Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da Eğlenecek Mekan Yok Diyenleri Yanıltacak Gece Mekanları

Ankara'da Eğlenecek Mekan Yok Diyenleri Yanıltacak Gece Mekanları

Elif Sude Yenidoğan
24.09.2022 - 15:27 Son Güncelleme: 06.04.2023 - 15:10

Ankara denince herkesin aklında 'gri şehir, monoton hayatlar, yoğun çalışma tempoları' gibi kalıplaşmış düşünceler oluşuyor ama bunlar Ankara'yı yazlık şehirlerle kıyaslayarak bu kanıya varanların yanılgılarından ibaret.  Gri bir renge sahip oluşu doğru olsa da böyle günleri renklendiren birçok eğlence mekanına sahip Başkent'e yeni gelen, yeni mekanlar keşfetmek isteyen herkes için en güzel meyhaneleri, gece kulüplerini ve kokteyl barları derledik. Gelin birlikte inceleyelim, hangisini daha çok seveceğinize siz karar verin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

İster eski ister yeni nesil meyhaneler arasından sizler için seçtiklerimiz:

Afitap Meyhane

Afitap Meyhane

İlk önerilerimize meyhanelerle başlayalım. Hem Tunus hem de Söğütözü'nde yeri olan Afitap, Ankaralılar arasında birbirinden lezzetli, farklı meze seçenekleriyle meşhurdur. Gitmek isteyen herkese patlıcanlı atomu, ahtapotlarını özellikle de karideslerini şiddetle öneririz. Ne tür bir meyhane olduğuna gelecek olursak günümüzde çokça yaygınlaşan yeni nesil meyhanelere kıyasla Afitap, sakin ama hafif bir müzik eşliğinde sohbet etmeyi arayanlar için.

Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi, Tunus Cd. 63/B, 06680 Çankaya/Ankara

Beştepe, 4.Sk. No:3 06560 Çankaya Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Çok uzun süredir bu kadar zengin bir meze dolabı görmedim. (...) Servis çok hızlı fiyat politikası dengeli, çok beğendim.'

Yelken Balık Evi

Yelken Balık Evi

Yelken Balık Evi ise lezzetli ara sıcaklara sahip ama asıl bu meyhanemizin öne çıkan özelliği balık konusundaki ustalıkları. Eğer meyhane kültürünüz rakı-balık ile eş değerse aradığınız yer burası demektir. Gitmeyi düşürseniz mutlaka karidesini, levreğini ama özellikle de İstanbul salatasını denemeyi unutmayın. Bir dipnot daha, endişelenmeyin arka fonda çalan müzik asla sohbet etmenize engel olmuyor. 

Adres: Ahmet Mithat Efendi Sok. No:7/A Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Özellikle ara sıcakları Ankara balıkçılarına örnek mekandır. Kimse yapamazken burası yapardı. İstanbul salatası, yaz turşusu, levrek marin, kadayıf karides ve balık cipsi mutlaka denenmeli. (...) Servis elemanları nazik ve ilgilidir.'

Atiye Ankara

Atiye Ankara

İstanbul, İzmir, Mersin gibi yerlerde de şubesi olan Atiye, göz alıcı dizaynı, ferah ve geniş bahçesiyle oldukça ilgi çekiyor. Ankara'nın nezih semtlerinden Çayyolu'nda olan meyhane son yıllarda revaçta olan yeni nesil meyhane tarzına sahip. Siz de bir yandan oturmak isteyip ama ara sıra da dans edip eğlenmek istiyorsanız Atiye'ye gitmek sizi oldukça memnun edecektir. 

Adres: Çayyolu, Beysupark Yaşam Merkezi No:209/8, 06810 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'İlgili alakalı ve özenli olan mekanda biz çok eğlendik. Yaygınlaşan yeni nesil meyhaneler arasından gerek müşteri kesiminin iyi olması gerek geniş bir menüye sahip oluşuyla ayrılıyor.'

Komşu

Komşu

Yeni nesil meyhane önerilerimizden bir diğeri de Komşu. Mutfak konusunda biraz kısıtlı bir menüye sahip olsalar da eğlenceden geri kalmamış mekanlardan biridir. Başlangıçta 90'lar Türkçe pop ile keyifli bir ortam sunan mekanda gecenin devamında canlı müzik oluyor. İster oturup sohbet edebileceğiniz ister de dans edebileceğiniz Komşu, oldukça sempatik bir ortama sahip, giderseniz pişman olmayacağınız yeni nesillerdendir.

Adres: Farabi Sok. No:32 Çankaya Merkez, Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Eğlenceli, keyifli, sıcak ve samimi. Özellikle müzik grubu başarılı ve her müzik dalında gerek yöresel gerek Batı müziğinde başarılı.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alaçatı Kafası

Alaçatı Kafası

Alaçatı Kafası ise Nenehatun caddesinin gözlerindendir. Gecem dolu dolu geçsin hem arkadaşlarımla vakit geçirmek hem de eğlenmek istiyorum diyorsanız işte aradığınız adres. Başlarda güzel sohbetler edebileceğiniz mekanda gece yaklaştıkça 90'lar Türkçe popa dayanamayıp kendinizi dans ederken bulabilirsiniz.

Adres: Gaziosmanpaşa, Nenehatun Cd. No:74/B 06700 Gaziosmanpaşa/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Kalabalık bir ekiple doğum günü kutlaması için gittiğim mekandı. Pop dinleyenlerin oldukça seveceği bir playliste sahipler. Yemeklere ve fiyatlara gelecek olursak orta seviyede diyebilirim. Müşteri profili açısından da oldukça nezihti.'

Klarnet Sahne

Klarnet Sahne

Ankara'nın gözde yeni nesil meyhanelerinden biri de Klarnet Sahne, kalabalık ekiplerin belki de ilk tercihi oluyordur. Kadın-erkek sayısının eşitliğine de dikkat edilen mekanda rahat rahat eğlenmek mümkün. Hareketli müziklerin yanı sıra dansözün de eksik olmadığı Klarnet, gece kulüpleri yerine meyhaneleri tercih edenler için oldukça keyif verici olacaktır. 

Adres: Çukurambar Mah. 1480. Sok. 2/A Besa Kule Dk:4 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Ortam iyi eğlenmek için güzel. Bodygardlar çok iyi göz açtırmıyor. Kız kıza gelecekseniz çok güzel mekan.'

Müjgan

Müjgan

Yeni nesillere kısa bir ara verip biraz dinlenmek ve demlenmek istiyorsanız Müjgan'ı da oldukça beğenirsiniz. Paçanga, güveçte istiridye mantarı ve saganaki önerilerimiz arasında ilk sırada yer alıyor. Hoş müzikler eşliğinde sevdiklerinizle sohbetin tam yeri!

Adres: Bestekar Cad. 38/A, Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: '(...) Yaprak ciğer inanılmaz lezzetli. Mekanın en lezzetli mezesi diyebilirim. Baş başa romantik bir akşam için uygun değil ancak kalabalık gruplarla keyifli bir etkinlik için uygun ve hesaplı bir yer.'

Ara Sıcak

Ara Sıcak

Lezzetli mezeler yemeye doymadıysanız ya da aradığınız lezzetleri hala bulamadıysanız Ara Sıcakla tanışmanızı öneririz. Özellikle hardallı levrek ve balık simidini mutlaka deneyin. Aynı zamanda güzel ve sakin bir bahçeye sahip olan mekan tam olarak dinginlikle birlikte keyif yapmak, sohbet etmek isteyenlere göre.

Adres: Çankaya Üsküp Cd. No:25, 06690 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Ben ömrümde böyle güzel mezeler yemedim... Zinnur, kadayıfta karides, şaşlık yemeden gitmeyin.'

Günay Restaurant

Günay Restaurant

Bodrum, İzmir ve İstanbul'da da şubesi olan Günay aslında birçok kişinin haberdar olduğu bir mekan. Eğer haberdar değilseniz Google'da arattığınızda ilk olarak düğün salonu olduğuyla karşılaşacaksınız ama bu sizi yanılgıya düşürmesin. Böyle etkinlerin yanı sıra asıl önermemizin sebebi birçok sanatçıya ev sahipliği yapması. Aradığınız şey  eğer sevdiğiniz sanatçılarla, nezih bir ortamda alkol eşliğinde eğlenceyse Günay tam sizlik, sıkı takibe almanızı tavsiye ederiz aksi takdirde programları kaçırabilirsiniz.

Adres: Turgut Özal Blv. No:26 İncek Mahallesi Gölbaşı/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Ankara'da Hakan Altun için en ideal sahne bence burası. Hizmet ve lezzet açısından da harikalar.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deliler gibi dans etmek isteyenler için seçtiğimiz gece kulüpleri:

Keçi

Keçi

Biraz da gece kulüpleriyle devam edelim. İlk önerimiz olan Keçi, Ankara'nın nezih yerlerinden Nene Hatun'dadır. Müşteri profili açısından içiniz oldukça rahat olabilir özellikle kız kıza güzel ve rahat bir gece geçirmek istiyorsanız Keçi'yi tercih edebilirsiniz. Bir dipnot daha, özel kokteyllerini denemeyi unutmayın.

Adres: Kazım Özalp, Reşit Galip Cd. No:57/A, 067000 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Müzikler güzel, dj başarılı, çalışanlar işlerini profesyonelce yapıyorlar.'

Umumi

Umumi

Keçi'nin üst katında yer alan Umumi de kız kıza rahatça dans etmek isteyenlere önerilerimiz arasında ilk sırada yer alıyor. 

Adres: Kazım Özalp, Reşir Galip Cd. No:57/2, 06700 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Müzikler herkesi mutlu edebilecek şekilde, içerisi sürekli kalabalık ama rahatsız edici herhangi bir tip bulamazsınız.'

6:45 Kaybedenler Kulübü

6:45 Kaybedenler Kulübü

Ankaralı herkesin biliyor olduğu 6:45 için şehrim ritmi burada tutuluyor diyebiliriz. Yaş fark etmeksizin gelip eğlenen birçok kitleye sahip mekan, genelde öğrencilerin favorileri arasında. 6:45 aynı zamanda ünlü sanatçıların konserlerine de ev sahipliği yaptığı için çokça meşhur. Konser olmayan günlerde de çeşitli DJ'leri ağırlayan mekanı bir deneyin deriz.

Adres:  Kavaklıdere, 174. Sokak, Tunus Cd., 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Ankara'daki en eğlenceli mekanlar içinde şüphesiz ilk üçe girer. Fakat yoğun kalabalığa alışık değilseniz burası size göre değil. 6:45 efsanedir.'

IF Performance Hall

IF Performance Hall

IF şehrin kalabalığına karışmak isteyen herkes için en uygun mekanlar arasında. IF'te birçok sanatçının konserleri, DJ'lerin performansları oluyor. Ankaralıların zaten biliyor olduğu bu mekanları yeni gelen herkese öneriyoruz, özellikle yeni gelen öğrencilerin sosyalleşmesi için fazlasıyla uygun.

Adres: Kavaklıdere, Tunus Cd. 14/A, 06410 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Ankara da eğlenebileceğiniz en iyi mekanların en başında gelir. Gir ve dans et, müthişşş.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pixel

Pixel

Pop önerilerine bir ara vererek tekno severler için birkaç öneri verelim. 6:45'in üst katında olan mekan iyi bir tekno dinleyicisiyseniz ve fazla kalabalığa karışmak istemiyorsanız sizi oldukça tatmin edecektir. Müziğe bir mola vermek istediğinizde de terasında vakit geçirebilmeniz büyük avantaj. 

Adres: Kavaklıdere, Tunus Cd. No:66, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: '(...) Alkol her yerde pahalı artık, yargılayamam. Ama kaliteli müzik yapan insanları getirmeye çalışıyorlar, hakediyorlar...'

Kite

Kite

Tekno severlere bir öneri daha Kite. Sevdiğiniz Dj'leri dinlemek için sıkı takibe almanızı tavsiye ederiz. Ankara'ya yeni geldiyseniz ve aradığınız böyle bir mekansa kesinlikle ilk önerilerimizdendir. 

Adres: Güvenevler, Güvenlik Cd. No:97, 06690 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Mekan ve gelen insan profili kaliteli.çar çakal göremezsiniz pek etrafta.tekno müzikte ankarada en üst sırada.

The Q

The Q

Besa Kule'de yer alan mekan yine tekno severler için önerimiz. Bugüne kadar pop ile eğlendiyseniz ve teknoya ön yargılıysanız açılışı The Q ile yapabilirsiniz. Bir şanş verin deriz çünkü bunun keyfi bir başka!

Adres: Çukurambar Mahallesi 1480 Sokak Besa Kule İş Merkezi B Blok no:17/14, 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Pixel ve Kite gibi hardcore techno takılmamaları eğlenceyi biraz daha keyifli hale geliyor. Ankara'nın ihtiyacı vardı böyle bir yere :)'

Ve son olarak sizler için seçtiğimiz kokteyl barlar ve publar:

Bota

Bota

Gece kulübü önerilerimize ara vererek biraz da Ankara'nın kokteyl barlarından bahsedelim. Kokteylleri ve güzel bahçesiyle Ankara'nın sevilen mekanlarından Bota'yı denemelisiniz. Günümüzde neredeyse hepimizin fotoğraf çekilebilecek mekan arayışlarına da birebir.

Adres: Çayyolu, Angora Cad. Beysupark Yaşam Merkezi D:209/19, 06810 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Smokey, Grass, Long Island.. Deneyeceğiniz bütün kokteyller birbirinden güzel.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Talk Cocktail&Bar

Talk Cocktail&Bar

Ankara'nın nezih semtlerinden Oran'da yer alan mekan eğlenmek isteyenlerin ilk adresleri arasında. Kokteyllerinin de hakkını veren mekanı tüm kokteyl severlere öneriyoruz. Görsellik açısında da ilgi çeken kokteyllerinizi story atmayı unutmayın!

Adres: Oran, Kuzu Effect AVM, Zülfü Tiğrel Cd. No 1/A, 06450 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Vogue, Green Island en iyi kokteylleri ve pazartesi hariç her gün dj olması paha biçilemez. Mutlaka gelip bu güzelliği kendiniz deneyimlemelisiniz.'

Amelie's Garden Street Bar

Amelie's Garden Street Bar

Müzik eşliğinde keyifli bir akşam geçirmek istiyorsanız Amelie's Garden'ı da mutlaka denemelisiniz, çünkü müzik performanslarının oldukça seveni olan bir mekan. Müşteri profili açısından da rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir yer.

Adres: Güvenevler, Güneş Sk. 1/A, 06690 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Sıklıkla gittiğim ve sevdiğim bir mekan. Fiyat performans olarak iyi. Kaliteli mekan ve kasıntı değil. Garsonlar iyi.'

Minister Pub

Minister Pub

Bülten sokağın gözdelerinden Minister, Ankaralılar olarak bayılarak gittiğimiz publardan. Gerek müşteri profilinin, gerek çalışanlarının gerekse de mutfağının kalitesi sizi mekana bağımlı hale getirebilir. Müziklerin asla sohbete engel olmadığı, eşinizle, dostunuzla keyifli bir akşamın belki de ilk adresi. 

Adres: Barbaros, Tunalı Hilmi Cad, Bülten Sk. 22/A, 06700 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Müzikleri, atıştırmalıkları, servisi ve çalışanları mükemmel, arkadaşlarınızla hoş vakit geçirebileceğiniz adam gibi Pub.'

Kapı Tunus

Kapı Tunus

Kapı şubelerini bilenler bilir, bilmeyenler için anlatmayı görev biliriz. Dizaynlarıyla etkisi altına almalarının yanı sıra her konuda iyiler diyebiliriz. Müzik seçimleri, lezzetleri ve tabii ilgili çalışanları... Güzel bir gece geçirmek için gidilecek yerler listenize eklemeyi ve Kapı kokteyllerden birini denemeyi unutmayın!

Adres: Remzi Oğuz Arık, Tunus Cd. No:88/A, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Gerek gündüz gerekse akşam için iyi bir seçim. Güzel ortam.'

Lokal'71

Lokal'71

Ankuva'nın sevilen mekanlarından Lokal'71. Her cuma ve cumartesi Dj performansı olan Lokal'71 hem lezzetli mutfağıyla hem de sahip olduğu nezih müşteri profiliyle sevilen yerlerden. Aynı zamanda kokteyllerinin de seveni çok.

Adres: Üniversiteler, Ankuva AVM No:12, 06800 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Sokak tatları için güzel oluyor. Fiyatlar makul. Hemen her şey var.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
6
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Var çok var anladık ama hangisinden böbreği bırakmadan çıkabiliriz ondan emin olamadık sadece çünkü tarlamız yok :(

portside

Artık tarla tapan para etmiyor. Ülkede tarım mı kaldı da birisi kalkıp alsın

Suat Özmen

Ankara'da meyhane yazarken Behzat Ç dizisinin çekim mekanı da olan SOKAKBAŞI MEYHANE'yi yazmamak araştırmanın özenli yapılmadığını gösterir bence...