Görüş Bildir
Haberler
Karizmasıyla Birlikte Oyunculuk Yeteneğiyle de Kalplerimizi Çalan 'Hugh Jackman'ın Mutlaka İzlemeniz Gereken 34 Filmi

Karizmasıyla Birlikte Oyunculuk Yeteneğiyle de Kalplerimizi Çalan 'Hugh Jackman'ın Mutlaka İzlemeniz Gereken 34 Filmi

X-Men dışında filmi olmadığını düşünenler biraz utanabilir mi?

Açıklamalar beyazperde'den alınmıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/ishabassi/hu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. X-Men - 2000:

1. X-Men - 2000:

IMDb: 7.4

Profesör Xavier, dünyada birçok kişinin farkında olmadığı bir durumdan haberdardır. Bu nedenle kendi isteklerinden bağımsız olarak muhtelif mutasyonlara tabii tutulmuş olan insanları, yeteneklerini açığa çıkarabilmek adına bir okulda toplamıştır. Toplanılan bu gençlerin asıl amacı, dünyaya kötülük salmaya hevesli olan yapay mutantların vahşetini engellemektir. X-Men ekibi, bir yandan politikacıların karalama politikalarıyla didinirken, öteki taraftan dünyayı kurtarmaya çalışacaklardır.

2. Someone Like You (Bazıları Çok Çabuk Bıkar) - 2001:

2. Someone Like You (Bazıları Çok Çabuk Bıkar) - 2001:

IMDb: 6.1

Bir televizyon talk-show’unda yetenek avcılığı yapan prodüktör Jane Goodale, erkek arkadaşı tarafından terk edildikten sonra, erkekler aleyhine bir gazete köşe yazısı kaleme alır. Çapkın bir yaradılışı olan ev ve iş arkadaşını da bir nevi kobay olarak kullanınca, yazı büyük ilgi görür ve Jane aynı dertten muzdarip kadınlar arasında büyük şöhrete erişir. Fakat özel hayatındaki sorunlar çözülmüş değildir...

3. Swordfish (Kod Adı Kılıçbalığı) - 2001:

3. Swordfish (Kod Adı Kılıçbalığı) - 2001:

IMDb: 6.5

Bağlanın... Hack edin... Her şeyi çalın...

John Travolta’nın delifişek bir gizli ajanı canlandırdığı film, CIA’in hapisten yeni çıkmış usta bir hacker aracılığıyla büyük miktarda parayı iç etme girişimini konu alıyor. Filmin ana fikri şu: Şifreyi biliyorsan, her yere girebilirsin: ABD çapında uyuşturucuyla mücadeleden sorumlu DEA, 'Kılıçbalığı' kod adlı operasyonunu 1986 yılında iptal edince, 400 milyon dolar gibi yüksek miktarda kara para, kimsenin kullanamayacağı bir biçimde açıkta kalmıştır. Aradan geçen 15 yıllık süre içinde faizlerle 9.5 milyara çıkan bu birikimde gözü olan biri vardır şimdi: Gabriel Shear. Shear, Kara Hücre adlı gizli bir anti-terör örgütünün karizmatik lideridir ve bu parayı uluslararası terörizme karşı vermekte oldukları mücadeleye kaynak olarak aktarmak istemektedir. Fakat paraya ulaşmak için, özel bir güvenlik kodunu kırmak gerekir önce. Usta bir hacker olan Stanley Jobson’ı bu işi yapmaya zorlar Shear. Tek arzusu kızı Holly’e kavuşabilmek olan bu hacker da, geçmişteki suçlarının kefaleti olarak önemli miktarda paraya muhtaçtır...

4. Kate & Leopold (Büyülü Çift) - 2001:

4. Kate & Leopold (Büyülü Çift) - 2001:

IMDb: 6.4

Kate ve Leopold yaşadıkları yüzyıllar arasındaki farklara rağmen birbirlerine çok yakışan iki insanlardır. Kadın 21. yüzyılın iş kadını prototipini başarıyla temsil ederken Leopold, 19. yüzyılın tipik düklerinden bir tanesidir. Kate'in erkek arkadaşı olan Stuart ise Leopold'ün soyundan gelmektedir. Bir tablo sayesinde zamanda yolculuk etmeyi başaran Leopold, kendisini Kate'in karşısında bulacaktır.

5. X-Men 2 - 2003:

5. X-Men 2 - 2003:

IMDb: 7.4

Styker isimli kötü niyetli bir varlık şehrin ve insanlığın düzenine çomak sokmak üzere güç toplamaktadır. Büyük bir kaosu beraberinde getirmeyi amaçlayan William Styker, müthiş bir şekilde organize olmaktadır. Alışılmışın dışındaki süper güçleriyle çevresine korku yaymaya başlayan Styker'ın karşısına dikilebilecek tek ekip ise Profesör Charles Xavier'in üstün mutantlardan oluşan ekibidir. Magneto ise onlara yardım etmeye hazır bir biçimde beklemektedir. Mutantlar arasında ayrı bir öneme sahip olan Wolverine ise, kendi geçmişini aramak üzere bir yolculuğa çıkmanın eşiğindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Van Helsing - 2004:

6. Van Helsing - 2004:

IMDb: 6.1

İnsanlığı, dünyadaki her türlü kötülükten kurtarmak için gelmiştir Van Helsing. Her ne kadar herkes onunla aynı fikirde olmasa da. Bir grup insan onun kahraman değil aksine bir katil olduğuna inanmaktadır. Vatikan, bu canavar avcısını ve onun müttefiki Carl’ı Transilvanya’ya göreve gönderir. Onların bu topraklara gelme nedeni, güçlü Kont Drakula’yı durdurmaktır. Ancak burada Anna Valerious adlı Çingene Prenses ile güçlerini birleştirirler. Prensesin amacı ise eski bir laneti sonlandırmaktır. Bu lanet ailesine zarar vermektedir. Ortak hedefleri vampiri yok etmektir ancak nasıl yapacaklarından emin değillerdir. Ortadan kaldırılması gereken sadece Drakula değil, Kurtadam ve Frankenstein da büyük bir sorundur. Yönetmen Stephen Sommers’dan korku, aksiyon ve macera dolu bir film.

7. Happy Feet (Neşeli Ayaklar) - 2006:

7. Happy Feet (Neşeli Ayaklar) - 2006:

IMDb: 6.4

Bu sıcacık animasyon filmi, Mumble adında berbat bir sesi olan, sıra dışı bir penguenin hikayesini anlatır. Antarktika’da bölgenin tüm penguenlerinin ruh eşlerine kendilerini ifade edebilmek üzere birer “Kalbe Seslenen Şarkıları” vardır. Ancak Mumble’ın hem sesi çok kötüdür hem de söz konusu şarkıyı bulup da ruh eşine bunu söyleyemediği sürece gerçek aşkı yakalaması olanaklı değildir. Mumble’ın farklı bir yeteneği vardır, o harika bir tap dansçısıdır! Annesi Norma Jean, onun bu yeteneğini çok sevimli bulurken, babası Memphis ise onun bir penguen olmadığını düşünür. Mumble’ın en iyi arkadaşı Gloria ise çevredeki en iyi şarkı söyleyen penguendir ve Mumble’ın bu değişik yeteneği ile başı derttedir. İmparator Penguen, Mumble’ın bu hallerinden ötürü onu toplumdan dışlar. Mumble, ilk kez evinden uzaklaştığında bambaşka bir ruha sahip penguenlerle tanışır. Adelie Amigos… Neşeli Ayaklar, 2007 Oscar Ödülleri’nde Yılın En İyi Animasyon ödülünü aldı.

8. Flushed Away (Fare Şehri) - 2006:

8. Flushed Away (Fare Şehri) - 2006:

IMDb: 6.6

Bir animasyon filmi olan Fare Şehri’nde kahramanımız Roddy, Londra’da son derece lüks bir evde, refah içinde bir hayat sürmektedir. Uzun zaman, kendisine hizmet eden görevlilerin çemberinde şaşalı bir yaşamı olmuştur ki bunun aksi bir durumu hayal bile edemez. Ancak hayat bazen sürprizlerle doludur. Ansızın mutfaktaki levyeden fırlayan bir lağım faresi olan Sid, hayatını alt üst edecektir. O, şimdi bu lüks hayatı yaşamak için sıranın kendisinde olduğundan emindir. Bu iki karakter birbirleri ile savaşırlarken Roddy bir anda yenilir ve Fare Şehri’nde bulur kendisini. Orada kurtulup eve geri dönmek esas maceranın ta kendisi olacaktır.

9. Prestij - 2006:

9. Prestij - 2006:

IMDb: 8.5

Prestij, birbirini alt etmeye çalışan iki sihirbazın hikayesini anlatıyor. 19.yy sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar. Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar.

10. The Fountain (Kaynak) - 2006:

10. The Fountain (Kaynak) - 2006:

IMDb: 7.2

Film, geçmiş, bugün ve gelecekten üç ayrı hikâye sunuyor izleyiciye. Her biri aşka dair sonsuzluğun peşinde olan erkekler hakkında. Mayalı bir kâşif, esir düşmüş kraliçesini kurtarmak için hayat ağacını aramaktadır. Türlü ağaçlar üzerine çalışan bir tıp araştırmacısı, ölmek üzere olan karısını kurtaracak bir ilaç aramaktadır. Bir uzay yolcusu ise hava kabarcığı içindeki kapsül halindeki yaşlı bir ağaç ile seyahat etmektedir. Nebula ile örtülü, ölmek üzere olan bir yıldıza doğru yol almaktadır. Aşkı ve ölümsüzlüğü arayan üç hikâye kesişir. Pi, Bir Rüya İçin Ağıt gibi filmlerin yönetmeni Daren Aronofsky’den yeni bir mücadele tutkusu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Scoop - 2006:

11. Scoop - 2006:

IMDb: 6.7

Tarot kartlarının gizemine inanır mısınız? Joe Strombel isminde bir gazeteci, kamuoyunda 'Tarot Kartı Cinayetleri' olarak bilinen bir seri cinayet olayını araştırırken gizemli bir şekilde öldürülür. Bu ölümle birlikte derinleşen araştırma da bir kenara itilir ve olayın esrarı aydınlatılamaz. Joe Strombel’i tanıyan ve başarılı bir gazetecilik öğrencisi olan Sondra, olayın bu haliyle kalmasına müsaade etmez ve araştırmaya kaldığı yerden devam eder. Bu araştırma sırasında içine daldığı sihir dünyası, oldukça ilgisini çekmiştir. Gösterisini izlediği Sid Waterman ismindeki bir sihirbaz, farkında olmadan ona bu cinayet davası ile ilgili önemli bir bilgi verir. İpuçlarının gösterdiği tek bir isim vardır: aristokrat Peter Lyman! Sondra, bu son derece yakışıklı adamın peşine düşer ama duygularını olaylara karıştırmamayı başaramayacaktır. 2005 yapımı Maç Sayısı filminden sonra yeni bir Woody Allen-Scarlett Johansson işbirliği olan Scoop, bir başka başarılı oyuncu ile daha zenginleşiyor: Hugh Jackman! Johansson ve Jackman ikilisinin Prestij filminde de birlikte sergiledikleri uyum, Woody Allen faktörü ile de birleşince bu film için de ayrı bir heyecan yaratıyor.

12. X-men: Son Direniş - 2006:

12. X-men: Son Direniş - 2006:

IMDb: 6.7

Bir devam filmi olan X Men Son Direniş, bu üçüncü bölümde bir önceki bölümde sona doğru gündeme gelen Dark Phoenix hikayelerini temel alıyor. İkinci filmde, final kısmında birtakım telepatik yeteneklere sahip olan Jean Grey, sevdiği dostları uğrunda kendisinden vazgeçmişti. Bu sefer Phoenix yani Anka Kuşu aracılığı ile yeniden hayat bulacak gibi görünüyor. Her şeyin olduğu üzere bu güzel haberin de bir bedeli olacak mutlaka. Bu bedeli ödemesi gereken başkaları da var bu kez. Son derece heyecanlı bir bölümle karşımızda.

13. Deception (Şantaj) - 2008:

13. Deception (Şantaj) - 2008:

IMDb: 6.1

Bazı mesleklerde normal yaşam standartlarının üzerinde bir çalışma gerekir. Performansın yüksek dozda olması şarttır. Borsa simsarları için de bu geçerlidir. Onlar günde on sekiz saat çalışırlar ve sosyal yaşamlarına çok fazla zaman kalmaz. Yine de sık sık başvurdukları Liste adında bir seks kulübü vardır. Burayı telefonla arayıp sadece dört sözcük telaffuz ettikleri anda son derece tatminkar bir gece onları beklemektedir. Bu yolla borsa simsarı Jonathan, ummadığı bir olayın içine düşüverir. Son derece hoş bir kadınla gireceği ilişki, onu umulmadık bir cinayet ve ihanet mekanına sokacaktır.

14. Australia (Avustralya) - 2008:

14. Australia (Avustralya) - 2008:

IMDb: 6.6

Avustralya'nın nev'i şahsına münhasır yeteneği Nicole Kidman ile memleketlisi Hugh Jackman'ın beraber sevimli bir çifte dönüştüğü bu film, İkinci Dünya Savaşı'nın hemen öncesinde geçiyor. Jackman'ın alışılageldik aksiyon filmlerinden çok farklı bu romantik macerada Nicole Kidman, çok uzaklardan ve bambaşka bir kültürden gelen gizemli İngiliz aristokrat Lady Sarah Ashley olarak karşımıza çıkıyor. Kendisine miras kalan toprakları işletmek için gelen Lady Sarah, bölgenin yerlilerinden olan maço, sert mizaçlı ve bir o kadar da kaba olan Drover (Hugh Jackman) ile aynı safta yer almak istemese de buna mecbur kalır. Kaba saba olmasına rağmen çekici bu genç adamla zaman içerisinde aralarında fırtınalı bir aşk fitillenecektir. Ancak çok önemli bir sorun karşılarına çıkar: Bulundukları yerden millerce uzakta olan bu dünya harikası topraklara varabilmek için uzun bir yol kat ettikten sonra Darwin isimli bu şehrin Pearl Harbor'a saldıran Japon kuvvetleri tarafından bombalandığını öğrenmişlerdir.

15. X-Men Origins: Wolverine (X-Men Başlangıç: Wolverine) - 2009:

15. X-Men Origins: Wolverine (X-Men Başlangıç: Wolverine) - 2009:

IMDb: 6.6

Bir zaman bir yerde yapılan bir seçim, koca bir ömrün akışını bambaşka bir yere sürükleyebilir. James Logan babasını öldürünce arkadaşı Victor Creed ile birlikte kaçmaya karar verir. William Stryker onları bulduğunda bir teklif getirir. Mutantlardan oluşan özel bir ekibe dahil olmalarını ister. Logan bir zaman sonra örgütü bırakır ve Kanada’ya doğru yola çıkar. Yollar ayrılmıştır. Aradan yıllar geçtikten sonra Stryker yeniden ortaya çıkar ve bu kez Logan’a Weapon X adlı projesine dahil olmasını teklif eder. Logan kabul etmez başta ancak sonrada bir intikam duygusu işle fikrini değiştirir. Vücuduna bir madde enjekte edilir ve o artık yenilmezdir. Projeye katılmayı kabul eder. Vücuduna enjekte edilen Adamantium metaliyle artık yenilmez olan Wolverine, Sabretooth’tan intikamını alabilecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. X: First Class (X-Men: Birinci Sınıf) - 2011:

16. X: First Class (X-Men: Birinci Sınıf) - 2011:

IMDb: 7.7

Mutantlar henüz yer altındayken, kendilerini ve güçlerini, normal insanların gözünde deşifre etmeden önce Charles Xavier ve Erik Lensherr, yani Profesör X ve Magneto, doğaüstü güçlerini tek tek keşfetmek başlayan iki genç delikanlıydı. Henüz birbirlerine düşman kesilmeden önce, kendileri gibi dışlanan diğer Mutantlarla işbirliği yaparak dünyayı tehdit eden tehlikeleri önlemeye çalışan iki yakın arkadaşın arası fikir ayrılıkları ile açıldı. O günden bu yana Magneto Kardeşliği ve Profesör X'in X-Men'i arasında devam eden ezeli rekabet nesilden nesle dahi aktarıldı... Michael Fassbender'in canlandırdığı Magneto ve James McAvoy'un canlandırdığı Professor X'in bir grup genç mutanta liderlik yaptığı yeni X-Men, seyirciyi efsanenin başlangıcına döndürüyor ve tarihin çizgine etki eden olayların arkasındaki gizemi gösteriyor... Yönetmen koltuğunda yapımcı kimliği ile tanıdığımız Matthew Vaughn oturduğu yapım seyirciden ve eleştirmenlerden yüksek not alıp 2011'in en iyi aksiyonlarından biri olmayı başardı...

17. Butter (Yarışma) - 2011:

17. Butter (Yarışma) - 2011:

IMDb: 6.2

Laura Pickler küçük bir kasaba olan Iowa'nun geleneksel 'tereyağı heykelleri' yarışmasının en güçlü yarışmacılarındandır. Yıllardır özgün ve zor tasarımları ve birinciliği kimseye kaptırmayan bu hırslı kadın bir gün karşısında küçük zenci bir kızı bulur! Üstelik Destiny adındaki bu kız yeni evlat edinilerek kasabaya gelmiştir ve kendisinden hoşlanmayan herkesin desteğini kazanmıştır. Üstüne üstlük Laura kocasının onu bir striptiz dansçısı ile aldattığını öğrenir. 

Tereyağı oyma konusundaki oldukça yetenekli olan Destiny ve seksi Brooke, Laura'ya kasaba hayatını dar eder! Oldukça eğlenceli bir komedi olan film absürt hikayesiyle de dikkat çekiyor. Yönetmenliğini Jim Field Smith'in yaptığı filmin Amerikan yaşam tarzına eleştiriler getiren senaryosu ise Jason A. Micallef'a ait. Filmin başrollerini ise Jennifer Garner, Brooke Swinkowski, Yara Shahidi ve Ty Burrell paylaşıyor.

18. Real Steel (Çelik Yumruklar) - 2011:

18. Real Steel (Çelik Yumruklar) - 2011:

IMDb: 7.1

Eski organizatörlerden Charlie, hurda metalden kalitesiz robotlar yaparak geçimini sağlamakta ama zorlanmaktadır. Sonunda dibe vurur ve kendisinden ayrı yaşayan oğlu Max ile şampiyonada yarışacak bir boksör bir robot yapıp eğitmek üzere bir araya gelir. Bu vahşi arenada işler ciddiye bindikçe, Charlie ve Max bütün engellere rağmen, ringlere geri dönmek için son bir şans daha elde ederler. Boks sporunun insanlar dünyasından büyük ölçüde ayrılıp, robotların teknolojik dünyasına kaydığı yakın bir gelecekte geçen aksiyon dolu filmin başrolünde X-Men serisinin Logan'ı Hugh Jackman var. 2,5 metre uzunluğunda ve 900 kilo ağırlığında robotlarla insan olarak baş edemeyince kendisi küllerinden bir boksör robot yaratan Charlie Kenton rolünde izlediğimiz Jackman'ın yanı sıra filmin kadrosunda yakın zamanda Ölümcül Tuzak, Kader Ajanları gibi aksiyonlarda seyrettiğimiz Anthony Mackie ve Lost dizisiyle yıldızı parlayan seksi oyuncu Evangeline Lilly de yer alıyor...

19. Rise of the Guardians (Efsane Beşli) - 2012:

19. Rise of the Guardians (Efsane Beşli) - 2012:

IMDb: 7.3

'Kara' adıyla tanınan kötü bir ruh insanlığın umutlarını ve inandığı değerleri yok ederek dünyaya hakim olmak için harekete geçince, Kuzey (Noel Baba), Diş Perisi, Uyku Perisi, Paskalya Tavşanı ve Jack Froust'tan oluşan ölümsüz bekçiler de ona karşı güçlerini birleştirme kararı alırlar. Kara, dünyamızı çepeçevre sarıp insanlığa korku yaymaya başladığında, dünyadaki tüm çocukların umutları, inançları ve hayalleri Efsane Beşli'ye bağlıdır. Rus Kazak askeri Kuzey, doğa bekçisi Avustralyalı Paskalya Tavşanı, yarı insan, yarı sinek kuşu olan Diş Perisi, güzel rüyaların yaratıcısı Uyku Perisi ve ölümsüz Jack Frost sadece çocukları değil büyükleri de peşlerinden sürükleyecek bir maceraya doğru atılacaklardır... Yazar William Joyce'un ünlü çocuk kitapları serisinden uyarlanan filmin yönetmenliğini Peter Ramsey üstlenirken filmin orijinal seslendirme kadrosunda Chris Pine, Hugh Jackman, Alec Baldwin, Jude Law ve Isla Fisher isimleri göze çarpıyor.

20. Les Misérables (Sefiller) - 2012:

20. Les Misérables (Sefiller) - 2012:

IMDb: 7.6

19. yüzyıl Fransa'sında geçen film, yıkılan hayaller, kalp kırıklıkları, tutkular ve fedakarlıklar üzerine kurulu. Jean Valjean olarak bilinen 24601 nolu mahkum, hapishaneden salınır. Kendisine yeni bir hayat kurmak ister ama müfettiş Javert'in gölgesi onu daima takip etmektedir. Jean Valjean Fantine'in kızı Cosette ile ilgilenmeyi kabul ettikten sonra ikisinin hayatı da tamamen değişecektir. Fransız Devrimi'nin arifesinde geçen hikaye ihtilalin her iki tarafının da yüzünü gözler önüne serer. Ünlü yazar Victor Hugo'nun aynı isimli ünlü edebiyat klasiğinden uyarlanan Les Miserables (Sefiller), Jean Valjean'ın ölümsüz hikayesini beyazperdeye taşıyor. Oscarlı sinemacı Tom Hooper'ın yönetmenliğinde çekilen filmin oyuncu kadrosu ise Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter ve Amanda Seyfried gibi birbirinden ünlü isimlerden oluşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Movie 43 (Çatlak Film) - 2013:

21. Movie 43 (Çatlak Film) - 2013:

IMDb: 4.3

Birbirinden bağımsız 11 kısa filmin bir araya gelmesiyle oluşan Çatlak Film / Movie 43 tam bir kolaj absürt komedi örneği. 11 farklı yönetmenin pek çok yıldızı bir araya getirdiği filmlerin konuları ise genelde kadın erkek ilişkileri, aşk ve tabii ki seks. Genç, ergen, orta yaşlı çiftlerin, sevgililerin ya da sevgili olmayı deneyen bekar insanların komik hikayelerinde neler yok ki? Çocuklarını evde yetiştirmeye çalışan ebeveynlerin başarısızlıkları, “seks satar” mottosuyla elektronik ürün tasarlayanlar, bir cüceyi hafife alınca ağzının payını alanlar, kostümlü çöpçatan partisinde yaşanan komik olaylar, liseli kız arkadaşı adet gördüğünde paniğe kapılan gençler, henüz daha ilk buluşmada “Doğruluk mu Cesaret mi?” oynayanlar…

Yönetmenliği üstlenen isimler Elizabeth Bank, Steven Brill, Steve Carr, Rusty Cundieff, James Duffy, Griffin Dunne, Peter Farrelly, Patrik Forsberg, James Gunn, Bob Odenkirk, Brett Ratner, Jonathan van Tulleken, Will Graham ve Steve Baker yer alıyor. 11 kısa filmin oyuncu kadroları ise Emma Stone, Elizabeth Banks, Chloë Grace Moretz, Gerard Butler, Kristen Bell, Hugh Jackman, Kate Winslet, Anna Faris, Kate Bosworth, Naomi Watts, Richard Gere ve Uma Thurman gibi geniş bir yıldızlar kadrosundan oluşuyor...

22. Prisoners (Tutsak) - 2013:

22. Prisoners (Tutsak) - 2013:

IMDb: 8.1

Tutsak, adaleti kendi elleriyle sağlamaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. Maccachusetts eyaletinin Brockton bölgesinde, Şükran Günü'nü kutlamak için bir araya gelen Dovers ve Birches aileleri her şeyin yolunda gittiği bu yemek esnasında korkunç bir haberle altüst olurlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde ailelerin iki küçük kızlarının kaybolması sonrasında panik dolu anlar yaşanır. Saatler ilerler, ancak kızlar halen daha ortada yoktur ve durum kaçırılmış oldukları gerçeğini kuvvetlendirir. Polise başvursalar da hızlı ve nitelikli bir sonuç alamazlar. Keller Dover ise bir hayli panik içerisindedir ve polisin çabalarını yetersiz bulup adaleti kendi elleriyle aramaya karar verir. Genç ve başarılı dedektif Loki'den de yardım isteyen genç adam, kendini suçlu ve masumun birbirine karıştığı oldukça şaibeli bir davanın içerisinde bulur. 2010 yılında çektiği İçimdeki Yangın (Incendies) adlı filmle tanıdığımız Denis Villeneuve'ün yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu, sinemaya Contraband filmiyle sinemaya giriş yapan Aaron Guzikowski'nin imzasını taşıyor. Filmin başrollerinde ise son dönemin başarılı oyuncularından Hugh Jackman ve Jake Gyllenhaal'ı izliyoruz.

23. Wolverine - 2013:

23. Wolverine - 2013:

IMDb: 6.7

Jean Grey'in ölümünün ardından büyük bir depresyona sürüklenen ve kimliğinden kurtulmak isteyen Wolverine, yıllar önce hayatını kurtarmış olan bir arkadaşının ortaya çıkıp kendisinden yardım istemesi sonucu Japonya'ya gidip onu görmeye karar verir. Burada kendisine sunulan öneriyi kabul eden Wolverine, bu sayede ölümsüzlük yetisinden kurtulup ölümlü bir canlıya dönüşecektir. Ancak bu etapta Silver Samurai isimli ölümcül bir düşman edindiğinin farkında değildir. Bu düşmana acımasız Viper'ın da eklenmesiyle, tarihi bir savaş başlar. Wolverine bu savaş sürerken, mutant yanına ve geçmişinden gelip kabusu olan bir gizeme karşı da mücadele etmek zorundadır. Başrollerini Hugh Jackman, Will Yun Lee ve Tao Okamoto oynadığı filmin yönetmenliğini James Mangold üstleniyor.

24. X-Men: Days of Future Past (X-Men: Geçmis Günler Gelecek) - 2014:

24. X-Men: Days of Future Past (X-Men: Geçmis Günler Gelecek) - 2014:

IMDb: 7.9

Mutantlar soylarının tükenmemesi için zamanda yolculuk yapmak zorundadır zira gelecekte kamplara hapsedilmiş durumdadırlar. Sentinel'ler tarafından avlanıp öldürüldükleri için de nesilleri tükenmenin eşiğine gelmiştir. Mutantların soyunu kurtarabilmek için iki ezeli düşman Magneto ve Charles Xavier güçlerini birleştirirler. Planları Sentinel'lerin yarattığı vahşeti durdurmak üzerine kuruludur. Wolverine (Hugh Jackman), kendi kendini iyileştirebildiği için zamanda yolculuğun onda yol açabileceği yan etkiler yok olacaktır. Bu yüzden Wolverine'i Kitty Pryde'ın da yardımıyla geçmişe gönderirler. Trask Industries'in deneyler sonucu ürettiği Sentinel'lerin yapım aşamasına engel olacaklardır. Acaba bu konuda başarılı olabilecekler midir? Yedinci X-Men filminde seriden tanıdığımız karakterlere ek olarak Magneto'nun gençlik yıllarını Michael Fassbender canlandırırken, James McAvoy'u da Charles Xavier'in genç hali olarak seyredeceğiz. Yönetmen koltuğundaysa yine Bryan Singer oturuyor.

25. Chappie - 2015:

25. Chappie - 2015:

IMDb: 6.8

Yakın bir gelecekte geçen hikayede, mekanik robotlardan oluşan polis güçleri, devletin baskıcı tutumu ile sistemin yegane kolluk kuvveti haline gelmiştir. Ancak, insanlar gitgide usandıkları bu robotlara karşı koymaya hazırlığındadırlar. Bu robot polislerden birisi, bir çete tarafından çalınır ve yazılımcı Deon tarafından yeniden programlanır. Deon ilk kez kendi adına düşünen ve hisseden bir robot yapmayı başarır. Chappie adını alan bu robot kısa süre içerisinde düzene ve insanlığa karşı bir tehdit olarak algılanacaktır....

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Me and Earl and the Dying Girl (Ben, Earl ve Ölen Kız) - 2015:

26. Me and Earl and the Dying Girl (Ben, Earl ve Ölen Kız) - 2015:

IMDb: 7.7

17 yaşındaki Greg Gaines'ın sosyalleşmeyle ilgili sorunları vardır, lise hayatını mümkün olduğunca görünmez bir tip olarak geçirmeyi planlamaktadır. Ancak annesinin hiç de bu durumu kabullenmeye niyeti yoktur. Annesi Greg'in yakın zamanda kanser teşhisi konulan sınıf arkadaşı Rachel ile arkadaşlık kurmasını istemektedir. Greg annesinin bu teklifini isteksizce kabul etmek zorunda kalır ve böylece iki genç arasında hayal bile edemeyecekleri bir dostluk başlar. Jesse Andrews'un kendi romanından uyarladığı filmin yönetmeni henüz ikinci uzun metrajına imza atan Alfonso Gomez-Rejon. Sundance Film Festivali'nde büyük ses getiren ve büyük ödülü kazanan filmin başrollerini ise genç oyuncular Thomas Mann ile Olivia Cooke paylaşıyor.

27. Pan - 2015:

27. Pan - 2015:

IMDb: 5.7

İkinci Dünya Savaşı döneminde Londra'daki bir yetimhanede yaşayan Peter 12 yaşında bir çocuktur. Peter bir gün bir uçan gemi tarafından kaçırılır ve türlü zorluklar sonrasında kendisini Neverland adında uzak ve büyülü bir dünyada bulur. Peter burada eğlence ve tehlikenin türlü yüzüyle tanışacak ve sonunda onu kahraman olmaya itecek gerçek kaderiyle yüzleşecektir.

28. Eddie the Eagle (Kartal Eddie) - 2015:

28. Eddie the Eagle (Kartal Eddie) - 2015:

IMDb: 7.4

Kartal Eddie, İngiltere tarihindeki en ünlü kayak atlamacı Michael Edwards namıdiğer Eddie the Eagle’ ın ilham verici üstün başarısını konu ediniyor. Edwards’ın spora ‘asla ölüm deme’ yaklaşımı tasvir edilir. Eddie kayakla atlamaya başlamadan önce birçok spor dalında şansını dener. 1984 Kış Olimpiyatları'nda İngiliz takımına giremez ve dalını kayakla atlama olarak değiştirir. Film aynı zamanda Edwars’ın sıra dışı ihtimaller ve mücadeleler karşısındaki insani ruhunu ve direncini kutlar.

29. X-Men: Apocalypse - 2016:

29. X-Men: Apocalypse - 2016:

IMDb: 6.9

Medeniyetin şafağından beri, Apocalypse’e tanrı gözüyle bakılmaktadır. Marvel’in X-Men evreninin ilk ve en güçlü mutantı Apocalypse, birçok mutantın özelliğini kendinde toplayarak ölümsüz ve yenilmez olmuştur. Binlerce yıllık uykusundan uyandığında bulduğu dünya, onu büyük hayal kırıklığına uğratır. Kendine mutantlardan güçlü bir takım oluşturur. İçinde Magneto’nun (Michael Fassbender) da bulunduğu takımın amacı insanoğlunu gezegenden temizlemek ve Apocalypse’in saltanat sürebileceği bir dünya hazırlamaktır. Dünyanın kaderi dengede durmaktadır. Professor X’in (James McAcoy) de yardımıyla, Raven (Jennifer Lawrence) genç bir X-Men takımına yardım etmeli ve insanoğlunu tamamen yok oluştan kurtarmalıdır. En çok devam filmi çekilen fantastik bilimkurgu efsanesi olma yolunda ilerleyen X-Men'in 2016 yılında seyircisiyle buluşacak olan yapımın yönetmen koltuğunda yine Bryan Singer oturacak.  X-Men: Apocalypse adıyla vizyona girecek filmin kadrosunda yine Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, James McAvoy,Evan Peters gibi isimler yer alıyor.

30. Logan: Wolverine - 2017:

30. Logan: Wolverine - 2017:

IMDb: 8.1

Logan: Wolverine'de, yakın gelecekte yaşlanmış ve yorgun olan Wolverine ve Professor X, Meksika sınırında saklanmaktadır. Fakat Logan'ın dünyadan gizlenmesi ve mirası, karanlık güçler tarafından takip edilen genç bir mutant geldiğinde sona erer. Şimdi Wolverine'de genç bir kadın klonunu Nathanial Essex'in liderliğindeki kötü bir organizasyondan korumalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. The Greatest Showman (Muhteşem Showman) - 2017:

31. The Greatest Showman (Muhteşem Showman) - 2017:

IMDb: 7.6

12 yaşında askerlere atıştırmalık ve kiraz rumu satarak ticarete atılan doğuştan iş adamı P.T. Barnum, 1841 yılında dünyanın daha önce duymadığı bir hayalle yola çıkar; dünyanın en muhteşem gösterisini sunmak. Eşinin de desteğiyle tarihin ilk sirkini kurmak için işe başlayan Barnum, dünyanın farklı yerlerinde, anomalileri ile yaşamak zorunda kalan kişileri, genç yetenekleri ve azimli girişimcileri toplar. Tarihin ilk sirki, İngiliz hükümdarı Kraliçe Victoria'nın bile izlemeye geldiği bir Avrupa turnesine uzanacak ve dünyanın show dünyası anlayışını kökünden değiştirecektir...

32. The Front Runner - 2018:

32. The Front Runner - 2018:

IMDb: 6.1

“The Front Runner” genç seçmenlerin kalbini kazanan ve 1988 başkanlık seçimlerinde Demokratik Parti’nin bir numaralı adayı olarak görülen Senatör Hart’ın (Hugh Jackman) yükselişinin ve düşüşünün gerçek hikayesini anlatıyor. Gary Hart’ın adaylık kampanyası, Donna Rice (Sara Paxton) ile yaşadığı evlilik dışı ilişki yüzünden durdurulur. Magazin gazeteciliği ve siyasal gazetecilik tarihte ilk kez birleşir ve Senatör Hart yarıştan çekilmek zorunda kalır. Yaşanan tüm bu olaylar, Amerikan siyasetinde ve dünya sahnesinde derin ve kalıcı bir etki bırakır.

33. Missing Link (Bay Link: Kayıp Efsane) - 2019:

33. Missing Link (Bay Link: Kayıp Efsane) - 2019:

IMDb: 6.7

Bay Link çok özel bir adamdır. Bu 2,5 metre boyunda, 286 kiloluk adamın vücudu da tüylerle kaplıdır. Onu bu kadar farklı kılan şeyse genlerinde yatmaktadır. Bay Link, insanın yaşayan soyunun ilkel köklerinin son örneğidir. Komikliği ve tatlılığıyla dünyanın en sevimli efsanesi olmaya aday olan Bay Link'in soyu hızla tükenmiştir. Artık evrim ilerlemiştir ve insanlığın görünüşü Bay Link'inkinden farklıdır. Yalnız ve üzgün olan Bay Link artık çevresinde kimseyi bulamamaktadır. Kuzeybatı Pasifik'te yalnız yaşamaktan bıkan Bay Link, efsanevi Shangri-La vadisinde olduğu söylenen, uzun süredir kayıp olan akrabalarını bulmak için yolculuğa atılır. Bu yolculuk için de dünyanın en önemli mitolojik varlıklar dedektifi Sir Lionel Frost ve bölgenin bilinen tek haritasına sahip olan Adelina Fortnight ile işbirliği yapar. Bay Link'e eşlik eden kaşifler, yeni arkadaşlarına yardım etmek için dünyanın uzak yerlerine seyahat ederken, üçlü de birlikte hiç beklemedikleri maceralara atılacaklardır...

34. Bad Education (Kötü Eğitim) - 2019

34. Bad Education (Kötü Eğitim) - 2019

IMDb: 7.1

Long Island'da müfettiş olan Frank Tassone ve onun müfettiş asistanı Pam Gluckin, Roslyn Okulu'na daha önce hiç görülmemiş bir prestij sağlar. Frank her daim tertemiz ve jilet gibi giyimiyle, etrafına yaydığı pozitif enerji ve güvenle tanınır. Ta ki, içinde bulunduğu topluluğun liderleri ve endişeli veliler başına üşüşene kadar. Frank o güne kadar hiç yanlış yapmamasıyla biliniyordu. Ancak cesur bir gazeteci öğrenci, daha derinlere bakmaya ve Frank'in yaptığı yolsuzlukları su yüzüne çıkarma kararı alır.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Gerçekten çok başarılı bir aktör beni en çok etkileyen filmi Prestij olmuştu

x men first class (15 saniye) ve x men apocalypse (yaklaşık 3 dk) filmlerinde toplasan 4 dakika oynamadı. Sırf göründüler diye listeye koymasak daha iyi olab... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Filmleri güzel iyi oyuncu.