Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da Gitmezseniz Midenizin Sonsuza Dek Size Küseceği 20 Yeni Nesil Hamburgerci

etiket Ankara'da Gitmezseniz Midenizin Sonsuza Dek Size Küseceği 20 Yeni Nesil Hamburgerci

Özlem GülerElif Sude Yenidoğan
03.03.2016 - 17:18 Son Güncelleme: 23.09.2022 - 14:01

90' lı yıllarda çocuk olanlar beni daha iyi anlayacaktır. Günümüzde zincir restaurantları olan hamburger markalarının, eskiden her ilde en fazla bir veya ikişer şubesi vardı. Ailelerimiz her istediğimizde değil, ödül olarak o yerlerin hamburgerlerini yemeye götürürlerdi. Şimdi o markaların sayıca çok şubesi var ve çocuklar için hamburger ulaşılabilmesi en kolay yiyecek. Sadece çocuklar değil, bizler için de istediğimiz tatta, menüsünde 20'den fazla hamburger çeşiti olan burgerciler çoğaldı. Hamburgeri sadece köfte, soğan, turşu olarak değil, değişik soslar, baharatlar ve ekmekler ile sunan ev yapımı yeni nesil burgercileri sizler için derledim.

Kendinize vereceğiniz en lezzetli ödül, unutmayın mideden geçer. 🍔

Not: Bazılarının birden çok şubesi var, adresler sizi yanıltmasın.

1. Bakermill

1. Bakermill

Yaşamkent'in butik hamburgercisi Bakermill, hamburgerleri kadar dekorasyonu ile de göz dolduruyor. Çeşit çeşit hamburgerden seçim yapmakta zorlananlar için mozeralla dolgulu 'Obur Burger' ile dana roast beef sevenler için 'Bakermill Hamburger' tavsiyemdir. Ballı patateslerini ve özel magnolia tatlılarını da denemelisiniz. 

Adres: Alacaatlı Mah. 5088 Cad. Relax Plus No: 67 İç Kapı No:1 Çankaya/Ankara

Fatih Sultan Mehmet Blv. A City AVM No : 244 Yenimahalle/Ankara

Koru Mah. Akaralılar Cad. 2A-1-2-3-1B Çankaya/Ankara

Fatih Sultan Mahallesi Üniversite Caddesi Arsia suites No:44 ( Başkent Ana Nizamiye Girişi ) Etimesgut/Ankara

Kent Koop Mah. Kent Merkezi Batıkent/Ankara

Azerbeycan Cad. No : 38/A Çankaya/Ankara

İlkbahar Mah. Galip Erdem Cad. Turan Güneş Bulvarı Altın Oran Çarşısı No:42 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Daha önce yendiğimiz hamburgerleri unutun. Kendi hazırladıkları köfte çok kaliteli, vallahi bağımlısı oldum. Kahveleri çok leziz, muhteşemdi...Thank you bakermill.'

2. Piel Roja

2. Piel Roja

Üniversiteler mahallesinde yer alan Piel Roja ismini ve hamburgerlerini Kızılderili kabilelerinden alıyor. Panelenmiş alaska mezgitli burgeri, daha önce balıklı hamburger denememiş olanlar için güzel bir seçenek. Barbekü ve taze otlarla kavrulmuş dana kıymalı hamburgerleri ise Ankara'da yapan sayılı yerlerden. Geyik etli hamburgeri ise yakında menüye girecek. Her lezzetine kırk kat özenilmiş bu şirin mekanın favorileriniz arasına gireceğinden eminim.

Adres: Üniversiteler Mahallesi Park Sitesi B1 Blok (İhsan Doğramacı Bulvarı), 06800 Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Hamburgerleri daima lezzetini koruyan mekan. Bilkent'e yolunuz düşerse yemeden eve dönmemelisiniz.'

3. Franco Burger

3. Franco Burger

Kendi hamburgerini kendin yaratabildiğin nadir burgercilerden Franco'da,16 çeşit hamburger yaratmak mümkün. 120 ve 240 gramlık et seçiminden sonra damak zevkinize göre ananas, hellim, mantar, mozzarella gibi seçenekler ile hamburgerini tamamlıyorsunuz. Mükemmel hamburger deneyimi için kendi küçük, lezzeti büyük mekana en kısa zamanda uğrayın derim.

Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mah., 2902. Sk. Sarnıç park avm 7/2, 06810 Çankaya/Ankara

İncek, Odak, Alacaatlı Mahallesi, 4841. Cadde No: 1/C, 06810 Çankaya/Ankara

Eryaman, Şehit Osman Avcı Mahallesi, Malazgirt 1071. Cd. No:49/B-D, 06820 Etimesgut/Ankara

Bağlıca, Etimesgut Blv. 108/B, 06600 Etimesgut/Ankara

Kuzu Effect AVM, Oran Mah. Zülfü Tigrel Cad. No:1/5 İç Kapı No : 156, 06450 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Hamburger yemek istiyorsanız gitmeniz gereken TEK yer diyebilirim. Çalışanlar çok iyi. Her şey el yapımı ve çok lezzetli. 'Gerçekten iyi yedik, çok iyiydi kendime geldim.' muhabbetini sıkça yaptığım yer.

4. Fess Burger

4. Fess Burger

Öğle yemeklerinde, özellikle paket servisi ile tüm çalışanların ilgisini çeken, butik hamburger konseptinin en iyilerinden Fess'in, hangi hamburgerini yazsam diğerine haksızlık olacak gibi düşünüyorum. Relish ve Hünkar Burger en meşhur hamburgerlerinden ve ayıla bayıla yediğimiz relish soslarının yapımı yaklaşık 4 saat sürüyor. Közlenmiş patlıcandan yapılan Hünkar Burger ise cidden hünkarlara layık.

Adres: Ceyhun Atıf Kansu Caddesi, 1383. Sokak,  4/B, Balgat / ANKARA

Ziyaretçi Yorumu: 'Elemanlarının güler yüzü, ilgisi, alakası mükemmeldi. Burger çeşitliliği İstanbul’da gittiğim birçok mekana göre oldukça fazlaydı. Alaturka burgerı denedim ve efsaneydi. Diğer burger çeşitlerini de denemek için uğrak bir mekan artık benim için. Teşekkürler fess burger ailesi…'

5. Burger Break

5. Burger Break

Miniklere özel hamburgerleri ile bizden artı puan alan Burger Break, köfte kralı Chef Burger menusu, özel bonfilesinden yumuş yumuş Lokum Hamburgerine kadar zengin seçeneklere sahip. Hellim sticks gibi çeşitli atıştırmalıkların mevcut olduğu mekan, yeni nesil hamburgerin öncülerinden.

Adres: Çayyolu 2846. Cadde, Dorapark Villaları, No: 2/E -3

Ziyaretçi Yorumu: Hamburger ekmekleri değişmiş süper olmus işletme sahibi çok ilgili çalışanlar harika ortam süper müzikler süper hamburgerler efsaneee şu an dopdolu süper her şey.'

6. That's Burger

6. That's Burger

That's Burger, küçük, samimi, mahalle arası sımsıcak bir yer. Yumuşacık ekmekleri ve lezzetli hardalları kendilerine ait. Crispy California Burger ise bağımlılık yaratan lezzetlerinin en başında geliyor. Bu sıcacık mekanı en kısa zamanda keşfedip, üzerine ev yapımı tatlılarından birini mutlaka yemelisiniz.

Adres: Gazi Mahallesi, Şenol Caddesi, No 32/A, Yenimahalle, Ankara

Rabindranath Tagore Cd. 58/A (Turan Güneş Bulvarı) 06550 Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Yemekleri tek kelimeyle harika özellikle patates ve soğan halkası şu ana kadar yediğim en iyisiydi. Çalışanlar çok samimi.'

7. Mack House

7. Mack House

Lezzetli hamburgerleri kadar kamyonet konseptiyle Ankara'nın kalbinini çalan Mack House, konumu itibari ile de ayaküstü muhteşem hamburgerlerinden yiyebileceğiniz bir yer. Doyurucu hamburgerlerini en kısa zamanda deneyin. Ayrıca kamyonetin içinde yer alan sobayı kışın yakıyorlar, kestane ise bonusu.

Adres: Eskişehir yolu 14.km Dumlupınar blv. No:344 Üstün Petrol (Petrol Ofisi içi) Çayyolu/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Çok hoş bir konsept. Ünlü Amerikan Mack çekicinin dorsesinde nefis burgerler. Mekan ve lezzet şahane. Çocukların ve gençlerin tercihi. Ayrı bir havası var. Motorcu dostu. Tavsiye olunur.'

8. Burgerdinho

8. Burgerdinho

Kendi üretimleri olan yumuşacık ekmeği ile hazırlanan İspanyol ateşi Toro Burger en iddialı hamburgerlerinden. Steak House kesim patatesleri ile kaburga fümeli Ribs Burger ise en favorileri lezzetlerinden. Mükemmel hamburger deneyimi için hafta sonu planınıza burayı mutlaka eklemelisiniz.

Adres: Cinnah Caddesi No 82, 06690 Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Ankara'daki birçok hamburgerciyi denedim. Kesinlikle en iyi hamburger burada yapılıyor. En güzel yanı da her şeyin porsiyonu orantılı.'

9. Aloha Burger

9. Aloha Burger

İnsanı ev yemeğine küstüren lezzetler burada desem yalan olmaz. Tunalı'da yer alan Aloha Burger'in Alaska Burgeri ilk önerilerimizden. Ama siz hangisini seveceğinize karar vermek için bizce hepsini deneyin pişman olmazsınız, hem burger yemek için bahaneniz olur.

Adres: Kavaklıdere, Bestekar Cd No:4 D:b, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Burger yemem hayatta ama arkadaşımın ısrarı üzerine gittim. Gerçekten bu adamlar işi biliyor. 👌'

10. Big Baker

10. Big Baker

Big Baker deyince akla ilk gelen Köz Patlıcanlı Burgeri, sizi buradan alıp uzak yerlere uçuracak bir lezzet. Acı severler için Acı Arnavut Burger menüsü yine güzel bir seçenek. Bu güzel havalar bitmeden bahçesinde bu tatları deneyebilirsiniz.

Adres :  Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi, 2760 Cadde, 1072. Sokak, No 3, Çankaya, Ankara

M.Kemal Mah. Dumlupınar Blv. No: 266 C/2 Çankaya/Ankara

İlkbahar, Ukrayna Cd. 10/A Çankaya/Ankara

Büyükesat, 83, Uğur Mumcu Cad. Çankaya/Ankara

Bahçelievler, Prof. Muammer Aksoy Cd. No:10 Çankaya/Ankara

Kocatepe, 17, Yüksel Cad. Çankaya/Ankara

Alacaatlı Mah. 3381/1 Cad. No: 43/2 Çankaya/Ankara

Kardelen, Başkent Blv. 224 H, 1. Kat/Botanik Bahçe Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Yediğim iyi home made burgerlerden bu sefer 3 peynirliyi denedim çok başarılı.'

11. Farm Burger

11. Farm Burger

Menüsünde 19 tane burger bulunan işletmenin hangi burgerini önereceğimi seçemedim çünkü hepsinin lezzeti birbirinden güzel. Ama birini seçmek zorundaysam Gurme Burgerler arasında yer alan Lasso Burgeri mutlaka deneyin derim. 

Adres: Fakülteler, Cemal Gürsel Cad. No:39 D:B, 06590 Çankaya/Ankara 

Kızılırmak Mah. 1443.Cad 1071 Usta Plaza No: 25/D Çankaya/Ankara

Erzurum Kongresi Cad. Meydan Eryaman Sitesi No: 10/A Etimesgut/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Honey burger 🍔, çok iyi bir burger, bal ananas ve o burger köftesi ile şahane buldum, ellerinize sağlık.'

12. Bigbang Burger

12. Bigbang Burger

Ankara'nın en iyilerinden biri de tartışmasız birçok şubesi olan Bigbang Burger'dir. Fiyatları açısından da diğer işletmelere kıyasla bir nebze uygun olan işletmenin Smoke Bang'i ve Big Boss'u favorilerimiz arasında. Burgerlerin yanı sıra Mozzarella Sticks'i de denemeyi unutmayın. 

Adres: Mustafa Kemal Mahallesi 2118. Cadde No:4 182/183 Çankaya/Ankara

Aşkaabat Caddesi(7. Cadde) , Eski 17. Sokak (Yeni 69. Sokak) , 34/A Bahçelievler/Ankara

Bestekar Sokak 49/B Tunalı Çankaya/Ankara

Çamlıca Mahallesi İstanbul Yolu - Çiftlik Kavşağı Total Benzinlik İçi, 06200 Yenimahalle/Ankara

Kızılırmak, Mevlana Blv. No:132 B, 06530 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Burgerler çok lezzetli ve doyurucu, içecekler sınırsız. 👍'

13. Unique Burgers

13. Unique Burgers

Bahçelievler'e yakın olanların şanslı hissedeceği işletmelerden Unique Burgers, kesinlikle denenmesi gereken lezzetlerden. Burgerler oldukça doyurucu ve tabii ki bir o kadar da lezzetiyle keyif verici. Burgerinizin yanına eklenecek en iyi atıştırmalıkları da Mac&Cheese Balls olmalı. 

Adres: Bahçelievler, Prof. Muammer Aksoy Cd 7-A, 06450 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Unique Burger kalitesi ile çok fazla yorum yapmaya imkan bırakmıyor. Çünkü gerçekten işi severek yapıyorlar ve hem lezzet hem de fiyat-performans anlamında Ankara'da rakipleri yok diyebiliriz.'

14. Dexas Burger

14. Dexas Burger

Cebeci, Podium, Tunalı ve Ümitköy olmak üzere 4 şubesi olan Dexas Burger de lezzetiyle listemize eklenenlerden. 18 burgeri olan işletmede Chieften Burger'i şiddetle öneriyoruz. Aynı zamanda soğan halkarını da kendileri yapıyorlar, bir deneyin deriz. 

Adres: Remzi Oğuz Arık mah. Bülten sk. no:15/B - Tunalı Hilmi cad. No:76/C Çankaya - Ankara

Fakülteler mah. Cemal Gürsel cad. 41/B Çankaya/Ankara

Mehmet Akif Ersoy, Ankara Podium AVM, Bağdat cad. 60/B, 06374 Yenimahalle/Ankara

Mutlukent mah. Mutluköy Sitesi. 1945. Cad. No:8 Ümitköy/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Burgerleri oldukça doyurucuydu ve fiyatlara patates kola dahil olması çok iyiydi. Masaya tüm soslar geliyor ve sizin istediklerinizi almanız için sos tabakları da burgerinizle birlikte getiriliyor.'

15. Volkie's Burger

15. Volkie's Burger

Tunalı'ya çok yakın olan Volkie's Burger gerçek anlamda butik bir burgerci. A'dan Z'ye her şeyi kendileri yapan sevimli işletmenin lezzetleri gerçekten konuşulmaya değer. Ekmek yapımının zorluğundan günde sadece 32 burger yapılıyor, elinizi çabuk tutup mutlaka 32 kişi arasından biri olmalısınız.

Adres: Barbaros, Abay Kunanbay Cd. 32/B, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Cheeseburger yedim efsaneydii tek kelimeyle.. kesinlikle denenmeli asla pişman olmazsınız.. Ekmekleri el yapımı sosları muhteşem.. Bundan sonra burger yemek için sadece buraya gelebilirim.'

16. Oburiks Burger

16. Oburiks Burger

Bilenler bilir Emek'te başarılı birçok burgerci vardır. Aralarında zirveyi oynayacaklardan biri de Oburiks Burger. Ekmeklerinden köftelerine her detayları oldukça lezzetli. Gidilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın. Bizim favorimiz Wisconsin Burger oldu, bir deneyin deriz. 

Adres: Emek Mahallesi Bişkek Caddesi, 53. Sk. no:1/c, 06480 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Bütün arkadaşlarımı şüphem olmadan götürdüğüm; hamburgerleri lezzetli, sahibi tatlı, ortamı samimi mekan. Fiyat performans açısından da gayet iyi, saklı bir inci.. Umarım hiç bozulmaz.'

17. Jimmy The Burger

17. Jimmy The Burger

Hamburgerkoliklerin memnun ayrılacağı bir işletme de Bahçeli'de olan Jimmy the Burger. Füme ve Crispy Burgerleri yemelere doyamayacağınız cinsten. Yolunuz buralara düşşe de düşmese de mutlaka denemelisiniz!

Adres: Yukarı Bahçelievler, Azerbaycan Cd. No:129, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Mükemmel ekmekleri ve ev yapımı köfteleriyle hamburgere can vermişler. Her seferinde bu kadar güzel nasıl olur diye düşünürken bitirmiş oluyorum :) mutlaka mutlaka mutlaka gelin ;)'

18. Ratu Burger House

18. Ratu Burger House

Hoşdere'de bize göre yeterince keşfedilmemiş bir işletme olan Ratu Burger, hak ettiği ilgiyi bulduğunda kapısında kuyruk olacak kadar iyi burgerlere sahip. Et burgerleri oldukça iyi olan işletmenin Cajun Burgerleri de denemeye değer. 

Adres: Güvenevler, Hoşdere Cd. No.51 D:C, 06690 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Ratu burger efso uzun zamandır böyle güzel hamburger yemedim hem sosun hem de etin aroması muazzamdı.Tavsiye ederim.'

19. Pawn Burger

19. Pawn Burger

Yine Emek Caddesi'nin iyi burgercilerden biri olan Pawn Burger. Emek'te dememiz sizi yanıltmasın, Beysupark, Yaşamkent ve Atlantis'te de şubeleri var. Bilenler bilir İnstagram'da 'Yemek Bey' adlı mekanlar ve yemekler üzerine içerikler üreten bir sayfa var, Pawn Burger de ona ait. Deneyimleriyle de zaten iyi bir damak tadına sahip işletme sahibinin işletmesi de denemeye değer.  

Adres: Emek, Bişkek Cd. 25/B, 06490 Çankaya/Ankara

Maidan İş ve Yaşam Merkezi, Eskişehir Yolu Bilkent Kavşağı C Blok C187, 06490 Çankaya/Ankara

Çayyolu Mahallesi Seyfi Saltoğlu Bulvarı No: 209/17 Beysupark Alışveriş ve Yaşam Merkezi Çayyolu Çankaya/Ankara

Yaşamkent Mahallesi 3250. Cadde No:26/BE Anka Meydan Çankaya/Ankara

Atlantis AVM Kardelen Mahallesi Başkent Bulvarı No:224/H186 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Porsiyon çok iyi. Patatesler çok fazla. Çok lezzetli. MÜ KEM MEL!'

20. Etmanyak Burger&Sosis

20. Etmanyak Burger&Sosis

Geldik son önerimize. Menüsünde birçok burger olan işletme, aynı zamanda haftanın en iyi burgeri konseptiyle farklı lezzetleri birleştirerek tercihlerinize sunuyor ama siz burgeri biraz daha yalın sevenlerdenseniz Kemiğin Gücü'nü mutlaka denemelisiniz. 

Adres: Farabi Sokak No 39 Çankaya/Ankara

Alacaatlı Mah Beyler Cad No:36/1 Çayyolu/Ankara 

Ziyaretçi Yorumu: 'Kemikgücü başarılı, eti leziz.Hamburger ekmeği güzel, köfte lezzetli. Patates kızartması güzel.'

Daha fazla yemek önerisi için bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1057
353
131
63
60
39
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?