Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'in Elinden Avrupalılar Kurtuluyor Ama Amerikalı ve İngilizlerin O 'Şans'ı Yok

IŞİD'in Elinden Avrupalılar Kurtuluyor Ama Amerikalı ve İngilizlerin O 'Şans'ı Yok

Fatih UZUN
27.10.2014 - 19:46

Suriye ve Irak’taki saldırılarına devam eden radikal İslamcı terör örgütü IŞİD’e dair en fazla konuşulan konuların başında yabancı rehineler geliyor. Kan donduran infaz görüntüleriyle akıllara kazınan örgüt bugüne kadar en az 23 yabancıyı rehin aldı.

Rakka’ya yakın bir hapishanede tutulan rehinelerden bazıları fidye karşılığı serbest bırakıldı, bazılarıysa kafaları kesilerek öldürüldü; üstelik bu anlar kayıt altına alınarak örgüt propagandası için kullanıldı.

New York Times IŞİD tarafından rehin alınan bu 23 kişinin akıbetini derledi.

Son kurban Rus’tu

Habere göre örgüt bugüne dek dört yabancı rehineyi kafalarını keserek öldürdü. Bunlardan en çok bilinenleri ABD’li gazeteciler James Foley ile Steven Sotloff ve Birleşik Krallık vatandaşı yardım görevlileri David Cawthorne Haines ve Alan Henning. Zira hem ABD hem de İngiltere teröristlerle müzakere masasına oturmayı reddediyor.

IŞİD’in öldürdüğü beşinci rehine ise mühendis Sergey Gorbunov oldu. Militanlar, Rus vatandaşı Gorbunov’un cansız bedenini aynı hücerede tutulduğu diğer yabancı rehinelere de gösterdi.

Halen üç rehine var

2012 yılında örgüt tarafından rehin alınan İngiliz gazeteci John Cantlie ise yayımlanan ‘Bana Kulak Verin‘ videolarıyla gündeme geldi. IŞİD hakkında Batı’nın manipüle ettiği bazı gerçekleri anlatmak istediğini söyleyen Cantlie’ye göre, ABD ve Birleşik Krallık kendi vatandaşlarını geride bırakıp terk ediyor.

John Cantlie dışında halen örgütün elinde bulunan iki rehine var. Bunlardan biri ismi açıklanmayan Amerikalı bir kadın yardım görevlisi, diğeriyse yine ABD’li Peter Kassig.

Avrupalılar kurtuldu

Geri kalan 15 rehinenin tamamı ise Avrupa ülkelerinin yurttaşlarıydı. ABD ve Britanya’nın tersine, ‘pazarlık’ tan çekinmeyen İtalya, Danimarka, Fransa, İspanya, İsveç, İsviçre ve Peru IŞİD’in rehin tuttuğu vatandaşlarının fidye karşılığında serbest bırakılmasını sağladı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/isidin-yabanc...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0