Görüş Bildir
Haberler
Genç Yaşta Hayatını Kaybeden 20 Ünlü İsim

etiket Genç Yaşta Hayatını Kaybeden 20 Ünlü İsim

Dexter Morgan
24.03.2014 - 20:30 Son Güncelleme: 25.03.2014 - 00:34

Kurt Cobain

Kurt Cobain

(20 şubat 1967 - 5 nisan 1994)

8 nisan 1994‘te kurt’un cesedi, seattle'daki evinin garajının üzerindeki odada , alarm sistemi yerleştirmek için gelen bir elektrikçi tarafından bulundu. kotunu, gömleğini ve ayakkablılarını giymiş olan kurt, göğsünün üzerinde bir pompalı tüfek ile sırt üstü uzanmış durumdaydı. tek bir kurşun ile suratını dağıtmıştı. cesedin yanında birtakım kişisel eşyalarla birlikte bir de intihar mektubu bulundu. intihar olgusuna cobain ailesinin geçmişinde çok sık rastlanılmaktadır. burle cobain adında bir akraba, kendini karnından vuruyor, bundan beş yıl sonra da burle’in kardeşi kenneth kafasına sıktığı tek kurşunla ölüyordu. aslında bu tür ölüm aberdeen'da oldukça yaygındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

(27 kasım 1942 - 18 eylül 1970)

amerikalı gitarist,gitar virtüözü, şarkıcı, söz yazarı ve kültürel ikon.hendrix rock tarihinin en etkili müzisyenlerinden birisidir.

18 eylül 1970'te, londra'daki semerkand hoteli'nin zemin katında ölü bulundu. aşırı içki ve uyku hapından öldüğü düşünülüyor. baygın hâlde kusmuş ve kusmuğu ile boğulmuştur

Amy Winehouse

Amy Winehouse

(14 eylül 1983 – 23 temmuz 2011)

winehouse, londra'daki evinde 23 temmuz 2011 tarihinde ölü bulundu; polis, ölüm nedeninin henüz bilinmediğini açıkladı.ailesi ve arkadaşları, 26 temmuz 2011'de cenazesine katıldı. daha sonra cesedi golders green crematorium'da yakıldı.

Jim Morrison

Jim Morrison

(8 aralık 1943 - 3 temmuz 1971)

abd'li şarkıcı, söz yazarı, besteci ve şairdir.

ölümüyle ilgili çeşitli spekülasyonlar halen daha ortaya atılmaktadır. bazıları intihar etti derken, bazıları hawaii'de yaşadığını öne süregelir. bir çok hayranı da doğu ülkelerinden birisinde yıllardır inzivaya çekilmiş olduğuna inanmak ister. ancak bu teoriler ve spekülasyonlar elvis presley'de olduğu gibi sadece lafta kalır.

Elvis Presley

Elvis Presley

8 ocak 1935, tupelo, mississippi –  16 ağustos 1977, tupelo, mississippi)

1.82 m. boyundaki efsanevi şarkıcı, müzisyen, aktör. dünya çapında rock'n roll'un kralı ya da kısaca kral olarak tanınır. diğer lakabı olan elvis the pelvis ise 1950'li yıllarda kendisine takılmıştır.

elvis son yıllarda obezite'ye yakalanmıştı. sabahları kahvaltıda onlarca sosis, bal, tereyağı ve ekstra malzemeler içeren hemen hemen yarım metrelik bir sandviç yiyordu. 1973 yılında eşinden boşanan elvis presley, 1977 yılında ındianapolis’deki son konserinden sonra 16 ağustos 1977 tarihinde öldü. ölümünden sonra açıklama yapan doktor jerry francisco ölümüne kalp yetmezliğinin neden olduğunu söyledi.

Barış Akarsu

Barış Akarsu

29 haziran 1979, bartın – 4 temmuz 2007, bodrum)

barış akarsu, yirmi sekizinci doğum günü olan 29 haziran 2007 cuma akşamı saat 22:30 civarında, muğla ilinin bodrum ilçesine 5 kilometre mesafede olan torba kavşağı'nda bir trafik kazası geçirdi. otomobilde bulunan zeynep koçak (24) ve nalan kahraman (37) olay yerinde vefat etti. barış akarsu ise hastaneye kalbi durmuş olarak getirilmiş ve acil serviste kalbi yeniden çalıştırılmıştır. özel bodrum hastanesi'ne kaldırılan barış akarsu, beş günlük yoğun bakımın ardından 4 temmuz 2007 çarşamba günü saat 20:10 sularında hayatını kaybetti ancak ölümü 23:10 da açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kerim Tekin

Kerim Tekin

18 Nisan 1975, erzincan - 27 haziran 1998 sandıklı

Kerim Tekin 27 Haziran 1998 tarihinde Afyon'un Sandıklı ilçesinde Afyon Termal konseri vermiştir. Tekin, en yakın arkadaşı'nın düğününe gitmek için konserden arabasıyla erken ayrıldı. menajeri Halis Bütünley ile birlikte yola çıkan Kerim Tekin, Yolda seyir halinde bulunan süt tankeri ve kömür kamyonu çarpıştıktan sonra kömür kamyonu Kerim Tekin'in arabasının üzerine çıktı. Kerim Tekin olay yerinde yaşamını yitirdi. Cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilmiştir.

Kazım Koyuncu

Kazım Koyuncu

7 kasım 1971, artvin - 25 haziran 2005, istanbul)

geleneksel karadeniz müziği ile rock'n'roll müziği sentezleyerek kendi tarzını yaratan karadenizli müzisyen. 33 yaşında akciğer kanserinden vefat etmiştir.

Uzay Heparı

Uzay Heparı

24 Temmuz 1969 - 31 Mayıs 1994

20 Mayıs 1994 tarihinde, Demet Sağıroğlu'nun ilk albümü üzerinde çalışmaktayken, kısa süre önce aldığı motoru ile Etiler Koç köprüsü üzerinde Küfe Bar'daki programına gitmekte olan Demet Akbağ'ın park halindeki arabasına çarptı ve International Hospital'de 11 gün süren bitkisel hayatın ardından, 31 Mayıs 1994 tarihinde saat 10.50'de hayatını kaybetti.

Jeff Buckley

Jeff Buckley

17 kasım 1966, california – 29 mayıs 1997, memphis)

abd'li müzisyen, besteci, söz yazarı. küçük yaşlarda scotty moorhead adını kullanmıştır. jeff buckley, aynı zamanda 1960'ların çok önemli müzisyenlerinden olan tim buckley'in oğludur.

sonrasında yeni albüm çalışmalarına başlayan jeff buckley, bunun için memphis tennessee'ye gitti. 29 mayıs 1997'de grubun memphis'e ona katılmak için geldikleri gün arkadaşı keith foti ile mississippi nehri kıyısına gitti. led zeppelin' in whole lotta love şarkısını söyleyerek, kıyafetleri ile nehre girdi. arkadaşı, kıyıda bulunan gitar ve radyoyu o sırada nehirden geçen bir botun oluşturduğu dalgalardan kurtarmaya çalışırken nehre baktığında jeff buckley'i göremediğini fark etti. arama çalışmaları başladı ve 4 haziran günü bir turist tarafından görülen vücudu karaya çıkarıldı. buckley'nin polis raporlarında olaydan önce hiçbir alkol veya uyuşturucu madde almadığı ortaya çıktı.

Cliff Burton

10 şubat 1962 – 27 eylül 1986

thrash/heavy metal grubu metallica'nın ikinci bas gitaristidir. gruba 1982 yılında ron mcgovney'in yerine katılmıştır. heavy metal müziğin en iyi basçılarından biri olarak görülür.

cliff, isveç'te bir konserden dönerken yolun buzlanması nedeniyle kayan tur otobüsünden dışarı fırlayarak 27 eylül 1986'da, 24 yaşındayken hayatını kaybetmiştir. ölüm anı şüphelidir, çünkü camdan fırladığında yaralanmamış, otobüsün ona çarpmasıyla ciddi yara almış, bununla birlikte otobüsü kaldıran vinç de onun ikinci defa yaralanmasına neden olmuştur. vokalist james hetfield, otobüs şoförünün alkollü olduğunu ve dikkatsizlik yüzünden kazanın meydana geldiğini söylemiştir.

bir rivayete göre ' cliff, ölümü ile ilgili otobüs kazası akşamında kirk hammett ile üst ranza'da yatmak için kart çekişirler, cliff'in maça as'ı seçmesi, üst ranza'da yatmasını sağlar. farklı bir seçim olsaydı şuanda cliff yerine kirk ölmüş olabilirdi. '

ayrıca ölümünden sonra kendisine ait olan kurukafa yüzüğü 'nü james hetfield devralmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

James Dean

James Dean

8 şubat 1931 - 30 eylül 1955 

abdli sinema oyuncusudur. kısa yaşamına rağmen asi gençlik ve cennetin doğusu gibi sinema klasiklerinde rol almış ve henüz 24 yaşındayken gelen ölümünün ardından efsaneleşmiştir. empire dergisi tarafından 1955 yılında sinema tarihinin en çekici 100 film yıldızı arasına 6. sıradadır. ilk başrolüyle oscar'a aday gösterilmiş az sayıda oyuncudan birisi oldu.

30 eylül 1955'de porsche 550 spyder ile yaptığı kaza sonucunda hayata veda etti. daha kariyerinin başlangıcında olmasına rağmen bir efsaneye dönüşmüş ve birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuştur. ron martinetti'nin yazdığı the james dean's story adlı kitapta biseksüel olduğu iddiaları büyük yankılar uyandırmıştı. lou reed, hilary duff ve phil ochs gibi isimler onun anısına şarkılar yazmışlardır.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

1 haziran 1926 - 5 ağustos 1962

abd'li sinema oyuncusu, şarkıcı ve model. 20. yüzyılın en ünlü sinema yıldızlarından, seks sembollerinden ve pop ikonlarından biriydi.

yüksek dozda sakinleştirici ilaç alarak 5 ağustos 1962'de brentwood, los angeles'daki evinin yatak odasında henüz 36 yaşındayken hayata veda etti. ölümünün ardından yapılan otopsi sonucunda ölüm sebebi yüksek dozda barbitürat alımı sonucu muhtemel intihar olarak ilan edilmesine karşın, olay yerindeki delil yetersizliği, otopside alınan dokuların daha sonradan kaybolması ve başta kahyası eunice murray olmak üzere görgü tanıklarının çelişkili ifadeleri sonucu ölüm sebebinin cinayet olduğuna ve politik sebeplerden cia, mafya ve kennedy ailesinin buna sebep olduklarına dair tam olarak kanıtlanamamış birçok komplo teorisi ortaya atıldı. monroe'nun bedeni daha sonra eski kocası joe dimaggio'ya teslim edildi ve onun aranje ettiği bir cenaze töreni ile 8 ağustos 1962 yılında ise westwood village memorial park mezarlığı'nda defnedildi.

Aaliyah

Aaliyah

16 Ocak 1979 – 25 Ağustos 2001

Günün birinde Whitney Houston ve Diana Ross kadar ünlü olacağı yolunda tahminler yapılan ve müzik dünyasında hızla yükselen Aaliyah 2001 yılında Bahamalar'da bir uçak kazasında hayatını kaybetti.

River Phoenix

River Phoenix

23 Ağustos 1970 - 31 Ekim 1993

Oynamak istemediği fakat ailesini geçindirmek için oynadığı Dark Blood filminin setinden çıktıktan sonra kardeşleri Rain, Joauqin ve sevgilisi Samatha Mantis ile Johnny Depp'in sahip olduğu 'The Viper Room' adlı bara gider. O gece Red Hot Chili Peppers grubunun basçısı Michael Peter Balzary ile birlikte çalacaktır fakat diğer Hollywood sanatçıları onu istemezler. O gün pençesinde olduğu uyuşturucuyu sahneye çıkacağı için kullanmamıştır, Saat 12'yi geçip 31 Ekim olduğunda River bir satıcıdan eroin ve kokain alır ve hız topu denen karışımı yaparak burnundan çeker, tuvalette birden kusmaya ve nefes alamamaya başlar. Rain ve Samantha onu dışarıya çıkarır ve Joaquin ambulans çağırır. Ancak saat gece 01:51'de River Phoenix hayatını kaybeder. Bir Aleka's Attic T-Shirt'ü ile annesinin düzenlediği bir cenaze töreni ile toprağa verilir. Otopsi sonucu aşırı dozdan öldüğü anlaşılır.

Yavuz Çetin

Yavuz Çetin

25 Eylül 1970, Samsun - 15 Ağustos 2001, İstanbul

Yavuz Çetin, Kadıköy’deki Shaft Rock-Blues & Jazz Club'da sahneye çıkıyordu. Gece sahne çalışmalarını sürdürürken, gündüzleri de DMC'den çıkartılacak ve 'Satılık' adını vermeyi düşündüğü ikinci albümünün stüdyo çalışmalarını yürütüyordu. Yoğun depresyon teşhisi konulduğu için bir haftadır hastanede tedavi gören Yavuz Çetin, hafta başında iyileştiği gerekçesiyle taburcu edildi.

Yavuz Çetin, saat 19.00 sıralarında, Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak yaşamına son vermişti. Yavuz Çetin’in, 1977 model Peugeot marka otomobili, Boğaziçi Köprüsü üzerinde,Ortaköy ayağına yakın bir noktada bulundu. 34 KBP 09 plakalı otomobilde, Yavuz Çetin’in ruhsatı, ehliyeti, 500 dolar ve 190 milyon lira, çeşitli ilaçlar ve 7 tane anahtar bulundu. Yavuz Çetin’in cesedi Adli Tip Kurumu Morgu'na kaldırılırken, ölümü tüm müzisyen arkadaşlarını,ailesini ve birçok sevenini yasa boğdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Janis Joplin

Janis Joplin

19 Ocak 1943, Port Arthur - 4 Ekim 1970, Los Angeles

Kazandığı başarılarla birlikte artan stresini bastırmak isteyen Joplin, eroin kullanmaya başladı ve kullandığı diğer uyuşturucuların ve alkolün miktarını gün geçtikçe arttırdı. 1969 yılının sonunda bu gidişatının doğru olmadığını farkederek tüm bağımlılıklarına son verdi ve yeni bir başlangıç yapmak için 'The Full Tilt Boogie Band' adlı grubu kurdu.

1969 yılında, 'Pearl' albümün kayıtları için stüdyo çalışmalarına başladı ancak, ihtiyaç duyduğu ilhamı bulmak için yeniden eroine başvurdu. 4 Ekim 1970 günü, henüz 27 yaşındayken, Los Angeles'taki Landmark Motor Hotel'de aşırı dozda eroin yüzünden hayatını kaybetti.

Ölümünün ardından yayınlanan albümünde yer alan 'Me and Bobby McGee' ve 'Mercedes Benz' gibi şarkıları ile haftalarca listelerde üst sıralarda yer aldı.

Tupac Shakur

Tupac Shakur

16 Haziran 1971 – ö. 13 Eylül 1996

7 Eylül 1996 tarihinde Tupac, Suge Knight ve Death Row Records grubu Las Vegas'ta bulunan MGM Grand Oteli'nde Mike Tyson - Bruce Seldon boks maçını izlemeye gittiler. Maçtan sonra grup, otelin lobisinde Crips çetesinden Orlando Anderson'u gördü. Çıkan kavgada Death Row grubu Orlando Anderson'u feci şekilde dövdü. Olaydan sonra Tupac ve Suge Knight eğlenmek için Club 662 isimli kulübe gitmek üzere hazırlandılar. Tupac, Suge Knight'ın sürdüğü BMW 750iL araçta ön koltukta oturuyordu ve arkalarında da arkadaşlarından ve korumalarından oluşan uzun bir konvoy vardı.

Saat 23:15'te Suge Knight'ın aracı kırmızı ışıklarda dururken aracın sağından yaklaşan beyaz bir Cadillac, Suge ve Tupac'ın yanında durdu ve arka koltukta oturan kimliği belirsiz biri tarafından mermi yağmuruna tutuldu. Tupac'a 4 adet mermi isabet etti. Mermilerin biri sağ akciğerine isabet etti. Suge Knight ise sadece başına aldığı sıyrıkla kurtuldu. Tupac derhal hastaneye kaldırıldı. Birçok ameliyata alındı. İç kanamayı durdurabilmek için doktorlar son çare olarak sağ akciğerini aldılar. Tupac'ın durumu kritikliğini sürdürdü ve yaşam destek ünitesine bağlandı.

6 gün süren mücadeleden sonra Tupac'ın vücudu pes etti ve 13 Eylül 1996 tarihinde saat 16:03'de hayata veda etti. Resmi ölüm sebebi olarak birden fazla kurşun yarasına bağlı solunum ve kalp yetmezliği açıklandı. Tupac'ın vücudu yakılarak küllerinin bir kısmı annesi tarafından Los Angeles'ın üzerine serpiştirildi, bir kısmı da grubu Outlawz'un üyeleri tarafından uyuşturucuya karıştırılarak çekildi.

Defne Joy Foster

Defne Joy Foster

2 Eylül 1975, İncirlikAdana - 2 Şubat 2011, İstanbul

2 Şubat 2011 tarihinde hayatını kaybeden Foster'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Gökhan Semiz

Gökhan Semiz

12 Ocak 1969, İstanbul - 17 Ocak 1998, İstanbul

1998 yılının başında bir trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Mezarı İstanbul Güngören Köyiçi Mezarlığı'ndadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
633
146
100
70
67
40
37
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Baris Altun

Heath Ledger'i göremedim.

Cihan Mete

Genç yaşta ölenlerin çoğunluğunun;28 ve 24 yaşında ölmesi...dikkat çekici..!..Defne Joy Foster (İzmir'den tanıdığım sevdiğim bir kardeşimdi) ve Gökhan Semiz'... Devamını Gör

Taner Rakipoğlu

çoğunluk da 28 yaşında ölmüş

peripella

27 ler dıye bı klup bile var. cogu o yaslarda öldüğü için.