Görüş Bildir
Haberler
Ankara'nın Tadı Damağınızda Kalacak En İyi Tatlıcıları

Ankara'nın Tadı Damağınızda Kalacak En İyi Tatlıcıları

Kalorileri dert etmeksizin kendinizi mutlu etmek ister miydiniz? İşte bu içeriğimiz tam size göre! Ankara'nın bizce en iyi tatlılarına sahip 15 mekanını sizler için derledik. Güzel görünüşleriyle gözleriniz, leziz tatlarıyla mideniz bayram edecek. Gelin birlikte nereleri eklemişiz bakalım, favorinize siz karar verin! 

Bir dipnot: Mekanların müdavimi haline gelebilirsiniz, dikkatli olun!

Viya Coffee & More

Viya Coffee & More

Tunalı'nın en gözde butik kafelerinden Viya'nın her gün taze olarak gelen tatlılarına bayılacaksınız. Hepsi birbirinden güzel olan seçenekler arasında karar vermek biraz zor. Olsun damak tadınıza uyanı bulabilmek, hepsini denemeniz için bahaneniz olabilir! Ama bir öneri isterseniz Chaviyi deneyin deriz.

Adres: Kavaklıdere, Tunali Hilmi Caddesi, Bülten Sk. No:20/A, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Yaa bayıldıkkkk çok tatlı bir yer. Dekorasyonu, tatlıları kahveleri çalışanları her şey çok iyi. Tatlılardan en hafifini denemek istedim. O kadar yumuşak o kadar güzeldi ki.

Kakule Fırın

Kakule Fırın

En mi en taze tatlıların bir diğer mekanı ise Kakule Fırın. Adeta butik bir pastane olan Kakule Fırın, çok naif bir dizayna sahip. Tatlılarına gelecek olursak klasik olacak ama denediğimiz brownieler arasından belki de en iyisi olan Beyaz Çikolatalı Brownielerini öneririz, bunun yanı sıra Peach Crumble Pie da kesinlikle denenmeli.

Adres: Kavaklıdere, Büklüm Cd No:30 D:C, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Gerçekten küçük ama çok ince düşünülmüş ayrıntıları olan bir mekan. Ürünler görüntü olarak çok başarılı ve şık. İnsanın hepsini deneyesi geliyor. Biz royal denedik çok güzel farklı bir lezzeti vardı hoşumuza gitti.

Bosco Caffe e Tiramisu

Bosco Caffe e Tiramisu

İlk olarak Emek şubesiyle hayatımıza giren Bosco, adı üstünde oldukça başarılı Tiramisulara sahip. Tiramisularının yanı sıra Bomboloni ve Ankara'da pek bulunmayan bir Portekiz tatlısı olan Pastel de Natayı kesinlikle denemelisiniz.

Adres: Emek mahallesi 8.cadde (bişkek) no:33/a, 06490 Çankaya/Ankara

Hayat Sokağı/Armada 

Ziyaretçi Yorumu: Tiramisu çok hafif ve lezzetliydi. Turtanın üzerindeki limonlu dondurma ve vişne sosu çok güzeldi.

Kruvasante

Kruvasante

Hem tuzlu hem tatlı kruvasanları olsa da konumuz tatlı olanları. Kruvasante, kruvasan konusunda Ankara'da üstüne başka bir mekan tanımadıklarımızdan. Tunalı'ya yakınsanız ve kendinizi ödüllendirmek isterseniz gitmenizi şiddetle tavsiye ederiz. İlk önerimiz de Lotus Cream olur. 

Adres: Barbaros, Bülten Sk. 31/A, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Tadı damağınızda kalan çok hafif bir o kadar da çeşit kruvasan yemek isterseniz Ankara’da ki en iyi yer kesinlikle. Ayrıca içecek konusunda da oldukça başarılılar.

Leni Artisan Cafe

Leni Artisan Cafe

Oldukça sessiz sakin bir yerde bulunan Leni Artisan Cafe, dinginlik ve huzur içinde tatlısını yemek ve rahat rahat keyif yapmak isteyenlere göre. Konumunun güzelliğiyle birlikte tatlılarını anlatmaya kelimelerimiz yetmeyebilir. Her biri kendi imalatları olan ve günlük çıkan tatlılarından bizce Şeftalili Magma Cake ve Karadutlu Flanı denemelisiniz. 

Adres: Çankaya, Üsküp Cd. 37/A, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Şu ana kadar şeftalili merengli, paris brest ve craquelin denedim ve hepsi ayrı ayrı çok güzeldi, kesinlikle çok kaliteli ve sakin bir mekan.

Pate a Choux

Pate a Choux

Profiterol severlerin bayılacağı bir mekan Pate a Choux. Bilirsiniz ki Profiterol her yerde iyi yapılan bir tatlı değil maalesef ama Pate a Choux bu konunun enlerinden ve oldukça da çeşitli bir menüye sahip. Eğer böyle bir arayıştaysanız mutlaka Bilkent'e uğramalısınız. 

Adres: Üniversiteler, Bilkent Station No: 3/85, 06800 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Pataşu' diye okunan bu lezzetin klasik ve orman meyveli olanlarını denedik. Klasik olan bitter soslu ve profiterole çok benziyor; orman meyveli olan ise efsane, şimdiye kadar yediğimiz hiçbir profiterole benzemiyor. Hamurunun dışı çıtır, içi yumuşacık ve krema dolu. Hamurlar çok taze.

Cafe Tuva Concept

Cafe Tuva Concept

Cafe Tuva ise dizaynıyla da sizi etkileyecek olan mekanlardan. Hafif tatlar seviyorsanız Limonlu pastalarını ama daha aromatik bir lezzet arıyorsanız Lavantalı cheesecakelerini tavsiye ederiz. Tatlıların yanı sıra mekanda özel porselenler de satılmakta, çok güzel olduklarından almadan eve dönmek pek mümkün değil gibi.

Adres: Kızılırmak, 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Porselenleri çok kaliteli ve özgün. Lezzetler şahane. Limonlu şekersiz pastayı ve içinde hindistan cevizi olan çikolatalı tatlıyı da mutlaka öneririm. Pasta tasarımları çok şık oluyor. Her şey tazecik. Ambiyans çok güzel.

Zeyn Chocolate

Zeyn Chocolate

Tatlı denince aklına ilk olarak çikolata gelenlere bu önerimiz. İncek'e yakın olanların kendini şanslı hissedeceği mekanlardan. Çikolata krizine girerseniz Wrap Crepi mutlaka denemelisiniz. 

Adres: Kızılcaşar, Yavuz Sultan Selim Blv 7-A D:No:171, 06830 Gölbaşı/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Oldukça sakin tasarımı güzel ve zevkli müzik tercihi olan bir mekan. çikolataların lezzeti güzel ve sunumları minimal. Eğlenceli bir tatlı deneyimi yaşatıyor. Mekanın sakin olması sohbeti güzel kılıyor.

Line Co.

Line Co.

Mascarponelu Tart, Lime Cheesecake, Belem Turta... Bu mekanın tatlıları arasından öneri seçimi yapmak oldukça zordu. Aynı zamanda dizaynının etkisi ve beraberinde ilgili çalışanlarıyla da birçok kişinin Ankara'daki favori mekanlarından Line Co'ya kısa sürede gitmeniz dileğiyle.

Adres: Kızılcaşar Mahallesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı Bulvar Loft Sitesi A2 Blok 180 7, D:F, 06830 Gölbaşı/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Çok hoş bir mekan, hoş bir konsept. Tatlılar, kahveler çok iyi. Çalışanlar ilgili ve güler yüzlü.

Bake Joy & Dessert Coffee

Bake Joy & Dessert Coffee

Ayrancı'nın belki de en iyi butik mekanlarından olan Bake Joy, taze tatlıların bir diğer adresi. Misket Limonlu Tartları, Cinamon Rollları, Beyaz Çikolatalı Brownieleri ve daha nice lezzetleriyle Bake Joy da en sevdiklerimizden. Merkeze yakınsanız Bake Joy'a da uğramayı unutmayın. 

Adres: Ayrancı, Uçarlı Cd. D:No:13, 06540, 06540 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Geçen hafta Bake&Joy’dan bir dilim pasta aldım. İnanılmaz lezzetliydi. Kullandıkları ürünler çok taze, farklı çeşitlilikte tatlılar sunuyorlar.

Noico Coffee and Creative

Noico Coffee and Creative

Tatlı ve kahve ikilisinin en güzel buluştuğu mekanlardan biri de Noico. İster Farabi'de, ister Esat'ta nereye daha yakınsanız gitmenizi öneririz. Orman Meyveli Tartları bizim favorimiz, size de tavsiye ederiz. 

Adres: Büyükesat, Koza Sk. No:123 D:B, 06700 Çankaya/Ankara

Farabi 38/B Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kaliteli, huzurlu, ferah. Kahveleri, özellikle tatlıları ve ambiyansıyla gününüzü renklendiriyor.

Chocolabs

Chocolabs

Chocolabs'i zaten birçoğunuz biliyordur. Çikolata sevdalılarına birebir ve birçok şubesi oluşu da ulaşabilirlik açısından büyük avantaj. Chocolabs Trifle ve Sarmayı denemediyseniz bir sonraki gidişiniz de denemeyi unutmayın.

Adres: Meşrutiyet, Eyin İş Merkezi, Selanik Cd No:44/26, 06420 Çankaya/Ankara

Yukarı Bahçelievler, Aşkabat Cd. No:6-B, 06490 Çankaya/Ankara

Etiler, Optimum AVM, Ayaş Ankara Yolu Blv. No:93/219 D:220, 06560 Etimesgut/Ankara

Göksu, Kaşmir Center, 1. TBMM Cd. No:8/39, 06820 Etimesgut/Ankara

Yeni Batı, Atlantis AVM, 06370 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Tatlıları çok güzel. Maşuk divane ve meftun aldık biz. Çikolata ve kremaları aynı. Gayet lezzetliydi.

Clinic Coffee Co.

Clinic Coffee Co.

Adı gibi gerçekten bir klinik havası veren oldukça ferah ve iç açıcı olan Clinic Coffee. Elmalı Crunch Pie'ları, Chocolate Love'ları ama en favorimiz olan Triple Surprise'ları ilk önerilerimiz arasında. İki şubesi olduğundan hangisine daha yakınsanız kesinlikle uğramalısınız, tatlılarının yanı sıra kahvelerini de seveceksiniz.

Adres: Oran, Kudüs Cd. No: 3 D:294, 06450 Çankaya/Ankara

Koru, 2432. Cd. No:196, 06810 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Şakasız Ankara'da yediğim en iyi tatlıyı bugün burada yedim. Mekanın loftluğu da ayrı güzel. Tatlılar cidden çok güzel ya tatlıları bir deneyin

Boston Drink & Dessert

Boston Drink & Dessert

Çikolata severlere bir öneriyle daha geldik. Oldukça çeşitli bir menüye sahip olduklarından hangisini önereceğimizi bilemedik ama diyeceğimiz tek şey oldukça leziz çikolatalara sahip oldukları. 

Adres: Galleria, Mutlukent Mah. Doğan Taşdelen Blv, AVM No:97/23, 06800 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Çikolataya doyuran lezzetleri ve çok zengin menüsü ile bağımlılık yapıyor diyebilirim. Tatlıların porsiyonları çok büyük ve gayet yeterli. Fiyatları birçok tatlıcı ile aynı. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

ChefMade Chocolatier & Coffee House

ChefMade Chocolatier & Coffee House

Ve son önerimize geldik. Oldukça geniş ve keyifli bir bahçesi olan ChefMade Chocolatier, gününüzü güzelleştirecek bir tatlıya ihtiyacınız varsa size çok iyi gelecektir. Salted Caramel Tartları, Lotus Cheesecakeleri ve İncirli Bademli Ceviz Brittle Tartlarıyla bizim enlerimizden oldu, size önermeyi de görev bildik.

Adres: Hilal, 695. Sk. No:1, 06550 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Her şey genç bir Chef annenin elinden... Kaliteli ürünlerle tamamen doğal ve el emeği ile hazırlanmış. Kahve, kruvasan ve çikolatalarına bayıldım kocaman bir bravo 👏👏👏

Ankara ile ilgili bilmeniz gereken diğer mekanlar için bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
6
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilge Sena Özen

Ankara'nin en iyi tatlıcısını unutmuşsunuuz Bonapple var bestekarda. Yillardir müthis guzel pastalar yapiyor. Denemediyseniz cidden deneyin kreması ozellikle... Devamını Gör