Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüste Bugün: Dünya Genelinde Can Kaybı 200 Bini Aştı

Koronavirüste Bugün: Dünya Genelinde Can Kaybı 200 Bini Aştı

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 200 bini aşmış durumda. Vaka sayısı ise 3 milyona yaklaştı. 

Dünyada ve Türkiye'de koronavirüsle ilgili gelişmeleri derledik...

24:00 itibarıyla dünyada son durum 👇

24:00 itibarıyla dünyada son durum 👇

İspanya Başbakanı: İşler iyiye giderse, yetişkinler de günde bir saat çıkabilir

İspanya Başbakanı: İşler iyiye giderse, yetişkinler de günde bir saat çıkabilir

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, koronavirüs salgınını kontrol altına alma önlemleri işe yararsa, sokağa çıkma kısıtlamalarını gevşetip, 2 Mayıs'tan itibaren yetişkinlerin de egzersiz için sokağa çıkmasına izin verebileceklerini söyledi.

Ülkedeki sıkı kısıtlamalar 14 Mart'ta yürürlüğe girmiş ve daha sonra 9 Mayıs'a dek uzatılmıştı. Ancak yarından itibaren 14 yaşından küçük çocuklar, bir saatliğine egzersiz için dışarı çıkabilecekler.

Çavuşoğlu: Bugüne kadar 60 bin vatandaşımızı Türkiye'ye getirdik

Çavuşoğlu: Bugüne kadar 60 bin vatandaşımızı Türkiye'ye getirdik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugüne kadar 60 binin üzerinde Türk vatandaşının Türkiye'ye getirildiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının ülkeye getirilmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Çavuşoğlu, paylaşımda, 'Bugüne kadar 60 binin üzerinde vatandaşımızı ülkemize getirdik. Türkiye’de farklı ülkelerden bulunan 20 bine yakın kişinin ülkelerine dönmelerini sağladık. 57 ülkeye tıbbi malzeme desteği sağladık.' bilgisini verdi.

Dünya genelinde can kaybı 200 bini aştı

Dünya genelinde can kaybı 200 bini aştı

Worldometer internet sitesine göre, dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 200 bin 400, vaka sayısı ise 2 milyon 867 bin 574'e ulaştı.

Kovid-19 nedeniyle bugüne kadar en fazla can kaybı 52 bin 838 kişinin hayatını kaybettiği ABD'de görüldü. 

Bu ülkeyi; 

1000'den fazla ölümün görüldüğü diğer ülkeler ise şöyle sıralandı:

Virüs bulaşan 819 bin 310 kişi iyileşirken, halen 1 milyon 847 bin 864 kişinin tedavisi sürüyor.

Almanya’da Kovid-19 kısıtlamaları protesto edildi

Almanya’da Kovid-19 kısıtlamaları protesto edildi

Almanya’nın başkenti Berlin’de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) önlemlerini protesto etmek amacıyla yapılan izinsiz gösteride polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Rosa-Luxemburg Meydan’ında izinsiz toplanan yüzlerce kişi, Kovid-19 tedbirlerini protesto etti.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve çevre yollarını da trafiğe kapattığı izinsiz gösteride, protestocular ellerinde “Alman Anayasası” yazan dövizler taşıdı.

Protestocular, Alman hükümetinin Kovid-19 kısıtlamalarıyla anayasadaki temel hakları ihlal ettiğini savundu.

Hoparlörlerden birçok kez Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan 1,5 metre sosyal mesafe kuralını hatırlatan ve göstericilerin alandan ayrılmasını isteyen polis, kurala ve çağrılara uymayan çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Öte yandan Baden-Württemburg eyaletinin Stuttgart kentindeki Schlossplatz Meydanı’nda da yaklaşık 500 kişinin Kovid-19 önlemlerini protesto ettiği bildirildi

Sağlık Bakanı Koca: 106 kişi daha hayatını kaybetti, taburcu sayısı yeni vakadan fazla

İtalya’da ölümler ve vaka artışında gerileme

İtalya’da ölümler ve vaka artışında gerileme

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın aktardığına göre İtalya’da koronavirüs salgınında son bir günde ölenlerin sayısı, 17 Mart’tan bu yana en düşük seviyeye gerileyerek 415 oldu.

Ülkede salgının başından bu yana belirlenen toplam can kaybı 26 bin 384’e yükseldi.

Toplam vaka sayısı ise düne göre 2 bin 357 artışla 195 bin 351’e çıktı. Vaka sayısındaki artış oranı da yüzde 1.22 ile bugüne kadar kaydedilen en düşük seviyeye geriledi.

Son bir günde iyileşen Covid-19 hastalarının sayısı, yeni vakaları geçerek 2 bin 622 oldu. Bugüne kadar iyileşenlerin toplam sayısı 63 bin 120’ye ulaştı.

Yoğun bakım servislerinde tedavi gören Covid-19 hastası sayısı da 3 haftadır düşüşte. 3 Nisan’da 4068 kişi yoğun bakımdaydı, bugün ise bu sayı 2102’ye indi.

Ülkede bugüne kadar 1 milyon 186 bin 526 kişiye, toplam 1 milyon 707 bin 743 test yapıldı.

Can kaybının 20 bini aştığı İngiltere bu eşiğe ulaşan beşinci ülke oldu

Can kaybının 20 bini aştığı İngiltere bu eşiğe ulaşan beşinci ülke oldu

Bugün açıklanan verilere göre İngiltere'de koronavirüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bini geçti.

İngiltere bu önemli eşiği geçen beşinci ülke oldu.

Son bir günde 813 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle İngiltere'de hastanelerde hayatını kaybedenlerins sayısı 20.319 oldu.

Pakistan'da koruyucu malzeme isteyen sağlık çalışanları açlık grevinde

Pakistan'da koruyucu malzeme isteyen sağlık çalışanları açlık grevinde

Pakistan'da 30 doktor ve sağlık çalışanı, koronavirüsten korunmak için gereken tıbbi malzemelerin yetersiz olması nedeniyle açlık grevine başladı. 

DW Türkçe'nin aktardığına göre açlık grevindeki doktorların sözcüsü Salman Hasib, 'Ön saflarda mücadele ediyoruz. Eğer biz korunamazsak, bu bütün halkı tehdit eder' dedi. Hasib, hükümet taleplerini karşılayana kadar protestoyu sürdüreceklerini ifade etti. 

Hasib'in verdiği bilgilere göre, Pencap eyaletinde 30 doktor ve sağlık çalışanı açlık grevi yapıyor. Hasib kendisinin 16 Nisan'dan bu yana açlık grevinde olduğunu söyledi. 

Ülkede tespit edilen yaklaşık 12 bin vakanın yaklaşık yarısının Pencap'ta olduğu belirtiliyor. 

Ülkede sağlık çalışanları, koruyucu malzemelerin yetersiz olması nedeniyle haftalardır protesto eylemleri düzenliyor. 

Hükümet ise taleplere, bu ayın başında Ketta kentinde koruyucu malzeme talep eden 50 doktoru gözaltına alarak yanıt vermişti.

Dünya Sağlık Örgütü: İyileşen hastalarının bir daha virüse yakalanmayacağına dair kanıt yok

Dünya Sağlık Örgütü: İyileşen hastalarının bir daha virüse yakalanmayacağına dair kanıt yok

Dünya Sağlık Örgütü, iyileşen Kovid-19 hastalarında antikor geliştiği ve bu hastaların bir daha koronavirüse yakalanmayacağına dair kanıt olmadığını açıkladı.

Detaylar için 👇

ABD'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 51 bin 596'ya yükseldi

ABD'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 51 bin 596'ya yükseldi

Dünya genelinde Kovid-19'dan en fazla etkilenen ABD, salgının merkezi ve en çok can kaybının yaşandığı ülke konumunda bulunuyor. Johns Hopkins Üniversitesinin verilerine göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 36 bin 192 artışla 905 bin 364'e yükseldi. 

Salgında ölenlerin sayısı ise 1993 artarak 51 bin 956'ya ulaştı. ABD'yi 219 bin 764 vakayla İspanya, 192 bin 994 vakayla İtalya ve 159 bin 952 vakayla Fransa takip ediyor.

İspanya'da iyileşenlerin sayısı yeni vakalardan fazla

İspanya'da iyileşenlerin sayısı yeni vakalardan fazla

Avrupa'da koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan İspanya'da son iki gündür iyileşenlerin sayısının yeni vaka sayısından daha yüksek olduğu kaydedildi. 

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içinde 3 bin 500'den fazla hastanın iyileştiği, yeni vaka sayısının ise 3 bin civarında olduğu belirtildi. 

Bir gün içinde virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 378 olarak belirlendi. 

Ülkede Mart ayında pik yapan salgında, bir gün içinde hayatını kaybedenlerin sayısı söz konusu rakamın iki katından fazlaydı.

TFF Başkanvekili: "Ligleri haziran ortasında başlatmayı planlıyoruz"

TFF Başkanvekili: "Ligleri haziran ortasında başlatmayı planlıyoruz"

TFF Birinci Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı liglerin yeniden ne zaman başlayacağı ve kalan maçların nasıl oynanacağına dair planları anlattı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun TFF, Kulüpler Birliği Vakfı ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla dün yaptığı toplantıda TFF Başkanı Nihat Özdemir'in dile getirdiği öneriden bahseden Yardımcı, şunları anlattı:

'Nihat başkanımız bir öneride bulundu. Tüm bunlar, Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kararlarıyla ortaya çıkacak. Nihat Bey'in düşüncesi, son gelişmeleri değerlendirelim, haziran ortasında ligleri başlatalım. 8 maç gününe ihtiyacımız var. 2 gün de kupa ihtiyacımız var. Bir de final var. 10 maç gününe ihtiyacımız var. Haziran ortasında başlarsak, temmuz sonunda bitiririz diye planlıyoruz. Gelecek hafta bununla ilgili daha net bir tablo çıkar. Planlama normal lig formatı üzerine. İstanbul veya Antalya diye bir planımız olmadı. Tabii şartlar bunu gerektirirse açık kapı bırakmakta fayda var. TFF olarak böyle bir planlama hiç yapmadık. Seyircisiz oynama durumu kesin.'

Turim Bakanı Ersoy: "İç turizm mayıs sonu başlayacak"

Turim Bakanı Ersoy: "İç turizm mayıs sonu başlayacak"

Hürriyet’e konuşan Bakan Ersoy, şu anki verilere göre salgınla mücadelede her şeyin olumlu geliştiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Böyle giderse ve gidişatta sıkıntı yaşanmazsa mayıs ayı sonu itibarıyle iç trafik başlayacak. Kontrollü iç hat uçuşlarıyla turizm sezonu açılacak. Bir sertifikasyon kurulu oluşturduk ve konaklamanın kurallarını belirledik. Çok kapsamlı bir kurallar bütünü' dedi. 

Peki bu kurallar neler?

Hürriyet'in Gizem Karakış imzalı haberine göre,oteller önlemlerini alarak mayıs sonu açılmaya başlayabilecek. Otellerde açık büfenin açılmaması, kapasitenin yarısının kabul edilmesi ve her şey dahil sisteminden uzaklaşılıp butik hizmet verilmesi planlanıyor. 

Virüs sonrasında sadece otellerde değil bölgedeki restoran ve eğlence mekanlarında da bazı tedbirlerin alınması planlanıyor. İşletme girişlerinde muayene, özel kıyafet ile servis, sandalyelerde azaltma ve maske kullanım şartı gibi önlemler alınması bekleniyor. Bazı oteller, aileye özel bina ve sahil seçeceği sunabilecek. İşletmelerde sağlık personelinin sayısı da arttırılacak. Sağlık personelinin 7/24 otelde bulunması sağlanacak.

Bakan Albayrak: "İşini kaybedenlere bin TL yardım yapılacak"

Bakan Albayrak: "İşini kaybedenlere bin TL yardım yapılacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan ekonomik önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, bugüne kadarki destek paketlerinin toplam maliyetinin 200 milyar TL'yi bulduğunu belirtti. Hazine Bakanı, 'Şu anda 4.4 milyon ailemize bin lira destek yardımında bulunduk.Ayrıca destek kapsamına girmeyen ancak bu dönemde gelirini, işini kaybeden vatandaşlarımıza da bin lira nakdi yardım yapacağız. Ve bu kapsamda e-devlet üzerinden başvuruları başlattık' açıklamasında bulundu.

İran'dan can kaybı 5 bin 650'ye çıktı

İran'dan can kaybı 5 bin 650'ye çıktı

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, devlet televizyonundan canlı yayınlanan açıklamasında, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 76 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 1134 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu.

Böylece ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybının 5 bin 650'ye çıktığını aktaran Cihanpur, toplam vaka sayısının ise 89 bin 328'e ulaştığını bildirdi.

Virüse yakalanan hastalardan 3 bin 96'sının durumunun kritik olduğunu dile getiren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, şu ana kadar iyileşen hasta sayısının ise 68 bin 193 olduğunu belirtti.

65 yaş üstüne haftasonu sokağa çıkma izni hazırlığı

65 yaş üstüne haftasonu sokağa çıkma izni hazırlığı

65 yaş ve üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağını gevşetme hazırlığı olduğu öğrenildi. Kamuoyunda bu konuda oluşan talepler doğrultusunda, 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları izin verilmesi planlanıyor. Uygulamanın sokağa çıkmanın günde 3 saat olması, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilmesi düşünülüyor.

Haberin detayları 👇

Dışişleri: "75 ülkeden 40 binden fazla kişi yurda getirildi"

Dışişleri: "75 ülkeden 40 binden fazla kişi yurda getirildi"

Dışişleri Bakanlığı, koronavirüs salgın krizinin başından itibaren 75'ten fazla ülkeden 40 bini aşkın vatandaşın yurda getirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, '24 Nisan 2020 tarihi itibarıyla toplam 23 bin 530 vatandaşımız Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci yurtlarında kalmaktadır. Gözlem süresi sona eren 32 bin 763 vatandaşımız ise yurtlardan tahliye edilmiştir' denildi. 

Açıklamada ayrıca '23-24 Nisan 2020 tarihlerinde 5 bin 38 vatandaşımız yurda dönüş yapmıştır. 23 Nisan'da 3, 24 Nisan'da 7 olmak üzere toplam 10 vatandaşımız vefat etmiştir' ifadeleri kullanıldı

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jey

Bozdur bozdur harca.

Kerem Güneş

maske işine dönmesin bu da.