Görüş Bildir
Haberler
Walter White İşine Bak Kardeşim: El Chapo'dan Escobar'a Meksika Uyuşturucu Kartellerini Anlatan 15 Film

Walter White İşine Bak Kardeşim: El Chapo'dan Escobar'a Meksika Uyuşturucu Kartellerini Anlatan 15 Film

29.05.2022 - 09:58

Meksika; Latin havası, ilginç kültürü ve kendine has dokusu ile birçok kişiyi cezbediyor. Yine de Meksika'ya gitmeden önce iki kere düşünmek gerek. Neden mi? Meksika birçok uyuşturucu karteline ev sahipliği yapmış ve belki de hâlâ yapmakta olan bir ülke. Bu sebeple oraya gitmeden önce Meksika'da geçen yapımları izlemek iyi bir seçenek olabilir. Bu tarz dizilere merakınız varsa sizi hazırladığımız listeye bekliyoruz. Zira aklınızı başınızdan alacak en aksiyonlu kartel dizileri bu listede mevcut. Eğer sizin de Meksika'ya bir seyahat planınız varsa orayı daha iyi tanımak adına belki bu dizilerden birkaçına göz atmak isteyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. La Piloto (2017-2018) - IMDb: 5.5

1. La Piloto (2017-2018) - IMDb: 5.5

Filmin başrolü Yolanda, hayatı boyunca pilot olmayı hayal eder. Pilot olmasa da bir gün hostes olarak çalışma imkânı bulur fakat bu iş aynı zamanda uyuşturucu kaçakçılığını da içerir. Bol macera bol aksiyonun yer aldığı seride Yolanda uyuşturucu mafyası için çalışmaya başladıktan sonra kendisini aynı zamanda bir aşk üçgeninin içinde bulur. Aşk, ihtiras, suç, dram ve aksiyonun yer aldığı yapımın aynı zamanda gerçek bir hikâyeye dayandığını da belirtmeden geçmeyelim.

2. Once Upon a Time in Mexico / Bir Zamanlar Meksika'da (2003) - IMDb: 6.3

2. Once Upon a Time in Mexico / Bir Zamanlar Meksika'da (2003) - IMDb: 6.3

Zamanında herkesi kasıp kavuran bir hikâye vardı: Desperado. Onun devamı niteliğinde olan Once Upon a Time in Mexico, Meksika'da sakin bir yaşam sürmeye başlayan El Mariachi'nin hikâyesini konu eder. Başrolümüz, Meksika başkanına karşı planlanan bir suikast sonucu harekete geçer. Aynı zamanda yozlaşmış CIA ajanı da olaylara dahil olur ve macera başlar. 90'ların çocuklarının en beğendiği seriler arasında Desperado olduğu şüphesiz. Desperado'yu seviyorsanız mutlaka bu filme şans vermelisiniz.

3. Who Killed Sara? (2021-2022) - IMDb: 6.4

3. Who Killed Sara? (2021-2022) - IMDb: 6.4

Meksika'da geçen mafya ve kartel dizilerini seviyorsanız sıradaki önerimize göz atmanızı tavsiye ederiz. Alex, kız kardeşini öldürmekle suçlanarak hapiste 18 yıl geçirir. Daha sonra tahliye olur ve kardeşinin gerçek katilini bulmak için çaba göstermeye başlar. Alex, intikam almak için kardeşinin gerçek katillerini ararken kardeşinin eski sevgilisinin peşine düşer. Zaman geçtikçe Alex, durumun beklediğinden çok daha karışık ve farklı olduğunu fark eder. 2012'de yayınlanmaya başlayan dizinin Netflix yapımında ilgi görenler arasında yer aldığını da belirtmeden geçmeyelim.

4. The Lord of the Skies (2013) - IMDb: 6.6

4. The Lord of the Skies (2013) - IMDb: 6.6

Akıl almaz bir kartel hikâyesi daha karşımızda. 1990 yılında geçen bu hikâyede Juárez kartelinin başına geçen Amado Carrillo Fuentes'in hayatı anlatılır. Uyuşturucu kaçırırken taşıma işleri için kullandığı uçak nedeniyle Juárez, 'El Señor de los Cielos' yani 'Göklerin Efendisi' olarak anılır. Dizideki başrolümüz, uyuşturucu maddelerini Meksika, Kolombiya ve ABD'ye nasıl nakledileceğini bilen tek kişi olup zamanının en güçlü uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinir.

5. The Day I Met El Chapo / El Chapo ile Tanıştığım Gün: Kate Del Castillo Hikâyesi (2017) - IMDb: 6.8

5. The Day I Met El Chapo / El Chapo ile Tanıştığım Gün: Kate Del Castillo Hikâyesi (2017) - IMDb: 6.8

Üç bölümlük bir belgesel dizisi olan The Day I Met El Chapo, ünlü oyuncu Kate Del Castillo'nun Joaquin Guzman ile buluşmasını anlatıyor. Üstelik bu hikâyeyi Kate Del Castillo anlatıyor. Her ne kadar beklediği ilgiyi görmese de bu mini belgesel, dikkati üstüne toparlayan oldukça başarılı yapımlar arasında yer alıyor. Aynı zamanda ünlü oyuncunun kendi ülkesinde aranan bir suçlu hâline gelmesine bu görüşmenin neden olduğunu da söylemezsek olmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. El Dragon: Return of a Warrior / El Dragón: Bir Savaşçının Dönüşü (2019) - IMDb: 6.8

6. El Dragon: Return of a Warrior / El Dragón: Bir Savaşçının Dönüşü (2019) - IMDb: 6.8

Tokyo'da çalışan bir iş insanı, büyük babasının ölümü nedeniyle onun yerini almak zorunda kalır. Bir kartel ve uyuşturucu kaçakçısı olan büyük babasının görevini üstlenmek için memleketi Meksika'ya döner. Dizinin başkarakteri olan Miguel Garza; zeki, çekici ve iş hayatında başarılı bir girişimcidir. Başarısının en büyük etkeni olarak kendisini görür. Kendisini dünyanın zirvesinde görse de farkında olmadan sahip olduğu hırs, onun en büyük düşmanı hâline gelir.

7. Enemigo Intimo (2018) - IMDb: 6.9

7. Enemigo Intimo (2018) - IMDb: 6.9

Bir TV dizisi olan Enegimo Intimo, Meksika uyuşturucu kartellerinden birinin elinde anne ve babası öldürülen iki kardeşin hikâyesini anlatır. Kardeşler küçük yaşta ayrılmak zorunda kalır fakat daha sonra karşılaştıkları zaman birçok ortak noktaları olduğunu görürler. Aynı zamanda korkusuz bir savaşa karşı da mücadele etmek zorunda olduklarını bilirler. Kardeşlerden biri olan Alejandro Ferrer daha sonra Federal polis kaptanı olur ve kovalamaca başlar.

8. Ingobernable / İçilmez (2017) - IMDb: 7.0

8. Ingobernable / İçilmez (2017) - IMDb: 7.0

Yine Kate Del Castillo tarafından başrolü üstlenilen suç dizilerinden birisiyle karşınızdayız. Başrolümüz bu dizide suç lideri yerine Meksika Başkanı'nın karısı rolünü üstlense de oynadığı karakter daha az suç işleyip yolsuzluk yaptığı anlamına gelmiyor. Aynı zamanda dizinin çekimi Mexico City'de olmasına rağmen Castillo'nun sahneleri ABD'de çekilmiş çünkü kendisi o esnada Meksika'da aranan bir isimmiş.

9. Monarca / Monarka (2019-2021) - IMDb: 7.0

9. Monarca / Monarka (2019-2021) - IMDb: 7.0

Ana Maria 20 yıl geçtikten sonra Meksika'ya döner. Ailesinin sahip olduğu tekila imparatorluğunun kontrolü için rekabet etmeye başlar. Diego Gutierrez tarafından yaratılan ve çekilen dizi; skandal ve şiddet dolu bir Meksika dünyasını anlatıyor. Meksika'da yer alan iş insanlarından olan milyarder tekila patronu ve ailesinin hikâyesini izlerken gözünüzü alamayacaksınız.

10. Desperado (1995) - IMDb: 7.1

10. Desperado (1995) - IMDb: 7.1

Az önce de ismini andığımız, zamanın en etkili filmlerinden birisi ile karşınızdayız. Meksika'da intikam ateşi ile yanan El Mariachi, sevgilisini öldüren Bucho'dan intikam almak ister. Bucho aynı zamanda El Mariachi'nin gitar çaldığı parmaklarını da kırmış. El Mariachi'nin çıktığı yolculuğu esnasında âşık olduğu Carolina ile beraber olaylar daha karmaşık bir hâl almaya başlar. Dostu Buscemi ile beraber gezerek Bucho'dan intikam almaya çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. El Chapo (2017) - IMDb: 7.8

11. El Chapo (2017) - IMDb: 7.8

Netflix ve Univision ortak yapımı olan bu dizi, 80'lerde yaşamış olan uyuşturucu baronu Joaquin 'El Chapo' Guzman'ın hayat hikâyesini anlatıyor. El Chapo'nun uyuşturucu baronluğuna başlangıcından yükselişine, buradan da günümüze kadar hikâyeyi diziden takip etmek mümkün. Diziyi izlerken meşhur kartelin hızlı yükselişi ve aniden düşüşünü hayretler içinde izleyeceğinize eminiz.

12. Chasing Life (2014-2015) - IMDb: 7.8

12. Chasing Life (2014-2015) - IMDb: 7.8

April, akılı ve başarılı bir gazeteci. 20'li yaşlarında olan karakterimiz annesi, kardeşi ve büyük annesi arasında kariyer çabaları ile hayatını düzene koymaya çalışıyor. Diziyi izlerken April ile önemli bir anda tanışacağınızı söylememiz gerekiyor.

13. La Reina Del Sur (2011) - IMDb: 7.9

13. La Reina Del Sur (2011) - IMDb: 7.9

Arturo Perez-Reverte'nin aynı isimli romanından uyarlanan dizi, Meksika'nın en çok beğenilen televizyon dizileri arasında yer alıyor. Kate del Castillo'nun başrolü oynadığı yapım, namıdiğer kartel suç leydisini konu alıyor. Güneyin kraliçesi olarak da anılan bu karakter, Meksika'nın en büyük suç çetelerinden birini yöneten kadın mafya lideri.

14. Narcos: Mexico (2018) - IMDb: 8.4

14. Narcos: Mexico (2018) - IMDb: 8.4

Amerikan yapımı olan bu hikâyede orijinal dizi olan Narcos'un devamını izliyoruz. İlk dizi Pablo Escobar'ın hayatını anlatırken bu dizi, Cali Karteli'nin hayatını anlatıyor. Meksika'da gelişen uyuşturucu ticareti ve yasa dışı olayları anlatan yapımı bir solukta bitirmemek mümkün değil. Toplamda 20 bölümden oluşan diziye şans vermelisiniz.

15. Narcos (2015) - IMDb: 8.8

15. Narcos (2015) - IMDb: 8.8

Amerikan yapımı bir suç draması ve aksiyon dizisi olan Narcos, Neflix'te 2015'te yayınlandı. Dizinin başladığı anda büyük bir ilgi görmesi, bu alandaki diğer dizilerin de daha çok tanınmasına yardımcı oldu. Ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın hayatını anlatan yapım, Amerikalı bir polisin Meksika polisi ile beraber Pablo Escobar'ın peşine düşmesi ile başlıyor. Toplamda 30 bölüm olan diziyi beğeneceğinize eminiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın