Görüş Bildir
Haberler
Breaking Bad Olsa İzlerdiniz Ama: IMDb Puanı Yüksek Olmasına Rağmen Hak Ettiği İlgiyi Görememiş 15 Dizi

Breaking Bad Olsa İzlerdiniz Ama: IMDb Puanı Yüksek Olmasına Rağmen Hak Ettiği İlgiyi Görememiş 15 Dizi

09.07.2022 - 08:17

Game of Thrones'u, Breaking Bad'i ya da Prison Break'i neredeyse izlemeyen kimse yok. Eh, sonuçta bunlar epey popüler diziler. Peki, size aslında çok başarılı olmasına rağmen pek de bilinmeyen dizilerden bahsetsek? 'Yok artık, o kadar başarılı olsaydı kesin duyardım.' demeyin hemen, kalitesine rağmen hak ettiği ilgiyi göremeyen dizileri tek tek sıraladık. Keşfetmeye hazır mısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Graceland (2013-2015) - IMDb 7.6

15. Graceland (2013-2015) - IMDb 7.6

FBI, çok büyük bir uyuşturucu karteline karşı yaptığı operasyon sonucunda Güney Kaliforniya'da denize nazır bir villaya el koyar. Villa, zaman içerisinde FBI ajanlarının yaşayabilecekleri bir hâle getiriliyor. Elbette kimliklerini gizleyerek! FBI ajansları, Güney Kaliforniya'daki bu villada yaşarken bir yandan da operasyonlarına devam ediyorlar. Dizinin başrollerinde Daniel Sunjata, Aaron Tveit, Vanessa Ferlito, Manny Montana, Serinda Swan ve Brandon Jay McLaren yer alıyor.

14. United States of Tara (2009-2011) - IMDb 7.9

14. United States of Tara (2009-2011) - IMDb 7.9

Çok bilinmeyen diziler arasında United States of Tara, ünlü yönetmen Steven Spielberg imzasını taşıyor. Bu komedi-dram dizisi, çoklu kişilik bozukluğundan muzdarip bir anne olan Tara Gregson'ın hikâyesine mercek tutuyor. Tara Gregson, hiç olmadık zamanlarda hastalığı nedeniyle olmadık karakterlere bürünüyor. Hatta bu karakterler, çoğu zaman birbirine zıt özelliklere sahip olarak ortaya çıkıyor. Toni Collette'in birbirinden farklı karakterlere can vererek âdeta devleştiği United States of Tara, kesinlikle izlenmeyi hak ediyor.

13. Patriot (2015-2018) - IMDb 8.2

13. Patriot (2015-2018) - IMDb 8.2

Amazon Prime imzası taşıyan Patriot, kara komedi türünde yer alan bir yapım. Amerikalı bir istihbarat subayı olan John Tavner, Orta Doğu'ya gizli ajan olarak gönderilir. John Tavner'dan gittiği bölgede gerçekleştirilmesi beklenen nükleer saldırıyı önlemesi istenir. Son derece karmaşık bir durumun içinde kalan John Tavner, kendisinden istenilen görevi başarıyla yerine getirebilecek mi? Zekice bir kurguya sahip olan Patriot'ta John Tavner karakterine Michael Dorman hayat veriyor.

12. Rescue Me (2004-2011) - IMDb 8.3

12. Rescue Me (2004-2011) - IMDb 8.3

Rescue Me, New York'taki itfaiyecilerin hikâyesini konu alıyor. 11 Eylül'de birçok arkadaşını yitiren ana karakter, bu nedenle büyük bir travma yaşıyor. Öyle ki onun travmatik hâlleri, şizofrenik sanrılara kadar ulaşıyor. Önüne geçemediği halüsinasyonlar nedeniyle zamanla kendisini komik olayların içinde buluyor. Komedi-dram türünde olan Rescue Me'nin bazı bölümlerinde gülmeye, bazı bölümlerinde duygulanmaya hazır olun.

11. Midnight Dinner: Tokyo Stories (2016-2019) - IMDb 8.4

11. Midnight Dinner: Tokyo Stories (2016-2019) - IMDb 8.4

Bir Netflix yapımı olmasına karşın izleyiciden hak ettiği ilgiyi göremeyen dizilerden biri olan Midnight Dinner: Tokyo Stories, aslında farkı öyküsüyle epey ilgi çekici. Ödüllü manga Shin'ya Shokudo'nun uyarlaması olan dizi, aşçılık ve yiyecek üzerine yoğunlaşıyor. Dizinin senaryosuna ise sadece gece yarısı hizmet veren bir restoran ve mekânın şefi ev sahipliği yapıyor. Odağını şefin müşterileri ile olan iletişimine çeviren dizi, hayata ve Japon kültürüne dair izler taşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Americans (2013-2018) - IMDb 8.4

10. The Americans (2013-2018) - IMDb 8.4

Altın Küre Ödüllü The Americans, Soğuk Savaş Dönemi'nde geçen bir casusluk dizisi. İçinde gizemli ögelere yer veren yapım, iki ajanın hikâyesine odaklanıyor. Anlaşmalı evlilik yapan Rus çift, KGB ajanı olduklarını herkesten gizlemek için karı koca rolü yapıyor. Bir tür oyun olarak başlayan bu durum giderek gerçeğe dönüşüyor. The Americans'ın başrollerini ise Keri Russell ve Matthew Rhys paylaşıyor.

9. Taboo (2017-) - IMDb 8.4

9. Taboo (2017-) - IMDb 8.4

Başrolünde Tom Hardy'nin yer aldığı dram dizisi Taboo, 1800'lerin Kanada'sında geçiyor. Denizci James Keziah Delaney'e babasından miras olarak toprak kalır. Delaney, babasından kalan bu toprakları ne İngiliz hükümetine ne onun yandaşlarına satmak ister. Tabii bu kararı Delaney'in başına bela olur. Taboo'da Tom Hardy'ye; David Hayman, Jonathan Pryce ve Oona Chaplin gibi isimler eşlik ediyor.

8. Broadchurch (2013-2017) - IMDb 8.4

8. Broadchurch (2013-2017) - IMDb 8.4

Bir İngiliz polisiye-suç dizisi olan Broadchurch, soğuk ama etkileyici atmosferiyle dikkat çekiyor. 11 yaşında bir çocuk olan Danny'nin öldürülmesiyle küçük bir sahil kasabası olan bölgeye medya akın eder. Davaya ise birbirine zıt karakterlere sahip iki dedektif bakar. Uzaktan bakıldığında çok sakin bir kasaba gibi görünen Broadchurch'ta hiç kimsenin masum olmadığı gerçeği gün yüzüne çıkmaya başlar. Dizinin başrollerini David Tennant ve Olivia Colman paylaşıyor.

7. Delhi Crime (2019-) - IMDb 8.5

7. Delhi Crime (2019-) - IMDb 8.5

Delhi Crime, 2012 yılında Hindistan'ın Delhi kentinde yaşanan toplu tecavüz suçunu konu ediniyor. Dizinin başkahramanı, suçluları yakalamaya yemin eden Vartika Chaturvedi. Delhi Crime'ın hem yönetmeni hem senaristi olan Richie Mehta, dizinin senaryosunu Delhi polislerinin olayla ilgili dosyalarından yola çıkarak yazmış. Dizi hâlâ devam ediyor.

6. Skam (2015-2017) - IMDb 8.6

6. Skam (2015-2017) - IMDb 8.6

Norveç imzası taşıyan Skam, Hartvig Nissens Okulu'nda okuyan öğrencilerin günlük hayatlarının ve başlarından geçen olayların üzerine eğiliyor. Her sezon başka bir karakterin öne çıkarıldığı dizide, öğrencilerin kendilerini tanıma yolculuklarında aşkı ve cinselliği keşfetme öykülerine yer veriliyor. Bir gençlik draması olan Skam, yakaladığı başarı sayesinde farklı ülkelerde de uyarlandı. Dizinin başrollerinde Josefine Frida Pettersen, Iman Meskini, Ulrikke Falch ve Lisa Teige yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mr. Inbetween (2018-2021) - IMDb 8.6

5. Mr. Inbetween (2018-2021) - IMDb 8.6

Bir suç dizisi olan Mr. Inbetween, iki arada bir derede kalan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Sürükleyici bir konusu olan Mr. Inbetween'de başkahramanımız gündüzleri çocuklarına babalık yapan sıradan bir adamken geceleri profesyonel bir tetikçiye dönüşüyor. Kirli bir dünyanın içine giren kahramanımızın doğal olarak başı dertten kurtulmuyor ve çıkış yolları aramaya başlıyor. Avustralya yapımı Mr. Inbetween'in başrollerinde Scott Ryan ve Chika Yasumura yer alıyor.

4. Justified (2010-2015) - IMDb 8.6

4. Justified (2010-2015) - IMDb 8.6

Aksiyon, suç ve dram etkileri taşıyan Justifield; aslında bir tür modern zaman western'i olarak da ele alınabilir. Sıra dışı yöntemlerle suçlularla mücadele eden polis Raylan Givens, başını sürekli belaya sokar. Givens, sürgün edildiği yerde de belaya bulaşmaktan geri kalmaz. Justified, klasik bir hikâyeye sahip gibi görünse de başarılı oyunculukları ve farklı atmosferiyle ilgi çekmeyi başarıyor. Dizinin başrollerinde Timothy Olyphant, Nick Searcy ve Joelle Carter yer alıyor.

3. The Marvelous Mrs. Maisel / Muhteşem Bayan Maisel (2017-) - IMDb 8.7

3. The Marvelous Mrs. Maisel / Muhteşem Bayan Maisel (2017-) - IMDb 8.7

Amazon Prime'ın orijinal yapımı olan The Marvelous Mrs. Maisel, sıradan bir ev hanımının stand-upçı olmasına uzanan öyküsünü konu ediniyor. 1960'lı yılların New York'unda geçen dizi, ön planda Mrs. Maisel'e odaklanırken arka planda Yahudiliğin katı tutumlarına ve o dönemki toplumun kadına biçtiği rollerin zorluklarına yer veriyor. The Marvelous Mrs. Maisel, izleyicisini güldürürken düşünmeye de yönlendiriyor. Bununla birlikte yer yer hüzünlendirmeyi de ihmal etmiyor. Yapımda Mrs. Maisel'e Rachel Brosnahan hayat veriyor.

2. Line of Duty (2012-2021) - IMDb 8.7

2. Line of Duty (2012-2021) - IMDb 8.7

İngiltere imzalı bir yapım olan Line of Duty, başarılı bir polis dedektifinin polis müdürlüğü tarafından yolsuzluk ile suçlanmasını konu alıyor. Dizi, polis dedektifinin yolsuzluk soruşturmasına eğilirken hikâyenin kadrajında dedektifin sırlarını da yer veriyor. Line of Duty, bir İngiliz dizisi olmasına rağmen İngiltere'yi ve İngiliz polis teşkilatını da eleştirmekten geri kalmıyor. Dizinin başrollerinde Martin Compston ile Vicky McClure bulunuyor.

1. Succession (2018-) - IMDb 8.8

1. Succession (2018-) - IMDb 8.8

Sucession'da hikâyenin merkezinde medya kuruluşuna sahip bir aile var. HBO tarafından hayat verilen dizide, medya patronu Logan Roy'un ailesiyle olan ilişkileri ele alınıyor ve yaşadığı anlaşmazlıklar ile çekişmeler sahneye geliyor. Son olarak Logan Roy'un ailesini rahatsız edecek bir karar alması bardağı taşıran son damla oluyor. Dizinin yaratıcı ismi Jesse Armstrong olurken Logan Roy'u Brian Cox canlandırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın