Görüş Bildir
Haberler
Sadece Gerçek Ankaralıların Bildiği 11 Çok Lezzetli Mekan - II

etiket Sadece Gerçek Ankaralıların Bildiği 11 Çok Lezzetli Mekan - II

Geçtiğimiz sene Ankara'nın yerlisi olmanın verdiği avantajla seçtiğimiz lezzet durakları içeriğimiz çok ilgi çekmişti. 

Ancak aradan geçen bir sene içinde 'Şurayı nasıl yazmazsın Onedio', 'Bu nasıl Angaralılık?', 'O Onedio akıllı olacak' tarzı yorumlar da aldığımız için, nefis lezzetli mekanlarına hararetle sahip çıkan hemşehrilerimizi kırmıyor ve unuttuğumuz ve yeni keşfettiğimiz mekanları da ekleyerek içeriğimizin 2.si ile huzurlarınıza çıkıyoruz. 

Yine de 'Burası nasıl unutulur??!' dediğiniz damak çatlatan mekanlar kaldı ise lütfen yorumlarda bizimle paylaşınız. Paylaşınız ki grinin en güzel tonundaki şehrimizde önce gözlerimiz doysun, sonra midelerimiz bayram etsin

İçeriğimizin ilki için: http://onedio.com/haber/sadece-gercek-ankaralilarin-bildigi-10-cok-lezzetli-mekan-357325

Not: Sıralama rastgeledir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Süha'nın Yeri

1. Süha'nın Yeri

Dönerin iyisi Ankara'da yenir, önce bu konuda bir anlaşalım. Süha'nın döneri de gerçek Ankara döneri. Yanında dönerin yağına batırılmış, içi alınmış kızarmış ekmekle servis ediyorlar. Dönerin yancısı 3 silahşörler domates, soğan ve biber de unutulmamış.

Köftesi de çok meşhur olan bu samimi mekanda Ankara'nın ünlü simalarına denk gelmeniz de olası. 

Rabindranath Tagore Caddesi No: 4 Yıldızevler Çankaya

Tel: 0312 4196303

2. Kalbur

2. Kalbur

Kalbur büyük bir çarşının alt katına gizlenmiş, size asla manzara ve dekorasyon vaadetmeyen ancak Ege'nin en değişik gastronomik lezzetleri keşfedebileceğiniz minik bir balık restoranı. 

Sahibi Mehmet Bey ile hanımı işletiyor bu sevimli mekanı. Ama söylemem gerekir ikisi de birazcık sert mizaçlı (Bu konuda gayet ciddiyim, mekanda babanızın sözünü dinler gibi Mehmet Bey'in tavsiyelerini dinlemelisiniz, yoksa cıss)

Tavsiyem bütün mezelerin tadına bakmanız. Pişman olmayacaksınız. Mutlaka rezervasyon yaptırın, yalnız mekanda kredi kartı geçmiyor, hazırlıklı gitseniz iyi olur. 

Oran Mahallesi, Oran Şehri Çarşı Merkezi, C/3 Blok, Çankaya

Tel: 0312 490 50 01

3. Üstünel Köftecisi

3. Üstünel Köftecisi

Biliyorum fotoğrafa bakıp 'e köfte nerede?' diyorsunuz. Köfte birazdan gelecek. Ama önce siz masaya oturur oturmaz masanıza bir semt pazarı tezgahına yetecek kadar yeşillik ve salata yığılacak. Ne iştah açıcı bir görüntü! 

Üstünel köftecisi Sanayi Mahallesinde, yani öyle lüks bir mekan beklemeyin. Köfteleri de ekmek arası servis ediyorlar. Çatal bıçak yok! Ancak köfteler otomobilinizin bir sonraki bakımını erkene aldıracak kadar lezzetli!

Doğanbey Mahallesi, Tuna Caddesi, No 86, Altındağ

Tel: 0312 324 26 24

4. Lokal 71

4. Lokal 71

Gerçek Ankaralılar derken Anadolu'nun kapılarına dayandığımız zamandan bu yana Ankara'da yaşayanları kastetmiyoruz elbet. Bu şehrin tatlı grisine bir süre aşık olmuş herkes Gerçek Ankaralı sayılır. Aynı şehrimizdeki yabancı öğretim görevlileri gibi. Şimdi onların favorisi, biraz da retro bir mekandan bahsedeceğim.

Lokal 71, Odtü, Bilkent ve Beytepe'ye yakın, üstelik de tam da bizden, yani lokal lezzetler sunma peşinde. Kuzu kokoreç ve yaprak ciğer nefis. Çeşme'den özel getirdikleri midye dolmaları da öyle. Yukarıda bahsettiğim Süha, köftesini bu mekana da gönderiyor. İş/okul çıkışı bira eşliğinde lezzet şöleni yaşamak için ideal.

Ankuva AVM, Üniversiteler Mahallesi, No 32 Bilkent

Tel: 0312 266 40 71

5. Özçelik Aspava

5. Özçelik Aspava

Bilen bilir Ankara'da 10 apartmandan birinin altında Aspava bulunur. Aspava bizim hayat damarımızdır, yaşam tarzımızdır, kültürümüzdür. Kendine has bir dili bile vardır. SSK; soslu-soğanlı-kaşarlı demektir mesela. Patatesiyle, cacığıyla, kaşarlı mantarıyla anlatılmaz yaşanır bir deneyimdir. (yazarın canı çekti)

Ve tüm bu lezzet şöleninin kutup yıldızı ise Özçelik Aspava'dır şüphesiz. Taksiciye Hassas bölgenin yanı derseniz bilir. (Evet gerçekten hassas bölge diyeceksiniz)

Belligün Cad.(Hassas'ın yanı) No:10 Küçükesat 

Tel: 0312 436 91 39

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pizzacı Altan

6. Pizzacı Altan

Pizzacı Altan'ın hikayesi biraz değişik. Önce Kennedy Caddesi üzerinde minik bir dükkan olarak başladı, sonra ODTÜ'ye ve sırasıyla Ümitköy ve Bahçelievler'e de açıldı. Sonra bir kısmı kapandı falan derken işler karıştı ama kimse Altan'ın enfes İtalyan pizzalarının tadını unutmadı. Özellikle patlıcanlısı ve pastırmalı-karışığı. 

Altan'a uğrarsanız pizza sonrası çay eşliğinde leziz çikolatalı kurabiyelerinden yemeyi unutmayın. 

Kennedy Caddesi, No 33/B, Çankaya

Tel: 0312 4175106

7. Nohut Pilavcı Bekir Usta

7. Nohut Pilavcı Bekir Usta

Evet fotoğraf karanlık ama siz de bu mütevazi lezzeti karanlıkta yiyeceksiniz zaten. Bekir Usta her akşam 22'de Bestekar Sokağa konuşlanmadan önce tavukları haşlıyor, suyuna nohutlu pilav yapıyor, etini pilavın üstüne eklemek için ayırıyor. Çubuk turşularını doğruyor başına da şapkasını geçirip minik arabasıyla yola koyuluyor. 

Bekir Usta belki bir masal kahramanı değil ama muhabbeti çok tatlı, pilavı da gece gece kendinize verebileceğiniz en güzel hediye. Vakit kaybetmeden deneyin. 

Adres: 22:00 sonrası, Bestekar Sokak

8. Volkan Piknik

8. Volkan Piknik

Her öğün döner, pizza, pide yiyecek değiliz ya, insanın canı bazen de nefis bir sandviç çeker. Volkan Piknik tostlarda ve özellikle Ayvalık tostunda adeta uzmanlaşmış. Bugüne kadar hiç tost yememişim dedirtiyor. Bu aynı zamanda taze sıkılış meyve suyu içmek için de mükemmel bir fırsat!

E o zaman haydi buyrun Demirtepe'ye

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, No 20/B, Kızılay

Tel: 0312 230 16 25

9. Ciğer 52

9. Ciğer 52

Ciğer 52'nin 52'si Ordu plakasından gelmiyor önce onu bir söyleyelim. Mekanın sahibi 52 kiloda yarışan bir milli güreşçiymiş kilosunu da markasına ilave edivermiş. 1966'dan beri hizmet veren bu mekan yıllardır müdavimlerine yenilerini ekliyor. Tam kıvamında pişmiş ciğer şişi gibi çöp şişi de bir harika. Bence Aşti'den yapacağınız bir otobüs seyehati öncesi gidin, bir buçuk söyleyin, sıkıcı yolculuğunuza suratınızda kocaman bir gülümseme ile başlayın. 

Emek Mahallesi, 8. Cadde (Bişkek Caddesi), No 5/D

Tel: 0312 222 42 04

10. Bursa İnegöl Köftecisi

10. Bursa İnegöl Köftecisi

İnegöl köftesi Ankara'da mı yenir? sorusuna Evet! cevabını bu mekan sayesinde verebiliyoruz rahat olalım. Hem de ıssırması zor, dolgun dolgun bu harika köfteler Bursalıyı bile baştan çıkarır cinsten. Yanında piyaz ve turşu getiriyorlar. Üstüne de çay eşliğinde sütlü kadayıf. MMMH Gerçekten basit ama harika bir akşam yemeği. 

Cinnah Caddesi, No 82, Çankaya

Tel: 0312 442 69 61

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cici Piknik

11. Cici Piknik

Dönerle başladık dönerle bitirelim. Cici Piknik çocukken alışverişe Kızılay'a inmenin en keyifli yanıydı. Minicik dükkanda, çoğunlukla ayakta, aynada kendimize baka baka yediğimiz kömür ateşinde dönerin tadı hala aklımda. 

Bence bu haftasonu kendinize bir güzellik yapın, alışverişe AVM'ye değil de Kızılay'a gidin. İçini aldırdığınız ekmekle, 1.5 döneri ayran eşliğinde mis gibi götürün. 

Kumrular Sokak No:8/C

Kızılay 

Tel: 0312 418 15 01

Aradıklarınızı bulamadıysanız buyrun daha önce seçtiğimiz diğer 10 çok lezzetli mekana da bakalım:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
603
207
140
33
29
27
6