Görüş Bildir
Haberler
65 Yaş Üstüne Haftasonları Sokağa Çıkma İzni Verilebilir

65 Yaş Üstüne Haftasonları Sokağa Çıkma İzni Verilebilir

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan ve bir süredir tartışma konusu olan 65 yaş üzerine sokağa çıkma yasağı kararında gevşemeye gidilebilir. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı haftasonları, 65 yaş ve üzerinde olanlara maske ve sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla 3 saat dışarı çıkma izni verebileceği aktarıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümet koronavirüs salgınıyla ilgili bazı kararları gözden geçiriyor. AKP MYK’da ve bakanlıklarda yapılan toplantılarda, koronavirüs mücadelesine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı verilmesi ilk kararlardan olduğu için, bu grubu kısmen rahatlatmak ve sürekli evde kalmanın yarattığı psikolojik sıkıntıları azaltmak için yöntem geliştiriliyor. 

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın verdiği bilgiye göre, kamuoyunda da bu konuda oluşan talepler doğrultusunda, 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları izin verilmesi planlanıyor. Bu plan, sokağa çıkmanın günde 3 saat olması, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilecek. Karar, 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 7.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Koca: Asıl rahatlama haziran ortası

Koca: Asıl rahatlama haziran ortası

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ramazan sonrasında Türkiye’nin biraz nefes alacağını, ancak daha fazla rahatlamanın haziran ortasından sonra görüleceğini dile getirerek, temkinli değerlendirmeler yaptı. Bakan Koca, Atatürk Havalimanı’nın yanına yapılan hastanenin stratejik açıdan önemini anlatırken, “Buraya yine uçaklar inebilecek. Havalimanında hastane olması bizin açımızdan iyi olacak. Sağlık turizmini geliştirmeyi düşünüyoruz. İleride bu amaçla kullanılabilir” dedi.

Maskelere satış yasağı kalkabilir

Maskelere satış yasağı kalkabilir
İçeriğin Devamı Aşağıda

Maske üretimi ve dağıtımı konusu da toplantıda konuşuldu. Maskelerin vatandaşa ücretsiz verilmesine devam edilirken, firmaların bunları isteyene satabilmesi de ele alındı. Fiyatlara belli oranda sınırlama getirip, denetim yaparak maske satışına izin verilebileceği dile getirildi. Bu konunun değerlendirilerek, kararın daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
50
17
10
9
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mincir

ulan bana daha bedava maske için şifre mifre gelmedi maske satışına izin verilebilir ne demek ???

Mr Logical

O yüzden izin geliyor zaten. Kendileri dağıtamadılar, başınızın çaresine bakın diyecekler...

unknown

Dedelere bu linki göndermeyin sakın

ufukdiyoki

Perşembe cuma 14'e kadar yayan market serbest dendi. Diğer yerlerde nasıl bilmiyorum ama burada herkes arabayla gezdi durdu. Bildiğin yasak yoktu ya. Herkes ... Devamını Gör