Görüş Bildir
Haberler
IMDb Kullanıcıları Tarafından Belirlenen ve İzleyenler Tarafından En Çok Sevilen En İyi Drama Dizileri

IMDb Kullanıcıları Tarafından Belirlenen ve İzleyenler Tarafından En Çok Sevilen En İyi Drama Dizileri

Rana Önder
30.09.2022 - 22:15

IMDb, dizi ve film seven insanların neredeyse hepsi tarafından takip edilen bir sitedir. Bir film veya dizi izlerken IMDb puanı izleyen kişiler için oldukça önemli bir yer kaplayabilir. Bu içerikte de 18 Ağustos 2022 tarihinden itibaren  MOVIEmeter sıralamalarına göre IMDb kullanan kişilere göre en iyi dizilerin ne olduklarına ver verildi.

İçerisinde Stranger Things, Breaking Bad, Better Call Saul gibi dizilerin bulunduğu IMDb kullanıcılarının belirlediği en iyi dizilere göz atabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Ms. Marvel (2022)

50. Ms. Marvel (2022)

IMDb: 6.2 

Özet: Kamala Khan, Jersey'de yaşayan Müslüman Amerikalı, süper kahraman hayranı olan hayalperest bir genç kızdır. Kamala özellikle de Captan Marvel hayranıdır  ve ne okuluna ne normal hayatına bir türlü adapte olamayan birisidir. Bir gün süper güçleri olduğunu fark etmesiyle birlikte hayatı bambaşka bir hal almasının konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Bisha K. Ali, Bisha K. Ali

Oyuncular: Iman Vellani, Matt Lintz, Yasmeen Fletcher

49. Pieces of Her (2022– )

49. Pieces of Her (2022– )

IMDb: 6.3 

Özet: Cumartesi öğleden sonra annesiyle alışveriş merkezine yaptığı bir gezi aniden şiddete dönüştüğünde, başıboş bir genç kadının annesiyle ilgili algısı sonsuza dek değişir. Annesinin geçmişinden figürler yeniden su yüzüne çıkmaya başlayınca, kaçmak zorunda kalır ve bu yolculukta annesinin önceki kimliğinin gerçeklerini bir araya getirmeye başlar ve çocukluğunun sırlarını ortaya çıkarır. Genç bir kadının uğradığı şiddetin ardından annesinin karanlık geçmişi hakkında bilgi sahibi olmasını konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Charlotte Stoudt

Oyuncular: Toni Collette, Bella Heathcote, Jessica Barden

48. The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window (2022)

48. The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window (2022)

IMDb: 6.4 

Özet: Yakışıklı bir komşu sokağın karşısına taşındığında, kalbi kırık bir kadın olan ve her günü aynı olan Anna, sonunda hayatının daha iyiye gidebileceğini düşür ancak korkunç bir cinayete tanık olmasıyla birlikte hayatının monotonluğu hiç istemediği bir biçimde bozulur.

Yönetmen: Rachel Ramras, Hugh Davidson, Larry Dorf

Oyuncular: Kristen Bell, Tom Riley, Michael Ealy

47. The Staircase (2022)

47. The Staircase (2022)

IMDb: 7.2 

Özet: Evlerinde bir merdivenin altında ölü bulunan karısı Kathleen'i öldürmekle suçlanan polisiye roman yazarı Michael Peterson'ın hikayesini ve ardından gelen 16 yıllık yargı savaşını anlatan bir dizidir. Karısının canice ölümünden sorumlu tutulan polisiye yazarının eşinin ölümü hakkındaki detaylar ortaya çıktıkça öğrenilen sırlar ve masum olmasına rağmen suçlanan Michael Peterson’ın başından geçenlerin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Antonio Campos

Oyuncular: Colin Firth, Toni Collette, Michael Stuhlbarg

46. Inventing Anna (2022)

46. Inventing Anna (2022)

IMDb: 6.8 

Özet: Gerçek hayattan uyarlanan bir dizidir. Hırslı bir gazeteci Anna'nın bir dolandırıcı olduğunu düşünür ve suçunu açığa çıkarmak için yola koyulur. Anna bir Instagram ünlüsüdür ve New York sosyetesinin içine girip insanların parasını çalmıştır. Gazeteci de hem Anna'nın dolandırıcı olduğunu kanıtlamaya hem de aslında kim olduğunu öğrenmeyi hedefler. 

Yönetmen: Shonda Rhimes

Oyuncular: Anna Chlumsky, Julia Garner, Arian Moayed

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (2022– )

45. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (2022– )

IMDb: 6.9 

Özet: Bu epik drama, J.R.R.'nin olaylarından binlerce yıl önce geçiyor. Tolkien'in Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi'nde izleyicileri büyük güçlerin dövüldüğü, krallıkların zafere yükseldiği ve yıkıldığı, beklenmedik kahramanların sınandığı, umudun en ince ipliklerle sarıldığı ve en iyilerin olduğu bir çağa geri götürür. Tolkien'in kaleminden çıkan kötü adam, tüm dünyayı karanlıkta kaplamakla tehdit eder. Göreceli bir barış zamanında başlayan dizi, kötülüğün Orta Dünya'da uzun süredir korkulan yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşirken hem tanıdık hem de yeni bir karakter topluluğunu takip eder. Yüzüklerin Efendisi film serisinin spin-off'u olan bir dizidir. 

Yönetmen: John D. Payne, Patrick McKay

Oyuncular: Morfydd Clark, Markella Kavenagh, Robert Aramayo

44. Bir Skandalın Anatomisi (2022)

44. Bir Skandalın Anatomisi (2022)

IMDb: 7.0 

Özet: James Whitehouse karısı ile birlikte mutlu bir aile tablosuna sahip olan bir bakandır. Bir gün bakan bir tecavüz ile anılır ve bu skandal mutlu aile tablosunun perde arkasının açığa çıkmasına neden olur. Bakanın eşi James'e güvenir ve tecavüz ettiğine inanmaz. Davanın savcısı ise suçu  bakanın işlediğine emindir ve bu yüzden de Lames'in peşine düşerek skandalın perde arkasını aktarmayı hedefler.

Yönetmen: David E. Kelley, Melissa James Gibson

Oyuncular: Sienna Miller, Michelle Dockery, Rupert Friend

43. Outer Range (2022– )

43. Outer Range (2022– )

IMDb: 7.1 

Özet: Toprağı ve ailesi için savaşan bir çiftlik sahibi, Wyoming'in vahşi doğasının kenarında anlaşılmaz bir gizemi keşfeder. Topraklarını ve ailesini korumak isterken Wyoming’in vahşi doğasının kenarında akıl almaz gizemi keşfeden bir çiftlik sahibinin yaşadıklarının konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Brian Watkins

Oyuncular: Josh Brolin, Imogen Poots, Lili Taylor

42. Vikings: Valhalla (2022– )

42. Vikings: Valhalla (2022– )

IMDb: 7.2 

Özet: 100 yıl sonrasını anlatan ve Leif Erikson, Freydis, Harald Hardrada ve Norman King William the Conqueror'un maceralarına odaklanan 'Vikingler'in devam serisidir. 793 yılına yakın bir tarihte başlayan, Vikingler'den sonraki 100 yılı konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Jeb Stuart

Oyuncular: Sam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter

41. Pam & Tommy (2022)

41. Pam & Tommy (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: Pamela Anderson ile Mötley Crüe’nun bateristi Tommy Lee tanıştıktan 96 saat sonra evlenmeleri ve çalkantılı, skandallarla dolu ilişkileri ile zamanında magazin gündeminin gözde çitlerinden biri haline gelmişlerdir. Bu dizide de özel olarak çiftin balayı sırasında çalınan seks kasetleri sonrasında yaşananlar konu edinilir. 

Yönetmen: Robert Siegel

Oyuncular: Lily James, Sebastian Stan

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Archive 81 (2022)

40. Archive 81 (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: Dan Turner, hasarlı videoları onaran bir arşivcidir. Bir gün kendisine onarılması için video kasetleri verilir. Spiritürel olaylarla dolu olan bu korku dizisinde olaylar Melody Pendras'ın gizemli ve tehlikeli bir tarikatın belgeselini çekmesiyle birlikte farklı bir hal alır. Dan ve Melody bu tarikata karşı birlikte başa çıkmaya karar veririler.

Yönetmen: Rebecca Sonnenshine

Oyuncular: Mamoudou Athie, Dina Shihabi, Martin Donovan

39. Bridgerton (2020– )

39. Bridgerton (2020– )

IMDb: 7.3 

Özet: Zenginlik, şehvet ve ihanet, güçlü Bridgerton ailesinin gözünden Regency dönemi İngiltere'sinin arka planında anlatıldığı bir dizidir. Dizinin ilk sezonunda ailenin en büyük kızı olan Daphne'nin aşk hayatı konu edinilirken ikinci sezonunda da ailenin en büyük kardeşi olan Arthur'un evlilik ve aşık olma serüveni ele alınır. 

Yönetmen: Chris Van Dusen, Shonda Rhimes

Oyuncular: Phoebe Dynevor, Jonathan Bailey, Simone Ashley

38. Grey's Anatomy (2005– )

38. Grey's Anatomy (2005– )

IMDb: 7.6 

Özet: Hevesli bir cerrah olan ve en iyi cerrahlardan biri olan Dr. Ellis Grey'in kızı Meredith Grey'in etrafında dönen tıp temelli bir drama dizisidir.  Dizi boyunca Meredith, Seattle Grace Hastanesi'ndeki diğer cerrahlarla birlikte profesyonel ve kişisel zorluklardan geçer. Beş cerrahi stajyerin ve süpervizörlerinin kişisel ve profesyonel yaşamlarına odaklanan bir drama dizisidir. Farklı tıp fakültelerini yeni bitirmiş 5 stajyer doktor adayı, bir yandan hastanede diğer yandan da aşk ilişkilerinde yaşadıkları sorunların konu edinildiği bir yapımdır. 

Yönetmen: Shonda Rhimes

Oyuncular: Ellen Pompeo, Justin Chambers, Chandra Wilson

37. Güneşin Karanlığında (2022– )

37. Güneşin Karanlığında (2022– )

IMDb: 7.7 

Özet: Mickey Haller küçük-büyük çoğu davayı üstelenen idealist bir avukattır. İdealist avukatın iş ortağının bir cinayete kurban gitmesinin ardından hukuk bürosu skandal bir davayı almak zorunda kalır. Bu dava sırasında Micky düşündüğünden daha büyük bir belanın içerisine girer. 

Yönetmen: David E. Kelley

Oyuncular: Manuel Garcia-Rulfo, Neve Campbell, Becki Newton

36. The Sandman (2022– )

36. The Sandman (2022– )

IMDb: 7.8 

Özet: Ebedi yaşam için pazarlık yapmak için Ölüm'ü yakalamaya çalışan bir büyücü, onun yerine küçük kardeşi Dream'i tuzağa düşürür. Güvenliğinden korkan büyücü, onu yıllarca cam bir şişede hapsetmiştir. Morpheus olarak da bilinen Dream, kaçışından sonra, kaybettiği güç nesnelerini aramaya başlamasının konu edinildiği bir dizidir. Ölümlü bir büyücü tarafından onlarca yıl hapsedildikten sonra Dream'in kayıp ekipmanını geri almak üzere harekete geçmesinin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Neil Gaiman, Allan Heinberg

Oyuncular: Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Vivienne Acheampong

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. The Old Man (2022– )

35. The Old Man (2022– )

IMDb: 7.8 

Özet: Şebekeden uzakta yaşayan eski bir CIA görevlisi, kendisini öldürmek isteyen insanlardan kaçarken bulmasını konu edinen bir dizidir. CIA'den kaçan ve şebekeden kaçan eski bir CIA görevlisi, kendisini öldürmek isteyenlerden kaçmayı bıraktığı anda başka bir çatışmaya adım atar. Eski bir CIA görevlisi ve onu öldürmekle görevlendirilen  FBI Karşı İstihbarat Direktör Yardımcısı Harold Harper'ın arasında geçenlerin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Robert Levine

Oyuncular: Jeff Bridges, John Lithgow, E.J. Bonilla

34. NCIS: Naval Criminal Investigative Service (2003– )

34. NCIS: Naval Criminal Investigative Service (2003– )

IMDb: 7.8 

Özet: Özel Ajan Leroy Jethro Gibbs liderliğindeki Donanma Suç Araştırma Servisi Washington, D.C. Büyük Vaka Müdahale Ekibi'nin davalarının konu edinildiği bir dizidir. NCIS Özel Ajanı Leroy Jethro Gibbs, eski bir deniz topçu çavuşu ve araştırmacı olarak yetenekleri eşsizdir ve renkli kişilikler oluşan bir gruba grubuna liderlik eder. Karada geçen suçların aksine denizde geçen hırsızlık, dolandırıcılık, terör gibi suç davalarının konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Donald P. Bellisario, Don McGill

Oyuncular: Mark Harmon, Sean Murray, Michael Weatherly

33. Yellowjackets (2021– )

33. Yellowjackets (2021– )

IMDb: 7.9 

Özet: Çılgınca yetenekli bir liseli kız futbol takımı, Kanada'nın vahşi doğasının derinliklerinde bir uçak kazasından şans eseri kurtularak aslında başlarına çok büyük bir şanssızlık geldiğini fark eder. Lise futbol takımında forma giyen yetenekli oyuncular, korkunç bir uçak kazasından kurtulurlar ancak takım için yaşam mücadelesi kurtuldukları anda başlar. Uçak kazasından kurtulan kadın futbol takımının yaşadıklarının konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Ashley Lyle, Bart Nickerson

Oyuncular: Melanie Lynskey, Tawny Cypress, Ella Purnell

32. Şemsiye Akademisi (2019–2023)

32. Şemsiye Akademisi (2019–2023)

IMDb: 7.9 

Özet: Artık ayrı düşen eski çocuk kahramanlardan oluşan bir aile, dünyayı korumaya devam etmek için yeniden bir araya gelmek zorunda kalırlar. Ekim 1989'da aynı gün, kırk üç bebek, önceki gün hiçbir hamilelik belirtisi göstermeyen rastgele, bağlantısız kadınlardan açıklanamaz bir şekilde doğar. Yedi çocuk, Şemsiye Akademisi'ni kuran ve 'çocuklarını' dünyayı kurtarmak için hazırlayan milyarder sanayici Sir Reginald Hargreeves tarafından evlat edinilir. Ancak zaman geçtikçe bu çocuklar bambaşka yerlere dağılırlar. Bir gün babalarının ölümü üzerine yolları ayrılan kişiler tekrardan bir araya gelirler ve hem cinayeti aydınlatmak hem de yaklaşan kıyametle başa çıkmak için tekrardan toplanırlar. 

Yönetmen: Steve Blackman

Oyuncular: Elliot Page, Aidan Gallagher, Tom Hopper

31. İnfaz Listesi (2022– )

31. İnfaz Listesi (2022– )

IMDb: 8.0 

Özet: Dizi, James Reece'in tüm Donanma SEAL müfrezesinin yüksek bahisli bir gizli görev sırasında pusuya düşmesini konu edinir. Reece, olayın çelişkili anılarıyla ve suçluluğuyla ilgili sorularla ailesinin yanına döner. Bununla birlikte, yeni kanıtlar ortaya çıktıkça, Reece kendisine karşı çalışan ve sadece hayatını değil, sevdiklerinin hayatlarını da tehlikeye atan karanlık güçleri fark etmesini konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Frederick E.O. Toye, Sylvain White, M.J. Bassett, Antoine Fuqua, Tucker Gates ve Ellen Kuras 

Oyuncular: Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Gilded Age (2022– )

30. The Gilded Age (2022– )

IMDb: 8.0 

Özet: Muhafazakar bir ailenin genç çocuğu, acımasız demiryolu kralı George Russell, onun huysuz oğlu Larry ve hırslı karısı Bertha'nın egemen olduğu zengin komşu grubuna sızmak için bir göreve başlar ve kendi yolunu oluşturmak istemesini konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Julian Fellowes

Oyuncular: Carrie Coon, Morgan Spector, Louisa Jacobson

29. The Orville (2017– )

29. The Orville (2017– )

IMDb: 8.0 

Özet: 400 yıl sonrasını konu alan dizi, Dünya'nın yıldızlararası Filosu'nda pek de birinci sınıf olmayan bir keşif gemisi olan Orville'in maceralarını takip eden bir yapımdır. Dışarıdan ve içeriden kozmik zorluklarla karşı karşıya kalan bu rengarenk uzay kaşifleri ekibi, daha önce hiçbir komedi dramasının gitmediği yerlere cesurca gitmesinin konu edinildiği bir dizidir. Uzay gemisinde yaşanan komik olayların yer verildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Seth MacFarlane

Oyuncular: Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald

28. The Walking Dead (2010–2022)

28. The Walking Dead (2010–2022)

IMDb: 8.1 

Özet: Şerif Yardımcısı Rick Grimes, komadan uyanır ve dünyanın harabeye döndüğünü öğrenir ve hayatta kalmak için bir grup sağ kalana liderlik etmesi gerekir. Şerif Yardımcısı Rick Grimes vurulur ve komaya girer. Uyandığında kendini bir Zombie Apocalypse'de bulur. Ne yapacağını bilemeden ailesini bulmak için yola çıkar, bunu yaptıktan sonra bir grubun lideri olur. Rick Grimes, bir yandan grubunu zombilerden kurtarmaya ve korumaya diğer yandan da ailesini bulmaya çalışmasını konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Glen Mazzara, Frank Darabont, Scott M. Gimple

Oyuncular: Andrew Lincoln, Norman Reedus, Jeffrey Dean Morgan

27. Only Murders in the Building (2021– )

27. Only Murders in the Building (2021– )

IMDb: 8.1 

Özet: Yukarı Batı Yakası'ndaki seçkin apartmanlarında korkunç bir ölüm meydana geldiğinde, üçlü cinayetten şüphelenir ve gerçeği araştırmak için gerçek suç hakkındaki kesin bilgilerini kullanır. Davayı belgelemek için kendilerine ait bir podcast kaydederken, üçü de binanın yıllar öncesine uzanan karmaşık sırlarını ortaya çıkarır. Aynı apartmanda yaşayan üç komşu, apartmanlarında bir cinayet işlenince katilin aralarından birsi olduğu konusunda şüphe duyarlar. Üç yabancının olayı araştırırken bina hakkındaki sırları keşfetmesini ve başından geçen maceraların konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Steve Martin, John Hoffman

Oyuncular: Steve Martin, Selena Gomez, Martin Short

26. Reacher (2022– )

26. Reacher (2022– )

IMDb: 8.1

Özet: Emekli Askeri Polis Memuru Jack Reacher işlemediği bir cinayetten tutuklandığında kendini polisler, karanlık işadamları ve entrikacı politikacılarla dolu ölümcül bir komplonun ortasında bulur. Aklında başka hiçbir şey olmadan Jack, Margrave'de neler olduğunu anlamaya ve gerçekleri açığa çıkarmak zorlu bir yola girer. 

Yönetmen: Nick Santora

Oyuncular: Alan Ritchson, Maria Sten

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Witcher (2019– )

25. The Witcher (2019– )

IMDb: 8.2 

Özet: The Witcher'da yıllarca barış içerisinde yaşayan elfler, cüceler ve insanlar arasındaki barışın bozulup ırklar arasına başlayan savaş konu edinilir. The Witcher isimli suikastçı Geralt of Rivia ise dünyayı değiştirecek çocuğun doğumu bekler. Witcher'ın görevi vadeliden çocuğu bu savaştan korumaktır. Halkı savaştan korumaya çalışan birisinin koruyucunun kızını aradığı bir dizidir.

Yönetmen: Lauren Schmidt Hissrich

Oyuncular: Henry Cavill, Anya Chalotra, Freya Allan

24. Black Bird (2022)

24. Black Bird (2022)

IMDb: 8.2 

Özet: Jimmy Keene, minimum güvenlikli bir hapishanede 10 yıl hapis cezasına çarptırılır, ancak şüpheli bir seri katille arkadaş olmak için FBI ile bir anlaşma yapar. Keene, on sekiz kadar kadının cesetlerini bulmak için Larry Hall'dan bir itiraf almak zorunda kalır. Jimmy Keene, yerel bir futbolcu ve bir polis memurunun oğludur. Ancak kendisine bir gün 10 yıl hapis cezası verildiği zaman kurtulmak için kendisine iki seçenek sunulur. Jimmy Keene, hapisten kurtulmak için seri katilin kurbanları gömdüğü yeri bulmak için çabalar. 

Yönetmen: Dennis Lehane

Oyuncular: Taron Egerton, Paul Walter Hauser, Sepideh Moafi

23. Love, Death & Robots (2019– )

23. Love, Death & Robots (2019– )

IMDb: 8.4 

Özet: Love, Death Robots, Blur Studio tarafından üretilen 5 Emmy ödüllü bir animasyon antolojisi dizisidir. Mart 2019'da Netflix'te lansmanı yapılan Love, Death Robots seyirciye; bilim kurgu, fantezi, komedi, korku ve daha pek çok türde başka hiçbir şeye benzemeyen bir tarz ve hikaye sunar. Tim Miller tarafından ve baş yapımcı olarak David Fincher tarafından yaratılan dizi, ortamı zorlamak ve genişletmek için küresel bir yönetmen ekibini ve animasyon stüdyolarını bir araya getirmiştir. 

Yönetmen: Tim Miller

Oyuncular: Fred Tatasciore, Scott Whyte, Nolan North

22. Yabancı (2014– )

22. Yabancı (2014– )

IMDb: 8.4 

Özet: Aşkı, bilim kurguyu ve macerayı içerisinde barındıran bir dizidir. Claire, 1945 yılında savaş hemşiresi olarak çalışan evli bir kadındır. Bir gün nedenini bilmediği bir şekilde kendisini 1743 yılında bulur ve tanımadığı bir İskoç savaşçı ile evlenmek durumda kalır. Claire, bir süre sonra İskoç savaşçıdan hoşlanmaya başlar ve iki erkek arasında kalır. 

Yönetmen: Ronald D. Moore

Oyuncular: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies

21. Barry (2018-)

21. Barry (2018-)

IMDb: 8.4 

Özet: Midwest'ten bir kiralık katil Los Angeles'a taşınır ve kendini şehrin tiyatro sanatları sahnesinde bulur. Başka bir 'izi' daha düşürme düşüncesiyle hayal kırıklığına uğrayan, depresif, düşük seviyeli tetikçi Barry Berkman bir çıkış yolu arar. Barry bir aktör olarak yeni bir hayata başlamak isterken, amiri Fuches'in başka fikirleri vardır ve tetikçinin suç geçmişi bu kadar kolay çekip gitmesine izin vermez. Eski bir asker olan kiralık katilin kendisini Los Angeles’ta tiyatro sahnesinde bulmasını konu edinen bir dizidir.

Yönetmen: Bill Hader, Alec Berg

Oyuncular: Bill Hader, Stephen Root, Sarah Goldberg

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Euphoria (2019– )

20. Euphoria (2019– )

IMDb: 8.4 

Özet: Uyuşturucu, seks ve şiddet sorunlarıyla boğuşan bir grup lise öğrencisinin hayatını ve yaşadıklarını konu edinen bir filmdir.  17 yaşındaki Rue bir yandan uyuşturucu bağımlılığı ile uğraşırken diğer yandan da travmaları, kimlik arayışı, aşk ve arkadaşlık gibi sorunlarla da başa çıkmaya çalışır. Rue ve arkadaşlarının yaşadığı zorlukların, arkadaşlık sorunlarının ve kimlik arayışlarının konu edinildiği bir dizidir.

Yönetmen: Sam Levinson

Oyuncular: Zendaya, Hunter Schafer, Jacob Elordi

19. Cobra Kai (2018– )

19. Cobra Kai (2018– )

IMDb: 8.5 

Özet: 1984 All Valley Karate Turnuvası maçından on yıllar sonra, orta yaşlı Daniel LaRusso ve Johnny Lawrence kendilerini dövüş sanatlarında yeniden rakip bulmalarını konu edinen bir dizidir. 1984 yılında gerçekleşen All Valley Karate Turnuvası'nda yaşananlardan tam otuz yıl sonra tekrardan bir araya gelen iki dövüşçünün konu edinildiği bir dizidir. Dizide, yıllar sonra bir araya gelen ve eski günlerine geri dönebilmek için Cobra Kai dövüş okulunu tekrardan açan iki eski dövüşçünün yaşadıklarına yer verilir. 

Yönetmen: Josh Heald, Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Oyuncular: Ralph Macchio, William Zabka, Xolo Maridueña

18. The Last Kingdom (2015–2022)

18. The Last Kingdom (2015–2022)

IMDb: 8.5 

Özet: Uthred, savaşta öldürülen bir İngiliz Kralı'nın oğludur. Babasının ölmesiyle birlikte Kont Ragnar'ın kölesi olan prens, paganların yaşadığı bir yere götürülür. İngiltere'de ise tahta amcası geçer ve prensi öldürmek için planlar kurar. Uthred, bu durumdan kurtulmak için öldüğü bilgisini yayar ve ne İngilizlerden  ne de Paganlardan yardım göremez. Yardım almak için gittiği yerde kimin tarafında savaşacağına dair yaşanılan ikilemlerin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Stephen Butchard

Oyuncular: Alexander Dreymon, Emily Cox, Millie Brady

17. Westworld (2016– )

17. Westworld (2016– )

IMDb: 8.5 

Özet: Yakın geleceğin ve yeniden hayal edilen geçmişin kesiştiği noktada, her insan nefsinin tatmin edilmeye çalışılır ve bu çaba sonuçsuz kalır. Zenginlere hitap eden bir eğlence parkında geçen bu dizide yapay zekanın kullanıldığı ve ziyaretçilerin katılım gösterebildiği bir oyun parkında gerçekleşen olaylar konu edinilir. Eğlenmek için vahşi batı etkinliğine katılan insanlar bir anda peşlerindeki silahlı nişancıları görünce kendi canlarını kurtarmaya çalışırlar. 

Yönetmen: Jonathan Nolan, Lisa Joy

Oyuncular: Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright

16. Vikingler (2013–2020)

16. Vikingler (2013–2020)

IMDb: 8.5 

Özet: Ragnar ve ailesi İskandinavya'da normal bir şekilde yaşayan çiftçi ailesiyken bir anda cesur savaşçılara dönüşürler. Ragnar'ın savaş tanrısı Odin'in soyundan geldiği düşünülür. Ragnar ve ailesi okyanus kıyılarını da aşarak acımasızca savaşmaya başlarlar. Dizide bir yandan Vikinglerin acımasız dünyası diğer yandan da kültürlerine yer veriliyor. 

Yönetmen: Michael Hirst

Oyuncular: Katheryn Winnick, Travis Fimmel, Gustaf Skarsgård

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ozark (2017–2022)

15. Ozark (2017–2022)

IMDb: 8.5 

Özet: Bir mali danışman, ailesini Chicago'dan Missouri Ozarks'a sürükler ve burada bir uyuşturucu patronunu idare etmek için kara para aklamak zorunda kalır. Başlarda gayet huzurlu şekilde yaşayan bu ailenin başı babanın uyuşturucu kartelinin işine bulaşmasıyla belaya girer. Bu beladan kurtulmak için taşınan ile huzuru tekrardan bulmak yerine kendilerini bambaşka, macera dolu bir hayat içerisinde bulur. 

Yönetmen: Bill Dubuque, Mark Williams 

Oyuncular: Jason Bateman, Laura Linney, Sofia Hublitz

14. House of the Dragon (2022– )

14. House of the Dragon (2022– )

IMDb: 8.7 

Özet: Daenerys Targaryen'in doğumundan 172 yıl önce, Targaryen Hanesi içinde gücünün zirvesinde bir iç veraset savaşını konu edinen bir dizidir. Game Of Thrones'un spin-off dizisi olan House of the Dragon'da, Game Of Thrones'da yaşananlardan 300 yıl öncesine yer verilir. George R. R. Martin'in Fire & Blood kitabından uyarlanan bir spin-off dizisidir. 

Yönetmen: George R.R. Martin, Ryan J. Condal

Oyuncular: Paddy Considine, Matt Smith, Emma D'Arcy

13. Stranger Things (2016– )

13. Stranger Things (2016– )

IMDb: 8.7 

Özet: Will Byers aniden kaybolduğunda Hawkins kasabasının tamamı alt üst olur. Annesi Joyce, kardeşi Jonathan, arkadaşları Mike, Dustin, Lucas, Polis Şefi Jim Hopper ve diğer önemli kişiler de dahil olmak üzere birçok kişi Will'i arar. Bir grup insan kaybolan çocukları ararken bazı doğaüstü güçlerle yüzleşmek durumunda kalırlar ve işler iyice daha da tuhaf bir hal alır. 

Yönetmen: Matt Duffer, Ross Duffer

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Winona Ryder, Finn Wolfhard

12. This Is Us (2016–2022)

12. This Is Us (2016–2022)

IMDb: 8.7 

Özet: Pearson ailesinin nesiller boyu süren hikayesi bu duygusal dramada gözler önüne serilir. Aşk, sevinç, zafer ve kalp kırıklığı anlarında, ebeveynler Jack ve Rebecca'nın geçmişinden ifşaatlar ortaya çıkarken, üçüzler Kate, Randall ve Kevin bugünkü yaşamlarında daha derin anlamlar keşfederler. Kate, obeziteyle savaşırken sevgiyi ve kendini kabullenmeyi bulmasını ve aile bireylerinin yaşadıklarının, dertlerinin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Dan Fogelman

Oyuncular: Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown

11. The Offer (2022)

11. The Offer (2022)

IMDb: 8.7 

Özet: Oscar ödüllü yapımcı Albert S. Ruddy'nin daha önce hiç ortaya çıkmamış Baba yapımının deneyimleri aktardığı bir dizidir. Dizi, The Godfather'ın yapım sürecini anlatır ve Ruddy'nin filmi yapma sürecinde yaşadıkları konu edinilir. 

Yönetmen: Michael Tolkin, Laurence Bennett

Oyuncular: Miles Teller, Matthew Goode, Dan Fogler

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Yellowstone (2018– )

10. Yellowstone (2018– )

IMDb: 8.7

Özet: Montanalı çiftçi aile Duttonların yaşadığı güçlüklerin konu edinildiği bir dizidir. Dutton çiftliği üzerinden dönemin Amerika'sında yaşanan kirli olayların konu edinildiği, çiftliğini büyük güçlerden korumaya çalışan bir ailenin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Taylor Sheridan, John Linson

Oyuncular: Kevin Costner, Luke Grimes, Kelly Reilly

9. The Boys (2019– )

9. The Boys (2019– )

IMDb: 8.7 

Özet: Bir grup kanunsuz, süper güçlerini kötüye kullanan yozlaşmış süper kahramanları devirmek için yola çıkması konu edinilir. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, kötü insanlara dönüşen süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir mücadelenin içerisine girerler. 

Yönetmen: Eric Kripke

Oyuncular: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr

8. Severance (2022– )

8. Severance (2022– )

IMDb: 8.7 

Özet: Çıktığı andan itibaren izleyenlerden tam not alan bu dizide işe yerine gittiği anda bir çip takan ve tüm dış dünyayı unutan kişilerin yaşadıkları konu edinilir. Lumen Industries iş ve özel hayatı ayıran, iş-yasam dengesini başka bir seviyeye taşımayı hedefleyen bir şirkettir. Mark ise bu ofisteki insanlara liderlik yapar ancak bir gün gizemli bir iş arkadaşı sayesinde işin arka planındaki gizemi fark eder ve bu bilinmezliği çözmeye çalışır. Dizi ofiste geçen bir distopya-komedi yapımıdır. Özgün ve alışılmışın dışındaki konusu, hikayeyi ele alış biçimi bakımından farkını ortaya koyan bir yapımdır. 

Yönetmen: Dan Erickson

Oyuncular: Adam Scott, Zach Cherry, Britt Lower

7. Succession (2018– )

7. Succession (2018– )

IMDb: 8.8 

Özet: Roy ailesi, dünyanın en büyük medya ve eğlence şirketini kontrol etmesiyle tanınır. Ancak babaları şirketten ayrıldığında dünyaları değişir. Dört çocuğun para, güç, siyaset ve aile kavramları arasında geçen hayatının konu edinildiği bir dizidir. Aile bireylerinin şirketin başına geçmek için verdikleri mücadelenin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Jesse Armstrong

Oyuncular: Brian Cox, Nicholas Braun, Jeremy Strong

6. 1883 (2021–2022)

6. 1883 (2021–2022)

IMDb: 8.8 

Özet: Dutton ailesini batıya doğru bir yolculuğa çıkarken yaşadıklarını takip eden bir dizidir. Yoksulluktan kurtulup, daha iyi bir yaşama ulaşmak için Great Plains üzerinden Amerika'nın batısına doğru bir yolculuğa çıkan Dutton ailesinin başından geçenlerin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Taylor Sheridan

Oyuncular: Sam Elliott, Tim McGraw, Faith Hill

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Peaky Blinders (2013–2022)

5. Peaky Blinders (2013–2022)

IMDb: 8.8 

Özet: Shelby ailesi İngiltere'de popüler olan bir ailedir. Kanun dışı işlerle ilgilendikleri için polis tarafından sürekli gözetlenen bu aile, ek olarak ayrı ayrı düşmanlarla da mücadele ederler. Soygunculuk ve at yarışı ile para kazanan Shelby ailesi ve düşmanları arasında gelişen konulardan oluşan bir dizidir.

Yönetmen: Steven Knight

Oyuncular: Cillian Murphy, Helen McCrory, Natasha O'Keeffe

4. Better Call Saul (2015–2022)

4. Better Call Saul (2015–2022)

IMDb: 8.9 

Özet: Saul Goodman, Walter White ile tanışmadan önce normal bir avukattı. McGill nasıl Bay Goodman oldu ve onu en başta kötü şöhretli 'Heisenberg'le hayatına iten şeyin ne olduğunun konu edinildiği bir dizidir. 'Better Call Saul', herkesin ve herkesin onu ve hayallerini yıkmaya çalışacağı sert, sömürücü bir dünyada hayatta kalmaya çalışan bir adamın başlangıç hikayesidir. Breaking Bad'in yan hikayesi olan bir dizidir. 

Yönetmen: Vince Gilligan, Peter Gould

Oyuncular: Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Jonathan Banks

3. Attack on Titan (2013–2023)

3. Attack on Titan (2013–2023)

IMDb: 9.0 

Özet: Memleketi yok edildikten ve annesi öldürüldükten sonra genç Eren Jaeger, dünyayı insanlığı yok olmanın eşiğine getiren dev insansı Titanlardan temizlemeye yemin eder. Hajime Isayama'nın yaratıcısı olduğu manga serisinden uyarlan, Titanları bitirmeye yemin etmiş bir çocuğun hikayesinin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Hajime Isayama

Oyuncular: Josh Grelle, Yûki Kaji, Yui Ishikawa

2. Game of Thrones (2011–2019)

2. Game of Thrones (2011–2019)

IMDb: 9.2 

Özet: Yazların onlarca yıl, kışların ise bitmek bilmediği kurgu bir evrende geçen bu dizi de ırklar arası meydana gelen taht savaşları konu edinilir. Westeors kıtasında birkaç güçlü aile Yedi Krallığın kontrolü için savaşırlar. Dostların ve düşmanların içerisinde bulunduğu taht savaşlarının olduğu bu dizi Dünya çapında birçok yerden ilgi gören ve hayran kitlesi elde eden bir dizi olmuştur.

Yönetmen: D.B. Weiss, David Benioff 

Oyuncular: Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington

1. Breaking Bad (2008–2013)

1. Breaking Bad (2008–2013)

IMDb: 9.5 

Özet: Ameliyat edilemez akciğer kanseri teşhisi konan bir lise kimya öğretmeni, ailesinin geleceğini güvence altına almak için uyuşturucu madde üretip satmaya başlar. Karmaşık ve yozlaşmış suç dünyasında hayatta kalmaya çalışan iki uyuşturucu satıcısının, onları para için çalışma noktasından hayatta kalmak için çalışmaya yönlendiren talihsizlikleri; dürüst bir lise öğretmeninin kanseri öğrendikten sonra ailesi için para kazanmaya çalışmasını konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Vince Gilligan

Oyuncular: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elif Kocabaş

breaking bad favorimmmm