Görüş Bildir
Haberler
İşkembesinden Damar Çorbasına Her Çeşidine Bayılacağınız Ankara'nın En İyi Çorbacıları

İşkembesinden Damar Çorbasına Her Çeşidine Bayılacağınız Ankara'nın En İyi Çorbacıları

Sabah kahvaltıda olsun gece ayılmak için olsun zaman fark etmeksizin her vakte ayrı bir yakışan çorba, en sık tüketilen yemeklerden. Ev çorbasının tadı bir başka olsa da mekanlarda çorba içmek de artık neredeyse bir adet haline geldi. Biz de sizler için gözünüzden kaçan mekanlar vardır diye Ankara'nın en iyi çorbacılarını derledik. Gelin birlikte nerelermiş öğrenelim.

Tarihi Rumeli İşkembecisi

Tarihi Rumeli İşkembecisi

1945 yılında dört masalı bir dükkanla bu sektöre adım atan Rumeli İşkembecisi, herkese kendini sevdirmiş ve lezzet konusundaki başarısını kanıtlamış olacak ki bugün eskisinden de sağlam bir şekilde ayakta ve herkesin favori çorbacıları arasında. Şimdilerde iki şubesi olan mekan, özellikle sakatat çorbalarıyla ön plana çıkıyor, gidecek olursanız bizce işkembe damardan tuzlamayı denemelisiniz.

Adres: Cumhuriyet, Bayındır-1 Sk. 25/A, 06420 Çankaya/Ankara

Kavaklıdere, Bestekar Cd. 86/B, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 78 yıllık bir işletme köklü bir işletme. Garson arkadaşlar çok ilgili ve kibar. İşkembe ve tuzlama çorbası denedim. İkisi de çok lezzetliydi ama tuzlama bir tık daha lezzetliydi. Pirinç pilavını da çok beğendik.

Devrez

Devrez

Ankara'da çorbacı denince akla gelen ilklerden olan Devrez, meşhur mercimek çorbacıyla bu üne sahip. Herkesin dışarda mercimek içerken evde neden böyle yapamadığını sorguladığı bir an olmuştur, işte Devrez'in meşhur mercimeği eşi benzeri olmayan bir lezzette.

Adres: Küçükesat, Esat Cd. No: 143 D:A, 06660 Çankaya/Ankara

Kızılırmak, Ufuk Ünv. Cd. 11-9, 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Tahta kaşıkla harika bir çorba içiyorsunuz. Yeşilliğiniz şeker domatesiniz masanın ortasına döküyorlar. Tabi altına bir şey seriyorlar :) sonra da kebap çeşitlerinden istediğinizi söylüyorsunuz. Tatları sunumu harika. Teşekkür ederiz.

Kaşıkhan Çorba

Kaşıkhan Çorba

Ankara'nın marka çorbacısı olma mottosuyla hizmet vermeye başlayan Kaşıkhan Çorba, kısa sürede şehirlilere kendini sevdirmeyi başaranlardan. Menüde yer alan her çorbasının tadı bir ayrı olsa da özellikle' Ankara'da güzel bir beyran içmek istiyorsanız Kaşıkhan'a uğramalısınız.

Adres: Emek, Bişkek Cd. No:193 D:1, 06500 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Çok iyi. Ayak paça içine bir miktar dil attırdım. Acı sos yanında bir de masadaki iri taneli acıdan attırdım. Masadaki iri pul biner oldukça acı dikkat edin. Temiz nezih bir yer. Tavsiye ederim. Ekmek harika. Çorba ekmek birlikteliği çok yediriyor. Çorbanın en güzel kısmı son kaşığıdır. Takviye hiç bir zaman son kaşığın yerini tutmaz. Ancak takviye istememek için zor dayandım.

7/24 Çorba & Izgara

7/24 Çorba & Izgara

Güler yüzlü hizmet, ilgi ve alaka ile ekstra bir güzelleşen 7/24 Çorba & Izgara, gece gece canı kelle paça içmek isteyenler için en doğru adreslerden. Mekanın müdavimi haline gelebilirsiniz çünkü bir kere kelle paçasını içen bir daha başka yere gitmek istemiyor. 

Adres: Eryaman, Samsun 19 Mayıs Cd. 06824 Etimesgut/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Çorbalar gayet lezzetliydi atomu ilk kez denedik çok hoşumuza gitti. Denemenizi tavsiye ederim. Fiyatlar çok yüksek değil makul seviyede. Hatice hanıma güler yüzü ve ilgisinden dolayı teşekkür ederiz.

Köroğlu İşkembecisi

Köroğlu İşkembecisi

Şehre yeni geldiyseniz ve en iyi çorbacılardan birini arıyorsanız, kime sorarsanız sorun size Köroğlu İşkembecisi'ni de söyleyecektir. 1988'den beri Ankara'nın en iyilerinden olarak müşterilerine hizmet veren Köroğlu, sektörün lezzet, hizmet ve hijyen alanında öncü ve örnek kuruluşlarından.

Adres: Uğur Mumcu Cd. Sonu Koza Sokak No: 116/18

Mehmet Akif Ersoy, 681. Sk. No:3, 06200 Yenimahalle/Ankara

Ayvalı Mahallesi Afra Cd. Blok No: 1 No: 210

Ziyaretçi Yorumu: Köroğlu çorbacısının ilk yeri olan merkez (GOP), 1990'lı yıllardan beri bilirim, imkanım oldukça da gelirim. Bu ziyaretim için erinmeden 30 kilometreden fazla yol yaptım. Fiyatları makul, hizmet çok iyi, lezzeti tartışmıyorum bile. Elinize sağlık ustalarım.

Çorbacı Hasan Usta

Çorbacı Hasan Usta

Söze dillere destan işkembe çorbacısından mı başlasak, atomundan mı bilemedik. Sakatat üzerine ustalaşmış mekanlardan biri de Çorbacı Hasan Usta. Çorbaların lezzeti bir yana, sunumları da beğeni toplayan mekan oldukça da samimi bir ortama sahip.

Adres: Aşağı Eğlence, Gen. Dr. Tevfik Sağlam Cd. No:59, 06010 Keçiören/Ankara

Oğuzlar, Ceyhun Atuf Kansu Cd. No:73, 06490 Çankaya/Ankara

Yeni Batı Mah, 2416. Cd. No: 82, 06370 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Öncelikle bu mekan gerçekten meşhur olmayı hak ediyor. Birçok ünlü isim buraya gelmiş ve fotoğrafları var. Hayatımda yediğim en iyi kelle paça çorbasıydı. Tadı her şeyiyle on numaraydı. Sarı renkli hafif kızartılmış ekmek de bu mekanın orijinalliğine orijinallik katmış. Servislerinde taze sebze vardı. Hem iyi yıkanmıştı hem de tazeydi.

Beykoz Paça & İşkembe

Beykoz Paça & İşkembe

Çankaya'nın en işlek ve meşhur çorbacılarından biri olan Beykoz Paça & İşkembe, gece gündüz demeden hizmet veren ve ilgi gören işletmelerden. Menüde yer verdikleri 10 çeşit çorbalarından her biri övgüye değer olsa da bizim favorimiz ezogelin. 

Adres: Ayrancı, Hoşdere Cd. No:212 D:A, 06540 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Beykoz restoranını tercih etme nedenlerinden biri temiz, ferah bir ortam, masa düzenleri, yemek sunumları düzenli, çalışanları ilgili ve servis hızlı. Kelle paça çorbası, mumbar dolması da lezzetli şöyle içiniz sinecek temiz kelle paça çorbası İçin gidebilecek sayılı yerlerden biri, mumbar dolması da lezzetli, küçük oğlum severek yedi.

Tarihi Murat Efendi Lokantası & İşkembecisi

Tarihi Murat Efendi Lokantası & İşkembecisi

1955'ten bu yana bir başarı öyküsü niteliğinde olan Tarihi Murat Efendi Lokantası & İşkembecisi, aslında hususi bir çorbacı olmaktan ziyade müşterilerine çeşitli yemekler sunan bir işletme ancak çorbaları öyle leziz ki, lezzetten dört köşe olacaksınız!

Adres: Yıldızevler, Turan Güneş Blv. 34/C, 06550 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: İşletme sahibinin disiplini, şeflerin seviyeli hizmeti memnun ediciydi. Kelle paça, mercimek ve mumbar yedik. Bir Adanalı olarak memnun ayrıldık. Kesinlikle tavsiye ederim.

Meşhur Ankara İşkembecisi

Meşhur Ankara İşkembecisi

Çorba denince akla gelen ilk iki olan mercimek işkembeyi hakkıyla yapan bir yer arıyorum dediğinizi duyar gibiyiz. İşte aradığınız adres Meşhur Ankara İşkembecisi. Salaş mekanların  lezzetinin ekstra iyi olduğunu bilenler vardır Meşhur Ankara İşkembecisi de tam olarak öyle. Henüz gitmediyseniz bu gece Meşhur Ankara İşletmecisi'ne gitmeniz için bu bir işaret!

Adres: Topçu, Opet Benzinlik İçi, Ahi Mesut Blv No:100/A, 06796 Etimesgut/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: İlk defa bir işletme için yorum yapıyorum. Oğullarımla işkembe kelle paça ve yaprak ciğer yedik. Hepsi oldukça lezzetliydi ama bunlardan öte işletme sahibi ve ailesi son derece nazik ve kibar insanlar. Fiyat normal mekan temiz. Teşekkürler.

Paşam İşkembe ve Türk Mutfağı

Paşam İşkembe ve Türk Mutfağı

Türk mutfağını en iyi şekilde sunanlardan biri olan Paşam İşkembe ve Türk Mutfağı da seveceğiniz çorbacılardan. Hem karışık hem de aile bölümü olan Paşam İşkembe ve Türk Mutfağı, işkembe içmek için en doğru adreslerden. İşkembenin yanı sıra Türk mutfağının favori çorbalarından yaylayı da gitmişken içmeyi unutmayın deriz.

Adres: İlkadım, Dikmen Cd. No:259 D:F, 06450 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Seviyorum burayı, özellikle abim müdavimi buranın, kendisinin uğrak yeri. İlla ki bir uğraması gerekiyor. Dışarı kısmında oturup, hem yolu izleyip, bir şeyler yiyip içmek huzur veriyor bana. Temiz her şeyden önemlisi. Paça çorbası eşim için de vazgeçilmez. Yeşilliği, yanında garnitürü bol bol. Çıkın çıkın gidin valla. Çalışanlara kolaylıklar.

Meşhur Polatlı Çorba & Sakatat

Meşhur Polatlı Çorba & Sakatat

Merkeze biraz uzak olsa da Etimesgut taraflarındaysanız kesinlikle çorba için gitmeniz gereken adres Meşhur Polatlı Çorba & Sakatat. Çorbanızın asla bitmesini istemeyeceğiniz işletme de ikinci kaseyi içmeniz çok olası. Herkesçe bilinen bu meşhur işletmeye bir de siz şans vermelisiniz.

Adres: Eski, No:20, 06794 Ahi Mesut Mahallesi, Zirve Caddesi, 1776. Cd. 19/B-B, 06794 Etimesgut/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Çeşitli güzel çorbaları var; mercimek, işkembe, paça vb. Paça çorbasını etsiz, sadece suyunu tercih ediyorum, gayet lezzetli, olması gerektiği gibi tüketen eşim ve arkadaşlarım da çok beğendiklerini sürekli dile getiriyorlar. Geç saatlerde ekmeğinin peşinde olan, güler yüzlü tüm emekçilerin ellerine sağlık.

Han Çorba

Han Çorba

Havaalanına yakın bir lokasyonda yer alan Han Çorba, şehre iner inmez uğrayacağınız ilk adres olsa pişman olmazsınız diyebiliriz. Aslında şehre pek yakın olmasa da seveni çok olduğu için mekan her daim ilgi görüyor. Eğer sizin de yolunuz düşerse kelle paça, mercimek ve ayak çorbası ilk önerilerimizden.

Adres: Merkez, Özal Bulvarı No: 9/A, 06145 Pursaklar/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kelle paça, işkembe ve mercimek çorbası denedim. Çorbaları lezzetli. Garsonlar gayet ilgili. Çorbanın yanında gelen tandır ekmeği de harikaydı. Gece geç saatlerde gitmeme rağmen aile için de uygun bir yerdi.

Çorbacı Bekir

Çorbacı Bekir

Tüm klasiklerin en leziz şekilde müşteriye sunulduğu Çorbacı Bekir'in özellikle tandır çorbasına bayılacaksınız diyerek söze başlayabiliriz. 24 saat hizmete devam eden işletme, özellikle çorbanın yanına gelen ikramlarıyla beğeni topluyor. Bir gece nerede çorba içsek diye düşündüğünüz anda Çorbacı Bekir de aklınızda olmalı.

Adres: Süvari, 06794 Etimesgut/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Bir müşteri ilgi alaka ister o da burada fazlasıyla var güler yüzle karşılandım çok memnun kaldım. Ankara'ya gelip de Çorbacı Bekir'de Tereyağlı kelle paça içmeden gitmeyin derim. Çorba haricinde pideleri de çok lezzetli. Güzel ve nezih bir aile ortamı var.

Ege İşkembecisi

Ege İşkembecisi

Ankara'nın enlerinden bir diğeri olan Ege İşkembecisi de listemize eklemezsek ayıp edeceğimiz türden başarılı bir işletme. Taptaze ve leziz çorbalar içmek isteyenler ya da bugün canım yemek yapmak istemiyor ama yine de fast food tercih etmeyeceğim diyenler için ilk adres.

Adres: Kanuni, Osmangazi Cd. No:138, 06280 Keçiören/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kazım Karabekir de shell petrolün içinde yer alıyor. Çorba konusunda çok başarılı, kelle paçası efsane, şiddetle tavsiye edilir. Dileyene birçok sulu yemek çeşitleri de mevcut, temiz ve nezih bir işletme. Çalışanlar çok saygılı, sadece bir çorba içmeye gidiyorsunuz belki ama kapıda karşılıyorlar :) Müdavimi olabilirsiniz.

Maraşlı Çorbacı

Maraşlı Çorbacı

Ve son önerimize geldik. Türk mutfağının leziz değerlerini koruma gayesinde olan Maraşlı Çorbacı, çorbalarının yanı sıra sulu yemek çeşitleriyle de beğeni kazanan işletmelerden. Ama bizim konumuz çorbaları tabii, yolunuz Maraşlı'ya düştüğünde Maraş tarhanasına bir şans vermelisiniz.

Adres: Maltepe, Gazi Mustafa Kemal Blv. No:45 D:C, 06570 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ben beyran arkadaşım karışık paça tercih etti. Beyran bana Antep günlerini hatırlattı. Ürünleri taze idi. Tavsiye olunur. Ellerine sağlık.

Ankara'yla ilgili daha çok mekan önerisi için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın