Görüş Bildir
Haberler
Kulağınızın Pasını Ömürlük Silecek Dünya Müzik Festivalleri

Kulağınızın Pasını Ömürlük Silecek Dünya Müzik Festivalleri

Yeter Şirin
30.07.2022 - 06:39

Evrensel birleştirici etkiye sahip olan müzik ister şarkı sözü olsun ister olmasın 7'den 70'e gerçekten her insanın ruhunun gıdası. Anne karnında başlayan müzik serüveni ölümden sonra ağıtlarla devam ediyor... Bu yazımızda tüm dünyayı kasıp kavuran müzik festivallerini derledik. Tamam biliyoruz ekonomik kriz var gidemiyoruz ama biz bu ünlü festivalleri ekranınıza getiriyoruz! Bayanlar ve baylar hazır olun! Dünyayı dinliyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akbank Caz Festivali- Türkiye

Akbank Caz Festivali- Türkiye

Akbank Caz Festivali 1991 yılından itibaren İstanbul’da düzenlenen Türkiyenin en büyük festivallerinden birisi. Zamanla Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen konserlere ev sahipliği yapan bir festivaldir.

Akbank Caz Festivalleri, ilk yılında Ahmed Abdullah & The Solomonic Sextet, Max Roach Quartet, Airto Moreira & Flora Purim Quintet, Art Ensemble of Chicago ve Senem Diyici Sextet’in 8 konserleriyle başlamıştır.

Daha sonraki yıllarda dünyaca tanınmış caz müzisyenleri ve genç yeni nesilden isimleri ağırlamış. Akbank Caz Festivali, klasik caz müziğinin yanı sıra avangart, elektronik ve müziğinin farklı türlerine de yer veriyor.

Festival günümüzde her yıl 50den fazla konserin yanı sıra, atölye, dinleti,panel, film gösterimleri ve sosyal sorumluluk projeleri ile birlikte çok yönlü bir organizasyondur. Festivalin bir diğer yönü çocuklara yönelik müzik atölyelerinin yanı sıra genç müzisyenlere yönelik ustalık sınıfları ve atölye çalışmalarına yer verilmesi. İstanbul’da yaşayan caz severler ve Türkiye’nin her yanındaki caz severler için muhteşem bir deneyim olacak.

Glastonbury Çağdaş Performans Sanatları Festivali – İngiltere

Glastonbury Çağdaş Performans Sanatları Festivali – İngiltere

En büyük açık hava müzik festivali olarak kabul edilen Glastonbury Festivali canlı müzik performanslarının sergilendiği bir festival her yılın haziran ayının son haftasında gerçekleşiyor.

Glastonbury Çağdaş Performans Sanatları Festivali olan etkinlikte birden fazla dünya müzik çeşidi ve belirli kültürlere ait geleneksel müziklere yer veriliyor. Konserler ve canlı sanat performansları bölümünde ise tiyatro, kabare sirk, modern dans ve poi gösterisi gibi kadar birçok türün ziyaretçilere sergilenmekte.

Glastonbury festivali, İngiltere Glastonbury kentinde 1970’li yıllarından beri devam eden açık alan festivalidir. Günümüz festivallerinin ilk örneği sayılabilir.

Burning Man Festivali – ABD

Burning Man Festivali – ABD

Burning Man, 1986 yılından itibaren her yıl Nevada Eyaleti Black Rock Çölü’nde yapılmakta. Festivalin sonunda yakılan maket ile final yapılıyor. Tahmin edeceğiniz gibi adını da bu heykel yakma geleneğinden alıyor.

 Aslında Burning Man için müzik festivalinin yanında sanat festivali diyebiliriz. Festival süresince hepsi birbirinden yaratıcı heykel müzikten çok daha dikkat çekiyor. Kendine has yapısı ve gelenekleri bulunan festivalde isterseniz çadır ya da karavanda konaklayabilirsiniz. Bu festivalin bilet fiyatları ise etkinlik ve konserlere göre değişiklik gösteriyor. Eğer sizde bu çok ateşli festivalde olmak isterseniz festival tarihini kaçırmayın.

Coachella Festivali – ABD

Coachella Festivali – ABD

Coachella Vadisi’nde düzenlenen ve bu vadinin ismini alan festivali dünyanın en bilinen ve en büyük açık hava festivalleri arasında. Dünyanın dört bir yanından bu festivale tanıklık etmek için binlerce kişi Coachella vadisine geliyor.

Dünyaca ünlü sanatçılar tarafından hip-hop, rock, indie, EDM türlerinde verilen konserlerin yanı sıra çeşitli workshop ve etkinliklerde bulunmakta. Tam iki hafta süren festivalin bilet fiyatları ise değişebilmekte.

Dünyada bilinen müzik festivalleri 1969 yılından bu yana düzenlenmekte. Coachella festivali de en eski festivallerden birtanesidir. Festival nisan ayının ikinci haftasında yapılmakta. Zedd, Ellie Goulding, Ice Cube ve G Eazy gibi sanatçıların geçmiş yıllarda sahne aldığı festivale imkanınız varsa mutlaka gitmelisiniz.

Beyaz Geceler Festivali – Rusya

Beyaz Geceler Festivali – Rusya

Beyaz geceler ismi kimin aklına geldi bilemiyoruz ama festival tarihinde Rusyanın gecelerinden ilham aldıkları bir gerçek. Haziran ve Temmuz aylarında yapılan festival hem ismi hem de festival içeriği ila oldukça dikkat çekici.

St. Petersburg’da Haziran ayından başlayarak Temmuz sonuna kadar büyük kutlamalarla süren bu festival ilk kez 1992 yılında gerçekleştirilmiş.

Amaç hem Rusya ile diğer ülkeler arasındaki kültürel alışverişi güçlendirmek hem de Rusya’nın eski imajını yıkmak ve onu sanatın dünya merkezi olarak tanıtmak. Beyaz Geceler Festivali’nde sadece konserler değil opera, bale gösterimleri ve orkestra performans geceleri düzenleniyor. Rusya’nın soğuk olmadığı bu festival zamanını değerlendirmek isteyenler mutlaka bu festivale katılmalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir Avrupa Caz Festivali- Türkiye

İzmir Avrupa Caz Festivali- Türkiye

1993 yılında İzmir Avrupa Caz Günleri ismiyle başlatılan bu festival Türkiye'nin Gümrük Birliğine kabul edilmesiyle Festival kapsamı genişletilerek İzmir Avrupa Caz Festivali adını almış.

İzmir Avrupa Caz Festivali’nin diğer festivallerden en büyük farkı müziğin yanında eğitim ağırlıklı bir festival olması. Festivalde konser veren sanatçılar atölye çalışmaları ve ustalık sınıflarında verdikleri derslerle İzmirli genç yetenekli sanatçılarına tecrübelerini aktarmakta. Atölye çalışmalarını başarıyla bitiren iki kişiye Siena Caz Vakfı ve İKSEV işbirliği ile İtalya’da Siena Yaz Caz Ustalık Sınıfları kurslarına burslu olarak eğitim alıyor. Ayrıca festivalin resmi afişi, son 17 yıldır, yine genç tasarımcıların hayal gücüne bırakılıyor. Afiş, tüm Türkiye’den yeteneklerin katıldığı Caz Afiş Yarışması ile seçiliyor. Hem güzelim İzmirimizin tadını hem de caz festivalini görmek için İzmir’e gitmek için ne bekliyorsunuz?

Fuji Rock Festivali – Japonya

Fuji Rock Festivali – Japonya

Fuji Rock Festivali, 1997 yılında  Fuji Dağı'nın eteklerinde yapıldığı için bu ismi almıştır. Üç günlük festival süresince 200'den fazla yerli ve yabancı birçok müzik grubu ve sanatçılar festivalde sahne alıyor. Festival alanına günübirlik gelinebileceği gibi kamp alanında kalmak ve konserleri izlemek için kombine bilet de alınabilir hatta konaklama için çadır ya da karavan kiralayabilirsiniz.

Fuji Rock Festivali, Japonya festival tarihinde hem en büyük açık hava müzik organizasyonu hem de en büyük rock müzik festivali olarak yazıyor. Festivalden önceki gece bon-odori (geleneksel Japon halk dansları), ödüllü yarışmalar, yemek bölümleri ve havai fişek gösterisi içeren ücretsiz girişli bir açılış partisi yapılıyor. 

Festivalin en temel amacı 'Dünyanın en temiz festivali' olmak. Festival süresi boyunca gelen ziyaretçiler geri dönüşüme de büyük katkı sağlıyor.

Tomorrowland – Belçika

Tomorrowland – Belçika

Dünyanın en büyük elektronik müzik festivali sayılan Tomorrowland 2005 yılından bu yana temmuz ayının son haftasında yapılmakta. Belçika’nın Boom bölgesinde gerçekleşen festivalde dünyadan birçok katılımcıyla elektronik müziğin en önemli isimleri konser veriyor.

Tomorrowland festivali denilince akla ilk gelen elektronik dans ve eşsiz şovlar oluyıor. Çok renkli geçen bu festivalde insanlar dilediği şekilde eğlenebiliyor ve kıyafetlerini çıkarmaları da serbest olması festivale farklı bir hava katıyor diyebiliriz.

Her yıl festival zamanı ziyaretçi akınına uğrayan bu alan milyonlarca ziyaretçisine ev sahipliği yapmakta. Festival sadece Belçikada değil toplam 3 ülkede ayrı ayrı tarihlerde kutlanmakta. Tomorrowland; Nisan ayının 3. Haftasında Brezilya’ da fantastik bir şölen sunarken, temmuz ayının son haftasına doğru Belçika topraklarında hayat buluyor. Son olarak Eylül ayının son haftasında ABD’ de sevenleriyle buluşuyor.

Sónar Festivali- İspanya

Sónar Festivali- İspanya

Sónar Festivali, 1994 yılından bu yana Barselona’da Advanced Music and Congress of Technology tarafından düzenlenen dünyanın en büyük müzik festivallerinden birisidir.

Müziği teknoloji ile harmanlayarak yaratıcı bir şekilde sunulduğu, gelenlere eşsiz bir deneyim yaşatan Sónar festivali,2002 yılından itibaren dünyanın farklı şehirlerinde yıllar içerisinde Stokholm, Kopenhag, Buenos Aires, New York, Londra, Cape Town, Seoul, Lyon, Toronto, Chicago, Boston, Los Ángeles, Tokyo ve daha bir çok metropollerde, toplamda 27 farklı şehirde 53 kere düzenlenmiş, müzik camiasının en ses getiren festivallerden birisidir.

Exit- Sırbistan

Exit- Sırbistan

Exit Festivali Sırbistan'ın Novi Sad kentindeki Petrovaradin Kalesi'nde düzenlenen yaz müzik festivalidir. 2000 yılında başlayan festival, 2003 ve 2007 yıllarında Avrupa Festival Ödülleri'nde En İyi Büyük Festival ödülünü kazanmış. Ayrıca 2007'de Birleşik Krallık Festival Ödülleri'nde Avrupa'daki En İyi Festival Ödülü'nü almış.

Dünya’nın en büyük ve en güzel Ortaçağ Avrupa’sı kalesi olan Petrovaradin Kalesinde çok fazla müzik türünü ve çok sayıda sanatçıyı barındırdığı için neredeyse her tür müziği seven kesime hitap eden bir festival. Tarihi kalenin esintisi ve müziğin amosferi birleştiğinde bu festival kaçmaz demek yanlış olmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sziget- Macaristan

Sziget- Macaristan

Sziget Festivali (Macarca: Sziget Fesztivál=Ada Festivali), Avrupa'nın en büyük kültür ve müzik festivallerinden biridir. Festival her yıl Ağustos ayında Tuna Nehri üzerindeki 108 hektar ormanlık alanda yapılıyor.

Festival boyunca düzenlenen 1500’den fazla etkinliğin içinde yer alan konser, tiyatro, akrobatik ve müzikal gösterilerle size bir müzik festivalden fazlasını veriyor. Sziget Festival’de gerçekleştirilen Renk, Baloncuk ve Çamur Partileri e gitmişken neden eğlenmeyelim diyeceğiniz etkinlikler. Dünyaca ünlü sanatçıları izleme fırsatının yanında daha önce hiç dinlemediğiniz grupları da keşfetme imkanı veren festivalde yemek alanlarında ise her mutfaktan bir stant görmeniz mümkün. Sziget Festivali’nden ayrılırken kendinizi çok sevdiğiniz ve hiç bitmesini istemediğiniz bir filmin bittiğini gibi hissedecek ve festival alanından ayrılmak istemeyeceksiniz.

Rock Wechter- Belçika

Rock Wechter- Belçika

Rock Werchter. Belçika'nın Werchter kasabasında 1974 yılından beridir devam eden bir müzik festivalidir. Yıllar içinde bazı ufak değişimlere uğramış olsa da, 2003 yılından itibaren 4 gün boyunda devam ediyor. Festival, diğer büyük festivallerin aksine sadece 2 sahnesi bulunuyor bu yüzden çok dağılma olmadığı için müziğin yarattığı o muhteşem atmosfer kaybolmuyor.

Festival, Belçika'daki yaz tatilinin ilk hafta sonu (Haziran ayının son hafta sonu veya Temmuz ayının ilk hafta sonu) düzenlenir.

Rock Werchter'ın tüm grafikleri, posterler de dahil olmak üzere, 2020 Nisan ayında ölen Tom Hautekiet tarafından tasarlandı. Yaklaşık 40 yıldan bu yana düzenlenen Rock Werchter, Paul McCartney, Ellie Goulding, Iggy Pop gibi popüler ve başarılı isimlerin sahne aldığı etkileyici bir organizasyonu.

Rock am Ring ve Rock im Park - Almanya

Rock am Ring ve Rock im Park - Almanya

Rock am Ring ve Rock im Park festivalleri, her yıl Almanya'da düzenlenen iki eşzamanlı rock müzik festivalidir. Rock am Ring, Nürburgring yarış pistinde, Rock im Park Nürnberg'deki Zeppelinfeld'de yapılmakta. Festival ağırlıklı olarak ağırlıklı rock ve metal gruplarını misafir ediyor.

Hemen hemen aynı kadroları paylaşan iki festival genellikle tek bir etkinlik olarak kabul edilmesi yanlış olmaz. Yolunuz Almanya’ya düşen bir rock müzik severseniz mutlaka gitmelisiniz.

Festival Internacional de Benicàssim- İspanya

Festival Internacional de Benicàssim- İspanya

Kısaca FIB olarak kısaltılan bu festival, Valensiya Topluluğu'ndaki Benicàssim kasabasında yapılan bir müzik festivalidir. Kısa filmler, moda şovlarının yanı sıra pop ve rock sanatçıları konser veriyor. Şirin bir tatil kasabasında düzenlenen festival dördüncü günün sonunda muhteşem bir plaj partisiyle bitiriliyor.

Roskilde Festivali- Danimarka

Roskilde Festivali- Danimarka

Roskilde Festivali Kopenhag’ın en büyük adalarından olan Zealand’de yapılıyor. 1971’den beri her sene gerçekleşen festival Kuzey Avrupa’nın en büyük müzik festivali kabul edilir ve neredeyse her müzik türünü dinlemek mümkün. Her yıl yüz binden fazla kişinin katıldığı Roskilde Festivali’nde her sene dünyaca ünlü gruplar çıkıyor ve birden fazla sahne kuruluyor. İstediğiniz konsere gidebilmenin dışında olmanız müzik dışında birçok aktiviteye de katılabilir hatta kamp yapabilirsiniz.

Müzik; kültür ve hümanizm temelleri üstünde yükselen Roskilde Festivalinde elde edilen gelirin bir kısmını yardım kuruluşlarına bağışlanıyor. Bu gelenek, 2014 yılında oylama sistemiyle festivale gelen ziyaretçilerin görüşüne göre şekillenmeye başlıyor. Yapılan oylama sonucu, gelirin hangi yardım kuruluşuna bağışlanacağı festival katılımcıları tarafından belirleniyor. Bu yaptıkları davranışla kalbimizde farklı bir edinen festival için 25 haziran- 2 temmuz tarihi not alın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fusion Festival- Almanya

Fusion Festival- Almanya

Fusion Festivali, farklı kültüre sahip bir müzik ve sanat festivali ünvanına sahip. Kuzeydoğu Almanya'da eski bir askeri havaalanında gerçekleşiiyor. Elektronik müzik başta olmak üzere farklı birçok müzik türüne rastlayabileceğiniz festivalin diğer festivallerden bir farkı var; sanatçı listesi önceden açıklanmıyor. Bu durumda ne çıkarsa bahtınıza... Lärz şehrinde gerçekleşen Fusion Festivali’nde performans sanatları, heykeller, arabalar gibi birçok sanatsal aktiviteye katılabilirsiniz.

Rock in Rio / Rio de Janeiro- Brezilya

Rock in Rio / Rio de Janeiro- Brezilya

Dünyaca ünlü birçok sanatçıların sahne aldığı festival ilk olarak Rio de Janeiro’da yapılmış ama bir süre sonra Lizbon, Las Vegas ve Madrid gibi farklı şehirlerde de yapılmış. BU dünyaca ünlü festival 2010 yılından itibaren beri her sene yapılmakta hatta çoğu zaman bir yıl içinde farklı birkaç şehirde yapılıyor. Bu durum gözünüze düzensiz gibi gelse de katılım açısından dünyanın en büyük müzikal organizasyonlarından biri kabul ediliyor. Geçmişi 1985 yılına dayanan bu festival Beyonce, Fergie gibi birçok sanatçıya ev sahipliği yapmıştır.

En uzun süren festivaller listemizde  olup, yaklaşık 5-7 gün arasında sürmektedir. Festivalcilerin müziğe ve şovlara doyduğu en güzel festivaller arasındadır. Önemli bir hatırlatmamız var; festivale katılan katılan herkes gelecek yıl yapılacak festivale ücretsiz katılabiliyor. Bunu not almayı unutmayın.

Sunburn-Hindistan

Sunburn-Hindistan

Asya ülkelerinde yapılan en büyük festivallerden biri olan Sunburn çok özel şovlarıyla sizleri mest edecek.

Dünyanın en iyi müzikleri ve bulunduğu bölgeninkültürüne özel şovlarıyla hem gözünüze hem de kulağınıza hitap ediyor. Hindistan’da yapılmakta olan bu konser farklı kültürlerin buluşması sağlıyor diyebiliriz.Festivale katılmak için Aralık ayının sonunu beklemeniz gerek. Ayrıca logosu İnsanlardan oluşan en büyük logo unvanına sahip olarak bir ilk ve rekora imza atmış bir festival olma özelliği var.

New Orleans Caz Festivali- ABD

New Orleans Caz Festivali- ABD

Amerika’nın New Orleans şehrine özel olan bu festival cazı iliklerinize kadar hissetmenizi sağlıyor. Festival pek çok tarzı ziyaretçilerinin beğeninize sunuyor. Bu festivalin belki de en özel yanı tüm kültürlerin müziğine yer vermeleri. Amerika’ya giderek bu festivale istediğiniz zaman katılabilirsiniz. Dünyadaki rock festivalleri de bu festivalde yer alıp, gidenler memnun şekilde festivali tamamlıyor.

Notting Hill Karnavalı- İngiltere

Notting Hill Karnavalı- İngiltere

Notting Hill Karnavalı  Londra sokaklarında Karayip ve Afrika ruhunu yaşatan bir festival. Bu karnaval dünyanın en büyük sokak festivallerinden birisi diyebiliriz. 2 gün süren festival programı boyunca 1 milyon civarı insanın ilgi merkezi haline gelmekte. 

Karayipler ve Afrika kültürünü yaşatan bu festivalde çeşitli danslar  ve müzikler ile sıradışı bir müzik festivali deneyim yaşayacaksınız. Ağustos ayının sonralarında gerçekleşen Notting Hill Carnival genelde pazar ve pazartesi günlerinde yapılıyor.

Notting Hill Carnival’ın kutlamaları birbirinden değişik müzik ezgileri ve danslarına kendinizi kaptırırken Karayipler’in yerel mutfağı da sokak lezzetleriyle de damaklarınızı mest edecek.

Londra’daki Karayip kültürüne adanmış ilk kutlama 1959 yılında yapılmış. Yiyecekler ve tropikal içeceklere odaklanan partiler, geçit törenleri, renkli ve canlı Karayip gelenekleri ile Karayip kültürünü Londra’da yaşamak istiyorsanız bu festivali kaçırmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Montreal Uluslar Arası Caz Festivali- Kanada

Montreal Uluslar Arası Caz Festivali- Kanada

Montreal Caz Festivali, dünyanın en büyük caz festivali olarak 2004 Guinness Dünya Rekorunu hala elinde tutuyor. Her yıl 30 ülkeden yaklaşık 3.000 sanatçı konser vermekte. Festival, ücretsiz açık hava sahneleri ve kapalı konser salonları dahil olmak üzere çok farklı birçok alanfa gerçekleşiyor.

Ücretsiz açık hava şovları halka açık olduğu için şehrin şehir merkezinin büyük bir kısmı on gün boyunca trafiğe kapalı. Trafiğe çıkmadan önce bunu sakın unutmayın. Gösteriler, nispeten küçük caz kulüplerinden Place des Arts büyük konser salonlarına kadar çok çeşitli mekanlarda yapıldığı için seçmekte zorlanabilirsiniz.

Mawazine Festivali- Fas

Mawazine Festivali- Fas

Fas'ın başkenti Rabat'taki Mawazine Festivali 9 gün sürüyor. Her sene bu 9 gün içinde gelen insan sayısı milyonlarla anlatılmakta. Festival kendisini Arap, Afrika ve uluslararası müziğin en iyi isimlerini bir araya getiren festival olarak tanımlıyor. 2001'de Fas Kralı'nın girişimiyle başlayan festivalde performansların bazıları ücretsiz. Klasik müzik festivallerinden sıkılanlar ve Fas kültürünü daha yakından tanımak isteyenler için fantastik bir deneyim olabilir.

Summerfest - ABD

Summerfest - ABD

ABD'nin Wisconsin eyaletine tüm müzik severlerin geldiği Summerfest ilk olarak 1968 yılında yapılmış. Festival 1999'da Guinness Rekorler Kitabına dünyanın en büyük müzik festivali olarak kaydedildi.Festivalde Arcade Fire ve J. Cole gibi dünyaca ünlü grup ve sanatçılar sahne alıyor. Ayrıca festivalde; Rolling Stones , Paul McCartney , Johnny Cash , Bob Dylan , Whitney Houston , Prens ve Bon Jovi gibi sanatçılarda konser vermiş.

Woodstock Poland (Pol'and'Rock)- Polonya

Woodstock Poland (Pol'and'Rock)- Polonya

Polonya'nın batısında düzenlenen bu festival 20 yıla yakın bir süre ABD'deki efsanevi Woodstock Festivali'nin ismini taşısa da festivalin ismi Pol'and'Rock olarak değiştirildi. 3 gün süren festivalde konserler ve sanatsal gösteriler ücretsiz.

Aşk, Dostluk, Müzik üçlüsünü kendine başlangıç noktası kabul eden festivalde beş sahne bulunuyor. Konserlerin yanında birçok etkinlik ile festival daha renkli hale geliyor. Güzel Sanatlar Akademisinden gençlerin, tanınmış politikacılar, sanatçılar, gazeteciler, müzisyenler, aktörler ve dini liderlerle birlikte panel tartışmaları yapabildiği bir etkinlik. Kısaca ne ararsanız var dersek abartmış olmayız.

Calvi on the Rocks-Fransa

Calvi on the Rocks-Fransa

Akdenizin incisi Korsika adasında yapılan bu festivalin zengin elektronik müzik mirası 16 yıl öncesinden gelmekte. 5 Temmuz – 10 Temmuz arasında Korsika’nın harika kumsalları ve güzel havasıyla birleşince, insanın karşısına muhteşem bir ada festivali çıkıyor. Korsika sahili ve müzik tam size göre olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Montreux Caz Festivali- İsviçre

Montreux Caz Festivali- İsviçre

Caz dinlemeyi seviyor ama istediğiniz caz festivalini bulamıyorsanız aradığınız festival İsviçre’de Alp dağlarının eteklerinde, Cenevre Gölü kıyısı boyunca gerçekleşen Montreux Caz Festivali olabilir. Caz festivallerinin muhterem babası Montreux, 200.000 kişilik kalabalıklara ev sahipliği ederek, kendi türünde büyüklük açısından Montreal’in Uluslararası Caz Festivali’nden sonra ikinci sırada geliyor. Caza doymak için 28 Haziran – 13 Temmuz tarihleri arasında İsviçre’de olmayı unutmayın.

Colours of Ostrava- Çek Cumhuriyeti

Colours of Ostrava- Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti’nde yapılan festivaller arasında en geniş müzik türü seçeneğine sahip olan festival eski bir maden alanına kurulmuş olan bir demir fabrikasını kendine yer edinmiş. Colours of Ostava eski dönemlerden beri devam eden bir festival olabilir ama gerek konserler gerek etkinlikleriyle hafife alınacak bir festival değil bunu baştan söyleyelim. Farklı bir festival alanında verilen konserler size 17 – 20 Temmuz tarihleri arasında unutulmaz anlar yaşatacak.

Off Festivali-Polonya

Off Festivali-Polonya

Polonya’daki Katowice şehrinin güneyinde, yemyeşil bir arazide düzenlenen festival 2 – 4 Ağustos tarihleri arasında Polonya’nın yaz festivali takviminde kendisine yer etmiş eklektik bir festival. İlk kez 2006’ya yapılan Off Festival müziğin yanı sıra sergiler, atölye çalışmaları ve film gösterimleri gibi çeşitli bağımsız sanat etkinliklerini destekliyor

Øya Festivali- Norveç

Øya Festivali- Norveç

Oslo’da yapılan Øya Festival Norveç’in en büyük festivallerinden birisi. Şehrin yemyeşil parkında 6 – 10 Ağustos tarihlerinde festival arasında düzenleniyor. Gündüz eğlencenin dibine vuracağınız festival size yetmediğinde Oslo’nun ünlü kulüplerinde eğlencenin devamını getirebilirsiniz.

Flow Festivali-Finlandiya

Flow Festivali-Finlandiya

Helsinki’de yapılan Flow Festival şehir merkezinden bir adım uzaklıkta bulunan ve artık kullanılmayan bir elektrik santraline müziğin enerjisini taşıyor. Flow Festival müziğin ötesinde, dekarbonizasyona önem vererek ekolojik anlamda daha güçlü olmak için yemek stantlarından iş ilişkilerine ve diğer konulara kadar festivale olan bakış açısını sürekli değiştiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Glastonbudget Festivali- İngiltere

Glastonbudget Festivali- İngiltere

İngiltere’de yapılan ve dünyanın en büyük tribute anlayışına sahip festivali olarak gösterilir. Müziğe doymak isteyenler için kaçırılmayacak bir seçenek olan festival her yıl Mayıs ayında düzenlenmekte. En ünlü gruplara ve sanatçıların yanı sıra yerli gruplara da sahneye çıkma imkanı veren ve ev sahipliği yapan festivalde; Antarctic Monkeys, Four Fighters gibi isimleri dinleyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın