Görüş Bildir
Haberler
İlk Sezonuyla Büyük Beğeni Topladı: Pera Palas'ta Gece Yarısı Dizisinin İkinci Sezonu Olacak mı?

İlk Sezonuyla Büyük Beğeni Topladı: Pera Palas'ta Gece Yarısı Dizisinin İkinci Sezonu Olacak mı?

23.03.2022 - 16:27

3 Mart 2022 tarihinde, 8 bölüm olarak ilk sezonunun yayınlanmasıyla birlikte çok konuşulan Pera Palas'ta Gece Yarısı, izleyenleri tarafından olumlu geri dönüşler almaya devam ediyor. Hikâyesi ve oyuncu kadrosu ile tam not alan ve Netflix'te yayınlanan dizinin ilk sezonunun ardından yeni sezonun gelip gelmeyeceği ise tam bir merak konusu. Peki, Pera Palas'ta Gece Yarısı 2. sezon gelecek mi, yayın tarihi ne zaman? İşte, dizi hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın konusu ne?

Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın konusu ne?

Dizide gazeteci rolündeki Hazal Kaya, Esra’yı canlandırıyor. Pera Palas oteli ile alakalı “Pera Palas’ta kalmak için 130 neden” başlıklı bir yazı yazması istenilen Esra, yazısının araştırması için otele gidiyor. Otelin müdürü rolünde ise Tansu Biçer, Ahmet olarak karşımıza çıkıyor ve işletmeye gelen Esra’yı karşılıyor. Günün sonunda genç gazeteci, ona otelin tarihini anlatan Ahmet tarafından olumsuz hava şartlarından dolayı otelde konuk olmaya davet ediliyor. Saatler gece yarısını bulduğunda genç gazetecimiz Esra, yanlışlıkla tarihî odaların birinde 1919 yılına açılan bir kapı ile geçmişe yolculuk yapıyor. Geçmişin akışına müdahale eden Esra ile varlığının tehlikede olduğunu fark etmesiyle bir terslik olduğunu anlayan Ahmet işleri yoluna sokmaya çalışıyorlar.

Eleştirilere maruz kalsa da Netflix’in Top 10 listesinde ilk sıraya yükselmeyi başardı

Eleştirilere maruz kalsa da Netflix’in Top 10 listesinde ilk sıraya yükselmeyi başardı

Charles King'in 'Midnight at The Pera Palace' kitabından esinlenerek uyarlanan; Elif Usman’ın senaristliğini üstlendiği dizide yönetmen koltuğunda Emre Şahin ve Nisan Dağ oturuyor. Yayınlanmasının ardından listede ilk sıraya yükselmeyi başardı. Fantastik bir tarihi konu alan dizinin başrollerinde ise Hazal Kaya, Tansu Biçer ve Selahattin Paşalı yer alıyor. Türkiye’de birçok eleştiriye maruz kalsa da 25 ülkede en çok izlenen dizi olarak büyük bir başarıya imza atmış bulunuyor.

Dikkat spoiler içerir! Sezon sonu herkesi meraklandırdı

Dikkat spoiler içerir! Sezon sonu herkesi meraklandırdı

Dizinin son sahnesinde Esra ve Ahmet, olayları düzelttikten sonra kendi zamanlarına dönmeye çalışırken kendilerini 1995 yılında buluyor. Yanına bir fotoğraf ve not iliştirilen bebeğin aslında Esra olduğunu fark etmeleriyle sonlanan sezonun bitiş şekli, yeni sezonun konusu hakkında ipucu veriyor. Zannediyoruz ki dizinin yeni sezonu ağırlıklı olarak İkinci Dünya Savaşı döneminde İstanbul'da geçecek. Esra ve Ahmet ana karakterimiz olarak bu yolculukta son sezona kadar bize eşlik edecek gibi görünüyor ve elbette bir yerlerde Halit de konuya dâhil olmalı.

İkinci sezon gelecek mi?

İkinci sezon gelecek mi?

Büyük bir izlenme sayısına ulaşan dizinin ikinci sezonunun olup olmayacağı net değildi fakat Halit karakterine hayat veren Selahattin Paşalı, 'İbrahim Selim İle Bu Gece' programında, bu sorunun cevabını bekleyenlere müjdeli haberi verdi. Programda Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın ikinci sezonunun da çekileceğini ifade eden Paşalı, kendi oynadığı Halit karakterinin olacağını da belirtiyor. Üstelik ikinci sezona açık kapı bırakan son bölümden yeni sezonun geleceğini öngörebiliriz.

İkinci sezon ne zaman gelecek?

İkinci sezon ne zaman gelecek?

İlk sezonu bir çırpıda bitiren izleyiciler, ikinci sezon için Netflix’ten bir açıklama bekliyor. Netflix yapımcıları tarafından ikinci sezona dair henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Hollywood Insider’da övgüyle söz edilen Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın, zaman yolculuğu türündeki yapımların en iyilerinden biri olduğu ifade ediliyor. Yayınlanmasının üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen birçok başarıya imza atan bu yapımın yeni sezonu için bizi çok da fazla bekletmemelerini umuyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın 2. sezon fragmanı yayınlandı mı?

Pera Palas’ta Gece Yarısı’nın 2. sezon fragmanı yayınlandı mı?

Henüz resmi olarak ikinci sezon onayı almayan Pera Palas’ta Gece Yarısı için hâliyle bir fragman yayınlanmış değil. Hatta hikâyenin nasıl sürdürüleceğine dair teoriler dışında bilinen pek bir şey yok. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Oyunculuğuyla çok fazla eleştirilen Hazal Kaya

Oyunculuğuyla çok fazla eleştirilen Hazal Kaya

Birçok eleştirinin odağı hâline gelen Hazal Kaya, Esra ve Peride karakterleri arasındaki geçişi net olarak göstermiş ve dizinin başında samimi, biraz şapşal ve heyecanlı tavırlarıyla dikkat çeken Esra'nın olaylar geliştikçe yaşadığı deneyimler esnasında özünü kaybetmeden fakat daha oturaklı bir karaktere dönüşmesini ve karakter gelişimini gayet yerinde yansıtmış görünüyor.

Mantık hatalarına dair söylentiler

Mantık hatalarına dair söylentiler

Dizide işlenen konular çok katmanlı ve bu da konunun fazla dallanıp budaklanmasına neden oluyor. Dizideki karakterler bir yandan sürekli zamanda yolculuk yaparken bir yandan Mustafa Kemal'e karşı planlanan suikast girişimini engellemeye çalışıyor. Diğer yandan Peride karakterini kimin öldürdüğünü bulup bir yandan da zamanın akışını bozmamaya bazen de düzeltmeye çalıştıklarından birçok konuyu aynı anda anlatma çabası içerisindeler. Tüm bunlara rağmen öyle ya da böyle sezon sonunda bütün konuları toparlamayı başararak büyük bir işin altından kalkıyorlar. Sezon sonunda kafamızda tek bir soru işareti dahi kalmamış oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
12
9
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın