Görüş Bildir
Haberler
Bollywood Aşıkları Buraya! İzlerken Sizi Tatlı Tatlı Gülümsetecek Romantik Komedi Türünde En İyi 30 Hint Filmi

Bollywood Aşıkları Buraya! İzlerken Sizi Tatlı Tatlı Gülümsetecek Romantik Komedi Türünde En İyi 30 Hint Filmi

Bollywood filmlerine meraklı olanlar için şapşahane bir liste ile geldim. Şöyle tatlı bir aşk hikâyesi izleyeyim, bir yandan hunharca gülüp bir yandan da iki damla gözyaşı dökeyim diyorsanız bu liste tam size göre. IMDb puanları kafanızı karıştırmasın, listedeki bazı filmlerin hakkını vermemişler kesinlikle. Neyse bunları bir kenara bırakalım. Hafta sonu iken sizi keyifli bir maraton bekliyor, benden söylemesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeh Jawaani Hai Deewani (2013)

1. Yeh Jawaani Hai Deewani (2013)

IMDb: 7.1

Film, Bunny ve Naina isimli iki karakterin hikayesini konu alır. Bu iki ayrı karakter koleji beraber okumuşlardır fakat onları farklı farklı yerlerde yaşamaya itmiştir. 20'li yaşlarda şans eseri bu iki kişi tekrar birleşir. Naina ve Bunny nin birleşmesi ise ortak arkadaşları olan Aditi'nin düğünü vasıtasıyla gerçekleşir.

2. Jab We Met (2007)

2. Jab We Met (2007)

IMDb: 7.9

Geet, deli dolu ilerisini düşünmeyen ve kesinlikle çok konuşan her düşündüğünü bu hayatta uygulanmasını gerektiğini düşünen bir karekter. Aditya Kashyap çok zengin bir işadamının oğludur. Babası vefat etmiş ,annesi başka bir adamla kaçmış, batmak üzere olan şirketin bütün sorumluluğu üzerine kalmış birisidir. Bu iki farklı insanın hayatı bir trende aynı vagona düşmekle kesişir.

3. Jaane Tu... Ya Jaane Na (2008)

3. Jaane Tu... Ya Jaane Na (2008)

IMDb: 7.5

Üç çiftten oluşan arkadaş gurubu içerisinde, Jai ve Aditi çok samimi arkadaştırlar. Herkes onların eninde sonunda evleneceklerini sanmaktadır. Lise bitince aileleri de dahil, onların evlilik konusunu açacaklarını düşünürken onlar, samimi olduklarını fakat birbirlerine aşık olmadıkları için evlenmeyeceklerini açıklamalarıyla herkesi şok ederler. Hatta birbirlerine aşık olabilecek birilerini bulmaya karar verirler. Elbette olaylar umdukları gibi gelişmeyecektir.

4. Cocktail (2012)

4. Cocktail (2012)

IMDb: 6.2

İki kadın arasında kalan bir erkeğin yaşadıklarını konu alan filmde, Gautam Khanna, başka bir ülkeye gidip orada çalışmak istemektedir. Bir gün bu istediği olur. Ancak annesi onu engeller çünkü önce biri ile evlenmesini ister. İşte bütün karmaşık olaylar bundan sonra başlar.

5. I Hate Luv Storys (2010)

5. I Hate Luv Storys (2010)

IMDb: 5.7

Simran her genç kız gibi romantik komedilerden hoşlanmaktadır. İçten içe kendi filminin başrolünde olduğunu hisseder. Raj adında kendini mükemmel olarak gören biriyle nişanlıdır ve nişanlısının kendini hatalardan uzak, kusursuz biri olarak görmesinden içten içe şikayetçidir. Genç kızın hayatına daha sonra Jay adında bir genç adam girer. Nişanlısının tam zıttı olan Jay, Simran'ın hayatına hareket katar. Peki, Simran gerçek aşkın peşinden gidebilecek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Student of the Year (2012)

6. Student of the Year (2012)

IMDb: 5.5

Abhi başarılı olmak ve yükseklere ulaşmak isteyen orta sınıf bir ailenin çocuğudur ve bu yoldaki ilk adımını 'Yılın Öğrencisi' olmak için atacaktır. Rohan ise babasıyla fikir ayrılığı yaşayan ve 'Yılın Öğrencisi' olursa babasına karşı kendini kanıtlayabileceğini düşünen, zengin bir şirket sahibinin varisidir. Farklı hedefleri olan bu iki genç sıkı dostlardır. Ancak bu dostluk çok uzun sürmeyecektir. Okulun en popüler kızı olan Shanaya, bu dostluğun arasında bir düğüm olacaktır.

7. Hasee Toh Phasee (2014)

7. Hasee Toh Phasee (2014)

IMDb: 6.8

Meeta, Çin’de yaşayan sorunlu bir genç kadındır. Yıllar sonra kız kardeşinin düğünü için Hindistan’a döner. Fakat uzun zaman önce evden kaçarken tanıştığı adamın müstakbel eniştesi olduğunu öğrenir. Meeta, yıllar önce evden kaçtığı için ailesi onu kabul etmez, bunun üzerine Meeta’nın kardeşi onu düğün gününe kadar müstakbel eşi Nikhil’e emanet eder.

8. Shaadi Ke Side Effects (2014)

8. Shaadi Ke Side Effects (2014)

IMDb: 5.6

Siddarth ve Trisha herkesin hayalindeki mükemmel çifttir. Ta ki çocukları Millie doğana kadar. Siddarth'ın gurur duyduğu evliliği çatırdıyor mudur? Siddarth kendince bir çözüm yolu bulmuştur. Ama bu yol onu doğru yere götürecek midir?

9. Break Ke Baad (2010)

9. Break Ke Baad (2010)

IMDb: 5.2

Aaliye ve Abhay, birbirlerini çocukluklarından beri seven iki aşıktır. Aaliya serbest yaşamayı, gezmeyi seven ve film yıldızı olma hayalleri kuran bir kızdır. Gün gelir okul bahanesiyle Avusturalya'ya gider, onun yokluğuna dayanamayan Abhay da peşi sıra yola koyulur. Ancak ikili, bir araya gelecekleri yerde tamamen kopacak hale gelir.

10. Ishq Vishk (2003)

10. Ishq Vishk (2003)

IMDb: 6.1

Rajiv ve Payal aynı üniversitede okuyan iki öğrencidir. Üstelik çocukluk arkadaşıdırlar. Üniversitede popüler biri olmak isteyen Rajiv, bunun için her şeyi yapmakta, ancak kız arkadaşı olmadığı için arkadaşları arasında alay konusu olmaktadır. Nihayet Payal’e onu sevdiğini söyler ve sevgilisi olmasını ister. Ancak Rajiv bir süre sonra üniversiteye yeni gelen çok çekici bir kızla yakınlaşacak, Payal kendi duygularıyla mücadele ederken Rajiv de kendi planlarını uygulayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mujhse Shaadi Karogi (2004)

11. Mujhse Shaadi Karogi (2004)

IMDb: 6.8

Hırçın bir genç olan Sameer, Goa kentine yerleşir. Burada Rani adında bir kıza aşık olur ancak Sameer’in arkadaşı Sunny’nin farklı planları vardır.

12. Mere Dad Ki Maruti (2013)

12. Mere Dad Ki Maruti (2013)

IMDb: 6.5

Ailesinin yaramaz çocuğu Sameer, ablasına düğün hediyesi olarak alınan arabayı gizlice evden çıkarır ve aşık olduğu kız Jasleen ile birlikte bir partiye giderler. Parti çıkışı arabayı kaybeden Sameer ve arkadaşı Gattu, düğüne kadar arabayı bulmaya çalışırlar. Bu arada en en hayati görevi durumu babasına duyurmamaktır.

13. Barfi! (2012)

13. Barfi! (2012)

IMDb: 8.1

Küçük yaşta annesini kaybeden ve babası tarafından yetiştirilen Barfi, sağır ve dilsiz olarak doğmuş; ancak hayat dolu ve son derece pozitif biri olarak büyümüştür. Barfi, üç ay içerisinde başka biriyle evlenecek olan Shruti'ye ilk görüşte vurulur. Shruti de zamanla ona aşık olur ancak ailesi tarafından büyük tepkilere maruz kalır. Ailesi, kızlarının bu birlikteliğine izin vermeyecektir. Yıllar sonra yolları tekrar kesiştiğinde Barfi'nin kalbinde başka biri vardır; Shruti içinse seçim yapma zamanıdır...

14. Namastey London (2007)

14. Namastey London (2007)

IMDb: 7.3

Jazz, İngiltere'de büyümüş ve oranın kültürünü almış genç bir kızdır. Jazz, İngiliz kültürü aldığından asıl özünü beğenmez olmuştur. Babası ise geleneklerine çok düşkün bir adamdır ve kızının Hintli bir adamla evlenip yuva kurmasını istemektedir, bu yüzden ailecek Hindistan'a giderler. Amaçları hem kızlarının doğduğu yerleri ona göstermek, özlerini unutturmamak hem de Jazz'ın babasının yakışıklı oğlu ile kızlarının tanışmasını sağlamaktır.

15. Love Aaj Kal (2009)

15. Love Aaj Kal (2009)

IMDb: 6.8

Meera ve Jai ikilisi uzun zamandan beri bir birlerine arkadaşlık etmektedirler, ikili bir birlerine olan duygularını itiraf edemedikleri gibi aynı zamanda farklı fikirlere sahip bir birlerine zıt iki karekterdir. Bu iki genç bir süre sonra ayrılmaya karar verirler, ayrılırlar ancak her ikisininde bir yanı sürekli olarak eksik kalır. Ve aradan geçen iki yılın ardından bu ikili yeniden bir araya gelir. Ancak her ikisininde artık yeni bir hayatı yeni bir sevgilileri bulunmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ajab Prem Ki Ghazab Kahani (2009)

16. Ajab Prem Ki Ghazab Kahani (2009)

IMDb: 6.3

Genç bir adam, diğer insanları mutlu etme takıntısı yüzünden sevdiği kızın başka biriyle evlenmesine yardımcı olur, ardından da onun kalbini kazanmaya çalışır.

17. Pyaar Ke Side Effects (2006)

17. Pyaar Ke Side Effects (2006)

IMDb: 6.7

Siddharth Bose, annesi ve kız kardeşi Shalini ile birlikte Delhi'de orta sınıf bir yaşam tarzına sahiptir. Babaları onları yıllar önce terk etmiştir. Siddharth, DJ'lik yaparak para kazanır. Bir gün Trisha Mallick'in Hindistan'ın en genç CEO'su ile evlenmek üzere olduğu bir törenin ortasına dalıveren genç adam, tuvaleti kullanacağı sırada gelinin damadın sevmediğini ve kaçmak üzere olduğunu öğrenir. Onu kalmaya ikna etmeyi başarır, tuvaleti kullanır ve oradan ayrılır. Altı ay sonra Mumbai'de bir araya gelen ikili, birlikte bambaşka maceralara atılır.

18. Ek Main Aur Ekk Tu (2012)

18. Ek Main Aur Ekk Tu (2012)

IMDb: 5.8

Sinirli bir mimar olan Rahul Kapoor ve sivri zekalı bir kuaför olan Riana Braganza ile biraz da içkinin de etkisiyle Las Vegasta evlenirler. Peki bir anlık heyecanla yapılan bu hata, ikili arasında sonsuz bir arkadaşlık ve sevgi bağına dönüşebilecek midir?

19. Gori Tere Pyaar Mein! (2013)

19. Gori Tere Pyaar Mein! (2013)

IMDb: 5.0

Sriram kendisinden başka kimseyi düşünmeyen bir delikanlıdır, ailesi oğullarının bu durumunun evlenenince çözüleceğini düşünüp onu evlendirmeye karar verirler. Sriram bunun karşısında durmaz ve onay verir. Ailesi Sriram'a uygun bir gelin aramaktadır ve sonunda birini bulurlar. Bakalım Sriram adam olup düzgün bir insan haline gelebilecek mi yoksa yine aynı tas aynı hamam devam mı edecektir?

20. Happy New Year (2014)

20. Happy New Year (2014)

IMDb: 5.1

Her şeyini kaybetmiş bir ekip, insanların sevgisini tekrar kazanmak için ne yapacaklarını düşünmektedir. Şimdiye kadar kimsenin cesaret edemediği dünyanın en çılgınca hırsızlığına girişmeye karar verirler. Eğer elmas soygununu gerçekleştirlerse belki de kahraman olabileceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Bachna Ae Haseeno (2008)

21. Bachna Ae Haseeno (2008)

IMDb: 6.2

Bilgisayar oyunları üreten bir firmada çalışan Raj, evliliğe inanmayan birisidir. İş için yolculuğa çıktığı trende Mahi ile karşılaşır. Raj, Mahi'yi kendisine aşık eder sonra da onu terk ederek kalbini kırar. İkinci kurbanı ise gittiği yerde kaldığı oteldeki komşusu Radhika'dır. Onu da düğün gecesinde bırakarak Sydney'e gider. Sydney'de taksi şoförlüğü yapan Gayatri ile tanışır. Raj Gayatri'ye aşık olur ve ona evlenme teklif eder ancak bu kez evliliğe inanmayan Gayatri'dir. Kalbi çok kırılan Raj daha önce başkalarının kalbini nasıl kırdığını anlar ve hatasını düzeltmeye çalışır.

22. Band Baaja Baaraat (2010)

22. Band Baaja Baaraat (2010)

IMDb: 7.2

Üniversite son sınıf öğrencisi olan Shruthi, azimli, hayatta ne yapmak istediğini bilen bir kızdır. Bittoo ise Shruthi’nin tam tersi oldukça sorumsuz, hayatta amacı olmayan bir gençtir. Shruthi bir ortamda tanıştığı Bittoo’ya kurmak istediği şirketinden bahseder. Bittoo genç kadına beklemediği bir teklif sunar ve onunla ortak olmak ister. Teklif karşısında şaşıran Shruti, bir şartla ortaklığı kabul eder; asla aşık olmak yoktur. Fakat bu sandıkları kadar kolay olmayacaktır.

23. Chennai Express (2013)

23. Chennai Express (2013)

IMDb: 6.0

Ailesini küçük yaşta kaybeden Rahul’u büyükannesi ve büyükbabası büyütmüştür; ömrü onlara ait olan pastanede geçmiştir. Büyükbabası 100. yaş gününü kutladıktan kısa bir süre sonra hayata veda eder. Rahul bu olaydan sonra, Goa’ya gitmeye karar verir ve bunu büyükannesine anlattığında yaşlı adamın son vasiyeti ile karşılaşır. Büyükbaba öldükten sonra küllerinin bir kısmının Ganj Nehri’ne diğer kısmının ise Hindistan’ın diğer ucunda yer alan Rameswaram’a dökülmesini istemiştir. Rahul’un arkadaşları ile birlikte çıkacağı tren yolculuğu da böylece başlamış olur…

24. Rab Ne Bana Di Jodi (2008)

24. Rab Ne Bana Di Jodi (2008)

IMDb: 7.2

Surinder Sahni dinine bağlı, mütevazi, ailesi olmayan, çok saf ve iyi kalpli bir büro memurudur. Taani Gupta ise çok çılgın, dans etmeyi seven ve sevecen fakat yaşadıklarından sonra aşka inancını kaybetmiş, hayata küsmüş bir genç kadındır. Bu birbirine benzemeyen ikilinin tanışması, renkli bir maceranın başlangıcı olacaktır.

25. Mere Brother Ki Dulhan (2011)

25. Mere Brother Ki Dulhan (2011)

IMDb: 5.9

Luv Agnihotri uzun zamandır birlikte olduğu sevgilisi Piyali'den ayrılma kararı alır. Luv'ın  kardeşi Kush kardeşine bir gelin adayı bulmak için bir ilan yayınlar. Bu ilana zengin bir kadın kızı için başvurur. Kush, Dimple isimli kızı görünce şaşkına döner çünkü Dimple onun üniversitedeki kız arkadaşlarından biridir. Hemen düğün hazırlıklarına başlarlar, ancak Kush ve Dimple bu arada birbirlerine aşık oluverir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Kal Ho Naa Ho (2003)

26. Kal Ho Naa Ho (2003)

IMDb: 8.0

Nania ciddi bir kızdır , sosyal hayatı pek fazla yoktur , arkadaşları az sayıdadır ve erkeklere de  pek güvenmez fakat bir kişi dışında, Rohit Nania'nın İyi bir arkadaşıdır. Nania'nın  ailesinin iç ilişkileri pek iyi değildir. Babası intihar etmiştir ve Nania'nın  babaannesi ile annesi sürekli bir tartışma halindedir. Mahallelerinin yeni bir misafiri vardır. Karşı komşuların Hindistan'dan gelen akrabası Aman mahalleye yeni gelmiştir fakat komşuları ile çabucak kaynaşmıştır. Peki, Aman Nania'nın kalbindeki buzları da eritebilecek midir?

27. Kuch Kuch Hota Hai (1998)

27. Kuch Kuch Hota Hai (1998)

IMDb: 7.7

Rahul ve Anjali, aynı okulda okuyan iki arkadaştır. Birbirlerine aşıktırlar fakat bunu itiraf etmekte zorlanırlar. Bu arada okul müdürünün kızı Tina okula yeni kayıt olmuştur. Kısa zamanda Tina ve Rahul arasında bir yakınlaşma olur. Rahul’un Tina’ya aşk itirafı yaptığını gören Anjali, bu olayın ardından okuldan ayrılır ve bir daha geri dönmez. Rahul ve Tina evlenir ve bir kız çocukları olur. Tina doğumdan hemen sonra ölür ve ölmeden önce kızına 8 doğum gününde açılmak üzere 8 mektup bırakır. Annesinin kızından isteği Anjali'yi bulup babası ile birleştirmesidir.

28. Dostana (2008)

28. Dostana (2008)

IMDb: 6.5

Yeni bir kiralık ev arayan Kunal ve Sameer güzel bir ev bulurlar. Ama bir sorun vardır. Çünkü evde yaşayan bir kız olduğu için kiracı olarak kadınlar tercih edilecektir. Eve yerleşmek için Kunal ve Sameer eşcinsel olduklarını söylerler. Böylece eve yerleşirler ama bu yalan ileride başlarını çok ağrıtacaktır.

29. Teri Meri Kahaani (2012)

29. Teri Meri Kahaani (2012)

IMDb: 4.8

Filmde son 100 yıllık süreç içerisindeki 3 farklı dönemdeki aşk konu ediliyor. Bu üç çift arasındaki aşk onları ayırır, birleştirir, olgunlaştırır, değiştirir. Acaba çiftimiz hangi zaman diliminde aralarındakinin aşk olduğunu anlayacak, barışacak ve kavuşacaklardır?

30. Dilwale Dulhania Le Jayenge (1995)

30. Dilwale Dulhania Le Jayenge (1995)

IMDb: 8.2

Londra'da yaşayan bir aile babası olan Chaudhry Baldev Singh, bir gün Hindistan'dan gelen bir mektupla geçmişe döner. Mektup bir zamanlar en yakın arkadaşı olan kişidendir ve uzun zaman önce kendisine verdiği sözü hatırlatmaktadır. Buna göre aralarında yıllar önce birbirlerine verdikleri söz nedeniyle çocuklarını birbirleriyle evlendirmeleri gerekmektedir. Chaudhry sözünü tutmaya kararlıdır ancak kızını evlenmek için Hindistan'a göndermeden önce ona özgür olup istediğini yapabilmesi için bir aylık bir süre tanır...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
55
22
13
10
10
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nazlı Tok

iyi ki filmleri açıklamaları okumadan izlemişim. yukarıdaki açıklamalar filmleri çok farklı hale getirmiş. Barfi çok güzel bir filmdir. Basit bir aşk hikayes... Devamını Gör

hanifi budak

kesinlikle katılıyorum...

Ziya Akbaş

IMDB puanı 5, hatta daha da altında olan var... Editör; sakin ol ve yavaşça o klavyeden uzaklaş...

moondark

Slumdog Millionaire Bollywood mu Hollywood filmi mi?

Selin Polat

bolly holly ortak yapımı iki sektöre de ait.