Görüş Bildir
Haberler
Netflix'in Daha İlk Sezondan Fişini Çekerek Hayranlarını Şoka Uğrattığı Diziler!

Netflix'in Daha İlk Sezondan Fişini Çekerek Hayranlarını Şoka Uğrattığı Diziler!

14.03.2022 - 07:45

Son yıllarda çığ gibi büyüyen online dizi-film platformlarının en önde geleni Netflix, fabrika gibi film ve dizi üretmeye devam ediyor. Bu dev fabrika, bir yandan onlarca diziye devam izni verirken diğer yandan onlarcasını sevilmesine rağmen yayından kaldırıyor. Elinde büyük bir güç bulunduran Netflix, bazı dizilere ekstra acımasız davranıp daha ilk sezondan iptal ediyor. İşte gözünün yaşına bakılmayan ve yayından kaldırılan özlenecek Netflix dizileri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Away (2020) - IMDb: 6.6

15. Away (2020) - IMDb: 6.6

Başrolünde iki Oscar'lı Hilary Swank'ın yer aldığı yapım, iptal edilmesiyle seyircisini şok etti. Dizi yakın gelecekte Mars'a yapılacak bir yolculuğu konu alıyor. Bu yolculuk için dünyanın çeşitli yerlerinden alanında uzman astronotlar toplanıyor. Eğer her şey yolunda giderse astronotlar 3 yıl ailelerinden ve evlerinden uzak kalacaklar. Elle tutulur bir izleyici kitlesine sahip olmasına rağmen dizi ilk sezonun ardından Netflix tarafından iptal edildi.

14. Daybreak (2019) - IMDb: 6.7

14. Daybreak (2019) - IMDb: 6.7

Kıyamet sonrası bir dünyada geçen dizi, Josh adındaki 17 yaşındaki genci konu alıyor. Okulda sürekli dışlanan ve arkadaş edinmekte zorlanan Josh'ın tek dayanağı kız arkadaşı Sam oluyor. Ancak bir gün Sam ortadan kayboluyor. Kız arkadaşının ortadan kaybolmasıyla yıkıma uğrayan Josh, Sam'i bulmayı kafasına koyuyor. Josh birkaç arkadaşını yanına alarak kıyamet sonrası iyice sarpa saran dünyada Sam'i aramaya çıkıyor. Zombiler ve çetelerle dolu yollar Josh ve arkadaşlarını zorlu bir maceraya sürüklüyor. Diğer Netflix yapımlarına göre daha az izlenen ve karışık yorumlar alan Daybreak, Netflix'ten ikinci bir şans elde edemedi.

13. Gypsy (2017) - IMDb: 6.8

13. Gypsy (2017) - IMDb: 6.8

Orta yaşlarda bir psikolog olan Jean, kocası ve kızıyla mutlu bir yaşam sürüyor. Bir süre sonra Jean, hasta ve doktor ilişkisinin sınırlarını aşarak hastalarını maniple etmeye başlıyor. Jane hastalarının hayatlarını etkileyen kişilerle etkileşime geçmeye başlıyor. Dizi Netflix'in en kısa sürede iptal ettiği dizi konumunda. Yayınlanmasından tam 6 hafta sonra Gypsy, Netflix tarafından iptal edildi. Gypsy'nin izleyici sayısı Netflix'i pek memnun etmemişe benziyor.

12. Girlboss (2017) - IMDb: 7.0

12. Girlboss (2017) - IMDb: 7.0

Sophia Amoruso'nun kendi hayatını anlattığı Girlboss adlı kitabından uyarlanan dizi, günü kurtarmak amacıyla internetten kıyafet satmaya çalışan Sophia'yı konu alıyor. Ancak işler şaşırtacak derecede iyi gitmeye başlayınca Sophia milyonlar kazanmaya başlıyor. Dizi eleştirmenler tarafından beğenilmeyince Netflix dizinin fişini çekmeye karar verdi.

11. The Society (2019) - IMDb: 7.1

11. The Society (2019) - IMDb: 7.1

Gizemli bir şekilde New England kasabasına tıpa tıp benzeyen bir yere gönderilen gençler, burada ailelerini bulamıyor. Yaşadıkları yerin aynısı olan bu yerde ailelerinden bir iz bulmaya çalışan gençler, nasıl bir durumun için düştüklerini anlamaya çalışıyor. Netflix ilk olarak dizinin 2. sezonunun geleceğini duyurmuştu. Ancak sonradan gelen haberler hayal kırıklığı yaşattı. Dizinin iptalinde Covid-19 salgının ortaya çıkması da büyük bir rol oynadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. AJ and the Queen (2020) - IMDb: 7.5

10. AJ and the Queen (2020) - IMDb: 7.5

Kulüplerde gösteriler yaparak para biriktiren drag queen Ruby Red, sonunda hedeflediği parayı biriktiriyor. Ruby Red, kendi kulübünü açmayı hedefliyor. Ancak biriktirdiği parayı çaldırıyor. Her şeye sıfırdan başlayan Ruby, bir karavanla dolaşarak gösteriler yapmaya karar veriyor. Ruby'e Amerika'yı dolaşacağı bu yolculukta beklenmedik küçük bir misafir de eşlik ediyor. Netflix'ten bir açıklama gelmese de dizinin yapımcısı RuPaul dizinin iptal edildiğini Twitter hesabından duyurdu.

9. Everything Sucks! (2018) - IMDb: 7.5

9. Everything Sucks! (2018) - IMDb: 7.5

1996 yılında geçen dizi, Oregon şehrini konu alıyor. Oregon'da liseye yeni başlayan gençler, liseyi daha çekilebilir bir hâle getirmek için çeşitli yollar arıyorlar. Sonunda bir film çekmeye karar veriyorlar. Netflix, genel olarak dizinin geleceğinin pek parlak olmadığına karar verdiği için diziyi iptal etmiş.

8. Grand Army (2020) - IMDb: 7.5

8. Grand Army (2020) - IMDb: 7.5

Brooklyn'de bir devlet lisesinde okuyan 5 arkadaşı konu alan dizi, bu 5 gencin hedeflerini gerçekleştirme çabasına mercek tutuyor. Gençlerin hedefleriyse hayatta kalabilmek, özgürlüklerine kavuşmak ve kendilerine iyi bir gelecek hazırlamak. Gençlerden biri bir gün 3 kişi tarafından taciz ediliyor. Bir araya gelen 5'li birbirlerinden güç alarak karşılaştıkları zorluklara birlikte göğüs geriyorlar. Dizi genel olarak olumlu yorumlar alsa da çok aşırı iyi olduğunu söyleyen kimse yoktu. Sonuç olarak dizi iptal edildi.

7. I Am Not Okay with This (2020) - IMDb: 7.5

7. I Am Not Okay with This (2020) - IMDb: 7.5

Dizi odak noktasına telekinetik güçlere sahip 15 yaşındaki Sydney'i koyuyor. Güçlerini yeni yeni keşfetmeye başlayan Sydney, bir yandan okul bir yandan da özel hayatıyla baş etmeye çalışıyor. Oldukça beğenilen dizinin ikinci sezonu için senarist kadrosu çalışmaya çoktan başlamıştı. Ancak Covid-19 salgını bu dizinin de yoluna taş koydu. Pandemi koşulları sebebiyle çekimlerin ekstra masraflı olacağı biliniyordu. Bu sebeple Netflix diziyi iptal etmeye karar verdi.

6. Spinning Out (2020) - IMDb: 7.6

6. Spinning Out (2020) - IMDb: 7.6

Spinning Out, Kate Baker adlı eski bir buz pateni sporcusunun hayatını konu alıyor. Hızlı bir şekilde ilgili olduğu alanda ilerleyen Kate'in geçirdiği bir kazadan sonra hayatı altüst oluyor. Bir yandan sakatlığı bir yandan da ailevi sorunlarla uğraşan Kate, kariyerine tekrar başlamak için inatla, sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Tekli turnuvada kaza geçiren Kate, yoluna partnerli turnuvalarda devam etmeye karar veriyor. Kendisi gibi yetenekli bir eş bulan Kate'in başından sorunlar bir türlü eksik olmuyor. Dizi ilgi çekici bir konuya sahip olsa da Netflix bu diziden istediğini elde edememişe benziyor. Sonuç olarak dizi rafa kalktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Messiah (2020) - IMDb: 7.6

5. Messiah (2020) - IMDb: 7.6

Ortadoğu'da gizemli bir adam ortaya çıkıyor. Kimileri bu adamın mesih olduğuna inanırken kimileri de bu adamın sahtekâr olduğunu düşünüyor. Birtakım mucizeler gösteren bu adam, herkesi şaşkına çeviriyor. Yayınlandığı ilk andan itibaren karışık yorumlar alan dizi, Netflix tarafından iptal edilen diziler arasına adını yazdırdı. Dizinin çok uluslu bir oyuncu kadrosu ve birden fazla ülkede yapılan çekimleri, Covid-19 salgınının ortaya çıkmasıyla 2. sezonun çekilmesini imkânsız hâle getirdi.

4. Seven Seconds (2018) - IMDb: 7.7

4. Seven Seconds (2018) - IMDb: 7.7

Jersey'de beyaz bir polisin yanlışlıkla siyahi bir genci vurması, şehirde büyük bir kargaşaya sebep oluyor. Ağır bir şekilde yaralanan siyahi genç, hastanede yaşam mücadelesi verirken şehirde gerilim günden güne artıyor. Dizinin devam etmesi planlanırken dizinin ilk sezonundan 2 ay sonra Netflix diziyi iptal etti. Üstelik Netflix diziyi iptal etmesine rağmen Emmy ödüllerine aday gösterdi. Sonuçta dizi, mini dizi olarak kayıtlara geçerken bir adet Primetime Emmy Ödülü kazanmayı başardı.

3. Teenage Bounty Hunters (2020) - IMDb: 7.7

3. Teenage Bounty Hunters (2020) - IMDb: 7.7

Netflix'in belki de en çılgın ve en eğlenceli dizilerinden biri! Liseli ikiz kız kardeşler, ailelerine olan borçlarını ödemek için kelle avcılığı yapmaya başlıyor. Deneyimli bir kelle avcısına yardım etmeye başlayan Sterling ve Blair, bir yandan da sosyal hayatlarındaki sorunlarla boğuşuyorlar. Dizi olumlu yorumlar almış olsa da Netflix dizinin fişini çekmeyi tercih etti.

2. The Get Down (2016) - IMDb: 8.3

2. The Get Down (2016) - IMDb: 8.3

1977 yılında geçen ve müzik odaklı bir dizi! Dizi, hip-hop'un yükselişini ve diskonun son günlerini anlatıyor. Daha çekim sürecinde birçok sorun çıkaran ve yüksek bütçe isteyen bu diziye Netflix daha fazla tahammül edememiş. İlk sezonun ardından dizi iptal edilmiş.

1. The Dark Crystal: Age of Resistance (2019) - IMDb: 8.4

1. The Dark Crystal: Age of Resistance (2019) - IMDb: 8.4

Güç düşkünü efendiler Thra gezegenindeki yaşamı baltalarken bir grup cesur Gelfling, gezegenlerini kurtarmak ve kötülerle savaşmak için bir araya geliyor. Dizi oldukça olumlu yorumlar almasının yanında bir de Emmy ödülü kazanmıştı. 2. sezonu için 1 yıldan uzun bir süre haber alamayan Netflix, diziyi iptal etmeye karar vermiş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın