Görüş Bildir
Haberler
Game of Thrones Hayranlarına Kötü Haber: Orijinal Kadro Spin-off Diziler İçin Dönmek İstemiyor

Game of Thrones Hayranlarına Kötü Haber: Orijinal Kadro Spin-off Diziler İçin Dönmek İstemiyor

22.03.2022 - 17:12 Son Güncelleme: 22.03.2022 - 17:34

2019 yılında hayranlarını ikiye bölen ve büyük eleştirileri üzerine çeken bir final sezonuyla ekranlara veda eden Game of Thrones’un spin-off dizileri için haberler birbiri ardına duyulurken orijinal dizinin yaratıcıları David Benioff ve Daniel Brett Weiss cephesinden de konuyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Daniel Brett Weiss, yakında Netflix’te yayınlanacak olan Metal Lords isimli filmin tanıtımı için Entertainment Weekly’ye verdiği röportajda, Game of Thrones projesi boyunca yaşadıkları ve hissettikleri ile ilgili samimi açıklamalarda bulunurken spin-off diziler için dönmeme kararı aldıklarını da net bir şekilde belirtti. Game of Thrones'un spin-off dizileri hakkındaki detayları sizler için derledik. Gelin bu detayları birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Game of Thrones için 11 sene gece gündüz çalıştık, hayatımızın en güzel 11 senesiydi

Game of Thrones için 11 sene gece gündüz çalıştık, hayatımızın en güzel 11 senesiydi

Daniel Brett Weiss verdiği bir röportajda projenin tamamı düşünüldüğünde Game of Thrones için yaklaşık 11 sene çalıştıklarını dile getirdi. 11 yıl süresince gece gündüz demediklerini, ara vermediklerini, her gün tüm benliklerini ortaya koyarak yoğun bir çaba sarf ettiklerini vurguladı. Projenin sona ermesinin ardından yaşadıkları şeyler bir rüya gibi gelse de o dönemi hayatlarının en güzel 11 senesi olarak andıklarını da ayrıca ekledi. İkili tüm bunlara rağmen Game of Thrones ile ilgili gelecek projelerde yer almak istemediklerine, yaşadıkları o dünyanın artık sona erdiğini ve kendileri için bir anlam bulamadıklarını fark ettiklerinde karar verdiklerini samimiyetle paylaştı.

Artık bizim için yolumuza devam etme ve başka projeler için heyecanlanma vakti

Artık bizim için yolumuza devam etme ve başka projeler için heyecanlanma vakti

Daniel Brett Weiss, aynı röportajda Game of Thrones ile ilgili gelecek projelere kapılarını tamamen kapattıklarına değinirken yapımında yer aldıkları farklı projelerin de geleceğinin sinyalini verdi. Kendileri için yola devam etme vaktinin geldiğini ve artık bir veya belki de birçok bambaşka proje yaratmanın heyecanını ve endişesini yaşamaları gerektiğini hissettiklerini dile getirdi. Röportaja göre ikili, orijinal Game of Thrones dizisi sona erdiğinde durumlarını değerlendirdi ve bireysel olarak geldikleri noktaya baktıklarında ardından gelecek yeni Game of Thrones projelerine dâhil olmanın kendilerine asla mantıklı bir karar gibi görünmediğini söyledi.

Netflix ile kapsamlı iş birliği

Netflix ile kapsamlı iş birliği

İkili, 2019 yılının Ağustos ayında, Netflix ile milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre, sadece bu platforma özel dizi ve filmlerin senaristliğini, yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenecekler. Üstelik yeni projeler de birer birer ortaya çıkmaya başladı.

The Chair

The Chair

Projenin ilk meyvesi, hayranlarının Grey’s Anatomy ve Killing Eve dizilerinden hatırlayacağı başarılı oyuncu Sandra Oh’un başrolünde oynadığı ve 2021 yılında seyirciyle buluşan komedi drama türündeki dizi The Chair oldu. Dizi, seçkin bir üniversitede ilk defa beyaz olmayan bir kadın olarak bölüm başkanlığına getirilen Ji-Yoon Kim’in yaşadığı zorlukları mizahi bir dille ele alıyor.

Metal Lords

Metal Lords

Yakın zamanda yayınlanacak olan Metal Lords filmi ise müzikal ögeleri de içinde barındıran bir gençlik komedisi. Film, bir müzik yarışmasına katılmak için heavy metal grubu kurmaya çalışan iki lise öğrencisinin eğlenceli hikâyesini konu ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Three-Body Problem

The Three-Body Problem

Son olarak, ikilinin 2023 senesinde yayımlanması beklenen The Three-Body Problem isimli dizisi şimdiden kendisinden söz ettirmeye başladı. Game of Thrones’tan tanıdığımız bazı oyuncuları da kadrosunda bulunduracağı duyurulan dizi, Çinli yazar Liu Cixin’in 2015 En İyi Roman Hugo ödüllü 'Dünyanın Geçmişi' üçlemesini televizyona uyarlıyor.

Game of Thrones hakkında

Game of Thrones hakkında

Game of Thrones, George R. R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı isimli fantastik roman serisinden HBO tarafından 2011’de televizyona uyarlandı ve kısa sürede izleyicilerin beğenisini kazanarak dünya çapında bir üne kavuştu. 19 Mayıs 2019'da yayınlanan final bölümüyle de ekranlara veda etti.

59 Primetime Emmy ödülü

59 Primetime Emmy ödülü

Kurgusal bir dünyada yer alan Westeros kıtasındaki yedi krallık arasında geçen hırs ve entrika dolu politik çatışmaları konu eden dizi, özellikle oyuncuların başarılı performansları, zengin karakter gelişimi, hikâyesi ve görsel efektleri ile eleştirmenlerden tam not alırken yayınlandığı süre boyunca 59 Prime Time Emmy ödülüne layık görüldü.

Beklenen spin-off diziler

Beklenen spin-off diziler

Game of Thrones’un şu an yapım aşamasında olan çok sayıda spin-off dizisi olduğu uzun süredir kulislerde yankılanıyor ancak HBO’nun resmi olarak onayladığı tek proje House of the Dragon. George R.R. Martin’in Ateş ve Kan kitabının uyarlaması olan spin-off dizi, Game of Thrones’taki hikâyenin 200 sene öncesinde geçiyor ve Targaryen Hanedanı’nın hikâyesini konu ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın