Görüş Bildir
Haberler
Çavuşoğlu: ‘IŞİD'e Karşı Kapsamlı Operasyonlara Yakında Başlıyoruz’

Çavuşoğlu: ‘IŞİD'e Karşı Kapsamlı Operasyonlara Yakında Başlıyoruz’

ATKN
24.08.2015 - 16:14 Son Güncelleme: 24.08.2015 - 20:00

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve ABD'nin, Irak Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölgeden çıkarmak için yakında kapsamlı hava operasyonlarına başlayacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters ajansına konuşan Çavuşoğlu, bu konuda Washington ve Ankara arasında yürütülen görüşmelerin Pazar günü tamamlandığını, operasyonlara İngiltere ve Fransa’nın yanı sıra bölgesel müttefikler Suudi Arabistan, Katar ve Ürdün’ün de katılabileceğini açıkladı.

Çavuşoğlu, “Teknik görüşmeler dün tamamlandı. Yakında DAEŞ’e (IŞİD) karşı bu operasyona; kapsamlı operasyonlara başlayacağız” diye konuştu.

Reuters görüşmelere yakın kaynaklara atfen, “ABD ve Türkiye, bu operasyonlar kapsamında ABD’nin ılımlı muhalifler olarak gördüğü Suriyeli isyancılara yaklaşık 80 kilometrelik hatta hava desteği sağlamayı planlıyor” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasında bu operasyonların Suriye’de Beşar Esad yönetimine siyasi çözüm için müzakere masasına oturma yolunda mesaj vereceğini” söyledi.

'PKK silah bırakıncaya kadar operasyonlar sürecek'

'PKK silah bırakıncaya kadar operasyonlar sürecek'

Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin PKK’ya karşı operasyonlarının örgüt silah bırakıncaya kadar devam edeceğini belirtti.

Çavuşoğlu, mülakatta İran’ın bazı Batılı ülkelerle, nükleer programı konusunda uzlaşmaya varmasından sonra ilişkilerini normalleştirmesini olumlu karşıladıklarını, ancak Tahran’ın Suriye, Irak ve Yemen dahil bölgesel krizlerde “daha yapıcı bir rol” oynaması gerektiğini söyledi.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0