İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önce diplomasının iptal edilmesi, ardından gözaltına alınması ile birlikte destekçileri harekete geçti. Önce Ekrem İmamoğlu'nun götürüldüğü Vatan Caddesi'nde toplanan halk ardından Saraçhane'de bir araya geldi. 2 gündür aynı saatte Saraçhane'de bir araya geliyorlar. Aynı zamanda farklı illerde de insanlar protesto yürüyüşüne başladı.
Farklı iller, üniversiteler derken protesto gösterileri yurt dışına da sıçradı. İtalya'da ve Almanya'da yaşayan Ekrem İmamoğlu destekçileri Milano ve Berlin'de protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
İtalya'da toplanan kalabalığa geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz sanatçı Edip Akbayram'ın "Güzel Günler Göreceğiz" şarkısı eşlik etti.
Berlin'de ise "Tayyip İstifa" sloganları yükseldi.
Berlin'in farklı noktalarından eylem görüntüleri geldi.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın