Görüş Bildir
Haberler
Formula 1 Hayranlarına Müjde: Drive to Survive 4. Sezon Netflix'te Yayınlanmaya Başladı

Formula 1 Hayranlarına Müjde: Drive to Survive 4. Sezon Netflix'te Yayınlanmaya Başladı

21.03.2022 - 13:32

Evet, kemerlerinizi bağlamanın ve motorlarınızı çalıştırmanın tam zamanı. Netflix, 11 Mart'ta yani Bahreyn Grand Prix'sinden sadece 9 gün önce Formula 1 belgesel serisi Drive to Survive'ın yeni sezonunu yayına koydu. Formula 1 hayranlarının çok beğendiği bu yapım, bir nevi işin magazinsel kısımlarına ve mutfağına değiniyor. Netflix kameramanlarının bir sezon boyunca padokta yer alarak kayıt altına aldığı görüntülerden oluşuyor. Bir nevi belgesel olan bu yapım Netflix'in oldukça ilgi gören içerikleri arasında yer alıyor. Dizinin yapımı esnasında Netflix ile Formula 1 yönetimi ortak bir çalışma yürütüyor. Geçen sezon gerçekleşen çekişmeli rekabet ve çok konuşulan bir şampiyonluktan sonra birçok Formula 1 fanı dört gözle bu yapımı bekliyordu. Gelin Formula 1: Drive to Survive 4. sezonunda sizleri neler bekliyor birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Drive to Survive ne anlatıyor?

1. Drive to Survive ne anlatıyor?

Drive to Survive 4 senedir Netflix tarafından hazırlanan bir belgesel. Netflix yapımcıları sezon boyunca padokta ve takımlar arasında bulunarak kayda değer olayları kameraya alıyor ve takımların hem pilotlarıyla hem patronlarıyla röportaj yapıyor. Bir yıl boyunca derlenen bu görseller daha sonra kurgu hâline getirilerek 10 bölüm hâlinde Netflix'te yayınlanıyor.

2. Netflix Drive to Survive 4. sezon ne anlatıyor?

2. Netflix Drive to Survive 4. sezon ne anlatıyor?

4. sezon muhtemelen geçen yılın en büyük olayı olan Max Verstappen'nin şampiyonluğu ve Lewis Hamilton ile arasında gerçekleşen rekabeti anlatacak gibi görünüyor. Bu savaşın sonunda kazanan Max olsa da heyecan ve rekabet bütün sezon boyunca devam etmişti.

3. Şampiyon dışında ne anlatılıyor?

3. Şampiyon dışında ne anlatılıyor?

Netflix bu seride sadece şampiyon takımı değil diğer takım ve sürücüleri de ekrana taşıyor. Bu sürücülerin arka planda yaşadıkları, duygusal durumları ya da takım arkadaşları ile yaşadığı olaylar konu ediliyor. Netflix âdeta işin mutfağından taraftarlara yayın yapıyor.

4. Netflix 4. Sezon ile ilgili ne dedi?

4. Netflix 4. Sezon ile ilgili ne dedi?

Netflix ve Formula 1'in ortak yayınladığı bir açıklamada taraftarlara benzeri görülmemiş bir erişim sunulacağından bahsedildi. Ayrıca açıklamada bir kez daha taraftarı sahne arkasına alarak sürücülerin ve takımların en dramatik sezonlardan birisinde zafer için nasıl savaşmaya hazır olduklarını gözler önüne sereceklerini belirttiler. Bu kadar heyecanlı bir Grand Prix sezonundan sonra Formula 1 hayranlarının belgeseli dört gözle beklemesi normal.

5. Peki Verstappen bu belgeselde var mı?

5. Peki Verstappen bu belgeselde var mı?

Bu sezon her ne kadar Max ve Lewis'in çılgınca rekabetini izlemek muhteşem olacaksa da Max Verstappen geçen sene ekim ayında Netflix'e Drive to Survive için röportaj vermeyeceğini açıklamıştı. Muhtemelen kendisini bu sezon bu belgeselde görme şansımız olmayacak. Çünkü Max Verstappen belgeselde olayların büyütüldüğünü veya çarpıtıldığını düşünüyor. Bu sebeple de Drive to Survive'da yer almak istemediğini belirtmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayranlar heyecanla bekliyor.

6. Hayranlar heyecanla bekliyor.

Uzun süren yarışsız haftalardan sonra Formula 1 hayranları yarışlara 1 hafta kala bu seriye nihayet ulaşma şansı yakaladı. Netflix'in 4. yılını doldurduğu bu yapımının Formula 1 izleyicisini arttırma ve eski fanatikleri de tekrar yayına döndürme için oldukça etkili olduğu düşünülüyor. Zira geçen yıl Amerika Grand Prix'nde hem dijital olarak hem reel olarak izleyici sayısı anlamında rekor kırılmıştı.

7. Drive to Survive nasıl bir format yapısına sahip?

7. Drive to Survive nasıl bir format yapısına sahip?

Netflix bu yapımda genellikle izleyiciyi Formula 1 ekranlarına çekmeyi planlıyor. Bu sebeple de çoğunlukla kişiler veya takımlar arasındaki rekabet konu alınıyor. Her bölümde bir kişi, bir takım veya bir olay konu alınarak detaylı bir şekilde anlatılıyor. İşin içine takım patronları ve pilotların röportajları da dâhil ediliyor. Kimi zaman pilotların takım tercihlerinde veya takımlarıyla sözleşmelerinin bitmesi durumunda yaşadığı bazı yol ayrılıklarını da izlemek mümkün oluyor.

8. Geçen sezon nasıl bitti?

8. Geçen sezon nasıl bitti?

Geçen sene sezonu takip edememiş olanlar olabilir. Bu kadar rekabetin yoğun olduğu ve hararetli geçen bir sezonu kaçırdıysanız Netflix belgeseliyle olaylara biraz vakıf olabilirsiniz. Geçen sene Max Verstappen ile Lewis Hamilton arasında yoğun bir rekabet oluşmuştu. İkili defalarca kez temas ve kazalardan sonra son yarışa aynı puanla girmişti. Diğer yandan ise Ferrari ve Mclaren ise üçüncülük için savaş veriyordu. Haas ise sadece yarışlara tutunma çabasındaydı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın