Görüş Bildir
Haberler
Her Bölümde "Yok Artık!" Diyeceğiniz Ters Köşe Ustası Netflix Dizileri

Her Bölümde "Yok Artık!" Diyeceğiniz Ters Köşe Ustası Netflix Dizileri

09.04.2022 - 10:30

Netflix gün geçtikçe izleyicilerine sunduğu farklı türdeki dizilerle abone sayısını arttırmayı başarıyor. Dizilerin kalitelerinde de her geçen gün gözle görülür bir yükseliş söz konusu oluyor. Hâl böyleyken işinden yorgun argın evine geldikten sonra ayaklarını uzatıp bir bölüm dizi izleyerek kendisini şımartmak isteyen izleyicinin, derya deniz olan platforma girip vakit ayırmaya değecek bir yapım bulabilmesi giderek zorlaşıyor. Neyse ki bu listede yer verilen ters köşe ustası diziler sayesinde bir sonraki bölüme geçmemek için kendinizi zor tutacaksınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The I-Land (2019) IMDb: 4.6

15. The I-Land (2019) IMDb: 4.6

Geçmişlerine dair hiçbir şey hatırlamayan on kişinin ıssız bir adada uyandıklarını düşünün. Dizinin izleyicinin merak duygusunu canlı tutan yönünü, yaşamlarında farklı suçlara karışmış bu on kişinin içinde bulundukları gizemi çözmek için nasıl mücadele edecekleri oluşturuyor. Lost, Truman Show gibi yapımlardan hoşlandıysanız The I-Land bir yandan gizemini koruyan senaryosu diğer yandan izleyiciyi sorgulamaya yönlendiren işleyişi ile her seferinde bir sonraki bölüme geçmemek için kendinizi zor tutacağınız bir bilim kurgu dizisi.

14. Tiny Pretty Things (2020) IMDb: 5.9

14. Tiny Pretty Things (2020) IMDb: 5.9

Başta seçkin bir bale okulunda eğitim gören gençlerin arasındaki ilişkileri işliyormuş gibi görünen Tiny Pretty Things, aslında bu ilişkilerin hiç de göründüğü gibi olmadığını gözler önüne seriyor. Yani görünenin ardındaki gerçekliğe ışık tutuyor. Başrollerinde hırs ve tutkunun yer aldığı yapım bir gençlik dizisinden çok daha fazlası.

13. White Lines (2020) IMDb: 6.6

13. White Lines (2020) IMDb: 6.6

Bu dizi, İbiza'da yaşayan kardeşinin gizemli bir şekilde kayıplara karışmasının ardındaki sır perdesini aralamak için adaya gitmeye karar veren bir kadının öyküsünü ekranlarınıza getiriyor. Ünlü bir DJ olan kardeşinin ölümünü çözmeye çalışırken kendisini gizemli olayların ortasında buluveren karakterimiz, kardeşiyle ilgili gerçekleri açığa çıkarabilecek mi? Bu arada dizinin gerek İbiza'da geçmesi gerek sahnelerde tercih edilen renk tonları dolayısıyla görsel bir şölen sunduğunu söylemeden geçemeyeceğiz.

12. Snowpiercer (2020) IMDb: 7.0

12. Snowpiercer (2020) IMDb: 7.0

Bir bilim kurgu dizisi olan Snowpiercer, dünyanın donmasının ve hâliyle neredeyse tüm canlıların yaşamlarını yitirmelerinin ardından hayatın mevcut koşullara karşın devam edebildiği tek yer olan Snowpiercer isimli bir trende geçiyor. Trenin raylar üzerinde durmaksızın yoluna devam etmesi ve trene binen yolcuların toplumsal sınıflarına göre organize edilmiş olan düzenin sekteye uğramadan sürdürülmesi gerekiyor. Toplumsal eşitsizliklerin distopik bir kurguyla harmanlandığı yapım birbirinden derin metaforlar barındırıyor.

11. Archive 81 (2022) IMDb: 7.4

11. Archive 81 (2022) IMDb: 7.4

Zengin bir iş insanının bir yangın sonucunda hasar gören video kasetlerinin onarılması için birine ihtiyacı var. Onun bu işi üstlenmesini istediği kişi ise belli. Had safhada özen ve gizlilik gerektiren bu iş için hazırlanan, şehirden izole bir çalışma ortamı bile bulunuyor. Tek yapması gereken aklındaki ismi deforme olmuş video kasetlerini izleyip onarmaya ikna etmek. İş insanı, arşivciyi yıllar önce birbirinden gizemli olayların döndüğü bir apartmana taşınan araştırmacı tarafından çekilmiş video kayıtlarını izleyip onarmaya ikna edebilecek mi? Arşivci ile çoktan ölmüş olan araştırmacı arasında video kasetler aracılığıyla gelişen garip bağ nelere yol açacak? Şimdiki zamanın geçmişi değiştirebilmesi mümkün mü? Archive 81, soruların yeni soruları doğurduğu bir yapım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. 3% (2016) IMDb: 7.4

10. 3% (2016) IMDb: 7.4

Toplumsal sorunları odağına alan distopik bilim kurgu yapımlarından bir tanesi de 3%. İki farklı dünya: birinde konumlarını hak edip kazandıklarını düşünerek yaşamlarının tadını çıkaran zenginler, diğer yanda ise zenginler kervanına katılmak için tek şansları yine zenginler tarafından tasarlanan çeşitli testleri geçmek olan alt sınıftan gençler. Bu gençlerin arasından yalnızca testleri geçebilen yüzde üç sonsuza dek hayatlarını değiştirme olanağına kavuşabilecek.

9. Elite (2018) IMDb: 7.5

9. Elite (2018) IMDb: 7.5

Bu dizinin başrollerinde işçi sınıfından ailelere mensup üç öğrenci var. Yaşanan bir skandalın üstünü örtmek için bu öğrencilere burs verilir. Böylece üçlü, İspanya’nın önde gelen özel okullarından birine başlar. Ardından meydana gelen entrikalı olayları izledikçe çok şaşıracaksınız. Hem de sizi lise dönemlerinize götürüp 'Biz de lise mi okumuşuz canım!' dedirtecek kadar!

8. Lupin (2021) IMDb: 7.5

8. Lupin (2021) IMDb: 7.5

Arsene Lupin’in serüvenlerinden etkilenen bir adamın, yanında çalıştığı zengin aile tarafından iftiraya uğrayan babasının öcünü almak için giriştiği intikamın ve ince zekânın tutkulu flörtüyle bezeli olaylar dizisi. Kimi zaman adaletin üst ve alt sınıflar için farklı işleyebildiğine dikkat çeken dizide Assane Diop, kurallarını zenginlerin belirlediği adaleti babasını aklamak uğruna ters yüz etmek zorunda.

7. You / Sen (2018) IMDb: 7.8

7. You / Sen (2018) IMDb: 7.8

Aurası çekicilikle iticilik arasında mekik dokuyan obsesif bir adam, ilişki kurduğu kadınların yaşamlarını en fazla ne kadar değiştirebilir? Birlikte olduğumuzu sandığımız, sıkıcı denilebilecek kadar normal görünen kişi bizim bilmediğimiz en fazla kaç farklı karaktere sahip olabilir? Her bölümde bu tür sorular sordurarak gizemli atmosferini korumayı başaran bir dizi ile karşı karşıyasınız!

6. The Sinner (2017) IMDb: 7.9

6. The Sinner (2017) IMDb: 7.9

Sıradanlığın ardındaki sıra dışılıklara yelken açtıran sürükleyici yapımlardan bir tanesi de The Sinner. Farklı sezonlarında farklı öyküler işlese de konsept aynı: normal insanların işledikleri cinayetler ya da normal insanları cinayet işlemeye sürükleyen etkenler. Nasıl değerlendireceğiniz size kalmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bodyguard (2018) IMDb: 8.1

5. Bodyguard (2018) IMDb: 8.1

Bodyguard, bir solukta bitirebileceğiniz bir mini dizi. Devletin üst düzey yöneticilerinden bir kadının yakın koruması olarak atanan eski bir askerin yaşadığı vicdani ve duygusal çelişkiler karşısında vereceği tepkiler öngörülebilirlikten uzak. İşin içine duygu, vicdan ve gerçeklik arasındaki gerilimli ilişki girdiği zaman neyi öngörmek mümkün ki zaten?

4. Manhunt: Unabomber (2017) IMDb: 8.1

4. Manhunt: Unabomber (2017) IMDb: 8.1

Unabomber, üniversite ve havalimanlarını ideolojik sebeplerle bombalayan karakterimizin lakabı. Teknolojinin kontrolden çıkmasıyla ilgili endişeleri bulunan Unabomber, düşüncesinin köklerini Jacques Ellul isimli bir filozoftan alıyor. Ellul’un teknik ve teknoloji hakkındaki görüşlerini inceleyip diziyi seyretmek ise bir hayli keyifli. Karakterin psikolojik derinliği de böylece daha anlaşılır bir hâle geliyor. Sizin de bu konularda endişeleriniz varsa biyografik unsurlar taşıyan Unabomber’ı izleyin, pişman olmayacaksınız.

3. How to Get Away with Murder / Cinayetten Paçayı Kurtarmak (2014) IMDb: 8.2

3. How to Get Away with Murder / Cinayetten Paçayı Kurtarmak (2014) IMDb: 8.2

Listedeki en sürükleyici dizilerden biri How to Get Away with Murder. Bir dizinin hiçbir bölümü mü sıkmaz? Birbirinden hırslı hukuk öğrencilerinin karıştıkları cinayeti örtmek için verdikleri mücadele soluksuz izlenecek cinsten. Karakterlerin geçmişine yönelik bilgi verilmesi dizinin olumlu yanlarından. Arkadaşlık, hırsa baskın gelebilir mi? Bu sorunun yanıtını merak ediyorsanız sizi Netflix’e alalım! Suç ve gizem unsurlarının yer aldığı sürükleyici bir dizi arayışında olanların bu yapımı kaçırmaması gerekiyor.

2. 46 Yok Olan (2016) IMDb: 8.3

2. 46 Yok Olan (2016) IMDb: 8.3

Listenin sonlarında alışılagelmiş Türk dizilerinden oldukça farklı bir Türk yapımı bulunuyor. 2016'da yayınlanıp yeterli reyting oranlarına ulaşamamasından dolayı yayından kaldırılan 46 Yok Olan'ın başrolünde Erdal Beşikçioğlu yer alıyor. Beşikçioğlu'nu bir bilim insanı olarak izlediğimiz 46 Yok Olan, ters köşe olmaktan hoşlanan bünyelere ilaç gibi gelecek bir yerli yapım.

1. American Crime Story (2016) IMDb: 8.4

1. American Crime Story (2016) IMDb: 8.4

American Crime Story, her sezonunda farklı hikayeler işliyor. Dizinin ilk sezonunda O.J. Simpson cinayetine, ikinci sezonunda ise ünlü modacı Gianni Versace’nin uğradığı suikasta odaklanılıyor. Dizide nur topu gibi bir katilimiz, kalburüstü yaşamlar süren sosyetemiz var. Entrika, cinayet, aşk, göz alıcı zenginlik… Dört malzemeyle insanın ağzının sularını akıtacak cinsten bir iş çıkarmışlar. Dizinin en güzel yanlarından biri olay örgüsünün öngörülebilir gibi görünmesine karşılık izleyiciyi şaşırtmayı başaran akışı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
8
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın