Görüş Bildir
Haberler
Hayal Dünyasına Açılan Kapı Kitaplar! 2022 Yılında Çıkması Beklenen Kitaplardan Uyarlama Dizi ve Filmler

Hayal Dünyasına Açılan Kapı Kitaplar! 2022 Yılında Çıkması Beklenen Kitaplardan Uyarlama Dizi ve Filmler

25.03.2022 - 07:15

Hayal gücümüzü geliştirmemizin ve kendimizi dış dünyadan soyutlamamızın en büyük yardımcısı kitaplar, bir bir ekranlara aktarılmaya devam ediyor. Bugüne kadar belki yüzlerce dizi ve film kitaplardan uyarlanarak izleyicilere sunuldu. 2022 yılında da birçok kitap, dizi ve film olarak karşımıza çıkacak. Kitaplardan uyarlanan yapımların neredeyse çoğu okurlara hayal kırıklığı yaşatıyor. Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi ve Game of Thrones gibi kitaplardan uyarlanan yapımlar büyük bir beğeni elde etseler de okurların görüşü hep kitapların daha iyi olduğu yönünde oluyor. Bununla birlikte kitaplar kadar beğenilmese de dizi ve filmler genelde daha çok ilgi görüyor. Bu sebeple kitap uyarlaması yapımlar gelmeye devam ediyor. İşte 2022'de sinemada, ekranlarda veya online platformlarda göreceğimiz kitap uyarlaması yapımlar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Death on the Nile/Nil'de Ölüm (11 Şubat 2022)

Death on the Nile/Nil'de Ölüm (11 Şubat 2022)

11 Şubat'ta gösterime giren ve başrolünde Gal Gadot'un yer aldığı film, bir Agatha Christie romanından uyarlama. Linnet Doyle yeni evlendiği kocasıyla Nil nehrinde lüks bir gemide geçirdiği balayında acımasızca öldürülüyor. Bu cinayet karşısında bütün gemi şaşkına dönüyor. O sırada gemide tatilde olan dedektif Hercule Poirot, tatiline ara vererek bu cinayetin gizemini çözmeye çalışıyor.

Deep Water (18 Mart 2022)

Deep Water (18 Mart 2022)

Polisiye yazarı Patricia Highsmith'in aynı adlı romanından uyarlanan filmin başrollerinde Ben Aflleck ve güzelliğiyle son döneme damgasını vuran Ana De Armas yer alıyor. Evliliğinde ciddi sorunlar yaşayan Vic ve Melinda çifti, birbirlerine olan sevgiyi bu sorunlar yüzünden kaybediyor. Boşanmak istemeyen ikili birbirlerine başkalarıyla görüşme izni veriyor. Ancak Melinda'nın görüştüğü kişiler bir bir ortadan kaybolmaya başlıyor. Bu durum da Vic'i baş şüpheli yapıyor.

Bullet Train/Suikast Treni (15 Temmuz 2022)

Bullet Train/Suikast Treni (15 Temmuz 2022)

Geçtiğimiz günlerde fragmanı yayınlanan ve başrolünde yılların yaşlandıramadığı Brad Pitt'in bulunduğu film, Kōtarō Isaka adlı Japon bir yazarın romanından uyarlandı. Tokyo'da normal bir şekilde seferini yapan tren, beklenmedik yolcularla doluyor. Bir grup suikastçı çeşitli nedenlerle birbirlerini öldürmek için yerlerini alıyor.

Where the Crawdads Sing (22 Temmuz 2022)

Where the Crawdads Sing (22 Temmuz 2022)

Delia Owens'ın 2018 yılında yayımladığı aynı isimli romanı sinemaya uyarlanmakta gecikmiyor. Kuzey Caroline'da Barkley Cove adında bir kasabada yaşayan ve ailesi tarafından terk edilen 10 yaşındaki Kyo, tek başına hayatta kalmanın yollarını keşfediyor. Üstelik genç kız bunu bir bataklıkta yapıyor. Kasabalılar tarafından 'Bataklık Kızı' olarak adlandırılmaya başlanan Kyo, sanılanın aksine vahşi bir kız değil. Genç kız bir gün Tate'le tanışıyor ve ondan okuma yazmayı öğreniyor. Birlikte şiirler okuyorlar. Ancak bir süre sonra Tate ortadan kayboluyor. Kyo, Tate'in de onu terk ettiğini düşünse de aslında olayın ardında başka nedenler yatıyor. Kyo, hiç beklemediği suçlamalarla yüz yüze kalıyor.

The Gray Man (Temmuz 2022)

The Gray Man (Temmuz 2022)

Marvel'ın başyönetmenleri Anthony ve Joe Russo kardeşler, bu kez Mark Greaney'in The Gray Man adlı romanın uyarlamasıyla izleyici karşısına çıkmayı planlıyor. Filmin oyuncu kadrosunu da yıldızlarla donatan Russo kardeşler, Ryan Gosling, Chris Evan ve Ana De Armas gibi isimleri filmin başrolüne koyuyor. Bir CIA ajanı olan Court Gentry, kendisine verilen görevleri başarıyla yerine getiriyor. Üstlerinden aldığı emirlerle suikastlar düzenleyen Gentry bir efsaneye dönüşmek üzereyken birden av konumuna düşüyor. Üstleri bu kez onun avlanması için talimat veriyor. Genrty bir yandan bu komployu çözmeye çalışırken bir yandan da ailesinin güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Lord of the Ring: The Rings of Power/Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (2 Eylül 2022)

The Lord of the Ring: The Rings of Power/Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (2 Eylül 2022)

J. R. R. Tolkien'in efsaneleşen romanları Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi milyonları kendine hayran bırakmıştı. Amazon tarafından yapımcılığı üstlenilen ve Eylül ayında başlayacak olan Güç Yüzükleri bu efsanelerin binlerce yıl öncesini konu alacak. Amazon, Güç Yüzükleri için âdeta bir servet ödedi. Dizinin sadece ilk sezonuna ayrılan bütçe 465 milyon doları buluyor. Orta Dünya'da geçecek diziyi Tolkien hayranları merakla bekliyor.

Salem's Lot (9 Eylül 2022)

Salem's Lot (9 Eylül 2022)

Ünlü yazar Stephen King'in romanından uyarlanan film korku severlere hitap ediyor. Ben Mears memleketi Salem'e döndüğünde buranın vampirler tarafından istila edildiğini görüyor. Genç adam memleketinin vampir istilası altında olmasına tahammül edemiyor. Mears bir şekilde insanları örgütleyip vampirlere karşı savaşmaya ikna ediyor. İnsanları ölümsüz vampirlerle yapılacak zorlu bir savaş bekliyor.

Are You There God? It’s Me Margaret (16 Eylül 2022)

Are You There God? It’s Me Margaret (16 Eylül 2022)

Sıradaki filmimiz Judy Blume'un aynı isimli romanından uyarlanıyor. Genç bir kız olan Margaret Simon, Hristiyan bir anne ve Yahudi bir babaya sahip. Ailesiyle New Jersey'e taşınan genç kız bir yandan kendi inancını bulmaya çalışırken bir yandan da vücudundaki değişiklikleri fark etmeye başlıyor. Margaret kendi yaş grubundaki kızların olduğu, erkekler ve menstrüasyon gibi konuların konuşulduğu gizli bir gruba katılıyor.

She Said (9 Kasım 2022)

She Said (9 Kasım 2022)

The New York Times'ta gazetecilik yapan ve Hollywood'da cinsel tacizi konu alan Megan Twohey ve Jodi Kantor ikilisi, Harvey Weinstein isimli bir film yapımcısının işlediği cinsel suçları açığa çıkardı. İkilinin yazmış olduğu ve gerçek taciz olaylarını anlattığı kitap, filme uyarlanıyor. Film, Hollywood'daki cinsel istismarlara karşı sessizliğini bozan New York Times muhabirleri Megan Twohey ve Jodi Kantor'un hayatını konu alıyor.

Killers of the Flower Moon (Kasım 2022)

Killers of the Flower Moon (Kasım 2022)

David Gran'ın yazdığı gerçek bir suçu anlatan kitap, usta yönetmen Martin Scorsese'nin ellerinde bir filme dönüşüyor. Üstelik filmin başrollerinde Oscar'lı iki aktör Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro yer alıyor. 1920'lerde geçen film, FBI'ın doğuşunu ve Osaga cinayetlerini konu alıyor. Oklahoma'daki bir Kızılderili kabilesi yaşadıkları toprakların altında petrol olduğunu fark ediyor. Petrolün keşfedilmesiyle Kızılderililer zenginleşiyor ancak bu zenginliğin ardından birçok cinayet de işleniyor. Cinayetler hız kesmeden devam ediyor, bu cinayetleri araştırmaya kalkışanların da ölmeye başlamasıyla o dönem henüz yeni yeni kurulan FBI olaya el atıyor. FBI'a bağlı bir dedektif şehre gönderiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

White Noise

White Noise

Henüz vizyon tarihi belli olmayan film, Don DeLillo isimli yazarın romanından uyarlanıyor. Liberal bir sanat okulunda profesörlük yapan Jack Gladney, eşi Babette ve 4 çocuğuyla yaşıyor. Bir gün kimyasallarla dolu bir tren yaşadıkları kasabanın yakınlarında kaza yapıyor ve ardından gökten âdeta zehir yağmaya başlıyor. Simsiyah ve kimyasallarla dolu bir bulut şehrin üstüne çöküyor ve sonrasında ölümler başlıyor.

Blonde

Blonde

Joyce Carol Oates'in Marilyn Monroe'yu konu alarak yazdığı aynı adlı kitaptan uyarlanan filmin vizyon tarihi henüz belli değil. Filmde Marilyn Monroe'yu son yılların en popüler isimlerinden Ana De Armas canlandıracak. Film, Marliyn Monroe'nun hem özel hem profesyonel hayatını konu alacak.

My Policeman

My Policeman

Bethan Roberts'ın aynı isimli romanından uyarlanan filmin vizyon tarihi belirsiz. 1950'li yılların Bringhton'ında geçen filmin başrolünde ünlü şarkıcı Harry Styles yer alıyor. Biseksüel polis memuru Tom, bir müze çalışanı olan Patrick'le ilişkisi olduğu sırada bir öğretmen olan Marion'la evleniyor. Tom'un gizlediği sır ise her şeyi mahvedebilir.

Persuasion

Persuasion

Jane Austin'in aynı adlı romanından uyarlanan filmin vizyon tarihi net değil. Zengin bir ailenin kızı olan Anne Elliot'un ailesi iflasın eşiğine geliyor. Bu sırada ayrıldığı eski sevgilisi şehre geri dönüyor. Anne artık kalbinin sesini dinlemeye karar veriyor.

House of the Dragon

House of the Dragon

Game of Thrones'un spin-off dizisi olan House of the Dragon, George R. R. Martin'in Fire and Blood isimli kitabından uyarlandı. GOT'un yüzlerce yıl öncesini konu alacak dizi Targaryen hanedanının geçmişine mercek tutacak. Ateş ve kanın bolca akacağı dizide bir Targaryen iç savaşı göreceğiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın