Görüş Bildir
Haberler
Bir Kahve Hepimizin Yaralarını Saracak! Tunalı'da Mutlaka Gitmeniz Gereken Butik Kahveciler

Bir Kahve Hepimizin Yaralarını Saracak! Tunalı'da Mutlaka Gitmeniz Gereken Butik Kahveciler

Bilenler bilir Tunalı'da kahve içmenin ayrı bir keyif verdiğini ve bu keyfin günümüzde oldukça popülerleşmiş olan butik kahvecilerde daha da arttığını. Bülten'inden Bestekar'ına her sokağının farklı bir tadı olan Tunalı, aynı zamanda her sokağında birbirinden güzel dizayn edilmiş, tatlılarıyla ve kahveleriyle anınıza pozitiflik katacak 3. nesil kahvecileriyle bambaşka güzel. Bazen bir kitabın, bazen arkadaşlarla sohbetin ve bazen de insanın kendini dinlemek için ayırdığı vakitlerin en iyi dostu olan kahveyi biz Ankaralıların severek içtiği 14 mekanı sizler için derledik. Hepsi bayılarak denendi ve kesinlikle onaylandı. Gelin birlikte Tunalı'nın haftanın en az 2 günü gitmezsek eksik hissettiğimiz butik kahvecilerinden  seçtiklerimize bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Viya Coffee & More

Viya Coffee & More

Bülten'in en güzel mekanlarından olan Viya, sizi Tunalı'nın heyecanından alıp adeta sakin ve huzurlu yerlere götürüyor. Gerek baristaların, gerek işletmecilerin güler yüzlülüğü de Viya'ya ayrı bir samimiyet katıyor. Kahvelerinin yanı sıra her gün taze olarak gelen çeşitli tatlılarını da kesinlikle denemelisiniz. Büyük ihtimalle karar veremeyeceksiniz çünkü hepsi göz alıcı, o yüzden Krux ve Antep Fıstıklı Ekleri  not edin derim. İçeceklerden de kahve yerine başka bir tercih yapmak isterseniz de Boba Tea seçeneklerini deneyebilirsiniz. 

Adres: Kavaklıdere, Tunalı Hilmi Caddesi, Bülten Sk. No:20/A, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Tatlı çeşitleri oldukça fazla. Biz bal badem karamel ve krokanlı bu tatlıları aldık. İkisi de birbirinden güzel. Tekrar tekrar gelip diğer çeşitleri denemek istiyoruz. Yanlarına filtre kahve yakışıyor.

Guzu Coffee

Guzu Coffee

Bülten'deki yeri eskilere dayanan Guzu, Zilli adlı kedileriyle tam anlamıyla hayvan dostu bir işletme, bu sebeple ekstra gönüllerimizi çelmesinin yanı sıra samimiyeti hiçbir zaman eksilmeyen işletmecisi ve yaz günleri içimizi serinleten kahveleriyle favori mekanlarımız arasında. Tunalı'da geçirdiğiniz yoğun bir günün sonunda yorgunluk kahvenizi içmek için birebir.

Adres: Barbaros, Bülten Sk. No:26, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Böyle sıcak bir yerde oturmak çok keyifliydi. Sahibi olan hanımefendi ve oğluna bir kez daha samimiyetlerinden ve nezaketlerinden dolayı teşekkür ederim.'

İnside Coffee House

İnside Coffee House

Yeni açılan İnside Coffee House, açılmasıyla birlikle Güniz sokağı güzelleştirenlerden. Bir yandan kahvesini içmek bir yandan da derslerini veya işlerini halletmek isteyenler için iç kısmı oldukça uygun olan İnside'ın bahçe kısmında vakit geçirmek de oldukça keyif verici. Kahveye bir mola vererek Budapeşte tatlılarını ve Cool Limelarını denemeyi unutmayın!

Adres: Barbaros mah, Güniz Sk. No:13/A, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Türkiye’de son 4-5 yılda gelişmesine hız veren kahve sektöründe kahve demleme, kahve hazırlama, kahve çekirdeği, third wave bilgisi üzerine tam donanımlı bir kahveci olmasının yanı sıra gençlerimizi ders çalışma olanağının olduğu, wifi-internet konusunda hiç bir problem olmadığı ferah, iç açıcı bir mekan. Mutlaka uğramayı unutmayın.'

Grandala Coffee

Grandala Coffee

Sevimli dizaynıyla içimizi ısıtan Grandala Coffee de Tunalı'ya yakın olanların favori mekanlarından olacak. Kahvelerinin tazeliği ve lezzetiyle bir de buranın Americanosunu, kahvenin yanı sıra yeşil çaylı keklerini de denemelisiniz. Eğer hem sakin hem de kahvelerine özen veren bir yer arıyorsanız, Grandala tam size göre olacaktır.

Adres: Remzi Oğuz Arık, Mahallesi, Bestekar Cd 35/D, 06540 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Bence dizaynı çok güzel, çalışanları çok kibar ve tatlı. Samimiyeti hissediyorum gittiğim zaman. Kahveleri ve tatlıları da çok leziz. Ankara'da içtiğim en iyi americano burada diyebilirim. Gitmeyen varsa gitsin derim:)'

Paper Roasting Coffee & Chocolate

Paper Roasting Coffee & Chocolate

Bestekar'ın enlerinden olan Paper Roasting, görselde de yer verdiğimiz üzere Coco Lattesiyle hem gözlerinizi mest edecek hem de yeni tatlar denemeyi seviyorsanız sizi oldukça mutlu edecektir.  Taze tatlılarıyla birlikte özel çikolataları da tavsiyelerimiz arasında. Bunların yanı sıra iç kısmının dizaynı da her köşede fotoğraf çekmelik, bir gün mutlaka uğrayın deriz.

Adres: Kavaklıdere, Kavaklıdere Mahallesi Bestekar Sokak, John F. Kennedy Cd. 36/A, 06680

Ziyaretçi Yorumu: 'Coco latte oldukça başarılı bir fikir. Uzun zamandır farklı bir sunum ve lezzet denemek istiyordum. Çok hoşuma gitti. Ayrıca dikkatimi çeken başka kahveleri de oldu ve kruvasanları çok güzel görünüyor en kısa zamanda denemek istiyorum. Çalışanları çok iyi ve güleryüzlü. 5 yıldızı hak ediyor.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

A4 Kahve

A4 Kahve

Kuğulu Park'ın hemen ilerisinde olan A4 Kahve, ders çalışmak, sohbet etmek ya da sakince kitabını okumak isteyen herkes için çok güzel ve uygun bir mekan olacaktır. İç kısmı ve arka bahçesi de oldukça ferah olan mekanın bize göre en keyifli yeri girişindeki masalar. Kahve ve tatlılarını denemenin yanı sıra bir pazar kahvaltısı için de gitmenizi ve Hatay Kahvaltı Tabağını tatmanızı tavsiye ederiz.

Adres: Remzi Oğuz Arık, MAH ATATÜRK BLV No:237 D:20, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'İki sefer gittim ikisinde de kahvelerini ve tatlılarını gerçekten çok beğendim. Şimdi gitmeyen arkadaşlarımı da götürmek istiyorum 🙃 Bahçe kısmı da var. Yaz ayları için serin serin dinlenebileceğiniz, küçük ve şirin bir mekan.'

Lungo Espresso Bar

Lungo Espresso Bar

Yine Bülten sokak ve yine Bülten sokağın güzel kahvecileri... Uzun yıllardır Bülten'in gözdelerinden olan Lungo, arkadaşlarınızla buluşmalarınızı kahveleriyle süsleyecek en iyi kahvecilerden olabilir. Bildiğimiz lezzetlerin yanı sıra yöresel kahvelerini ve soğuk demleme çaylarını şiddetle tavsiye ederiz. 

Adres: Barbaros Mahallesi, Tunali Hilmi Caddesi, Bülten Sk. No:26/B, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: 'Yıllardır Tunalı yakınında oturuyorum. Bazen sırf buraya gelmek için evden çıkıyorum. Kahveleri gerçekten mükemmel ortam son derece sevimli ve sıcak bir ortam. Sahibi ise dünyalar tatlısı bir insan ve gerçekten işini aşkla yapıyor. Eğer buralara yolunuz düşerse bir kahve içmeden geçmeyin derim...'

Dharma Coffee

Dharma Coffee

Dharma ise rengarenk dizaynıyla sizi adeta evinizde hissettirecek mekanlardan. İçerisi kalabalık olmasına rağmen ders çalışanların da olmasının sebebi belirttiğimiz gibi mekanın size verdiği rahatlık hissi olmalı. Bize göre her detayın daha da renkli ve net olduğu gündüz vakitlerinde Dharma'da leziz kahveler içmek en keyiflisi. Yakın zamanda Bestekar'a yolunuz düşse de düşmese de mutlaka deneyin deriz. 

Adres: Kavaklıdere, Bestekar Cd 42A, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara içerisinde gittiğim en güzel kafelerden bir tanesiydi. Gerek verdikleri içeceklerin kalitesi ve lezzeti olsun gerek içerde çalan müzikler olsun gerek güler yüzlü ve saygılı personelleri olsun her şey çok tatlıydı.

Koala Coffee Shop

Koala Coffee Shop

Oldukça sevimli olan bir diğer mekan ise Koala Coffee Shop. Kendine has bir atmosferi olan Koala'ya bir kere gitmeniz müdavimi haline gelmenize yeterli olacaktır. Güler yüzlü ve keyifli sohbeti olan işletmecisi, bir yerlerde mutlaka uyuyan bir kedinin oluşu ve birçok güzel detayıyla Koala bizim favorilerimizden. Güzel serin bir Cold Brewle arkadaşlarınızla Tunalı'da geçirilen bir günün en güzel noktalanışı ya da en güzel başlangıcı olabilir. 

Adres: Barbaros, Bülten Sk. No:21-C, 06660 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu:  2016 yılından beri müdavimi olduğum kalitesinden asla ödün vermeyen Koala, her işte çok başarılı. Ankara'da birçok kahve dükkanında cold brew deneyimledim ama hiçbiri burası kadar güzel olamıyor. Keskinliği, aroması, yoğunluğu her şeyiyle kusursuz cold brew yapmaktalar.

F451 Brew

F451 Brew

Tunalı'nın biraz yukarısında kalıyor olsa da F451'i eklemezsek olmazdı. Önünde duran birkaç masasıyla tam anlamıyla butik bir kahveci olan mekanın kahve severleri lezzetleriyle tam anlamıyla tatmin edeceğinden eminiz. Aynı zamanda leziz olan yalnızca kahveleri değil, tatlı ve tuzlu atıştırmalık seçeneklerini de mutlaka denemelisiniz.  

Adres: Kavaklıdere, /c, John F. Kennedy Cd. No:31, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: İlk defa bugün denedim kahvesini, lezzetliydi. Nezih, sıcak, sakin bir mekan. Güler yüzlü ve hoşsohbet bir sahibi var. Bundan sonra kahve adresim burası olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

R.O.R Cafe & Roastery

R.O.R Cafe & Roastery

İlk şubeleri Bahçeli'de olan ve ilk olarak orada tanıştığımız Ror, bu yıl Tunalı'ya da açıldı. Butik kahveci dediğimize bakmayın oldukça geniş bir bahçesi olan mekan yaz akşamlarının tam anlamıyla en sevilenlerinden oldu. Bahçesiyle birlikte iç kısmında da oturma alanları bulunan Ror'a yolunuz düşerse çeşitli kahve seçeneklerinin yanı sıra Red Forest'ı da denemenizi isteriz. Bir dipnot verecek olursak Ankara'nın soğuk kış günlerinde de bahçesinde oturabilirsiniz, inanın oldukça sıcak oluyor.

Adres: Barbaros, Güniz Sk. 1/C, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kahveleri fazlasıyla lezzetli, şık, konsept, self servis bir mekan. Lotuslu çizkeki de kesinlikle denemelisiniz. Kahve tavsiyelerine uyarsanız tam bir lezzet şöleni.

Padam Coffee Shop

Padam Coffee Shop

Bir diğer önerimiz ise Kuğulu Park'ın neredeyse hemen yanına olan Padam Coffee Shop. İç kısmı biraz küçük olsa da önünde bulunan masalarda oturmak ve caddeden geçenleri izleyerek düşüncelere dalmak mümkün. Ankara'da pek bulunmayan bir Portekiz tatlısı olan Pastel de Nata ise Padam'da bulunabiliyor, denemediyseniz bulmuşken mutlaka tadına bakmalısınız deriz.

Adres: Remzi Oğuz Arık, Mahallesi, Atatürk Blv No:237 D:16, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Tatlıları, kahvesi, ortamı, sahibi ve çalışanlarının güler yüzleri, ilgileri her şeyiyle dört dörtlük. Kendinizi evinizde gibi hissedebileceğiniz kadar sıcak bir ortam.

The Cups Coffee House

The Cups Coffee House

Ve son önerimiz Tunalı'ya gitmiş olan herkesin görmüş olduğunu tahmin ettiğimiz The Cups Coffee House. Butik kahvecilerin belki de dizaynıyla en tatlısı olabilir. Güzel bir kahveyle, kendilerine özel Coco Cups tatlısı yemeye doyamadıklarımızdan. Bu güzel lezzetler eşliğinde Tunalı'yı izlemek ve dinlemek de en keyif verici yanı.

Adres: Remzi Oğuz Arık, Bülten Sk. No:15/A, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Mekan oldukça şirin ve güzel tasarlanmış. Barista ilgili. Tatlıları eminim çok güzeldir. Limonlu cheesecake'in özellikle sosu muhteşemdi. Kahveleri de son derece lezzetli. Şiddetle tavsiye ediyorum.

Ankara ile ilgili diğer içeriklerimize de bakmanızı öneririz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın