Görüş Bildir
Haberler
Kimileri Salaş, Kimileri Nezih, Kimileri de Meyhane Tarzında Olan Ankara'daki En İyi Balık Restoranları

Kimileri Salaş, Kimileri Nezih, Kimileri de Meyhane Tarzında Olan Ankara'daki En İyi Balık Restoranları

Bilenler bilir en iyi, en taze ve en leziz balığın Ankara'da yenildiğini, hatta bu konu her geçtiğinde 'Ankara'da deniz yok.' muhabbetleri açılmaya başlar. Eğer Ankara'da balık yediyseniz bu durumun doğru olduğunu bilirsiniz ancak henüz denemediyseniz sizler için Ankara'da deniz ürünlerinin hakkını veren mekanları derledik. Kimileri salaş, kimileri nezih, kimileri de meyhane tarzı olan mekanlara gelin birlikte bakalım.

1. Subaşı Restaurant

1. Subaşı Restaurant

Çankaya civarındaki herkesin favori mekanlarından olan Subaşı Restaurant, balığı en çok rakı ile sevenlerin bayılacağı türden. Balık konusundaki ustalıkları bir yana, mezeleri de üstüne konuşulacak kadar leziz. Tüm bunlara ek olarak canlı müzik performanslarıyla ortamın ambiyansını ekstra bir güzelleştiren mekana henüz gitmediyseniz mutlaka bir şans verin deriz.

Adres: Çankaya, Üsküp Cd. 11/A, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Gerek hizmet, gerekse aile samimiyetini yansıtmak olsun, Ankara'da bir yemeğin lezzetini, bir duble rakının keyfini sonuna kadar çıkartabileceğiniz nadir yerlerden biri. Mezeleri ayrı, ana yemekleri ayrı ustalıkla yapılmış her bir ürününün çok lezzetli olmasının yanında oturduğunuz her saniyeden keyif alacağınızı garanti edebilirim.

2. Yakamoz Alamatra

2. Yakamoz Alamatra

Birçok müşterisine göre balık nerede yenirin tek cevabı olan Yakamoz Alamatra el değiştirmiş olmasına karşın oturmuş bir kaliteye ve lezzete sahip mekanlardan olacak ki hala balık konusunda ilk sıralarda olmayı başarıyor. Ankara'nın enlerinden olan işletme yeni yüzüyle mutlaka tanışmanız gerekenlerden. Güzel bir akşam yemeği için kendinizi Yakamoz Alamatra'ya giderek ödüllendirebilirsiniz. Mekan size A'dan Z'ye her konuda en keyifli akşamı yaşatacak.

Adres: İlkbahar, Turan Güneş Bulv., 596. Sk. 77/A, 06550 Yıldız / Oran/Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara'da balık yenilebilecek ender mekanlardan dediler, doğru demişler. Ailemle gittiğim mekanda her şey süperdi. Karides ve Levrek'i mutlaka tadın. Restoran şefinin misafirperverliği takdire şayandı. İlgisine teşekkür ederiz, fiyatları da makul. Tavsiye ederim.

3. Fevzi Hoca Balık Köfte

3. Fevzi Hoca Balık Köfte

Trabzon'da meşhur yemekleri denemek isteyen birinin aklına ilk olarak Fevzi Hoca Balık Köfte gelir. Balık konusundaki ustalıkları, Akçaabat köftelerinin lezzeti ve dahasıyla bu alanda kendini tanıtmış olan işletme başarısını İstanbul ve Ankara'ya da taşımış. Deniz ürünleriyle ilgili A'dan Z'ye her şeye hakim olan bir yerde balık yeme deneyimini yaşamalıısnız.

Adres: Söğütözü Cad, Eski Saklı Bahçe Karşısı 8/6, 06560 Çankaya

Çayyolu, 2679. Sk. No:4, 06810 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Güzel bir balık köfte restoranı. Mevsiminde olmamasına rağmen istavrit çok taze ve pişmesi ayarında idi. Çupra ızgara ve salata çok başarılı. Köftenin yanına bulgur yerine pirinç pilavı da olsa çocuklar için daha iyi olurdu. Yemek sonunda tatlı, meyve ve semaverde çay ikram edilmesi, geniş bir yeşil alan içinde bulunması, kapalı ve açık çocuk oyun alanı, parkı olması tercih sebebi olur ve tavsiye edilir.

4. Yelken Balık Restaurant

4. Yelken Balık Restaurant

Balık sever Ankaralıların müdavimi olduğu Yelken Balık, şehrin köklü ve bilindik işletmelerinden. Bir gidenin asla vazgeçemediği mekan Ankara'nın işlek caddelerinden Reşit Galip'te ilk şubesiyle kendini sevdirdi daha sonra kaliteli hizmetini Maidan'da ikinci şubesiyle devam ettirmeye başladı. Sizler de güzel bir akşam yemeği için ister eş dostla isterseniz de misafirlerinizi ağırlamak adına tercih edebilirsiniz. 

Adres: Kazım Özalp, Reşit Galip Cd. No:58, 06700 Çankaya/Ankara

2118. Cd. Maidan İş ve Yaşam Merkezi, D:C Blok 194, 06410 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Levrekli peynirli sebzeli paneli börek çok çok lezzetliydi. Dışının çıtırlığı, içinin yumuşaklığı ahenk içinde dönüyor sanki damağınızda. Yanında enfesto bir sos ile geliyor. Sosun içeriğinde kekik, zeytinyağı ve nar ekşisi gibi güpgüzel bir ekşi vardı ama başka bir besinin ekşisi de olabilir normalden farklı bir ekşi kullanılmıştı sanki sırları var ama ben çözemedim.

5. Trilye Restaurant

5. Trilye Restaurant

Kendi deyimleriyle deniz ürünlerinin bu kadar lezzetlisine yalnızca Türkiye'de değil Dünya çapında rastlanmayacağı iddiasında olan mekan bu kadar özgüvenliyse insanın bir deneyesi geliyor değil mi? İşte içinizi bu istek sardığında Trilye'ye gitmeli ve zengin menüsünden birkaç şey siz de denemelisiniz. Pişman olmayacağınıza emin olabilir hatta iddialarına hak verebilirsiniz.

Adres: Kazım Özalp, Kuleli Sokağı No: 32, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara'nın en gözde en güzel yerlerinden birisi bence kesinlikle yıl dönümümüz için tercih ettim sunumlar mezeler yemekler çok güzeldi çalışan herkesin emeğine sağlık teşekkür ederim çok memnun kaldık herkese tavsiye ederim.

6. Taka Balık Restaurant

6. Taka Balık Restaurant

Karadeniz mutfağını en saf ve doğal haliyle, modern servis anlayışıyla birleştirip kaliteli şekilde sunmak ve bu mutfağın bir gün unutulmamasını sağlamak mottosuyla hizmet veren Taka Balık Restaurant, Ankara'nın en nezih lokasyonlarından Söğütözü'nün en iyi balıkçısı desek yeridir. Leziz br akşam yemeği için Taka Balık'a giderseniz meşhur sütlaçlarını da tatmayı unutmayın.

Adres: Söğütözü, Ak Plaza, Yaşam Cd. 7/4, 06560 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Taka Restaurant geç keşfettiğimiz çok kaliteli bir işletme. Özellikle kahvaltılarını çok beğeniyoruz. Kuru fasulye ve balık da denedik çok memnun kaldık. Karadeniz yemeklerini sevenler ve denemek isteyenler için kesinlikle öneriyorum.

7. Sur Balık Restoran

7. Sur Balık Restoran

Tamamen müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren Sur Balık Restoran da Ankara'nın en iyi balık restoranları listemize girmesi gerekenlerden. Lezzetlerinin yanı sıra güzel bir yaz akşamında tadı doyum olmayacak bir terasa sahip. Güler yüzlü karşılamadan, ilgili hizmete ve deniz ürünlerinin en iyi hazırlanmış hallerine kadar aradığınız her kriter Sur Balık'ta!

Adres: Çankaya, Uğur Mumcu Caddesi, Kuleli Sokağı No: 40, 06530 Çankaya

Ziyaretçi Yorumu: Doğru mevsimde doğru balıkları sizlere sunmaya çalışan Ankara’nın en gözde balıkçılarından bir tanesi de Sur Balık Restoran. Balıkların avlanma dönemlerine saygı gösteren, müşteri memnuniyeti oldukça yüksek bir mekan. İş yemeği için güzel bir mekan tercihi olabilir.

8. Balıkçıköy Fahri

8. Balıkçıköy Fahri

Gerek hakim olduğumuz deniz ürünlerini gerekse de farklı yorumları en başarılı şekilde müşterilerine sunan Balıkçıköy Fahri, nezih balık restoranları arasından en beğeneceğiniz olacak diyebiliriz. Ege atmosferini yaratan mekan size adeta deniz kıyısında bir yerde balık yiyor hissini verecek.

Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 2853. Cd. No:24, 06810 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Bir sürü balık restoranına gittim, buranın yeri her zaman farklı olmuştur. Yıllar geçtikçe lezzetler gelişti. Bir kere kesinlikle en iyi ahtapot ızgara burada, ne çok pişmiş ne az, tam kıvamında lokum. Sosunun kimyası etle o kadar uyumlu ki, ekmek banarak yerken buluyorum kendimi.

9. Deli Yengeç Restaurant

9. Deli Yengeç Restaurant

Şehir için köklü balıkçılardan bir diğeri ise Deli Yengeç Restaurant. Balıklarının yanı sıra taze ve ana yemeğin yanına en çok yakışacak olan mezeleriyle de oldukça öne çıkıyor. Balık konusunda en önemli unsur olan 'mevsimine uygun olma' durumuna da fazlasıyla özen gösteren Deli Yengeç'e siz de mutlaka bir şans vermelisiniz. 

Adres: Gaziosmanpaşa Mahallesi, Filistin Cd. No:2 /B, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Bilindik tatlar, güzel dokunuşlarla bambaşka bir lezzete dönüştürülmüş. Esasında benzer menüler elbette Ege ve İstanbul’da çokça bulunuyor ancak Ankara’da bu tarz lezzetler için ender bir mekan. Ambiyansı güzel.

10. Hamsi Balık Lokantası

10. Hamsi Balık Lokantası

Karadeniz yöresini Ankara'ya taşıyanlardan bir diğeri ise Hamsi Balık Lokantası. Hamsiköy Sütlacından, Mısır Ekmeğine ve deniz ürünlerine kadar her şeyi çok beğeneceğinize emin olabilirsiniz. Balığın en tazesinin buraya geldiğini bilenler çok, o yüzden fazla geçe kalmamanız da fayda var deriz.

Adres: Balgat, Ceyhun Atuf Kansu Cd. No:12, 06520 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Balık işini çözmüşler ve her şeyleri ile harikalar iş servisleri temizlikleri ilgi ve alakalı oldukça süper. Balık yemek için gidilmesi gereken bir yer. Karides, kalamar balık çeşitleri hepsi oldukça başarılı bir kaç şubeleri de bulunmakta ayrıca vale hizmetleri de mevcut balıktan sonra mutlaka tatlı yemeyi ihmal etmemelisiniz. Bir çok kere bir çok şubelerine gittim her biri ayrı güzeldi. Fiyatları kalitelerine değer.

11. Besi Balık Pişirme

11. Besi Balık Pişirme

Şimdiki önerimiz ise balık sever tüm Ankaralıların en az bir kere uğradığını düşündüğümüz Besi Balık Pişirme. Burası restorandan ziyade tam anlamıyla bir balık pişirme evi. Leziz balıkların hemen servis edildiği, hemen yiyip çıkabileceğiniz mekan önünden geçerken bile buram buram balık kokusuyla sizi kendine çekiyor.

Adres: Cumhuriyet, Selanik Cd 9/A, 06430 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Mükemmel bir balık pişirme evi. Balık çorbası ve hamsi tava söyledik. Balık çorbası, bugüne kadar Ankara’da içtiğim en iyi balık çorbasıydı. Büyük balık parçaları vardı, somon da vardı çorbada. Hamsi tava da nefis pişmişti.

12. Balıkçı Doğan

12. Balıkçı Doğan

Her sabah balığın en tazesini müşterileri için seçen Balıkçı Doğan, deniz ürünlerini yemeye doyamayacağınız cinsten. Adım attığınız an güler yüzlerle karşılandığınız sıcacık bir atmosferde olduğunuzu düşünün... Aile ortamınızla rahatlıkla vakit geçirebileceğiniz ve bunun yanı sıra leziz yemek yiyebileceğiniz Balıkçı Doğan favoriniz olacak.

Adres: Mehmet Akif Ersoy, 310. Sk. No:3, 06200 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Tek kelimeyle muhteşem!! Balığı çok severim ve Ankara'da birçok balıkçıya gittim. Fakat ben bu kadar lezzetli ürünler çıkaran işletme görmedim. Bir kaç kez gittim ve farklı balıklar yeme fırsatım oldu. Pişirme tekniğimi yoksa başka bir şey mi bilmiyorum ama acayip lezzetliydi her şey.

13. Ege Restaurant

13. Ege Restaurant

Yanından geçerken bile sizi içeriye davet edecek bir Ege havası olan mekan, söz konusu balık olunca Tunalı'nın tek ve en iyisi diyebiliriz. Restorana kıyasla biraz meyhane konseptinde olan mekanın mezeleri de oldukça başarılı. Bunlarla birlikte Ege Restaurant sizi evinizde gibi hissettirecek sıcacık bir atmosfere sahip.

Adres: Kavaklıdere Tunalı Hilmi Cad, Büklüm Cd 54/B, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Mezeler ve Balık çok taze ve lezzetli, servis yapan çalışanlar masalar ile gerektiği gibi ilgileniyorlar ne eksik ne fazla, yolunuz bu tarafa düşerse uğrayın derim...İlk defa gidip bu kadar beğendim ender yerlerden biri.

14. Kalbur Balık

14. Kalbur Balık

Balık konusunda Ankara'nın en iyisi olduğundan bahsetmiştik bu sebepten dolayı da şehir birçok köklü işletmeye sahip. Bunlardan biri de Kalbur Balık. Kalbur Balık aslında biraz butik bir yer olsa da ünü şehri aşanlardan. Her gün dolup taşan mekana gitmeden mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor. 

Adres: Oran, Oran, Oran Çarşı Merkezi, Rafet Canıtez Cd. no:23/24 D:C3 blok, 06450 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Burası, Oran’da hizmet veren ve ünü sınırlarını çoktan aşan küçük bir balık lokantası. Dışarıdan bakıldığında oldukça salaş görünen Kalbur; menüsünde adeta zenginlik barındırıyor. Burada; karidesi, kâh kadayıfa sarılmış görüyorsunuz kâh şişe geçirilmiş kâh köfte olarak kızartılmış. Hatta menüye baktığınızda; “Ahtapottan mücver mi olurmuş?” diyorsunuz. Kalbur’da oluyor ve çok da lezzetli oluyor.

15. Chef Bro's

15. Chef Bro's

Deniz ürünlerine aşık iki kardeşe ait olan Chef Bro's'u sosyal medyadan tanıyor olmanız çok muhtemel. İnstagram sayfalarında gezerken dahi insana hemen restorana ışınlanmalıyım dedirten türden bir yer. Lezzetlerinin yanı sıra konum olarak da Ankara'nın sevilen semtlerinden birinde yer alan işletmeye bir an önce gitmeli ve özellikle Şaşlık ve Kalamarı denemelsiniz.

Adres: Gaziosmanpaşa, Halıcı Sk. No: 7A, 06530 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Öncelikle konumu ve restoranın kendisi çok güzel. Yemekler inanılmaz lezzetli. Net! Ortamı güzel, arkadaşlarla lezzetli yemek yiyeyim derseniz tavsiye ederim. Mezeler çok lezzetli, hamsi dolması tarzı bir şey yedik güzeldi, jumbo karides efsane. Kesinlikle tavsiye ederim.

16. Kumsal Lokantası

16. Kumsal Lokantası

Deniz ürünlerini sevmeyen biriyseniz dahi sizi 'Denizden babam çıksa yerim.' konumuna getirecek kadar başarılı bir mutfağa sahip olan Kumsal Lokantası, Ankara'nın yerlisi olmayanların dahi şehre geldiğinde ilk duraklarından oluyor. Hafta içi kısmen daha sakin bir atmosferi olan mekana gitmek için mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız.

Adres: Çankaya, Kazım Özalp Mah., .Nenehatun Cad No:97 Gaziosmanpaşa, 06700 Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Elit, leziz, merkezi, daha ne olsun... Ankara'nın sanat ve siyaset alanındaki simalarına denk gelme olasılığınızın yüksek olduğu mekan. En çok tercih edilen yemekleri bizim de deneyimlediğimiz dil balığı şiş, hamsi tava ve karides-kalamarmış. İsterseniz taze lavaş da getiriyorlar. Dil balığı muhteşemdi...

Ankara ile ilgili dahası için bu içeriklerimize de göz atmalısınız.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın