Görüş Bildir
Haberler
iOS Cihazlar için iCloud Alternatifi Medya Yedekleme Uygulamaları

iOS Cihazlar için iCloud Alternatifi Medya Yedekleme Uygulamaları

12.11.2014 - 18:44 Son Güncelleme: 13.11.2014 - 11:39

Dropbox

Dropbox ABD'de ve dünyada en çok indirilen bulut-senkronizasyon uygulaması. Bir kere indirdikten sonra cihazlarınızda bulunan bütün fotoğraf ve videolarınızı sorgusuz sualsiz buluta aktarıyor. Kullanıcılara ilk başta verdiği 2,5 GB ücretsiz alan yetmezse 100 GB'lık yıllık ödemeli satın alma seçeneği bulunuyor. Dropbox sade ve yalın bir arayüze sahip ancak işlevlerini öğrenmesi biraz zaman alabiliyor. Dropbox dosyalarınızı AWS(Amazon Web Service) üzerinde saklamanızı ve diğer cihazlardan da erişiminize destek veriyor.

https://itunes.apple.com/us/app/dropbox/id327630330?mt=8

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google Drive

Gmail kullananlar bilirler. Google Drive mailleriniz ile birlikte dosyalarınızı da yedeklemenizi sağlayan bir bulut uygulamasıdır. 15 GB'lık ücretsiz alan her türden kullanıcının işine gelir cinsten fakat yıllar içerisinde biriken mailleriniz bu alanın önemli bir kısmını kendine ayırıyor. Arayüz diğer Google ürünlerine nazaran olabildiğince komplike hazırlanmış, alışması ve öğrenmesi çok vakit alıyor. Dosyalarınız Google'ın yine kendi serverlarında saklanırken alan yetersiz kaldığında ücretli olarak 1 TB'a kadar alan satışı sağlıyor.

https://itunes.apple.com/us/app/google-drive-free-online-storage/id507874739?mt=8

Box

Box, Dropbox'a rakip olarak ABD'de ortaya çıkmış bir bulut firması. Kullanıcılarının yarısından fazlasını şirketler oluşturuyor. Bireysel kullanıcıları cezbetmek için 10 GB ücretsiz alan veriyor. Arayüzü Dropbox gibi oldukça sade, işlevleri hemen hemen aynı. Hemen hemen bütün dosya tiplerine destek veren Box, kullanıcı verilerini kendi sunucularında muhafaza ediyor. Yine Dropbox gibi 100 GB'a kadar satın alım seçeneği mevcut.

https://itunes.apple.com/us/app/box-for-iphone-and-ipad/id290853822?mt=8

Bonus : TimeShade

TimeShade Türkiye'de üretilmiş olan yerli sayılabilecek bir mobil uygulama. TimeShade kullanıcıların video ve fotoğraflarını yedeklerken diğer kullanıcılarla ortak konularda bulunan medyalarını birleştirmeleri için üretilmiş. Bu sayede, birden fazla kullanıcılar veya cihazlar aynı konu başlığı altındaki medya dosyalarını tek bir klasör içerisinde toplayabiliyor.

Üstelik TimeShade standart sayılabilecek bulut arayüzlerine karşın olabildiğince kullanışlı ve renkli bir arayüze sahip. Kullanıcıların, dosyalarınızı kolay organize edebilmeleri için klasörleri içeriklerine göre renklendirip, ikonize etmelerini sağlayan zevkli bir oyunlaştırma da içeriyor. Paylaşımda da kolaylık getiren TimeShade, People adı verilen liste içerisine kullanıcıların isterlerse; Twitter,FacebookGmail ve cihaz rehberindeki bütün kontakları bir araya toplayıp dosyaların farklı platformlardan paylaşılmasına olanak sağlıyor. Bu yönüyle bir bulut olduğu kadar sosyal medya aracı olarak da öne çıkıyor. Kullanıcıların dosyalarını güvenlik amacıyla Microsoft Azure sunucularda muhafaza eden TimeShade özellikle tamamen ücretsiz olması, düğün, tatil, çocuk gibi birden fazla kullanıcıların ortak konulardaki paylaşımları için kullanılması ve renkli arayüzü ile küresel bulut erişimi alanında gelecek vaadediyor. 

https://itunes.apple.com/nz/app/timeshade/id918050350?mt=8

Şu anda sadece iOS(iPhone ve iPadler) üzerinden hizmet veren TimeShade'in 2015 yılında diğer platformlarda da kullanılabilir olacağı gelen haberler arasında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın