Görüş Bildir
Haberler
Aman Dikkat, Spoiler İçerebilir! Doctor Who Yapımcıları Dizinin Devam Edip Etmeyeceğinden Emin Değil!

Aman Dikkat, Spoiler İçerebilir! Doctor Who Yapımcıları Dizinin Devam Edip Etmeyeceğinden Emin Değil!

02.03.2022 - 06:30

'En uzun soluklu dizi nedir?' diye sorsak dizikoliklerin aklına gelecek ilk yapım herhalde Doctor Who. Peki, bir dizi nasıl hem bu kadar uzun hem bu kadar sürükleyici olabilir? İnanın, bu sorunun cevabını biz de bilmiyoruz. Doctor Who'da öyle çok olay oluyor ki anlatsak sadece tek bir sezondan bir roman çıkarabiliriz. Sahi, ne bölümler geçirdik öyle! Son dönemde ise dizinin bitmesi ihtimali konuşuluyor. Madem konu gündemde, gözünüzde canlanacak koskoca maziyi biraz mercek altına alalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pandemiden dolayı son sezon biraz farklı geçiyor

Pandemiden dolayı son sezon biraz farklı geçiyor

Pandemiden dolayı dünyada ne farklı değil ki diziler aynı olsun. Hayatımızı etkilediği yetmedi bir de dizilerimizin içine girdi. Gerçi oyuncular da insan ne yapsın! Zamanda seyahat eden bizim doktor bile Covid'den kaçamamış anlayacağınız. Tabii ki diziden değil gerçek hayattan bahsediyoruz, o kadar da değil! Pandemiden dolayı bu sezon bütün olaylar genellikle tek bir mekanda gelişiyor.

Eski ırklar geri döndü koşun!

Eski ırklar geri döndü koşun!

Doctor Who denilince akla tabii ki meşhur canavarlar geliyor. Hikayede gerçekten efsane canavarlar vardı bir dönem. İşte o canavarlar da bu sezon geri dönüyor. 'Bir kökünü kurutamadık!' dediğinizi duyar gibiyiz. Olsun, onlar da olmasa doktorun ne mahareti kalacak? Zaten o ikonik canavarlar hikayeye inanılmaz bir heyecan katıyor. Sonuç olarak dizi bu sezon oldukça hareketli geçiyor.

Muhteşem müziklere hayran olmayı sürdürüyoruz

Muhteşem müziklere hayran olmayı sürdürüyoruz

Değişse izlemezdik ki zaten! Dile kolay 12 yıl. Bilmeyenleriniz varsa Doctor Who'nun dizi müzikleri 2008 yılından beri Segun Akinola tarafından yapılıyor. Bu sezon da farklı bir el değmedi, çok şükür. Adam ne müzikler yarattı be! Sanatçı gibi sanatçı gerçekten. O olmasa sahnelerin tadı o kadar mükemmel yansıtılabilir miydi gerçekten bilemiyoruz.

13. sezon doktoru kim?

13. sezon doktoru kim?

Tam 13 doktor dile kolay. Her biri birbirinden mükemmel, her bir bölüm birbirinden soluksuz. Sezon sonuna yaklaşırken insan bir geriliyor; 'Yeni doktor kim olacak, yine neler yaşayacağız?' diye. Her ne kadar son sezonların eskisine göre biraz daha zayıf olduğunu düşünenler olsa da bize göre Doctor Who her zaman efsane. Üstelik yeni sezonda bir de sürprize tanıklık ettik. Dizinin 13. sezon doktoru bir kadın! Evet yanlış duymadınız yeni doktorumuz Jodie Whittaker'ın ta kendisi.

Son sezonun hikayesi de izleyiciyi alıp götürüyor

Son sezonun hikayesi de izleyiciyi alıp götürüyor

13. sezonda Doctor Who, Flux ile birlikte formatın biraz dışına çıkıyor. Nasıl mı? Hemen anlatalım. Bu sezonda, sezon içi devamlılığı göreceğiniz bir olay örgüsü ile karşılaşacaksınız. Chris Chibnall’ın showrunner olduğu dönemden beri ilk kez Flux; sezonun her bölümünde ana senaryo kurgusunun etrafında gelişen olaylarla ilerliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dikkat! Spoiler alarmı: Maalesef o da gidiyor

Dikkat! Spoiler alarmı: Maalesef o da gidiyor

Son üç sezonda alışmıştık be Chris! Spoiler vermek gibi olacak ama maalesef showrunner da bu sezon bize veda edenler arasında. Bakın, arasında diyoruz. Spoiler içinde spoiler! Nasıl bilirdiniz Chris Chibnall'ı? İyi bilirdik, şimdi gidenin arkasından kötü konuşmamak gerek. Velhasıl; gidiyor gitmekte olan, biz önümüze bakalım.

Çok sevilen ek bölümler 13. sezonda daha fazla

Çok sevilen ek bölümler 13. sezonda daha fazla

Bir değil, iki değil, tam üç özel bölüm var bu sezon. İlki her sene olduğu gibi Noel özel bölümü, ikincisi bahar aylarında yayınlanacakmış. Üçüncüsü bomba olacak gibi ama bakalım. BBC'nin 100. yılı için Doctor Who'nun özel bir bölümü yayınlanacakmış. '100. yıl için yapıldıysa efsanedir.' diyerek beklemeye başladık bile. Haydi bakalım!

En iyi doktoru seçiyoruz toplanın

En iyi doktoru seçiyoruz toplanın

Şimdi hangisini övsek bilemedik. Tabii herkese göre farklılık gösterir ama modern seride bize sorarsanız en eğlenceli doktoru tek geçeriz! Kimden bahsettiğimizi izleyenler anladı; David Tennant'dan bahsediyoruz elbette. Hem macera hem eğlence daha ne olsun? Doktorlardan bahsetmişken ilk doktorumuz William Hartnell'i anmadan da geçemezdik. Beğenmeyenlere karakterin 1963 yılında yaratıldığını hatırlatalım. Kendisi dönemi için gerçek bir efsane.

Favori yoldaşı seçmeden gitmeyeceğiz herhalde

Favori yoldaşı seçmeden gitmeyeceğiz herhalde

Çok var, hangisinden başlasak bilemiyoruz. Modern serinin ilk yoldaşı Rose Tyler çok sevilenlerden biri herhalde. Genelde herkes sevdiğini söylüyor; içten içe sevmeyen de olabilir tabii. En unutulmaz yoldaş derseniz Donna Noble ne içimizi dağlamıştı? 'It's smaller on the outside' der susarız, yine izleyenler anladı. İzlemeyenlere de şimdi en baştan nasıl anlatalım? Diziyi izlemeniz için bir kıvılcım olur belki bu.

Korkulan olacak mı? 14. sezon çekilmeyebilir

Korkulan olacak mı? 14. sezon çekilmeyebilir

Şimdi durup dururken moralinizi bozmak istemiyoruz; ama evet doğru. Dizinin yapımcısı Doktor Jodie Whittaker'dan sonra '14. sezonu çekmeyebiliriz.' şeklinde bir açıklama yaptı. Bunun nedeni ise izlenme oranlarının düşmesiymiş. Ya en başından beri izleyen bizler ne olacağız? Bizi hiç düşünen yok. Belki bu sezonun kadın doktorundan sonra kararlar değişebilir. Bunun dışında da 13. sezon bomba gibi zaten.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rejenerasyon hayatımızdan çıkacak mı yani?

Rejenerasyon hayatımızdan çıkacak mı yani?

Dizinin fanları 'Bitebilir.' dediğimiz andan beri aynı şeyi düşünüyor olmalı. 'Rejenerasyon hayatımızdan çıkacak mı yani?' Nasıl olacak bu işler hiç bilemiyoruz. Rejenerasyonu bilmeyenler için açıklayalım. İlk Doktor, William Hartnell'ın sağlık durumu kötüye gidince ortaya çıkmış bu muhteşem fikir. Dizide Doktor'un sağlığı herhangi bir sebepten zarar görünce ruhu yeni bir doktorun bedenine geçiyor. Doctor Who'nun en önemli geleneklerinden ve etkileyici taraflarından biri de bu zaten.

Düşmanlar bile özlenir mi? Şimdiden hangisini özlesek bilemedik

Düşmanlar bile özlenir mi? Şimdiden hangisini özlesek bilemedik

O kadar çok ki gözlerimizin önünden geçer oldu birden bire. Şimdi bu diziyi bitirirseniz minnoş Dalekler sonsuza kadar yok olmuş, Zygonlar zamanın neresinde hangi kılığa girmiş, sessizlikle kendi sessizliklerinde boğulmuş mu olacaklar? Ah ah Cybermanler mi! Onlar da ağlıyordu. Bari bitirmeden şu ağlayan meleklerin yüzlerini bir kez olsun güldürseydiniz. 'Çile bülbülüm' diye diye gidecekler.

Kaldı geriye cevapsız sorular

Kaldı geriye cevapsız sorular

Haydi, dizi bitmesine bitsin de hikayede merakla beklediğimiz şeyler ne olacak? Birçok açık kaldı zamanda. Rüyalarımıza girecek belki de ama kimin umurunda? Örneğin; bizim Jenny nereye gitti tam olarak? Bölüm sonunda uzayın derinliklerine diye bir gönderdiniz kızı bir daha ne gören var ne duyan. Hayır, öldüyse bir yas tutanı da mı olmadı kızın? Daha neler var neler. Sizin de Doctor Who bölümlerinde cevapsız kalan sorularınız var, değil mi?

Peki, yeni sezon olmazsa ne olur?

Peki, yeni sezon olmazsa ne olur?

Ne olacak; 1963'den beri gelen efsane son bulacak. Bu kadar uzun soluklu başka ne kaldı zaten hayatımızda? Bu durum pek çok hayranı derinden yaralayacak gibi görünüyor. Doctor Who yalnızca bir dizi değil adeta birkaç nesil büyütmüş heyecanlı ve eğlenceli bir evren sunuyor hepimize. O giderse hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bunu önlemek için dizinin izlenme sayılarının artmasına katkı yapmak istiyorsanız sizi de bekleriz.

59 yıllık efsane bitemez, duaya başlayın

59 yıllık efsane bitemez, duaya başlayın

Dile kolay 59 yıllık bir macera son bulacak gibi görünüyor. Yine de enseyi karartmaya gerek yok; 13. sezonda bir patlama olursa Doctor Who'nun 60. yılını da kutlarız belki. Evrene pozitif mesajlar gönderiyor ve uğruna adaklar adıyoruz. Umuyoruz ki yapımcılar dizinin hayran kitlesini göz ardı etmeyecek ve bu efsane de hiç sona ermez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
goblin

Olmazsa olmasın bir fan olarak yeni doktor jadie yüzünden kaç sezondur izleyemiyorum sürekli "napçez şindi ya" şaşkınlığıyla saçma sapan bölümler oluşturuldu... Devamını Gör

Ergün Zereyak

Zaten reytingi düşüren "kadın doktor" olmasıydı. SJW'lik yapmayın. Kadın doktor o reytingi hiç bir zaman yükseltmedi. Aksine yedi bitirdi

Kaan Bey

Daha RTD (ilk 4 sezondaki senarist) geri dönecek, ne bitmesi. Ki 60. yıl özel bölüm falan da gelir. Biterse (ara vermek diyelim biz ona) ilerleyen zamanlarda... Devamını Gör