Görüş Bildir
Haberler
Vikings: Valhalla Hayranları Buraya: Dizinin 2. Sezon Hakkında Bildiğimiz Her Şeyi Açıklıyoruz

Vikings: Valhalla Hayranları Buraya: Dizinin 2. Sezon Hakkında Bildiğimiz Her Şeyi Açıklıyoruz

18.03.2022 - 13:14

Netflix'in beğenilen dizilerinden biri olan 'Vikings: Valhalla'nın 2. sezonu 2023'te geliyor. Sezonun çekimlerinin şimdiden bittiğinin haberini verelim. Orijinal 'Vikings'ten 100 yıl sonrasını anlatan bu dizide Leif Ericson, Freydis Eiriksdottir ve Harald Hardrada gibi önemli şahıslarla karşılaşmak mümkün. Tarihin birebir anlatımı olmasa da değindiği büyük olaylar ve sağladığı görsel show nedeniyle hayranları bu diziyi çok beğeniyor. Peki, hayranları büyük bir heyecana sürükleyen, Micheal Hirst tarafından yaratılan, Vikings'in yapımcısı olan MGM Productions tarafından çekilen ve popüler History Channel dizisi “Vikings”in yan ürünü olan 'Vikings: Valhalla'nın 2. sezonu hakkında neler biliyoruz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Vikings: Valhalla" ne anlatıyor?

1. "Vikings: Valhalla" ne anlatıyor?

'Vikings: Valhalla' orijinal diziden 100 yıl sonrasını anlatıyor. Büyük Viking ordusunun İngiltere'ye yelken açmasından bir asır sonra Ragnar Lothbrok'un intikamını almak isteyen oğulları tekrar İngiltere'ye sefer düzenliyor. Dizi, sefer sonucunda ortaya çıkan birçok gelişmeyi konu alıyor.

2. "Vikings: Valhalla" ikinci sezon onayını kesin aldı mı?

2. "Vikings: Valhalla" ikinci sezon onayını kesin aldı mı?

'Vikings: Vallaha' sadece 2. sezon onayını almakla kalmadı aynı zamanda 3. sezon için de onay aldı ve bu bilgi önceden duyuruldu. 3. sezonun erkenden onay almasının nedeni ise toplamda 24 bölüm sipariş edilmiş olması. Ayrıca orijinal 'Vikings' dizisinin ne kadar meşhur olduğu düşünülerek Netflix 'Vikings: Valhalla'nın da iyi izlenme rakamlarına ulaşmasını bekliyor. Dizi, hem konusu hem görsel anlamda sunduğu ilgi çekici içerik ile izleyicilerin beğenisini kazanıyor.

3. "Vikings: Valhalla" yayın hakları Netflix'e mi ait?

3. "Vikings: Valhalla" yayın hakları Netflix'e mi ait?

Netflix, 'Vikings: Valhalla' ile beraber orijinal 'Vikings'in de yayın haklarını aldı ve bundan dolayı 6 sezon olan 'Vikings'in de sezonları yayınlanmaya devam edecek. Aynı zamanda Netflix, 9 Mart 2022'de yaptığı duyuru ile 'Vikings: Valhalla'nın 2 sezon daha yayınlanacağını duyurdu. Yani dizi için toplamda 3 sezon garantilenmiş görünüyor.

4. "Vikings: Valhalla" ilgi görüyor mu?

4. "Vikings: Valhalla" ilgi görüyor mu?

Netflix verilerine bakılırsa dizi 20 Şubat-6 Mart tarihleri arasında 200 milyon saat izlendi. Tabii ki iyi bir izlenme yakalamasıyla beraber Netflix US ve Netflix UK'de top 10 listelerine girmesinin de etkisi büyük. Ülkemizde de yoğun ilgi gören dizi, Netflix Türkiye listesinde de top 10'da yer alıyor. Netflix, dizinin daha da fazla ilgi göreceğinden umutlu.

5. "Vikings: Valhalla" 2. sezon çekimleri nasıl gidiyor?

5. "Vikings: Valhalla" 2. sezon çekimleri nasıl gidiyor?

Vikings hayranları dizinin 2. sezon çekimlerinin tamamlanmasından oldukça memnun olacak. Kasım 2021'de dizinin çekimleri İrlanda'da tamamlandı. Böylelikle dizi artık kurgu ve yapım sürecine girdi. En yakın zamanda diziyi platformda görme umuduyla bekliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Vikings: Valhalla" 2. sezon yayınlanma tarihi ne zaman?

6. "Vikings: Valhalla" 2. sezon yayınlanma tarihi ne zaman?

Netflix henüz 2023 öncesinde dizinin yayınlanacağı ile ilgili bir bilgi paylaşmadı. Fakat dizinin Kasım 2021'de çekimlerinin tamamlandığı hesaba katılırsa tahmini olarak bir süre belirlenebilir. Bu durumda dizinin 2023 yılının başlarında Ocak ve Mart ayları arasında yayınlanması beklenebilir. Yani önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bu dizinin ikinci sezonunu izleme şansı bulabileceğiz.

7. Peki ikinci sezonda neler olacak?

7. Peki ikinci sezonda neler olacak?

Dizinin birinci sezondaki gibi birçok olayı kurgu ve görsel show amacıyla değiştireceğini söylemek mümkün. Yine de dizi 2. sezonunda tarihin bu önemli dönemlerinde yer alan büyük olaylara yer veriyor. Bazı zamansal farklılıklar da görülebilir. Yine de yaratıcı özgünlük ile birçok sahnenin başarı ile işleneceğinden emin olabiliriz.

8. Peki ya Leif'in başına neler gelmişti?

8. Peki ya Leif'in başına neler gelmişti?

Leif doğuya yaptığı yolculuk sonucunda birçok acı ve keder ile karşılaştı. Leif ve kız kardeşi ile birlikte Danimarka'ya yelken açan birçok yoldaşı hayatını kaybetti. Bu acıları kız kardeşi ile göğüsleyen Leif'i en çok etkileyen ölüm ise sevgilisi Lif'ti. Lif, Kattegat'ın işgali sırasında ölmüştü. Bütün bu ölümler sonrasında Leif çok daha farklı bir insan hâlini aldı.

9. Lif'in Leif üzerinde çok büyük bir etkisi vardı

9. Lif'in Leif üzerinde çok büyük bir etkisi vardı

Lif'in, Leif üzerindeki etkisi çok büyüktü. Lif, erkek kardeşi Leif'in babası Kızıl Erik'e benzemesini engelliyordu. O öldükten sonra ise Leif, bir çift balta ile zırhsız bir şekilde Viking savaşçı grubuyla tek başına savaştı. Bütün grubu alt ettikten sonra bile âdeta tek damla terlemedi. En sonda attığı savaş çığlığı ise tıpkı babası gibi kana susamış çılgın doğasının dışa vurumuydu. Artık kendi içinde yer alan canavarı bulacağını bekleyebiliriz. Bunun gibi durum olursa Leif'i farklı bir kader bekleyebilir.

10. Leif'in başına 2. sezonda ne işler açılacak?

10. Leif'in başına 2. sezonda ne işler açılacak?

Leif, babasına benzer ve onun yolundan gider ise Viking dünyasından kovulması mümkün. Toplum içerisinde bir dışlanma yaşayabilir. Böyle bir durumda ise kendisini batıya yelken açmış bir hâlde bulması çok mümkün. Bu da önemli bir gelişme olan ve bir Avrupalının Amerika'da kurduğu ilk yerleşim yeri olan Vinland'ın kurulmasına neden olabilir. Grönlandlının bu olaylar sonunda kendisini Amerika'da bulmasını bekleyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gelecekteki Norveç Kralı Harold mı?

11. Gelecekteki Norveç Kralı Harold mı?

Harold Hardrada olarak bilinen Harold Sigurdson'ın erken ortaya çıkışı 'Vikings: Valhalla'nın tarihle uygun ilerleyen yanlarından birisi. Harold'un Viking dünyasında efsanevi maceraları bulunuyor. Fakat aslında bunların hiçbiri 'Vikings: Valhalla' döneminde gerçekleşmiyor. Kendisi Londra Köprüsü'nün yıkımından bir yıl sonra 1015 yılında doğdu. Dizi içerisinde böyle zamansal bazı farklılıklar kurgu nedeniyle olabiliyor, dizi daha çok büyük olaylara eğiliyor.

12. Kimler Harold'a destek veriyor?

12. Kimler Harold'a destek veriyor?

Valhalla'da tasvir edilen Harold, Kral Cnut'tan açık bir desteğe sahip. Fakat üvey kardeşi Olaf'ın akıbetini henüz bilmiyoruz. Bu sebeple de Harold'ın kral olma yolculuğu uzun bir süre devam edecek gibi duruyor. Henüz tam olarak nasıl ilerleyeceğini kestirmek ise güç.

13. Kral Cnut ve Kuzey Denizi İmparatorluğu

13. Kral Cnut ve Kuzey Denizi İmparatorluğu

Karısının hırsı ve babası Sweyn'in yardımı ile Kral Cnut hedefi olan Kuzey Denizi İmparatorluğu'na ulaşabilir gibi duruyor. Kraliçe Emma'nın Ælfgifu'ya karşı kurduğu oyun Cnut'ın oldukça işine yaradı. Bu sayede Sweyn oğluna filoyu yetiştirme imkânı buldu ve Kattegat'a yelken açtı. Ælfgifu artık bu işin dışında kaldığına göre İngiltere, Cnut'ın egemenliği altında kalmış oluyor. Cnut, Danimarka'da savaş içerisindeyken Ælfgifu'nin engeliyle karşılaşmıştı ve donanmasından yoksun kalmıştı. Fakat Sweyn artık Kattegat'ın savunmasına donanma ile yetişti, bu sebeple artık Danimarkalıların İskandinav kralının egemenliğine girmesi çok sürmeyecektir. Cnut Danimarka'yı aldığı anda Kuzey Denizi İmparatorluğu hayali de gerçek olacak. Ancak her büyük imparatorlukta olduğu gibi hükümdar öldüğü anda Cnut'ın krallıklarının üçünde de birçok kişi harekete geçecektir.

14. Son Freydis?

14. Son Freydis?

Upsala'nın yıkılışı ile beraber Viking dünyasında Hristiyanlık yükseliş göstermeye başladı. Bu durumda eski tanrılara tapınan sayısı da gitgide azaldı. Freydis ve Grönlandlılar eski usullere hâlâ inansa da Leif ölümden sağ kurtulmasının mucizevi bir şey olduğuna inandı ve bunu açıklamanın bir yolu olarak Hristiyanlığa büyük ilgi duymaya başladı. 'Son' kelimesi ile ne kastedildiği hâlâ belirsiz. Freydis'in eski adetleri devam ettirebileceği ve bunu yaymak isteyen son kişi olabileceği anlamına gelebilir. Belki de Freydes'in kaderinde bir rahibe veya bir kâhin olmak var. Gelecek bölümlerde ne olacağını göreceğiz.

15. 2. sezonda kaç bölüm yer alacak?

15. 2. sezonda kaç bölüm yer alacak?

'Vikings: Valhalla' genellikle diğer Netflix dizilerinde de olduğu gibi her sezonda 8 bölüm olarak yayınlanıyor. Toplamda üç sezon yayınlanacak ve 24 bölüm yayınlanmış olacak. Dizinin hayranları ise heyecanla gelecek ikinci sezonu bekliyor. 3. sezonun ise ne zaman çekileceği ve yayınlanacağı konusunda bir bilgi yok.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın