Görüş Bildir
Haberler
Kız Kıza Gecelerde Büyük Bir Keyifle İzleyeceğiniz Dizi ve Filmler

Kız Kıza Gecelerde Büyük Bir Keyifle İzleyeceğiniz Dizi ve Filmler

Kız kıza partiledikten sonra bir film-dizi gecesi de yapmayalım mı? Julia Roberts'lar, Meg Ryan'lar, Molly Ringwald'lar... Hepsi 'Click Flick' akımının öncüsü! 

Peki, sen kız kıza gecenizde hangi film ya da diziyi izleyeceksin?

 Not: Film özetleri için beyazperde kaynak olarak kullanılmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pretty Woman (1990)

Pretty Woman (1990)

IMDb: 7,0

Son derece varlıklı bir iş adamı olan Edward gösterişli olmasına rağmen sahte şeylerle örülü hayatından oldukça sıkılmıştır. Kendisini sokaklara attığı bir sırada Vivian isimli oldukça çekici bir sosyetik hayat kadınına rastlar ve o geceyi birlikte geçirirler. Bu sırada ilginç bir karar alırlar. Bir hafta boyunca birlikte olup sevgili gibi yaşayacaklar, bir haftanın ardından da yollarını ayıracaklardır. Bu süreç boyunca ikisinin hayatlarında da büyük duygu değişimleri olur.

Gossip Girl (2007)

Gossip Girl (2007)

IMDb: 7,4

New York'un yukarı yakasında yaşayan, doğuştan şanslı bir grup lise öğrencisinin lüks hayatlarını, aşklarını, ayrılıklarını dedikoducu bir blog üzerinden aktaran dizi, anlattığı hikayeler kadar, dizide kullanılan kıyafetler ve aksesuarlarla da dikkat çekiyor, adeta kendi modasını yaratıyor..

Bridget Jones Diary (2001)

Bridget Jones Diary (2001)

IMDb: 6,7

Artık otuz iki yaşına gelmiş olan Bridget, halen hayatını rayına oturtamamış; aradığı kişiyi bulamamıştır. Bir şekilde kim olduğunu kendine hatırlatması ve tüm hareketlerini kontrolü altına alabilmesi için bir günlük yazmaya başlar. O noktadan itibaren kendisini aşık olduğu iki erkeğin arasında kararsız bir vaziyette bulur. Bunlardan birisi dürüstlüğüyle ve doğru seçimleriyle göz kamaştıran bir erkektir. Diğeri ise, güvenilmez ancak bu nedenle çekici olan bir adamdır. Bridget Jones, ne yapacağını şaşırmıştır.

Sex and the City (1998)

Sex and the City (1998)

IMDb: 7,1

30'larının başında dört kadın ve onların iflah olmaz aşk maceraları. Bir fenomen haline gelen Sex & The City; dört yakın arkadaş olan Carrie, Samantha, Charlotte ve Miranda'nın özel hayatlarını ekrana taşıyarak şehirli ve kariyerli kadının sorunlarına, aşk hayatlarına mercek tutuyor. Tam altı sene ekranda kalan dizi, daha sonra çekilen iki sinema filmiyle de beyazperdeye taşındı.

The Notebook (2004)

The Notebook (2004)

IMDb: 7,8

Yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde yaşayan ve çevresindekiler tarafından 'Duke' diye çağırılan ihtiyar adam sararmış defterinde yazılı olan bir aşk hikayesini okumaya başlar. Hikaye 1940 yılında başlar. Güney Carolina'da yer alan Seabrook Adası'na Allie Hamilton isimli 17 yaşında bir genç kız gelir. Ailesiyle birlikte tatile gelen Allie, burada yaşayan Noah isimli bir gençle yakınlaşmaya başlar. Aralarındaki sınıfsal ve ekonomik farklılıklara rağmen birbirlerine duydukları hissi engellemez, doyasıya yaşamaya başlarlar. Ancak onları bekleyen ayrılık 2. Dünya Savaşı'nın kızışmasıyla birlikte gelmek üzeredir.

Ryan Gosling ve Rachel McAdams gibi son dönemin yetenekli oyuncularını başrolünde izlediğimiz film savaş ve dramı bir araya getiren filmlerden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Switched at Birth (2011)

Switched at Birth (2011)

IMDb: 7,7

Kansas'ta yaşayan Bay, okulda yapılan kan testi sonucunda ailesiyle aynı kan grubunu paylaşmadığını farkeder. Önce bu duruma fazla takmayan Bay, bir süre sonra ailesiyle aslında çok fazla farklı yönü olduğunu farkeder.

Ailesiyle yaptırdığı DNA testinin sonucunda, ailesinin biyolojik kızları olmadığını öğrenir. Hastanede karıştırılan iki kız bebek ve aileleri bu gerçekten habersiz yıllar geçirmiştir. Bay biyolojik annesini bulmak, Bay'in ailesi de kızlarını tanımak ister. Ancak diğer tarafın hayatı Kansas'taki hayata hiç de benzememektedir.

Geçim sıkıntısı çeken Daphne ve annesine yardım eli uzatan Kennish'ler, kendilerini bir anda biyolojik kızları ve Bay'in annesiyle aynı evi paylaşırken bulurlar.

Legally Blonde (2001)

Legally Blonde (2001)

IMDb: 6,3

Elle Woods güzeller güzeli bir kadındır ve okuldaki popülerliği dillere destandır. Bunun neticesinde okulun en yakışıklı erkeklerinden biri olan Warner Huthington ile beraberdir. Ancak Warner'ın annesi fazlaca tutucudur. Elle, onların beklentilerine göre 'çok sarışın' olmasından ötürü ailenin tepkisini çeker. Warner ile arası açılır ve Warner tarafından terk edilir. Warner öğrenim hayatına Harvard'ın hukuk fakültesinde devam eder. Hırslanan Elle de, sırf ondan intikam alabilmek adına aynı bölüme girmek için çabalar.

Glee (2009)

Glee (2009)

IMDb: 6,7

Glee müzikal kavramına yeni bir soluk getiren ve akımın öncülüğünü yapan dizi oldu. Bir lisede kurulan müzik kulübüne katılan öğrenciler, onları çalıştıran hocaları ve tamamen karşı saftakiler arasındaki çekişmenin anlatıldığı hikayede, seçilen sevilen şarkıların uyarlanmasıyla kulakların pası da siliniyor.

Birbirinden orijinal karakterlerin yer aldığı Glee Club, katılan herkesin hayatında unutulmaz anlar yaşayacakları bir yer haline gelecektir

The Carrie Diares (2013)

The Carrie Diares (2013)

IMDb: 7,0

Sex and The City'nin olgun kadını Carrie Bradshaw o günlere nasıl geldi, hiç merak etmiş miydiniz? Cariee'nin 80'lerin başındaki lise dönemine dönüp; aşk, seks, arkadaşlık ve ilişkiler üzerine ilk sorularını sorduğu, diğer yandan da okulla başa çıkmaya çalıştığı halini izleyeceğiz.

Manhattan, çok genç ve çok güzel olan Carrie Bradshaw için keşfedilmesi gereken bir yer, o da zaten buna dünden hazır..

The Kissing Booth (2018)

The Kissing Booth (2018)

IMDb: 6,1

Daha önce hiç öpüşmemiş olan Elle Evans, ilk öpücüğünü lisesinin bahar festivalinde düzenledikleri bir oyun ile gerçekleştirir. Üstelik gizli aşkı Noah ile öpüşmüştür ve bu öpücük ikili arasında bir ilişkinin yolunu açar. Fakat ortada küçük bir sorun vardır. Noah, Elle’nin en yakın arkadaşının ağabeysidir ve ikisinin arkadaşlık kurallarına göre böyle bir şeyin olması kesinlikle yasaktır. Elle, oldukça çaresiz durumdadır. Noah ile zaman geçirdikçe arkadaşlığının tehlikeye girdiğini fark eden Elle, bir seçim yapmak zorunda kalır. Ya kurallara uyacak ya da kalbinin sesini dinlemesi gerekecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

New Girl (2011)

New Girl (2011)

IMDb: 7,7

Kadın-erkek ilişkileri üzerine bir sit-kom. Sevgilisinden yeni ayrılan Jess, üç erkekle birlikte aynı eve taşınmak zorunda kalır. İnsan ilişkilerinde pek başarılı olamayan Jess, evde geçirdiği süre içerisinde hem kendini geliştirme fırsatı bulacak, hem de erkeklerin dünyasını yakından tanıyacaktır.

Sisterhood of the Travelling Pants (2005)

Sisterhood of the Travelling Pants (2005)

IMDb: 6,5

Tibby, Lena, Carmen ve Bridget birbirleriyle çok iyi geçinen dört kadın arkadaştırlar. Gençlik dönemleri bitmeye yaklaştığında ve her biri hayatında farklı bir yola sapmak üzere olduklarında birbirlerine bağlı kalabilmek adına bir karar alırlar. Birbirlerinin bedenine tam uyum sağlayan bir kot pantolonu sürekli olarak değiştirecek ve bu şekilde sürekli olarak temas halinde kalacaktırlar.

2 Broke Girls (2011)

2 Broke Girls (2011)

IMDb: 6,7

Aynı restaurantta çalışan Max ve Caroline birbirlerinden çok farklı, ancak aynı çalışma ortamında bulunmak zorunda kalan iki garson kızdır.

Max; hoyrat, sokaklara alışık, kendine pek güvenmeyen ve hayattan pek bir beklentisi olmayan bir karaktere sahipken, Caroline; Max'in aksine hırslı ve özgüven sahibidir. Ne de olsa zamanında oldukça iyi bir yaşam tarzı sürmüş, ancak işlerin değişmesiyle kendini bir anda garson olarak bulmuştur.

13 Going on 30 (2004)

13 Going on 30 (2004)

IMDb: 6,2

Gönülden isteyerek tutulan dileklere dikkat! Umulmadık bir anda gerçek olabileceğini anlatan keyifli bir film. Jenna’nın, on üçüncü doğum günü partisinde, en yakın arkadaşı Lucy’nin muzip bir oyunu ile her şey alt üst olur. Hoşlandığı erkek Matt ile ilgili alay konusu olup da fazlasıyla incinen Jenna, otuz yaşına gelene dek saklanmaktan başka bir şey istemez. Ve elindeki dilek tozu sayesinde umulmadık bir biçimde isteği gerçek olur. Fıstık gibi bir vücut, rüya gibi bir daire, muhteşem bir gardrop ve atlet bir erkek arkadaş, muhteşem bir iş, yıldız arkadaşlar. Bundan daha iyi bir hayat olabilir mi? Ne yazık ki Jenna, istediğinin bu olmadığını fark eder. Tek ihtiyacı olan bir zamanlar partisini mahveden, çocukluk arkadaşı Matt’dir. Onun yetişkin hali ile karşılaştığında ise tanıdığı eski Matt olmadığını fark eder.

Notting Hill (1999)

Notting Hill (1999)

IMDb: 7,1

William Thacker Batı Londra'nın değişik bir yöresi olan Notting Hill'de yaşamaktadır. Eşinden boşanmış olan William, evini biraz tuhaf olan Spike adlı biri ile paylaşmaktadır ve Notting Hill'in tam merkezindeki Pazar caddesinde Portobello Road'da bir kitapevinin sahibidir.

Bir gün dünyaca ünlü film yıldızı Anna Scott'un dükkanına gelmesi ile William'ın yaşamının akışı değişir. Birbirini takip eden komik olaylar sonunda Anna ile William çıkmaya başlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Big Sick (2017)

The Big Sick (2017)

IMDb: 7,5

Taze bir çift ilişkileri derinleştikçe aralarındaki kültürel farklılıklar yüzünden karşı karşıya gelmeye başlıyor.

Yönetmen koltuğunda Michael Showalter'ın oturduğu filmin başrollerini ise Matty Cardarople, Holly Hunter, Zoe Kazan üstleniyor.

Mean Girls (2004)

Mean Girls (2004)

IMDb: 7,0

Afrika’da doğup büyüyen Cady’nin anne ve babası zoologtur. Bu vesile ile büyümek yolunda ilerlerken hayata dair şu ilkeyi temel alarak şekillenmiştir: Doğada güçlü olan hayatta kalır! Yalnız yaşı on beş olduğunda ve liseye başlayınca kafasındaki o orman kanunlarının pek de sandığı gibi olmadığını görür. Hele ki işin içine aşk girdiğinde ezbere bildiği her şeyi unutup baştan başlaması gerekecektir. Cady, ne yazık ki okulun en gözde kızının eski erkek arkadaşına gönlünü kaptırmıştır. İşler haliyle sapa sarmaya hazır biçimde onu beklemektedir.

Gilmore Girls (2000)

Gilmore Girls (2000)

IMDb: 8,1

Hayali bir kasaba olan Stars Hollow'da geçen, sıcak bir anne kız hikayesi. Kasabanın her biri nev-i şahsına münhasır sakinleri, genç yaşta anne olan Lorelai ve kendi hatalarını tekrarlamaması için üstüne titrediği kızı Rory'nin sakin kasaba hayatındaki maceraları.

Moonstruck (1987)

Moonstruck (1987)

IMDb: 7,1

Eşini yıllar önce bir trafik kazasında kaybeden Loretta Castorini, otuzlu yaşların sonunda New York'ta yaşayan yalnız bir kadındır ve artık yeniden evlenmenin zamanının geldiğini düşünmektedir. Bu nedenle arkadaşı Johnny Cammareri'den gelen teklifi değerlendirmeye karar verir. Ona göre ilk evliliği lanetlidir ve bu kez işlerin yolunda gitmesi için elinden geleni yapacaktır. Her ne kadar Johnny'e deliler gibi aşık olmadığını kabul etse de onun son derece kibar ve hoş bir adam olduğuna ve bu sayede mutlu bir aile hayatı kuracağına emindir. Ancak Johnny'nin tuhaf erkek kardeşi bir anda ortaya çıkacak ve ilişkilerini çıkmaza sürükleyecektir.

Üç dalda Oscar'a aday gösterilen Norman Jewison filminin başrollerini Cher, Nicolas Cage ve Olympia Dukakis paylaşıyor.

Sex Education (2019)

Sex Education (2019)

IMDb: 8,3

Oldukça içine kapanık bir çocuk olan Otis, okulun ezik denilen tiplerindendir. Seks terapisti olan anne ve babası sayesinde seks konusunda oldukça bilgili olan Otis, bu bilgiyi okulun sıradışı kızı Maeve'in teklifi ile değerlendirmeye başlar. O artık, liseli gençlerin gelip dert yandığı ve sorunlarını çözdüğü bir terapisttir. Peki ya Otis'in sorunlarını kim çözecek?

İçeriğin Devamı Aşağıda

I Hate 10 Things About You (1999)

I Hate 10 Things About You (1999)

IMDb: 7,3

Bianca, okuduğu üniversitede herkesi kendine hayran bırakan güzeller güzeli bir kızdır. Ablası ise sürüp giden tüm hayatı boyunca nedense erkeklere hiç ilgi duymamıştır. Bianca'nın yaşamı da ablasının bu çekinik tercihleri tarafından şekillendirilmektedir. Zira ailevi kuralları vardır. Bu kurallara göre iki kardeşin aynı anda sevgilisi olmadığı sürece, kimsenin sevgilisi olmayacaktır. Bianca bu durumun içerisinde kendisine yarar sağlayabilecek planlar yapmaya koyulur.

Valeria (2020)

Valeria (2020)

IMDb: 6,2

Valeria, işinde ve evliliğinde sorunlar yaşayan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Yazar olan Valeria, kariyerinde sorunlar yaşamaktadır. Ancak onun hayatındaki tek sorun da bu değildir. Kocası ile de sıkıntılı bir süreçten geçen Valeria, hayatını yoluna sokmak için ne yapması gerektiğini bilemez. Genç kadın bu süreçte en yakın arkadaşları olan Carmen, Lola ve Nerea'ya sığınır. Sevgi, dostluk, kıskançlık, sadakatsizlik, iş, aşk, gelecek hakkında gelgitler yaşayan Valeria ve arkadaşları, tüm zorlukların üstesinden birlikte gelmeye çalışır.

Mystic Pizza (1988)

Mystic Pizza (1988)

IMDb: 6,3

Mystic Pizza, Connecticut'taki Mystic kasabasında bulunan bir pizza salonunda çalışan üç genç kızın hikayesini konu ediyor. Kardeş olan Kat ve Daisy, yaşıtları olan Jojo ile birlikte yaşadıkları kasabadaki bir pizzacıda çalışır. Lise öğrencisi olan üç genç kız, hayatların aşkını bir türlü bulamamıştır. Gençler, pek de memnun olmadıkları hayatlarını iyileştirmek için aşktan medet umar. Kat, kendisinden yaşça büyük evli bir adama aşık olurken, hayattan ne istediğini pek de bilmeyen kardeşi Daisy ise zengin bir adama gönlünü kaptırır. Jojo'nun durumu ise daha farklıdır; genç kadın sevdiği adamın evlilik teklifini kabul etmeye bir türlü cesaret edemez.

Outlander (2014)

Outlander (2014)

IMDb: 8,4

1945 yılında yaşayan, evli bir savaş hemşiresi olan Claire Randall; gizemli bir şekilde 1743 yılına yolculuk eder ve romantik bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser ile evlenmek zorunda kalır. Claire zamanla Jamie’ye bir şeyler hissetmeye başlayacak ve iki farklı zamandan, iki farklı erkek arasında kalacaktır.

Aşk, bilim kurgu, tarih ve maceranın tek bir hikayede buluşması olarak tanımlanan Outlander; Diana Gabaldon’ın aynı isimli çoksatan kitabından uyarlandı.

Clueless (1995)

Clueless (1995)

IMDb: 6,8

Jane Austen'in 1815 tarihli romanı Emma'dan esinlenilerek beyazperdeye aktarılan film, Beverly Hills'de yaşayan bir grup gencin dünyasını izleyiciyle buluşturuyor. Cher Horowitz okuduğu lisenin en popüler kızıdır ve çevresindeki hemen herkes ona hayranlık duymakta ve giyim stilini anbean takip etmektedir. Cher'in en büyük zevki çekingen ve içine kapanık görünen öğrencileri tespit edip onların görünümünü değiştirmektir. Böylece yardım ettiği herkes bambaşka birine dönüşür ve hayatı tamamen değişir. Cher'in son 'projesi' Tai isimli asosyal sınıf arkadaşıdır. Ne var ki bu süreç hepsinin hayatlarında yeni bir sayfa açacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Crazy Ex-Girlfriend (2015)

Crazy Ex-Girlfriend (2015)

IMDb: 7,8

Rebecca Bloom isimli hafif çatlak bir kadının işini ve evini bırakıp, gerçek aşkı bulmaya çalışmasının hikayesini anlatan Crazy Ex-Girlfriend'ün başrolünü Rachel Bloom üstleniyor.

Thelma & Louise (1991)

Thelma & Louise (1991)

IMDb: 7,5

Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma’yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir haftasonu araba seyahatine çıkarlar.

İlk uğrak yerleri olan barda gevşeyip dansederler ve yöre erkekleriyle eğlenip hoş bir akşam geçirirler. Ancak bir adam Thelma’yı park yerine kadar izleyip tecavüze yeltenince Louise yetişip onu öldürmek zorunda kalır. Polisin kendilerine hiç bir zaman inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler. Son olaylardan kötü etkilenen Thelma kafayı toparlamak için genç bir kovboy olan J.D (Brad Pitt) ile bir gecelik ilişki yaşar ve işler daha da sarpa sarar.

Yönetmen Ridley Scott’ın bu çok meşhur feminist yol filmi 1990’ların en iyi filmleri arasında çoktan yerini aldı. Bıçak Sırtı ve Alien’le birlikte yönetmenin en iyi işlerinden biri sayılan Thelma ve Louise, eşsiz bir senaryo ve kusursuz bir görüntü yönetimi ile gözalıcı bir yapım.

Fleabag (2016)

Fleabag (2016)

IMDb: 8,7

Fleabag, Londra'da tek başına ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. Dizide, 30'lu yaşlarındaki kadının aşk, aile ve iş hayatında yaşadığı gündelik olaylar ele alınıyor.

Never Been Kissed (1999)

Never Been Kissed (1999)

IMDb: 6,1

Jossie, kendine güveni olmayan, tüm denemelerine rağmen özel hayatında başarılı olamayan genç bir kadındır. Chicago'nun önemli gazetelerinden birinde editörlük yaparak hayatını kazanmaktadır. Çok istemesine rağmen bir türlü erkeklerin ilgisini çekememektedir. Fiziksel özellikleri, Jossie'nin ilişkiler dünyası için büyük bir engel teşkil etmektedir. Artık 20'li yaşlarının ortasında olmasına rağmen bir erkeği öpmeyi bile henüz başaramamıştır. Eline geçen bir mesleki şans Jossie'ye okul hayatına dönüp yaşanan her şeyi değiştirmek için bir fırsat tanıyacaktır. Artık Jossie'nin karizmasını düzeltebilmesi için ellerinde bir şans vardır. Drew Barrymore, David Arquette ve Michael Vartan'ın başrollerini paylaştığı Never Been Kissed'in yönetmen koltuğunda Home Alone serisinin üçüncü filminden tanıdığımız Raja Gosnell oturuyor.

Pretty in Pink (1986)

Pretty in Pink (1986)

IMDb: 6,8

Andie, bir lise öğrencisidir. O dönemde genç kız hem okur hem de çalışır. Okul sonrası bir plakçıya gider ve orada para kazanır. Babası hayata dargın ve mutsuz bir adamdır. Andie’nin o yıllarda yani seksenlerde en çok pembe renkte giysilerle dolu bir gardırobu vardır. Çalıştığı plakçıda görevli bir diğer kişi olan Iona ile yakın arkadaşlık kurar. Yaş farkından ötürü Iona ona anaç yaklaşır. Öte yanda Duckie yani Andie’nin çocukluk arkadaşı da ona deli gibi aşıktır. Ama Andie’nin kalbi bir başkası için çarpmaktadır. Okuldakş zengin çocuğu Steff’in kibiri her daim ondan uzak durmasına yol açmaktadır. Bir yandan okul balosunun yaklaştığı gerilimli Amerikan lise ortamında birdenbire ortaya çıkan beyaz atlı prens Blane işleri genç kız için daha da zorlaştıracaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?