Görüş Bildir
Haberler
Hangisinin Daha İyi Olduğu Konusu Tartışmalı! İşte Aynı Süper Kahramanı Canlandıran Farklı Oyuncular

Hangisinin Daha İyi Olduğu Konusu Tartışmalı! İşte Aynı Süper Kahramanı Canlandıran Farklı Oyuncular

17.03.2022 - 08:45

Son yıllarda gişede en çok başarı elde eden filmlerin, süper kahraman filmleri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İnsanlar bu tarz filmlere inanılmaz bir ilgi gösteriyor. Sinemada dev yenilikler gerçekleştirmeden yaratılan süper kahramanlar, her geçen yıl gelişen görsel efekt teknolojileriyle beyaz perdeye daha iyi bir şekilde aktarılıyor. Uzun yıllardır çekilen süper kahraman filmlerinde, çok defa bir süper kahramanın farklı oyuncular tarafından canlandırıldığını gördük. Bu içeriğimizde değineceğimiz konu tam da bununla alakalı. İşte aynı süper kahramana hayat veren farklı oyuncular!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Christian Bale (Bruce Wayne / Batman)

Christian Bale (Bruce Wayne / Batman)

Hazır vizyonda 'The Batman' varken onunla başlayalım. Christian Bale, usta yönetmen Christopher Nolan'ın efsane Batman üçlemesinde Bruce Wayne'e hayat veren kişi oldu. 2005'te 'Batman Begins', 2008'de 'Batman: The Dark Knight' ve son olarak 2012'de 'Batman: The Dark Knight Rises' filmlerinde Christian Bale'i Batman olarak gördük. Bu üçlemeye ait filmlerin her biri şu ana kadar yapılmış en iyi süper kahraman filmleri arasında yer alıyor. Christian Bale ise şu ana kadar en çok sevilen Batman konumunda.

Ben Affleck (Bruce Wayne / Batman)

Ben Affleck (Bruce Wayne / Batman)

Çizgi romanlara göre Batman rolüne en uygun kişi olduğu düşünülen Ben Affleck, 2016 yılında 'Batman v Superman: Dawn of Justice' filmiyle ilk kez Batman olarak karşımıza çıktı. Ben Affleck'i ikinci ve son kez Batman olarak 'Justice League' filminde gördük. Affleck, Batman rolüne çok yakışmış olsa da maalesef kötü filmlerin kurbanı oldu. Ne 'Justice League' ne de 'Batman v Superman: Dawn of Justice' izleyicinin beklentilerini karşılayamadı. Ne yazık ki Ben Affleck'i bir solo Batman filminde göremedik.

Robert Pattinson (Bruce Wayne / Batman)

Robert Pattinson (Bruce Wayne / Batman)

Yeni bir Batman filmi çekileceği duyurulduğunda herkes nefesini tutup yeni Batman'in kim olacağını merakla beklemişti. Nihayetinde rolün Robert Pattinson'a verildiği duyuruldu. Bazıları bu karara sevinirken bazıları Alacakaranlık serisi yüzünden Pattinson'a hâlâ ön yargıyla baktığından hayal kırıklığına uğradı. Ancak Robert Pattinson'un Alacakaranlık sonrası yaptığı işlere bakıldığında ne kadar harika performanslar sergilediği ve Bruce Wayne rolünü ne kadar hak ettiği görülüyor. Ayrıca Pattinson, şu an sinemada gösterimde olan 'The Batman' filmindeki performansıyla çoğunlukla olumlu yorumlar alıyor. Robert Pattinson'u bu rolde ne kadar göreceğimiz ise merak konusu.

Tobey Maguire (Peter Parker / Spider-Man)

Tobey Maguire (Peter Parker / Spider-Man)

DC'nin en sevilen süper kahramanından Marvel'in belki de dünyanın en sevilen süper kahramanı Spider-Man'e geçiyoruz. Yönetmen Sam Raimi'nin Spider-Man üçlemesinde Peter Parker'a Tobey Maguire hayat vermişti. Sırasıyla 2002, 2004 ve 2007 yıllarında çıkan üç filmin ardından dördüncü filmin de gelmesi bekleniyordu. Maalesef bu film Sony tarafından iptal edildi. Örümcek Adam rolüyle karşımıza çıkan ilk kişi Tobey Maguire olduğundan Marvel hayranlarının gönlünde ayrı bir yeri var.

Andrew Garfield (Peter Parker / Spider-Man)

Andrew Garfield (Peter Parker / Spider-Man)

Tobey Maguire'lı Spider-Man üçlemesinin sona erdirilmesinden 5 yıl sonra yani 2012 yılında 'The Amazing Spider-Man' vizyona girdi. Bu rol içinse Andrew Garfield seçildi. Garfield, 2012 ve 2014 yıllarında vizyona giren sadece iki filmde Peter Parker olarak rol almıştı. Kimileri Andrew'ı Peter Parker rolü için fazla havalı bulsa da Andrew birçok kişinin favori Spider-Man'i konumunda. Üstelik ona Gwen Stacy rolüyle eşlik eden Emma Stone'la arasındaki uyum, Spider-Man hayranlarının yüreklerini ısıtmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tom Holland (Peter Parker / Spider-Man)

Tom Holland (Peter Parker / Spider-Man)

MCU'nun Spider-Man'i Tom Holland! Marvel nihayet Sony'le anlaştı ve Spider-Man'i, Yenilmezler'in de içinde bulunduğu Marvel Sinematik Evreni'ne (MCU) dâhil etti. Peter Parker rolü için seçilen Tom Holland, ilk kez 2016 yılında 'Captain America: Civil War' filmiyle MCU'ya dâhil oldu. Bu filmden sonra Tom Holland'ın Spider-Man'ini 'Avengers: Infinity War' ve 'Endgame' filmlerinde ve üç tane solo Spider-Man filminde gördük. Solo filmlerin üçüncüsü olan 'No Way Home' filminde hayaller gerçek oldu ve üç Spider-Man bir araya geldi. Bu rüya gibi filmin ardından gelen Tom Holland'lı Spider-Man'e üç film daha çekileceği haberleri Spider-Man hayranlarını mutlu etti.

Edward Norton (Bruce Banner / Hulk)

Edward Norton (Bruce Banner / Hulk)

Marvel Sinematik Evreni'ne dâhil olan tek solo 'Hulk' filminde Bruce Banner'a Edward Norton hayat verdi. 2008 yılında vizyona giren filmde Edward Norton'u ilk ve son kez Hulk olarak gördük.

Mark Ruffalo (Bruce Banner / Hulk)

Mark Ruffalo (Bruce Banner / Hulk)

Yaklaşık 10 yıldır Hulk karakterini canlandıran Mark Ruffalo, hiçbir 'Hulk' solo filminde rol almadı. İlk olarak 2012 yılında 'Avengers' filminde Hulk olarak karşımıza çıkan Ruffalo, o zamandan beri sadece 'Avengers' filmleri ve 'Thor: Ragnarok' filminde rol aldı. İleride Mark Ruffalo'nun Hulk'una bir solo film gelip gelmeyeceği merak konusu.

Famke Janssen (Jean Grey / Phoenix)

Famke Janssen (Jean Grey / Phoenix)

X-Men topluluğunun en güçlü karakterlerinden biri olan Jean Grey, 2000 yılındaki ilk 'X-Men' filminde Famke Janssen tarafından canlandırıldı. Janssen, bu filmin ardından 2003'te 'X2', 2006'da 'X-Men The Last Stand', 2013'te 'The Wolverine' ve 2014'te 'X-Men: Days of Future Past' filmlerinde Phoenix rolünü üstlendi.

Sophie Turner (Jean Grey / Phoenix)

Sophie Turner (Jean Grey / Phoenix)

2016 yılında yeni bir 'X-Men' evreni oluşturuldu ve kahramanların gençlik yıllarına dönüş yapıldı. Jane Grey karakterini ise 'Game of Thrones' ile ünlenen Sophie Turner canlandırdı. Turner, 2016'da 'X-Men: Apocalypse' ve 2019'da 'Dark Phoenix' filmlerinde Jean Grey'e hayat verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Patrick Stewart (Charles Xavier / Professor X)

Patrick Stewart (Charles Xavier / Professor X)

'X-Men' topluluğunun kurucusu Profesör Xavier, 2000 yılındaki ilk 'X-Men' filminde Patrick Stewart tarafından canlandırıldı. Ardından gelen 'X2', 'X-Men: The Last Stand', 'X-Men: Days of Future Past' filmlerinde de role devam etti. Stewart son olarak Hugh Jackman'ın Wolverine'ına veda ettiğimiz 2016 yılında vizyona giren 'Logan' filminde Profesör Xavier olarak karşımıza çıkmıştı. Gelen haberlere göre Patrick Stewart 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' filminde yer alacak.

James McAvoy (Charles Xavier / Professor X)

James McAvoy (Charles Xavier / Professor X)

Yeni oluşturulan 'X-Men' evreninde gençleşen kahramanlarımızdan Charles Xavier'ı James McAvoy canlandırmıştı. McAvoy, bu rolle ilk kez karşımıza 2011 yılında 'X: First Class' filmiyle çıktı. Ardından 2014 yılında 'X-Men: Days of Future Past', 2016 yılında 'X-Men: Apocalypse' ve son olarak 2019 yılında 'Dark Phoenix' filmlerinde de bu role devam etti.

Grant Gustin (Barry Allen / The Flash)

Grant Gustin (Barry Allen / The Flash)

2014 yılından beri devam eden 'The Flash' dizisinde, Barry Allen'ı Grant Gustin canlandırıyor. Dizi, şu anda 8. sezonuyla yayında. Ayrıca Gustin, Flash olarak 'Arrow', 'Supergirl', 'Batwoman' ve 'Legends of Tomorrow' dizilerinde de yer aldı.

Ezra Miller (Barry Allen / The Flash)

Ezra Miller (Barry Allen / The Flash)

Ezra Miller, ilk olarak 'Batman v Superman: Dawn of Justice' filminde Flash olarak gözüktü. DC'nin oluşturmaya çalıştığı sinematik evrenin en büyük yapı taşı olan 'Justice League' filminde Flash karakterine Miller hayat verdi. Beklentilerin altında kalan filmde, beğenilen nadir şeylerden biri Ezra Miller'ın Flash'ıydı. Kasım 2022'de vizyona girecek 'Flash' solo filminde de Ezra Miller'ı Barry Allen olarak izleyeceğiz.

Evan Peters (Peter Maximoff / Quicksilver)

Evan Peters (Peter Maximoff / Quicksilver)

DC'nin hızlı çocuğundan Marvel'in hızlı çocuğuna geçiyoruz. 2014 yılında çekilen 'X-Men: Days of Future' filminde Evan Peters, Quicksilver'ı canlandırmıştı. Ardından 'X-Men: Apocalypse' ve 'Dark Phoenix' filmlerinde de karşımıza Quicksilver olarak çıktı. Son olarak Peters, 'WandaVision' dizisinde Wanda'nın kardeşi Pietro olarak gözükmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aaron Taylor-Johanson (Pietro Maximoff / Quicksilver)

Aaron Taylor-Johanson (Pietro Maximoff / Quicksilver)

Aaron Taylor-Johnson, 'X-Men: Days of Future' filminden bir yıl sonra çıkan 'Avengers: Age of Ultron' filminde Pietro Maximoff olarak karşımıza çıkmıştı. Wanda ve Pietro kardeşler olarak karşımıza çıkan ikiliden Pietro'nun MCU'daki ömrü maalesef kısa sürdü. Quicksilver bu filmde Ultron tarafından öldürülmüştü. Marvel hayranlarının Quicksilver'a kavuşma sevinci kursaklarında kalmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın