Görüş Bildir
Haberler
Hep Aynı Şeyleri İzlemekten Sıkılanlara: Letterboxd Sitesindeki En İlginç Film Listeleri

Hep Aynı Şeyleri İzlemekten Sıkılanlara: Letterboxd Sitesindeki En İlginç Film Listeleri

27.02.2022 - 10:00

Film severlerin favori sitelerinin başında gelen Letterboxd, kullanıcıların izledikleri filmleri, film yorumlarını ve listelerini paylaşabildiği bir platform. 2011 yılında Matthew Buchanan ve Karl von Randow tarafından kurulan sitenin bütün yönetimi ise Yeni Zelanda’da bulunan küçük bir ekip tarafından gerçekleştiriliyor. Filmler hakkındaki fikirleri ve sevgiyi paylaşmak amacıyla yola çıkan bu sitede, filmleri puanlayıp yorumlamak mümkün. Bunun yanında profilinizdeki takvime filmi ne zaman izlediğinizi de kaydedebiliyor, profilinize en sevdiğiniz dört filmi ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca platformda kendinize ait film listelerini hazırlayıp kullanıcılarla paylaşabiliyorsunuz. Şimdi gelin sizlerle birlikte film severlerin bu sitede yayınladığı en ilginç film listelerini inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Film Bittikten Sonra Artık Aynı Kişi Olamayacağınız Filmler

15. Film Bittikten Sonra Artık Aynı Kişi Olamayacağınız Filmler

'Film bittikten sonra artık aynı kişi olamayacağınız filmler' listesiyle başlıyoruz. Şu an için 300 civarı filmin yayınlandığı bu listede izlediğiniz andan itibaren artık dünyaya aynı bakmanızın mümkün olmayacağı filmler listelenmiş durumda. İçerisinde Stalker (1979), Eyes Wide Shut (1999), 2001: A Space Odyssey (1968) gibi başyapıtların yanında, günümüzden ufuk açıcı Enter The Void (2009), mother! (2007), The House That Jack Built (2018) gibi filmler de bulunuyor.

14. Rastgele Film Ruleti

14. Rastgele Film Ruleti

İzleyecek film bulamıyorsunuz ya da birinin size rastgele bir film önermesini mi istiyorsunuz? Bu çılgın liste tam da sizin için. İçerisinde 9000 civarı, evet yanlış okumadınız, tam 9000 filmin bulunduğu bu listede size rastgele film seçmenizi sağlayan bir rulet sistemi sunuluyor. Listenin hazırlayıcısı tarafından sunulan yöntemle rastgele bir sayı çekebilirsiniz veya aklınızdan herhangi bir sayı tutup listede o numaraya karşılık gelen filmi bulup izleyebilirsiniz.

13. Film Okulu

13. Film Okulu

Letterboxd’un film okuluna hoş geldiniz! Burada notunuz film listesindeki filmleri izleyip tamamladığınız yüzdeyle eşit. 500 civarı filmin olduğu bu listede sinema tarihini başlatan Aya Seyahat (1902), Büyük Tren Soygunu (1903) gibi filmlerle sinema derslerine başlayıp günümüze kadar süren bir serüvene çıkacaksınız. Şu an için film listesi Matrix serisinin son filmi The Matrix Resurrections (2021) filmiyle sona eriyor. Listeyi tamamlayıp film okulundan tam puanla mezun olmayı unutmayın.

12. Letterboxd Dışında Bir Hayatınız Olmasına Rağmen Bir şeyler İzlemek İstediğiniz Zamanlar İçin 85 Dakikadan Kısa Tüm Filmler

12. Letterboxd Dışında Bir Hayatınız Olmasına Rağmen Bir şeyler İzlemek İstediğiniz Zamanlar İçin 85 Dakikadan Kısa Tüm Filmler

Film izlemeye vakit bulamıyorum diyenler, uzun filmlere katlanamayanlar, kısa boşluğunu bir filmle doldurmak isteyenler bu liste sizin favori listeniz olacak! Yalnızca 85 dakikanın altında uzunluğu olan filmlerin sıralandığı bu listede 3000 civarı film bulunuyor. Yanlış anlaşılmasın; bu filmlerin hiçbiri kısa metraj film değil. Listede kısa süreli uzun metraj filmler yer alıyor. Filmleri kısadan uzuna doğru sıralayarak dar zamanınızı dolduracak filmler bulabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.

11. Lirik Yalnızlıkla Arkadaş Olmak

11. Lirik Yalnızlıkla Arkadaş Olmak

Lirikal yalnızlığıyla dost olanlar için hazırlanmış bir listeyle karşınızdayız. Listenin hazırlayıcısı listeyi ‘benim gibi yalnız insanlar için’ açıklamasıyla sunuyor. 700 civarı filmin bulunduğu bu listede yalnızlığınızla barışmayı, yalnız karakterle bağlantı kurmayı ve belki de onlarla arkadaş olmayı deneyimleyebilirsiniz. Listede Buffalo ’66 (1998), The Fountain (2006), Melancholia (2011) gibi başyapıtların yanında Her (2013), Portrait of a Lady on Fire (2019) gibi günümüzün başarılı filmlerini de bulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Çöp Film

10. Çöp Film

Z Movie severler, Trash filmleri başyapıt olarak görenler, onları izlerken büyük keyif duyanlar aradığınız filmler bu listede! 400'den fazla filmin bulunduğu bu listeyi hazırlayan kişi filmlerin bir çöp olduğunu ve aynı zamanda harika olduğunu söylemiş. Trash movie tam da böyle bir şey değil mid zaten? Z movie severlerin bu listeye göz atmalarını mutlaka tavsiye ediyoruz.

9. Çok Katmanlı Filmler

9. Çok Katmanlı Filmler

Çok katmanlı, izlerken kafanızın allak bullak olacağı, günlerce etkisinden çıkmayacağınız filmlerin yer aldığı bu liste kesinlikle göz atmaya değer! Liste; 8½ (1963), A Clockwork Orange (1971), A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence (2014) gibi pek çok başyapıtla dolu. Sıra dışı anlatım tarzına sahip bu filmler sizin de aklınızla oynayacak.

8. Son 15 veya 20 Dakikası En Çılgın Olan Filmler

8. Son 15 veya 20 Dakikası En Çılgın Olan Filmler

Sıradaki listemiz 'O filmin sonu neydi be!' lafının sürekli söylendiği filmlerin listesi. Bu cümleyi kullandığınız filmlerin hayranıysanız etkileyici ve vurucu film sonlarından keyif alıyorsanız liste tam sizin için hazırlanmış. Son 15-20 dakikaları çılgınca olan bu filmler Reddit kullanıcıları arasındaki sinema severlerin oylarıyla hazırlanmış. Bu listede Solaris (1972), Black Swan (2010) ve Suspiria (2018) gibi başyapıtlar bulunuyor. Listedeki filmleri izlemeyi ve kendinizi heyecanlı sonlara kaptırmayı siz de deneyebilirsiniz.

7.Tanrı Kompleksi Olan Hetero Beyaz Bir Adamın Kendi Kişisel Kazancı ve Başarı Duygusu İçin Kelimenin Tam Anlamıyla Herkese Kaba Davrandığı Filmler

7.Tanrı Kompleksi Olan Hetero Beyaz Bir Adamın Kendi Kişisel Kazancı ve Başarı Duygusu İçin Kelimenin Tam Anlamıyla Herkese Kaba Davrandığı Filmler

Platformun belki de en garip listesiyle sizlerleyiz: Tanrı kompleksine sahip hetero beyaz bir adamın, kendi kişisel kazancı ve başarı duygusu için etrafındaki herkese kaba davrandığı filmler! Listeden ve konusundan daha garip olansa bu tanıma uyan tamı tamına 28 film olması. Bu filmler içerisinde Citizen Kane (1941), The Shining (1980), American Psycho (2000) ve The Wolf of Wall Street (2013) gibi önemli filmler bulunuyor.

6. Ebeveynlerinizle Birlikte İzlemek İçin Seks Sahneleri Olmayan İyi Filmler

6. Ebeveynlerinizle Birlikte İzlemek İçin Seks Sahneleri Olmayan İyi Filmler

Ailenizle birlikte film izleyeceksiniz ve içerisinde seks sahneleri bulunmayan filmler mi arıyorsunuz? Bu liste sizin için hazırlanmış. Liste bu kadar garip olmakla yetinmemiş ve içerisine bir adet neredeyse tamamı seks sahnesi içeren ve seks sahnesi içermekle yetinmeyip fazlaca rahatsız edici sahneler bulunduran bir film eklemiş. Dikkat edin ve listedeki yüz film arasından onu seçmeyin çünkü evde çok garip anlar yaşanabilir. Sürprizi bozmamak adına filmin ismini söylemiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Sahte Filmler

5. Sahte Filmler

Bu listeyi hazırlayan kişi listedeki 133 filmin hepsini izlemesine rağmen bu filmlerin gerçek olduğuna inanamıyormuş! Onların gerçek olduğuna inanmamız için tasarlanan sahte filmler olduğunu söylüyor. Listede The King’s Speech (2010), Bohemian Rhapsody (2018) ve Green Book (2018) gibi filmler de bulunuyor.

4. En Sevdiğim Film Afişleri

4. En Sevdiğim Film Afişleri

Letterboxd kullanıcısının favori film posterlerini sıraladığı bu listedeki filmleri izlemeyi tercih etmeseniz görselleri incelemek için listeye girmenizi tavsiye ediyoruz. Renkleri gökkuşağındaki sıralarına göre sıralayan kullanıcı, keyifli bir estetik deneyim sunuyor. Bu liste platformun en ilginç sayfalarından biri.

3. Anti-Watchlist

3. Anti-Watchlist

Letterboxd sitesinde genelde izlediği, önerdiği veya izleyeceği filmlerin listesini yapan kullanıcılar bulunuyor ancak bu kullanıcı asla izlemeyeceği filmlerin listesini yapmış. Siz de hangi filmleri izlememeniz gerektiğini öğrenmek için listeye göz atabilirsiniz. Listede Milk (2008), Midnight in Paris (2011) ve Blue Is the Warmest Color (2013) gibi çok meşhur filmler de bulunuyor.

2. Aklınızı Başınızdan Alacak ve Sinema Sanatının Olanaklarını Yeniden Değerlendirmenizi Sağlayacak Japon Filmleri

2. Aklınızı Başınızdan Alacak ve Sinema Sanatının Olanaklarını Yeniden Değerlendirmenizi Sağlayacak Japon Filmleri

Aklınızı başınızdan alacak Japon filmleri! Japon sinemasının çok önemli başyapıtları ve animasyonları bu listede yer alıyor. Tetsuo: The Iron Man (1989), Cat Soup (2001), Spirited Away (2001) ve Paprika (2006) gibi filmlerin yer aldığı bu listeye göz atmanızı ve filmleri izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

1. Erkeklerin Olmadığı Filmler

1. Erkeklerin Olmadığı Filmler

Listemizin sonuna geldiğimizde içerisinde hiç erkek olmayan filmler listesi karşımızı çıkıyor. Bu listedeki filmlerde erkek karakter neredeyse hiç yok. Varsa dahi on beş dakikadan uzun süre ekranda kalmıyor, diyalogları veya isimleri yok. Kadın karakterlerden ve hikayelerinden oluşan bu liste ilginizi çekecek çünkü içerisinde Persona (1966), Novitiate (2017) ve Suspiria (2018) gibi çok önemli filmler bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sigurd

#11 ben ,, The Fountain biraz çaresizlik filmi gibi yalnızlıktan ziyade (çaresizliğim...). Clint Mansell'in coşturarak ciğerlerimi iyice dağladığı bi film. H... Devamını Gör

angeliss

Persona’yı anlayabilen var mı, sıkıntıdan bayılmıştım ve anlam veremediğim tek film.