Görüş Bildir
Haberler
İnternetten Para Kazanmak İçin İzleyebileceğiniz 18 Yol

etiket İnternetten Para Kazanmak İçin İzleyebileceğiniz 18 Yol

Metehan Yeşilyurt
28.02.2018 - 17:13 Son Güncelleme: 27.04.2022 - 09:17

İnternetten para kazanmak günümüzün en popüler konularından bir tanesi. Hele ki günümüzün büyük bir kısmını internette harcıyorsak veya internete çok ilgiliysek internetten para kazanmak da mümkün hale geliyor. 

Bu yazımız 'internetten para kazanmak istiyorum' diyenler için hazırlandı. Sermayesiz, öğrenci işi olarak yapabileceğiniz pek çok iş var. Bir internet bir de bilgisayar size yeterli. İster evden, ister kafeden, isterseniz kütüphaneden çalışın. İş tamamen size kalmış. 'Kolay para kazanmak' çok kolay değil tabii ki ama mümkün olduğunca yalın bir şekilde anlatmaya çalıştım. İnternetten para kazanma yollarını liste halinde sunuyorum.

TÜİK'in 2021 araştırmasına göre Türkiye'deki hanelerin %92'si' genişbant internet bağlantısına sahip. Ülke nüfusuna oranladığımızda bu sayı yaklaşık 64 milyon. Bu internet üzerinden ulaşabileceğimiz kitlenin büyüklüğünü göz önüne seriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜİK'in internet erişim imkanı olan haneler ve bireylerde internet kullanımı araştırmasının verileri.

TÜİK'in internet erişim imkanı olan haneler ve bireylerde internet kullanımı araştırmasının verileri.

Görüldüğü gibi yıldan yıla bir artış söz konusu.

1. Bitcoinle Al Sat Yaparak Para Kazanmak

1. Bitcoinle Al Sat Yaparak Para Kazanmak

Dijital bir çağda yaşıyoruz ve internet dünyası geliştikçe farklı yöntemlerle para kazanma yolları karşımıza çıkıyor. Özellikle kolay ve basit adımlarla para kazanmayı kim istemez ki? İnanılmaz derecede düşük ücretlerle anında bitcoin ve ya ethereum gibi varlıklarla kolayca ticaret yapabilirsiniz. Bitcoin ile ilişkili yüksek likidite ve kısa vadeli kar arıyorsanız, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralar harika birer yatırım aracı haline gelebilir. Kripto para birimleri, yüksek pazar taleplerinden dolayı uzun vadeli yatırım araçlarıdır. Kripto para sektörünü hala keşfetmediyseniz sizi Türk kripto para borsalarından Icrypex ile tanıştırabiliriz. Üstelik kripto para, Ethereum, Bitcoin, Bitcoin al sat gibi terimlere yabancıysanız Icrypex kripto para borsasından nasıl yol izleyeceğinize dair ücretsiz destek alabilirsiniz.

2. Mikro İşler Yaparak Para Kazanmak

2. Mikro İşler Yaparak Para Kazanmak

Mikro işler yaparak aylık düzeyde harçlık çıkarmak veya belirli bir giderinizi karşılamak üzere internetten para kazanabilirsiniz. Mikro işler derken tanımını biraz açalım. Yurtdışında oldukça popüler olan bu işler belirli siteler üzerinden yapılıyor. Açık bir pazar yeri olarak düşünebilirsiniz. Grafik tasarım yeteneğiniz varsa logo yapımı, banner yapımı, içerik yazabiliyorsanız(dil çok fark etmiyor, hepsinin bir alıcısı oluyor genelde) ürettiğiniz yazılarla, animasyon videolarla, seslendirme yaparak, işletmeler için rapor hazırlayarak, araştırma yaparak mikro işler almanız ve para kazanmanız mümkün. Freelance çalışmak olarak kıyısından köşesinden bir tanımlama yapabiliriz. Bunun için yurtdışında Fiverr, Upwork; Türkiye'de ise Bionluk, Sadeceon, Uzmankirala bulunuyor. Türkiye'de yine kolay erişebileceğiniz, iş hacmi olan diğer platformlar ise webmaster forumları. R10, WMAracı, Donanımhaber gibi forumlar üzerinden de mikro işler alıp para kazanabilirsiniz.

3. Stok Fotoğraf Satarak Para Kazanmak

3. Stok Fotoğraf Satarak Para Kazanmak

İnternet geliştikçe ve büyüdükçe telif konusundaki hassasiyet de arttı. Reklam ajansları, dijital pazarlama ajansları, internet yayıncıları, gazeteler, orta ve büyük ölçekli şirketler telif ile ilgili sorun yaşamamak için veya aradığı uygun görselleri bulmak için stok fotoğraf satın alıyorlar. İşte tam da bu noktada stok fotoğraf çeken ve bunları satışa sunan kişilerin bundan para kazanma imkanı doğuyor. Stok fotoğraf satabilmek için bazı şartlar var tabi. Yeni bu işe giriyor ve bir portfolyonuz yoksa 100 fotoğraflık bir portfolyo ile aylık ortalama 15 ile 30 dolar arasında kazanabilirsiniz. Bunun üst sınırı ise fotoğraflarınızın ne kadar popüler olduğu ile ilgili. Shutterstock, PhotoDune, Alamy, 123rf, Gettyimages, Fotolia bunun için üye olabileceğiniz popüler siteler.

4. İnternet Sitesi Açarak Para Kazanmak

4. İnternet Sitesi Açarak Para Kazanmak

Türkiye'de mobil cihazların sayılarının artması ile birlikte internete erişim oranı artmaya devam ediyor. TÜİK'in verilerine bağlı olarak yaklaşık 64 milyon kişinin internete erişimi olduğunu söylemiştik. Eğer yazılım bilginiz var ise veya yoksa bile belirli ücretsiz/ücretli servisleri kullanarak internet siteniz üzerinden para kazanabilirsiniz. 

Bu maddeyi aslında blog yazarak para kazanma maddesine de bağlayabiliriz ancak internet sitesi kapsamında yapabileceğiniz şeylerin sayısı bir hayli fazla. İnternet sitesi kurmak için şurada adım adım anlatılmış rehberi takip edebilirsiniz ya da bir sitenin nasıl kurulacağı ile ilgili bilginiz varsa da Wix, Godaddy, Squarespace, Webs, tr.gg gibi servisler mevcut. Bunlardan yararlanabilirsiniz. Ücretsiz ve ücretli seçeneklerini de inceleyebilirsiniz.

İnternet sitenizi pek çok farklı alanda oluşturabilirsiniz. Yemek tarifleri, haber sitesi, içerik sitesi, oyun inceleme sitesi, vb. gibi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Blog Yazarak Para Kazanmak

5. Blog Yazarak Para Kazanmak

Blog yazmak internetin en başında bu yana oldukça popüler bir konu ve para kazanma yöntemi. Bilginiz olan bir konuyu seçerek onun üzerine blog yazmak ve bunu düzenli yapmak size belirli bir kitle sağlayacaktır. Blogunuzu ziyaret eden kişilerin sayısı arttıkça da blogunuzda ücretli olarak tanıtım içerik yayınlayabilir(yayıncılar sizinle iletişime geçebilir veya siz reklam için iletişim çalışmaları yapabilirsiniz.) para kazanabilirsiniz. 

Ücretsiz blog açmak için Wordpress, Blogspot gibi ücretsiz servisleri kullanabilirsiniz. Ücretli olarak kendi alan adınıza sahip olarak ve kendi sitenizi kendi barındırma servisinde barındırarak da blog açmanız mümkün. 

Bununla birlikte blog yazarak para kazanmanın bir diğer yolu ise blogunuza reklam alanları açarak reklam veren platformlar üzerinden düzenli reklam gösterimi ile para kazanmak. Bunun için Adsense, Yllix, Infolinks, Media.net gibi platformları kullanabilirsiniz.

6. İçerik Üreterek ve Satarak Para Kazanmak

6. İçerik Üreterek ve Satarak Para Kazanmak

İçerik üreterek ve satarak para kazanmak, blog yazarak para kazanmaktan farklı bir alan. İçerik yani yazı üretmenin çok farklı alanlar mevcut. Başkalarının bloglarına içerik üretebilir, e-ticaret siteleri için açıklama yazabilir, içerik girişi yapabilir hatta sosyal medya için paylaşım metinleri bile hazırlayabilirsiniz. Bunun satışını yaparak da para kazanmanız mümkün. İnternette araştırma yaptığınız 100 kelimesi için 1.5 TL'den başlayan fiyatlarla satış yapan kişileri görebilirsiniz. İçerikbulutuMakale.net, İcerik.netMakalemarket, R10 gibi pazar yerlerini inceleyebilirsiniz.

7. Mobil Uygulama ile Para Kazanmak

7. Mobil Uygulama ile Para Kazanmak

Her yıl Google Play ve iOS App Store üzerinden milyonlarca uygulama indiriliyor. Bizler de mobil kullanıcılar olarak onlarca farklı uygulamayı, oyunu indiriyor ve kullanıyoruz. İnternet üzerinden para kazanmak için orta ve ileri seviye olan bu adımda hazır indirip, reklam alanlarını kullanarak para kazanabileceğiniz sistemler mevcut. Hazır mobil uygulama, oyun satın almak için Chupamobile, Flippa, Codecanyon'u inceleyebilirsiniz. 

Mobil uygulamanızdan reklam yayınlayarak para kazanmak için de Admob, Wingoads, MoPub, Tapjoy gibi platformları kullanabilirsiniz. Eğer bir geliştirici iseniz ve reklam yayınlıyorsanız Admost kullanarak da reklam gelirlerinizi artırabilirsiniz.

8. Oyun Oynayarak Para Kaza Kazanmak - bkz: Oyna Kazan

9. Sosyal Medya Fenomeni Olarak Para Kazanmak

9. Sosyal Medya Fenomeni Olarak Para Kazanmak

Sosyal medya fenomenlerini hepimiz takip ediyoruz. Yurtdışında 'influencer' olarak adlandırılan bu kişiler, sponsorlu reklamlar ve paylaşımlar ile çok güzel gelir elde edebiliyorlar. Facebook, Twitter ve Instagram fenomenlerin en fazla aktif olduğu platformlar. Bununla birlikte Scorp'u da bu listeye dahil edebiliriz. 

Bilginiz olan bir konuda düzenli paylaşımlar ile kendi kitlenizi oluşturmanız durumunda bu kitleniz sayesinde çok güzel kazançlar elde edebilirsiniz.

10. Cloud/Bilgisayar Madencilik Yapmak

10. Cloud/Bilgisayar Madencilik Yapmak

Bulut tabanlı sunucularda veya kendi bilgisayarınızda madencilik yani mining yaparak para kazanabilirsiniz. Kazdığınız coin'leri (Bitcoin, Ethereum, Dogecoin vb. olabilir) coin borsalarında satarak TL'ye çevirebilirsiniz. Kazanacağınız tutar tamamen bilgisayarınızın veya satın aldığınız bulut sunucunun gücü ile alakalı. Bilgisayarda madencilik en çok Minergate kullanılıyor. Minergate kayıt için buraya tıklayın.

Bulut madencilikte ise Hashflare en çok kullanılan sistem olarak öne çıkıyor. Yatırdığınız parayı bir sene içinde geri alıp kara geçebiliyorsunuz. Küçük 5 dolarlık yatırım da mümkün 1000 dolarlık profesyonel paketler de. Hashflare kayıt için buraya tıklayın.

Daha fazla bilgi almak için de sizi şöyle alalım;

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İkinci El Eşya Satışı ile Para Kazanmak

11. İkinci El Eşya Satışı ile Para Kazanmak

Kullanmadığınız ürünleri internet üzerinden satmak da gelir elde etmek için güzel bir yol olabilir. Özellikle elektronik eşyaların ve ev eşyalarının internet üzerindeki ikinci el pazarı oldukça aktiftir. İkinci el eşya satışında internetten para kazanmak için Facebook gruplarını, Sahibinden'i veya Letgo'yu kullanabilirsiniz.

12. YouTuber Olarak Para Kazanmak

12. YouTuber Olarak Para Kazanmak

Youtuber olmak oldukça zahmetli bir iş arkadaşlar. Sürekli olarak 'lütfen kanalıma abone olmayı unutmayın' demek istiyorsanız ve hala bir kanalınız yoksa bu yol sizin için işleyebilir. Youtuber olmak için öncelikle Youtube üzerinde bir kanal açmalısınız ve para kazanma şartlarını sağlamalısınız;

16 Ocak 2018'de YouTube İş Ortağı Programı için yeni uygunluk koşullarını duyurduk. Bir kanal, son 12 ayda 4.000 saatlik izlenme süresine ve 1.000 abone sayısına ulaştığında programa katılım için incelenir.

Adım adım Youtuber olma rehberimiz için buraya tıklayın.

13. Instagram Butiği/Dükkanı Açarak Para Kazanmak

13. Instagram Butiği/Dükkanı Açarak Para Kazanmak

Instagram üzerinden satış yaparak para kazanmak ülkemizde oldukça popüler. Instagram üzerinden para kazanmak için yapmanız gereken, yaptığınız el işlerini, satışını yapmak istediğiniz ürünleri güzel bir şekilde fotoğraflamak ve düzenli olarak hesabı canlı tutmak. Hashtag kullanımını da aktif bir şekilde yaparsanız daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

14. NFT'ler ile Para Kazanmak

14. NFT'ler ile Para Kazanmak

En kısa tanımıyla eşi ve benzeri bulunmayan dijital varlıklar olarak tanımlayabileceğimiz NFT'ler dünya genelinde günden güne popülerleşiyor. NFT, adını sıkça duymaya başladığımız kavramlardan birisi haline geldi. 

Ethereum geliştiricileri tarafından hazırlanan ERC-721 token standardına göre üretilen NFT'ler için kullanıcıların kolayca al-sat yapabileceği pazar yeri platformları bulunuyor. Bu platformlarda satışa sunmak için NFT olarak dosyanızı hazırlamanız gerekiyor. Hazırlayıp sisteme yüklendikten sonra NFT'nizin değiştirilemeyecek parametreleri belirleniyor ve blockchain ağının işlem ücreti ödendikten sonra NFT'ler satışa sunulmuş oluyor. 

Dünya genelindeki en popüler NFT pazar yerleri olarak OpenSea, Rarible, Nifty Gateway, Foundation ve SuperRare gibi platformları örnek gösterebiliriz.

NFT'lerle ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için içeriğimize göz atabilirsiniz:

15. TikTok'ta Canlı Yayın Açarak Para Kazanmak

15. TikTok'ta Canlı Yayın Açarak Para Kazanmak

Bir gerçek var ki o da TikTok'un artık en popüler sosyal medya uygulamalarından biri haline geldiği gerçeği. Önceden sadece Facebook'u, Instagram'ı ya da Twitter'ı bilirdik. Artık TikTok da hayatımızda.

TikTok'un canlı yayın özelliği sayesinde platformdaki kullanıcılar canlı yayınlar yapabiliyor. Katılımcılar canlı yayınlar esnasında yayın sahibine çeşitli hediyeler göndererek, yayıncının para kazanmasını sağlıyor.

16 yaş ve üstü kullanıcılar TikTok'ta yayın açabiliyor. Canlı yayın sırasında hediye alabilmek ya da gönderebilmek için ise 18 yaşını geçmiş olmak gerekiyor. Para kazanmak için yapacağınız canlı yayınların konsepti ise size kalmış...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Twitch'te Canlı Yayın Yaparak Para Kazanmak

16. Twitch'te Canlı Yayın Yaparak Para Kazanmak

Aylık milyonlarca izleyici ve yayıncıya ev sahipliği yapan Twitch de canlı yayın için öne çıkan platformlardan birisi haline geldi.

Oyun oynamayı seviyorsanız, çeşitli oyunlar oynayarak Twitch canlı yayınları aracılığıyla ciddi düzeyde gelir elde edebilirsiniz.

Twitch'te yayın yapabilmek için yayıncı statüsüne sahip olmak ve Open Broadcaster Software (OBS), Streamlabs OBS gibi yayın yapma programlarını kullanmak gerekiyor.

17. El Emeği Ürünleriniz ile Shopier Aracılığıyla Para Kazanmak

17. El Emeği Ürünleriniz ile Shopier Aracılığıyla Para Kazanmak

El emeği olarak ürettiğiniz herhangi bir şey/ürününüz mü var? Shopier üzerinden bunun satışını yaparak para kazanabilirsiniz.

Ne sağlıyor? diyecek olursanız Shopier size bir web sitesi açmanıza gerek kalmadan ve vergi mükellefi olmadan, kargolar ile anlaşma da yapmadan kredi kartı alt yapısıyla satış yapmanıza imkân tanıyor. 

Size tasarımın ön plana çıktığı ve el emeği ürünlerin satıldığı uluslararası arenadaki önereceğimiz isim ise Etsy.

18. Udemy ile Herhangi Bir Konuda Eğitim İçeriği Üreterek Para Kazanmak

18. Udemy ile Herhangi Bir Konuda Eğitim İçeriği Üreterek Para Kazanmak

Udemy yetişkinlere ve öğrencilere yönelik, alanında profesyonel gönüllü eğitmenler tarafından oluşturulan kursları içeren bir çevrimiçi öğrenme platformu.

Dünya genelinde aktif olarak kullanılan Udemy ile uzmanı olduğunuz bir konu hakkında videolar oluşturarak eğitmen olabilir ve eğitiminizin satışını yaparak para kazanabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1260
1156
609
260
227
210
202
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Faruk Malkoc

günlük 5 euro kazanmak isteyenler attığım linke girip üye olarak ve reklamları izleyerek para kazanabilirsiniz

Can Akyürek

Wowapp gerçekten para kazandırıyor. üstelik haber okuyarak mesaj atarak. gerçekten harika. androidde daha fazla para var iosta yok. https://www.wowapp.com/ca... Devamını Gör

Cansu Durmuş

yardımcı olurmusunuz?

shbz8907

arkadaşlar sadece günlük yayınlanan videoları izleyerek, kazandığın paraları işleterek ve saat başı çark çevirerek günde ortalama 3 gram=6USD kazanabileceğin... Devamını Gör

Suat Kurt

neymiş o iş ?