli ve kahvaltıyı zenginleştirilmiş bagellerle yapmanın da enfes bir alternatif olduğunu deneyimlemelisiniz.

Adres: Güvenevler, Farabi Sk. No:23/A, 06690 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Bagel, yumurta ve bunların yanına ekledikleri et ve salatalar oldukça lezzetli. Porsiyonlar gayet doyurucu, genelde biz iki kişi bir tabak alıp yanına ilaveler yapıyoruz. Yine de yumurta sayısı seçilebilse çok iyi olur, bazen bir kişinin üç yumurtalı omleti yemesi zor oluyor. Bu sefer de öyle yaptık. Çalışanların istisnasız hepsi çok güler yüzlü.

Kruvasante

Kruvasante

Söz konusu kruvasan olunca Ankara'da eşi olmayanlardandır desek Kruvasante için hiç abartmış olmayız. Henüz önünden geçerken bile sokağa yayılan leziz kokular insanı mekana çekiyorken bir de önünde sırf burada kruvasan yemek için bekleyenleri görmek sizi daha da etkileyebilir. Kruvasan denince sizin de aklınıza direkt olarak tatlı seçenekler geliyorsa bu tabunuzu yıkmak için bir gün Kruvasante'de güzel bir kahvaltıya gidin deriz.

Adres: Barbaros, Bülten Sk. 31/A, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kruvasan üzerine yapılandırılmış bir mekân. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; kruvasanlar çok taze, çıtır çıtır çıkar çıkmaz geliyor . Mekân tasarımı veya konumundan çok direk lezzetiyle ön plana çıkıyor. Hatta kapıda sıra beklemek gibi bir zahmete de bu lezzet için katlanabiliyorsunuz. Tatlısından tuzlusuna çok fazla çeşit kruvasan var.

UN Bakery Breakfast Club

UN Bakery Breakfast Club

Kimileri ilk öğününü dolu dolu geçirmek çeşide doymak isterken biliyoruz ki kahvaltıda ağır şeyler tüketmeyi tercih etmeyenler hatta kahvaltı kültürü olmayanlar da var. İşte UN Bakery Breakfast Club tam sizlere göre. Menüsünde hafif ve farklı birçok seçeneğe sahip olan mekan bizim gönlümüzü Ezineli Yumurtalı Kruvasanı ve Otlu Yoğurtlu Ekşi Maya Ekmeği ile çaldı. Bakalım siz en çok neyi beğeneceksiniz.

Adres: Güvenevler, Alaçam Sk. No:19, 06690 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Brioche avokado, fluffy pancake, hindi füme kruvasan tercih ettik. Avokadolu her şey bayılarak yenir. Kruvasan yediğim en güzeli idi. Pancake sonlarına mapple syrup eklense efsane olurmuş. Haftasonu kalabalık ve sıra beklemek gerekebilir.

Let's Bake Artisan

Let's Bake Artisan

Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen minimalist dizaynıyla bizi karşılayan Let's Bake Artisan mekana girdiğiniz anda ferah ve rahatlatıcı atmosferiyle içinizi pozitif enerjilerle dolduracak. Bunun yanı sıra konumuza dönecek olursak menüsünde serpme kahvaltı da yer alan mekan, özel kahvaltı menüleriyle ön plana çıkıyor. Yolunuz düşerse Avokadolu Göz Yumurtayı da deneyebilirsiniz.

Adres: Güvenevler, Yeşilyurt Apartmanı, Yeşilyurt Sk. No:5/A, 06690 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kahvaltısı eşsiz. Dekorasyonu sade yaşam mantığında yapılmış. Kahvaltı menüsündeki bazı ürünler de sürekli değişiyor. Dolayısıyla her gittiğinizde farklı bir lezzetle karşılaşabilirsiniz. Çalışanlar güler yüzlü ve temiz bir kafe. Kahvaltılıklar hem doyurucu hem de doğal. Peynir çeşitleri diğer yerlere göre çok başarılı.

Ankara ile ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
13
7
4
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın