Görüş Bildir
Haberler
Mutfak Aşkınız Körüklenecek: Restoran ve Şef Temalı Bu Filmleri İzledikten Sonra Soluğu Mutfakta Alacaksınız!

Mutfak Aşkınız Körüklenecek: Restoran ve Şef Temalı Bu Filmleri İzledikten Sonra Soluğu Mutfakta Alacaksınız!

04.05.2022 - 07:00

Yemek yapmayı seviyor ve hiçbir yemek programını kaçırmıyorsanız biraz da yemek konulu filmleri izlemeye ne dersiniz? O hâlde bu liste tam sizlik! İzlerken büyük keyif alacağınız 15 filmi sizin için bir araya getirdik. Şimdiden iyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. No Reservations / Aşk Tarifi (2007) - IMDb: 6.3

15. No Reservations / Aşk Tarifi (2007) - IMDb: 6.3

Romantik-gurme türündeki film, bir restoranın mutfağında geçiyor. Kariyerinin doruk noktasında iyi bir master şef olan Kate, zamanının çoğunu çalıştığı restoranda geçirir. Disiplinli, kuralcı, tatlı ve biraz da sert bir kadın olan Kate; hayatında neredeyse yemekten başka hiçbir şeye yer vermez. Kate'in çalıştığı restorana kendisi kadar başarılı bir şef olan Nick'in gelmesi ise her şeyi değiştirir ve bu iki başarılı şef arasında hırslı ve romantik bir mücadele başlar!

14. Comme un Chef / Şeflerin Savaşı (2012) - IMDb: 6.6

14. Comme un Chef / Şeflerin Savaşı (2012) - IMDb: 6.6

Genç ve yetenekli bir aşçı olan Jacky Bonnot, yeteneğini göz ardı edip küçük yerlerde çalışarak geçimini sağlamaya çalışır. Alexandre Lagarde adında Michelin Yıldızlı bir şefle çalışmaya başlayınca ise Jacky'nin amacı tamamen değişime uğrar. Geleneksel ile modern mutfak arasındaki çekişmeyi anlatan bu keyifli filmi mutlaka izlemenizi öneririz.

13. Burnt / Çok Pişmiş (2015) - IMDb: 6.6

13. Burnt / Çok Pişmiş (2015) - IMDb: 6.6

Kötü alışkanlıkları nedeniyle elindeki her şeyi kaybetme aşamasına gelen iki Michelin Yıldızlı şef Adam Jones, son noktaya gelmeden önce hatalarını düzeltmeye karar verir. Bunun için ekibine yetenekli şefler ile oldukça çekici ve güzel bir kadın olan Helene'i de katar. Adam Jones'un artık bir tek amacı vardır: Michelin Yıldızı sayısını üçe çıkarmak.

12. Toast (2010) - IMDb: 6.6

12. Toast (2010) - IMDb: 6.6

Ünlü İngiliz şef ve yemek yazarı Nigel Slater'in otobiyografisinden uyarlanan filmde, Nigel Slater'in 9-17 yaş arasında yaşadıkları konu ediliyor. Nigel; yemek yapmasını bilmeyen, konserveleri ısıtıp ısıtıp önüne koyan ve yumuşak başlı bir kadın olan annesine çok bağlı bir genç. Geceleri yorgan altında el feneriyle okuduğu yemek kitaplarındaki tarifleri annesiyle hayata geçirmeye çalışır. Annesi ölünce öfkeli babasıyla baş başa kalan Nigel, bir gün yakın arkadaşıyla dertleşir. Bu sırada Nigel'ın arkadaşının söylediği 'Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer.' sözü hayatının dönüm noktası olur. Yeteneği sayesinde şef ve yemek yazarı olma yolunda ilerler. Bu arada filmin bildiğimiz tostla hiçbir ilgisi yok. Bunu filmi izleyince daha iyi anlayacaksınız!

11. Today's Special (2009) - IMDb: 6.6

11. Today's Special (2009) - IMDb: 6.6

Manhattan'da şef olarak çalışan Samir, terfi alamadığı için işini bırakır. Kendisini geliştirmek için Paris'te staj yapmaya karar verir fakat babası kalp krizi geçirince ailesinin işlettiği Hint restoranının başına geçmek zorunda kalır. Bu aile restoranındaki aşçı işten ayrılınca Samir, Hint yemekleri yapmayı bilmediği için bazı sorunlar ortaya çıkar. Tesadüfen tanıştığı eski bir aşçı ise Samir'in restoranına farklı bir vizyon kazandırmasını sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Tortilla Soup (2001) - IMDb: 6.7

10. Tortilla Soup (2001) - IMDb: 6.7

Ünlü Meksikalı şef Martin Naranjo tat alma duyusunu kaybettiği için emekli olur fakat yemek yapmaya devam eder. Çünkü 3 kızını bir arada tutabilmek için yemek yapmayı sürdürmesi gerekir. Yemeğe tutkun olan Naranjo ailesinin hikayesinin anlatıldığı bu film, oldukça eğlenceli. Yemek yapmayı seviyorsanız, hele bir de aile filmlerinden hoşlanıyorsanız bu film tam size göre!

9. Kings of Pastry (2009) - IMDb: 6.9

9. Kings of Pastry (2009) - IMDb: 6.9

Kings of Pastry, aslında bir yemek belgeseli. Bu belgeselde 'En İyi Pasta Şefi Ödülü'nü almak için yarışan şeflerin 3 günü anlatılıyor. Şeflerin hazırlıklarını gösteren belgesel, Master Chef yarışmalarına çok benziyor. Özellikle tatlı yapmayı seviyorsanız bu belgesel film tam size göre!

8. The Trip / Yolculuk (2010) - IMDb: 7.0

8. The Trip / Yolculuk (2010) - IMDb: 7.0

Steven Coogan, The Observer gazetesinden ülkenin en güzel restoranlarını gezmesi için bir teklif alır. Bu gezilere kız arkadaşıyla gitmeyi planlar fakat hayalleri suya düşer. Kız arkadaşı gelemediği için yakın arkadaşı olan Rob Brydon’ı aramak zorunda kalır. Farklı karakterlere sahip bu iki arkadaş, restoranları gezmek için birlikte yola çıkar. Filmde, iki yakın arkadaş olan Steven ve Rob'un deneyimlerini keyifli bir şekilde izleyebilirsiniz.

7. Julie & Julia (2009) - IMDb: 7.0

7. Julie & Julia (2009) - IMDb: 7.0

Film, iki kadının yemek tutkusunu anlatan gerçek hikayelere dayanıyor. Yapımda, yazdığı yemek kitaplarıyla Amerikan halkına Fransız yemeklerini sevdirmeye çalışan Julia ile onun yemeklerini deneyip deneyimlerini açtığı bloğunda paylaşan Julie'nin hikayesi anlatılıyor. Filmin başrolünde ABD'nin sevilen kadın oyuncusu Meryl Streep yer alıyor. Merly Streep hayranıysanız bu filmi izledikten sonra ne kadar haklı olduğunuzu görecek ve ona bir kez daha hayran kalacaksınız.

6. Soul Kitchen / Aşka Ruhunu Kat (2009) - IMDb: 7.2

6. Soul Kitchen / Aşka Ruhunu Kat (2009) - IMDb: 7.2

Zinos, Hamburg'da restoran sahibi olan bir aşçı. Hayatında her şeyin kötü gittiği bir dönemi yaşarken küçük bir kaza geçiriyor. Zinos, geçirdiği bu kaza yüzünden yemek yapmayı bırakıyor ve restoranına yeni bir aşçı almak zorunda kalıyor. Fatih Akın'ın yönettiği Soul Kitchen, bol aksiyonlu ve keyifli bir yemek filmi. Restoran odaklı bu filmin her dakikasından büyük keyif alacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Big Night / Büyük Gece (1996) - IMBb: 7.3

5. Big Night / Büyük Gece (1996) - IMBb: 7.3

İtalyan restoranı açmak için Amerika'ya giden Primo ve Secondo kardeşlerin işleri hiç de bekledikleri gibi olmuyor. Hatta restoranları kapanma noktasına geliyor. İtalyan kardeşler, restoranlarını ayakta tutabilmek için müzisyen arkadaşlarından yardım istiyor. O arkadaşları restoranlarında bir gece çalarsa iflastan kurtulacaklarını düşünüyorlar. Film, o gece her şeyin kusursuz olması ve en güzel yemekleri yapmak için uğraşan ikilinin çabasını anlatıyor.

4. Chocolat / Çikolata (2000) - IMDb: 7.3

4. Chocolat / Çikolata (2000) - IMDb: 7.3

Filmin konusu kasvetli ve monoton günlerin yaşandığı bir Fransız kasabasında geçiyor. Vianne Rocher, kızıyla Fransa'nın dağlık bölgesinde bulunan bu kasabaya taşınıyor ve bir çikolata dükkânı açıyor. Bu çikolata dükkânının bir kasabayı nasıl değiştirdiğini anlatan filmde ünlü oyuncular Johnny Deep ve Fransız oyuncu Juliette Binoche yer alsa da asıl başrol çikolatanın! Filmin 5 dalda Oscar adaylığı bulunuyor.

3. Chef / Şef (2014) - IMDb: 7.3

3. Chef / Şef (2014) - IMDb: 7.3

Carl Casper, bir restoranda baş aşçı olarak çalışır fakat restoranın menüsüne bağlı kalmak onun yaratıcılığını köreltir, aynı zamanda yemeklerinin lezzetinin de düşmesine neden olur. Casper, bir yemek eleştirmenin ağır yorumlarından sonra işsiz kalınca oğlu ve bir arkadaşıyla seyyar yemek kamyonu işletmeye başlar. Restoran ve şeflerin dünyasını en iyi şekilde aktaran bu güzel filmi mutlaka izlemelisiniz.

2. Jiro Dreams of Sushi (2011) - IMDb: 7.8

2. Jiro Dreams of Sushi (2011) - IMDb: 7.8

Bu belgesel filmde dünyanın en önemli sushi şefi olan Jiro Ono'nun hikayesi anlatılıyor. Jiro Ono'nun Tokyo'da bir metro istasyonunda 10 kişilik küçük bir suşi restoranı var. Mütevazi bir restoran olmasına rağmen bu mekânın tam 3 Michelin Yıldızı bulunuyor. Suşi tutkunları, türünün ilk örneklerinden biri olan bu restorana gidebilmek için aylar öncesinden rezervasyon yaptırmak zorunda kalıyor. Bu film; iş, aile ve mükemmeliyetçilik üzerine etkileyici bir yapım.

1. Ratatouille / Ratatuy (2007) - IMDb: 8.1

1. Ratatouille / Ratatuy (2007) - IMDb: 8.1

Ratatouille bir animasyon filmi. Bu filmde, şef olmak isteyen yemek yapma tutkunu Remy isimli bir farenin hikayesi anlatılıyor. Remy'nin ailesi, ona bir fare olduğu için iyi bir şef olamayacağını söyleyip durur ama Remy bu tutkusundan bir türlü vazgeçmez. Bu yüzden Paris'e gider ve orada Skinner'la tanışır. Skinner, Remy'nin yemek yapma tutkusunu anlayınca onunla iş birliği yapar. İkili Paris'in en ünlü şefleri olmaya çalışır ancak bir süre sonra ünlü bir restoranın mutfağında bir farenin olması tehlikeli bir hâl alır. Animasyon filmi sevmiyor olsanız bile Ratatouille'e bir şans verin çünkü bu film senaryosu ve görüntü kalitesiyle gönlünüzü fethedebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın