Görüş Bildir
Haberler
Dünyaca Ünlü Ranker Sitesine Göre İnsana Kendini İyi Hissettiren En İyi 15 Film

Dünyaca Ünlü Ranker Sitesine Göre İnsana Kendini İyi Hissettiren En İyi 15 Film

Zeynep Şahin
30.10.2020 - 08:15

İyi ve huzurlu hissetmek ister misin?

Bu liste, bize kendimizi en iyi hissettiren 15 filmin listesi. Birazdan göreceğin filmler, aslında inanmayı, ilham almayı ve yaşamak istemeyi dolaylı yoldan bize bir kez daha hatırlatıyor.  Üzgünsen, hasta hissediyorsan ya da sadece bir film açıp içinde kaybolmak istiyorsan, bu listedeki filmler ne izlemen gerektiği konusunda sana yardımcı olacak.

Eğer sana şimdiye kadarki en iyi hissettirecek olan filmi arıyorsan, onu bu listede bulabilirsin...

Kaynak: https://www.ranker.com/list/best-feel...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)

15. Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)

IMDb: 7,8

Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası, Mel Stuart tarafından yönetilen ve Gene Wilder'ın Willy Wonka rolünde oynadığı müzikal fantastik bir filmdir. Charlie'nin Çikolata Fabrikası romanından uyarlanmıştır.

Film, Charlie Bucket adında bir çocuğun altın bileti bularak dünyanın dört bir yanından gelen çocuklarla birlikte Willy Wonka'nın çikolata fabrikasını ziyaret etmesini konu alır.

14. Elf (2003)

14. Elf (2003)

IMDb: 6,9

Elf, Jon Favreau tarafından yönetilen ve David Berenbaum tarafından yazılan Amerikan Noel komedi filmidir. Will Ferrell, Zooey Deschanel, Bob Newhart filmin başrol oyuncularındandır.

Film, Noel Baba'nın elfleri tarafından benimsenip büyütülen bir insan olan Buddy karakterini konu alıyor. Noel arifesinde, yetimhanedeki bir erkek bebek Noel Baba'nın çuvalına girer ve farkında olmadan Kuzey Kutbu'na geri gönderilir. Bu bebek atölyede keşfedildiğinde, Papa Elf onu evlat edinir ve büyütür.

13. WALL-E (2008)

13. WALL-E (2008)

IMDb: 8,4

WALL-E, Pixar  tarafından üretilen ve Walt Disney Pictures tarafından yayınlanan,  bilgisayar animasyonlu bilim kurgu filmidir.

Filmin hikayesi, harap edilmiş ve kirli bir dünyada başlar. Yüz yıllar önce bütün insanlar, yaşanmaz hale gelen dünyayı BnL isimli bir şirketin inşa ettiği uzay gemileri ile terk etmiştir. Wall-e, dünyayı temizlemek için üretilmiş bir robottur. İnsanlar bir gün dünyayı terk etmek zorunda kalır ve Wall-e dışında tüm robotları kapatmışlardır...

12. The Green Mile (1999)

12. The Green Mile (1999)

IMDb: 8,6

Yeşil Yol, Frank Darabont tarafından yönetilen ve yazılan, Stephen King romanından uyarlanan Amerikan fantastik drama filmidir. 

Film, geri dönüş formatında çekilmiştir. Oldukça iri yarı bir adam olan John Coffey, idama mahkum edilmiştir. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça ince ve karmaşık bir iç dünyası vardır ve bazı olağanüstü güçlere sahiptir. Hapishanenin baş gardiyanı Paul Edgecomb'un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile aralarında bir diyalog başlar.

11. Toy Story 2 (1999)

11. Toy Story 2 (1999)

IMDb: 7,9

Oyuncak Hikayesi Walt Disney Pictures tarafından yayınlanan, Pixar yapımı bilgisayar animasyonlu bir arkadaş-komedi ve macera filmidir. Filmin yönetmenliğini yine John Lasseter üstlenmiştir.

Andy, Woody ile kovboy kampına gitmeye hazırlanır. Ancak oyun sırasında Woody'nin kolu yırtılır ve Andy onsuz gitmek zorunda kalır. Bu süreçte AL McWhiggin adlı bir oyuncak koleksiyoncusu, Woody'i kaçırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Shawshank Redemption (1994)

10. The Shawshank Redemption (1994)

IMDb: 9,3

Esaretin Bedeli, Frank Darabont tarafından yazılan ve yönetilen bir dram filmidir. Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın filmin başrollerini oluşturur.

Film, masum olduğunu iddia etmesine rağmen karısı ve sevgilisinin öldürdüğü gerekçesiyle cezaevinde yaklaşık olarak 20 yılını geçiren bankacı Andy Dufresne'in hikayesini anlatır. Andy, cezaevinde kaldığı süre boyunca diğer mahkumlardan biri olan 'Red' Redding ile arkadaşlık kurmuştur.

9. Finding Nemo (2003)

9. Finding Nemo (2003)

IMDb: 8,1

Kayıp Balık Nemo, Walt Disney Pictures tarafından yayınlanan, Pixar yapımı bir animasyonlu komedi-drama filmidir.

Merlin, küçük oğlu Nemo için fazlasıyla kaygılanmaktadır. Nemo'nun kendi başına hareket ettiği zamanlar gelip çatar ve Nemo okula gittiği zaman Marlin'in korktuğu başına gelir. Nemo, arkadaşları ile oyun oynadığı sırada kaybolmuştur.

8. Jumanji (1995)

cdn.collider.com

IMDb: 7,0

Jumanji, Joe Johnston tarafından yönetilen Amerika yapımı bir fantastik macera filmidir. Chris Van Allsburg'un çocuk kitabından uyarlanmıştır. Robin Williams filmin başrol oyuncularındandır.

Filmin konusu bir sihirli oyun üzerine kuruludur. Zarda gelen sayıya göre oyunda değişik orman canlıları ortaya çıkmaya başlar.

7. The Incredibles (2004)

7. The Incredibles (2004)

IMDb: 8,0

Brad Bird yönetmenliğinde çekilen bu film, Walt Disney Pictures tarafından yayınlanmıştır. Pixar yapımı bilgisayar animasyonlu olan bu film, aksiyon-komedi türünde bir süper kahraman filmidir.

Film, güçlerinin gizlemek zorunda kalan bir süper kahramanlar ailesini konu alır. Kendi halinde sessiz şekilde hayatlarını yaşayan bu aile, bir şekilde harekete geçmek zorunda kalırlar.

6. Night at the Museum (2006)

6. Night at the Museum (2006)

IMDb: 6,4

Müzede Bir Gece, Milan Trenc'in yazdığı çocuk kitabına dayanan Amerikan fantastik macera-komedi filmidir. Yönetmenliğini Shawn Levy yapmıştır.

Filmde Ben Stiller, New York'taki Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'nde gece bekçisi olarak iş başvurusunda bulunan boşanmış bir baba olan Larry Daley'i canlandırıyor.  Ardından büyülü bir Mısır eseri tarafından canlandırılan sergilerin gece hayat bulduğunu fark ediyor ve hikaye bu şekilde başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Matilda (1996)

5. Matilda (1996)

IMDb: 6,9

Matilda, Danny DeVito tarafından yönetilen Amerika yapımı fantastik, komedi-çocuk filmidir. Roald Dahl'ın romanından uyarlanan bu filmin senaryosu, Nicholas Kazan ve Robin Swicord'a aittir.

Genç dahi Matilda Wormwood, özel yetenekleri ve olağanüstü zekası olan, kitap okumayı çok seven ayrıca ailesi tarafından da ihmal edilen küçük bir kız çocuğu. Ailesi onu okula kaydettirmeyi reddediyor ve filmimiz bu şekilde başlıyor.

4. Mary Poppins (1964)

4. Mary Poppins (1964)

IMDb: 7,8

Mary Poppins, Robert Stevenson tarafından yönetilen, Amerikan yapımı fantastik müzikal bir filmdir. Julie Andrews filmin başrol oyuncularındandır.

Canlı-animasyon ve müzikali birleştiren bu uzun metrajlı filmde, Mary Poppins Londra'da bir ailenin dinamiğini geliştirmek ve onlara benzersiz bir yaşam sunmak adına Banks ailesine dadı olarak işe girer.

3. The Goonies (1985)

3. The Goonies (1985)

IMDb: 7,8

The Goonies, Richard Donner tarafından yönetilen Amerikan yapımı bir macera, komedi filmidir. Filmin senaryosunu Steven Spielberg yazmıştır.

Filmde 'Goon Docks' semtinde yaşayan bir grup çocuk, evlerinin haczedilmesi üzerine son kez bir araya gelirler. Bu aşamada da eski bir hazine haritası keşfederler. Bu da 17.yüzyılın efsanevi korsanı One-Eyed Willy'nin uzun süredir kayıp olan servetidir. Macera sırasında, hazineyi kendileri için isteyen bir çift tarafından da başları beladadır.

2. Toy Story (1995)

2. Toy Story (1995)

IMDb: 8,3

Oyuncak Hikayesi, Walt Disney Pictures tarafından yayınlanan, Pixar yapımı bilgisayar animasyonlu bir arkadaş-komedi ve macera filmidir. Filmin yönetmenliğini John Lasseter yapmıştır.

Andy'e yeni çıkan bir oyuncak hediye edilir ve eski oyuncakları Andy'nin onları değiştireceğinden korkarlar. Andy'nin gözdesi, aynı zamanda diğer oyuncakların da lideri olan Şerif Woody, Andy'e yapılacak olan doğum günü partisini gözetlemek adına diğer arkadaşlarını gönderir ve bu şekilde hikaye başlar.

1. Forrest Gump (1994)

1. Forrest Gump (1994)

IMDb: 8,8

Forest Gump, Winston Groom'un 1986 yılında yazdığı romanından uyarlanmıştır. Robert Zemeckis yönetmenliğinde çekilen, Eric Roth tarafından yazılan 1994 yapımı bir komedi-drama filmidir. Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise ve Sally Field filmin başrol oyuncularıdır.

Forrest Gump, otobüs durağında beklerken, yanında oturan yabancılara hayat hikayesini anlatmaya başlar. Kendisi öğrenme güçlüğü yaşayan bu sebeple zamanında birçok kez zorbalığa uğramış ama her şeye rağmen fiziksel olarak inanılmaz yeteneklere sahip olan biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
28
23
7
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?