Görüş Bildir
Haberler
İzlediğiniz An 'Başlarım Aşkına da Izdırabına da' Diyeceğiniz 20 Film

İzlediğiniz An 'Başlarım Aşkına da Izdırabına da' Diyeceğiniz 20 Film

Bu filmler aşka tövbe ettirir! 💔

Not: Film açıklamaları Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gone Girl (2014)

1. Gone Girl (2014)

Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadır. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Amy'den uzun süre haber alınamayınca polis, genç kadının ortadan kaybolması ile ilgili Nick'ten şüphelenmeye başlar. Olanlara bir türlü anlam veremeyen Nick'in ise Amy'nin nerede olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Genç adam bu sırada kendisini Amy'nin ailesinin düzenlediği bir yardım operasyonunun içinde piyon olarak bulur. Nick, masum olduğu konusunda ısrar etse de üstündeki şüpheleri tamamen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmadığı ise büyük bir muammadır...

2. A Perfect Murder (1998)

2. A Perfect Murder (1998)

Zengin sanayici Steven Taylor’un herşeyi vardır ama en çok ihtiyaç duyduğu iki şey aşk ve karısının sadakatidir. New York finans dünyasında büyük başarı kazanan Taylor, karısı Emily Bradford Taylor’ın en değerli kazancı olduğunu düşünmektedir. Ancak Taylor, kontrollü tavrı yüzünden, karısını ne kadar çok sevdiğini, hatta ona ihtiyaç duyduğunu bir türlü söyleyemez.Oysa Emily, Steven’ın yanında taşıdığı güzel kadın rolünden daha fazlasını istemektedir.

Zarif ve çarpıcı Emily, Birleşmiş Milletler’in Amerikan Büyükelçiliği ne yardım eder, tercümanlık yapar. Bir yandan da, Steven’ın gösteremediği ilgiyi bulduğu yetenekli fakat tutunamamış sanatçı David Shaw ile duygusal ilişki içindedir. David ve Emily, ilişkilerini David’in Brooklyn deki stüdyosunda aylarca gizlice sürdürürler. David sonunda Emily’nin kocasından ayrılacağını, birlikte yeni bir hayata başlayacaklarını düşünmektedir.

Ancak kısa bir süre sonra, Steven, karısının uzak ve soğuk tutumunun sebebini öğrenir ve bu bilgi, onu karmaşık, ölümcül bir planın, mükemmel bir cinayetin tasarlayıcısı haline getirir. Bu planın sebeplerinden biri kıskançlık olabilir. Emily’nin sahip olduğu yüklü miktardaki tahvil ise belki sebeplerden bir diğeridir.

Sebep ne olursa olsun, mükemmel cinayet planının gerçekleşmesi de tıpkı mükemmel bir aşk gibi imkansızdır, oyun başladıktan sonra Steven beklenmedik oyuncularla karşılaşacaktır.

3. Marriage Story (2019)

3. Marriage Story (2019)

Marriage Story, evli bir çiftin New York'tan Los Angeles'a kadar uzanan boşanma hikayesini konu ediyor. Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evliliklerinde sona gelen bir çifttir. Boşanmaya karar veren çift, bu süreci kolayca sona erdirmeyi düşünse de işler pek de düşündükleri gibi gitmez. Çocuklarının velayeti işin içine girince, süreç beklediklerinden daha karmaşık bir hal alır. Çiftin bu sırada hayalarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Charlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerinde gömülü kalmış kızgınlıklar da bu giderek agresifleşen boşanma sürecinde ortaya çıkmaya başlar.

4. Get Out (2017)

4. Get Out (2017)

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...

Jordan Peele imzalı korku türündeki yapımın başrollerini Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford üstleniyor.

5. Unfaithful (2002)

5. Unfaithful (2002)

Sumner ailesi hayatta hiçbir sıkıntıları olmadan mutlu bir şekilde yaşamaktadırlar. Anne Connie Sumner, iş için New York'ta bulunduğu bir sırada ufak bir kaza atlatır. Yere düşen kadını kaldıran genç Paul, Connie'nin dizinde oluşan yarayı tedavi edebilmek için evine davet eder. Çaresiz kadın teklifi kabul etse de bu durumla ilgili bir ikileme kapılır. Kafasından bu fikirleri atmaya çalışan kadın kendini bir kez daha bu evde bulduğunda işler karışacaktır...

Adrian Lyne tarafından yönetilen filmin başrollerinde Diane Lane, Richard Gere ve Olivier Martinez yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cebimdeki Yabancı (2018)

6. Cebimdeki Yabancı (2018)

Yedi eski dost bir akşam yemeğinde bir araya gelmeye karar verir. Herkes sofranın başında oturmuş sohbet etmekte, şen kahkahalar eşliğinde yemek yemektedir. Yemek sırasında bir oyun oynamaya karar verilir. Oyun oldukça basittir; herkes telefonlarını masaya koyacak, gelen her mesaj ve bildirim yüksek sesle okunacaktır. Yedi dostun maskelerinin ardındaki hayatların cep telefonları ile ortaya koymaları ilişki dengelerini altüst eder. Bunca zaman çok yakın dost olduklarını düşünün grup aslında birbirlerine yabancıdır.

7. The Lobster (2015)

7. The Lobster (2015)

Çok da uzak olmayan bir gelecekten ilginç bir distopya öyküsü anlatıyor bize The Lobster. Yalnız kalmış, ilişkisi olmaya insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen öyküde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorunda kalıyorlar. Eğer ki ilişkilerinde başarıyı yakalayamazlarsa, kendilerinin seçtikleri bir hayvana dönüştürülüyorlar!

8. My Bloody Valentine (2009)

8. My Bloody Valentine (2009)

Tom yıllar sonra kasabasına geri döner. Kasabada yaşanan felaketin üzerinden tam 10 yıl geçmiştir. 10 yıl önceki sevgililer gününde, bir manyak onlarca kişiyi öldürmüştür.

Tom’un dönüşü hiç beklemediği olaylara gebe olur. Onun olayı gerçekleştiren katil olduğuna inanan insanlar bulunmaktadır. Tom’un masumiyetini ispatlaması gerekmektedir...

9. Half Light (2006)

9. Half Light (2006)

Beş yaşındaki oğlunun trajik bir biçimde boğulmasının ardından, best seller bir heyecanlı romanlar yazarı olan Rachel Carlson, İskoçya sahilinde uzaktaki bir kulübeye yerleşir. Angus McCulloch adındaki fener bekçisi ile kurduğu yakınlık, genç kadının yeniden hayata tutunmasını sağlar. Ancak Rachel’in şeytanları onun peşini bırakmamıştır. Yalnızlık içinde yaşayan kadın, paranoya eğilimleri içinde başına gelenleri, ne denli, gerçek ne denli yaşamını gerçekten de savunmak zorunluluğu gerektiren bir savaş olduğunu ayırt etmekte zorlanır.

10. Isn't It Romantic (2019)

10. Isn't It Romantic (2019)

New York'lu mimar Natalie çocukluğunda romantik komedi filmlerini sevse de artık acı gerçekle yüzleşmiştir; romantik komediler sahte ve gerçeklikten uzaktır. Artık yetişkinliğe erişmiş olan Natalie'nin tek hedefi şehrin bir sonraki gökdelenlerine imzasını atabilmektir. İşinde yükselmek isteyen genç kadın ne kadar çabalasa da şehri güzelleştirecek binalar tasarlamak yerine ofisin getir götür işleriyle meşgul edilmektedir. Ancak bu da yetmezmiş gibi günün birinde bir soyguncuyla karşı karşıya gelir ve bilincini kaybeder. Uyandığında ise hayatı en büyük kabusuna dönüşmüştür; bir romantik komedi filmine... Romantik komedi filmlerinin klişelerini birbiri ardına yaşayan genç kadın, kendini bir anda anlamlandıramadığı bir dünyada bulur. Bir film sahnesine dönüşen bu hayatında filmin sonu mutlu olacak mıdır?...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. What Lies Beneath (2000)

11. What Lies Beneath (2000)

Norman Spencer bir işinde başarılı doktordur. Karısı ise güzeller güzeli bir bayandır. Dr. Norman Spencer karısını başka birisi için beklenmedik bir şekilde aldatır. Her şey oldukça yolunda giderken, aşk dolu bir ilişki bu virajı kabul edemeyecek kadar hassastır. Norman Spencer, işlediği günahın ağırlığı altında yoğun bir şekilde ezilecektir.

12. Swingers (1996)

12. Swingers (1996)

Mike Peters, Los Angeles'ta başarıya ulaşmak için New York'tan ayrılan ve altı ay önce ondan ayrılan altı yıllık kız arkadaşı Michelle yüzünden hâlâ üzgün olan bir komedyendir. Depresyonuna yardım etmek için arkadaşı Trent ve diğer hevesli aktör arkadaşları onu sosyal hayata geri döndürmeye çalışır.

13. The First Wives Club (1996)

13. The First Wives Club (1996)

Brenda, Elise ve Annie kolejdeki arkadaşlarının trajik ölümü sonucu yeniden bir araya gelmişlerdir. Bu üç kadın da eşleri tarafından kendilerinden daha genç kadınlar yüzünden terk edilmiştir. Brenda, Elise ve Annie dünyayı, eski kocalarına dar etmek ve yeni eşlerine yardımcı olmak amacıyla güçlerini birleştirip omuz omuza verirler.

14. La La Land (2016)

14. La La Land (2016)

 Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. 

Sebastian geleneksel jazzın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır.

15. Husbands and Wives (1992)

15. Husbands and Wives (1992)

Jack ve Sally, evliliklerinin iyice katlanılmaz hale geldiğini ve ayrılmalarının en doğru karar olduğunu düşünmektedirler. Bu kararı en yakın arkadaşları Gabe ve Judy’yle de paylaşırlar ama bu, onların hiç beklemediği büyük bir şok olur. Bu ayrılık kararına şiddetle karşı çıksalar da, kendi ilişkileri de gittikçe çekilmez hale gelmekte ve her geçen gün birbirlerinden iyice ayrı düşmektedirler.

Evliliklerindeki çıkmazları aşmayı başaramayan bu çiftler, aşkı yeniden bulabilmek için yeni heyecanların peşine düşseler de, acaba gerçekten istedikleri bu mudur?

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Break Up (2006)

16. The Break Up (2006)

Chicago’da yaşayan Brooke Meyers, yeterince olgun olmayan erkek arkadaşı Gary Grobowski tarafından hak ettiği saygıyı görmediğini ve ihmal edildiğini hissetmektedir. Ondan ayrılarak, kendisini özletmeyi planlar. Ancak evden kim gidecektir? Her ikisi de bu noktada direnç gösterince ev bir savaş alanına döner. Yaşantıları çekilmez hale gelince aileleri de müdahale etmeye başlarlar. Keyifle izlenmeyi hak eden bu romantik komedinin yönetmeni Peyton Reed, daha önce Aşka Veda ve Gençlik Ateşi adlı filmlerden tanınıyor.

17. Basic Instinct (1992)

17. Basic Instinct (1992)

San Francisco polisi cinayet masasından dedektif Nick Curran, bir cinayet dosyasını araştırırken davanın şüphelisi olan Catherine Trammel’le yakınlaşır. Yazar olan ve cinsellik konusunda son derece serbest davranan Catherine, son kitabında Nick’in davasındaki cinayetin bir benzerini detaylı şekilde anlatmıştır. Catherine, çekiciliğiyle Nick’i etkisi altına alır ve ikili ihtiras dolu bir ilişkinin içine sürüklenirler.

Cinayetlerin devamı geldiğinde Nick’in psikiyatristi Elisabeth ve ortağı, onu Catherine’le olan yakınlığı nedeni ile uyarırlar ancak Catherine’in kıskanç lezbiyen sevgilisi Roxy’nin onu öldürmeye çalışması bile Nick’in kadına olan tutkusunu engelleyemez..

18. Atlantics (2019)

18. Atlantics (2019)

Popüler bir Dakar banliyösüne inşa edilen fütüristik bir kulede çalışan işçiler, aylarca emeklerinin karşılığını alamadan çalışır. Yaşadıkları sıkıntılara son vermek isteyen işçiler, daha iyi bir gelecek için ülkeyi terk etmeyi planlar. Ülkeden ayrılmayı düşünenler arasında genç bir kadın olan Ada’nın sevgilisi Suleiman da vardır. Çift birbirlerini sevip, birlikte bir gelecek düşleseler de Ada başka bir adamla evlendirilmek istenir. Ada için karar verilince de kısa sürede düğün hazırlıkları yapılır. Bu sırada, Suleiman ve bir grup işçi hayallerinin peşinden gitmeye karar verir ve ülkeyi terk eder. Ancak Ada’nın düğününün başladığı sırada büyük bir yangın çıkar. Genç kız, her yere yayılmakta olan bu ateşin kendisini kurtarmak için geri dönen Suleiman tarafından çıkarıldığını düşünmeye başlar.

19. Fatal Attraction (1987)

19. Fatal Attraction (1987)

Avukat olan Dan Gallagher, karısı ve kızı ile mutlu bir yaşam sürer. Bir gün karısının şehir dışında olmasının fırsat bilen Dan, Alex adında bir kadın ile tek gecelik bir ilişki yaşar. Bu kaçamak Dan’in hayatının alt üst olmasına neden olur. Dan, yaşadığı bu ilişkiyi ardında bırakmak istese de Alex ilişkilerini devam ettirme niyetindedir. Tüm ısrarlarına rağmen Dan tarafından reddedilen Alex, Dan’ın gitmesini engellemek için her şeyi yapmaya hazırdır. Bu durum sadece Dan’i değil ailesinin hayatını da etkileyecektir.

20. Revolutionary Road (2008)

20. Revolutionary Road (2008)

Frank ile April, kendilerini her zaman çok özel, farklı görmüşler; hayatı yüksek ideallerine uygun şekilde yaşamaya hazır ve istekli olmuşlardır. Bu nedenle lüks evlerin sıralandığı bir cadde olan Revolutionary Road'daki yeni evlerine taşındıklarında kendilerini çevreleyen durağan ortamdan bağımsızlıklarını gururla ilan ederler. O dönemin toplumsal sınırlarını belirleyen tuzaklara asla düşmemeye kararlıdırlar.

Ancak Wheeler çifti kendilerini hiç beklemedikleri bir durumun tam içinde bulur: Frank Wheeler rutin bir işi olduğu için sinirleri günden güne bozulan yetişkin bir erkeğe dönüşürken April de istek ve tutkularını bastırmaya çalışan mutsuz bir ev kadını olup çıkar. Sonuç ise tıpkı diğerleri gibi hayallerini kaybetmiş tipik bir Amerikan ailesidir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın