Görüş Bildir
Haberler
Bilim Kurgu Sevenler Buraya: Daha Önce Adını Duymadığınız Bilim Kurgu Klasikleri!

Bilim Kurgu Sevenler Buraya: Daha Önce Adını Duymadığınız Bilim Kurgu Klasikleri!

19.02.2022 - 07:00

Bilim kurgu türünde izlemediğiniz film kalmadı mı? O halde bildiğiniz tüm klasik yapımları bir kenara bırakın! Çünkü içinde bolca korku, dram, aksiyon, komedi barındıran ve muhtemelen daha önce adını hiç duymadığınız 15 bilim kurgu filmini sizin için IMDb puanına göre sıraladık. Kimi zaman gelecekte kaybolup kimi zaman kendinizi Jüpiter'de yürürken bulacağınız bu yapımların belki de en şaşırtıcı yanı; henüz dünyada adı bilinmeyen teknolojilerin filmlerde yer alması. 

İşte, çok beğeneceğinizi düşündüğümüz bilim kurgu klasikleri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Trancers / Yok Edici (1984) - IMDb: 6.1

15. Trancers / Yok Edici (1984) - IMDb: 6.1

Whistler, geleceğin yönetim konseyi üyelerini öldürmeden önce tüm insanlığı zombiye dönüştürür. Bunun üzerine melekler şehrinin askeri Jack Deth, atalarının varlığını devam ettirebilmesi için 2247 yılından 1985'e gitmek zorunda kalır. Ancak Deth’in bir görevi daha var, o da en büyük düşmanı Whistler’in peşine düşmek. Bu akşam tüm planlarınızı iptal edin. Çünkü bilim kurgunun aksiyonla harmanlandığı bomba gibi bir macera sizi bekliyor.

14. Demon Seed / Şeytan Tohumu (1977) - IMDb: 6.3

14. Demon Seed / Şeytan Tohumu (1977) - IMDb: 6.3

Bilim adamı Dr. Harris'in lösemiyi tedavi etmek için geliştirdiği ve Proteus adını verdiği yapay zeka, doktorun eşi Susan’a aşık olur. Dr. Harris'in evi terk etmesinin ardından Proteus, evi kontrol eden tüm sistemleri ele geçirerek Susan’ı evde rehin alır. Duyabilen ve görebilen bu varlık aynı zamanda sevdiği kadına dokunmak için can atar. Bunun gerçekleşmesi için de Susan’dan tek bir şey ister. Ancak bu Susan'ın kolayca yerine getirebileceği bir istek değil. Peki ama ne?

13. Outland / Dış Bölge (1981) - IMDb: 6.6

13. Outland / Dış Bölge (1981) - IMDb: 6.6

Jüpiter'in bolca titanyum bulunan uydusunda bir maden ocağı kurulur. Bunun üzerine Marshal William T.O Niel, ekibiyle beraber madende çalışan 2000 kişiyi bir yıl boyunca korumakla görevlendirilir. Ancak komiser göreve gelir gelmez madenciler arasında esrarengiz ölümler gerçekleşmeye başlar. Komiser, sebebi bilinmeyen gizemli ölümleri araştırmaya başlar. Bilim kurgu ve gerilim türündeki film, soluksuz izleyeceğiniz kült yapımlardan biri.

12. Cocoon / Koza (1985) - IMDb: 6.7

12. Cocoon / Koza (1985) - IMDb: 6.7

1980’lerde geçen hikâyede bir grup ihtiyar, terkedilmiş görünen komşu evin havuzunu ziyaret eder. Bu ziyaret esnasında ihtiyarlar, havuzun dibinde istiridyeye benzeyen cisimler keşfeder ve giderek gençleşmeye başlar. Yaşlı ziyaretçiler, uzaylı arkadaşlarını kurtarmak için dünyaya gelen evin sahibi Walter ile tanışarak gerçeği öğrenir. Walter, bu durumdan kimseye bahsetmemeleri şartıyla ihtiyarlara havuzu ziyaret edebileceklerini söyler fakat çok geçmeden buna pişman olur. Çünkü ziyaretçiler giderek çoğalmaya başlar ve ortalık iyice karışır.

11. THX 1138 / THX 1138 (1971) - IMDb: 6.7

11. THX 1138 / THX 1138 (1971) - IMDb: 6.7

Filmde üremeyi kontrol altına alarak nüfusu belirli bir sayıda tutmaya çalışan devletin, insanlar üzerinde kurduğu baskı ele alınıyor. Sadece kod ve numaralarla çağrılan insanlar, artık bir kimliğe ya da isme sahip değil. Devlet zorunlu olarak hap kullandırarak insanların duygularını yok ediyor ve ilişki yaşamasına engel oluyor. Evini LUH 3417 ile paylaşan THX 1138 ise bu insanlardan sadece biri. LUH ve THX ilaçları kullanmayı bırakır bırakmaz sevgili oluyor. Ancak durumu hemen fark eden devlet, iki sevgiliyi hapis altında tutuyor. Bakalım bu durumdan kurtulabilecekler mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. War Games / Savaş Oyunları (1983) - IMDb: 7.1

10. War Games / Savaş Oyunları (1983) - IMDb: 7.1

Bilgisayar konusunda bir dâhi olan genç David Lightman, bir oyun yapımcısının bilgisayarına sızmak ister. Fakat yanlışlıkla kendisini hükümetin nükleer füze sistemlerini kontrol etmek için kullandığı WOPR adlı yapay zeka programında bulur. Başta bunun bir bilgisayar oyunu olduğunu düşünüp 3. Dünya Savaşı'nın çıkmasına sebep olacak savaş programını başlatır. Peki, ya sonra?

9. The Day the Earth Caught Fire / The Day the Earth Caught Fire (1961) - IMDb: 7.2

9. The Day the Earth Caught Fire / The Day the Earth Caught Fire (1961) - IMDb: 7.2

Dünya üzerinde değişen iklimin nedenlerini araştıran Muhabir Peter Stenning, çok gizli tutulan bir bilgiye ulaşır: Sovyetler Birliği ve ABD’nin iş birliği içinde gerçekleştirdiği nükleer deneyler. Bu gerçekleri saklayamayan muhabir, dünyanın iklim yapısının bozulmasına yol açan nedenleri gün yüzüne çıkarır.

8. The Man in the White Suit / Beyaz Elbiseli Adam (1951) - IMDb: 7.3

8. The Man in the White Suit / Beyaz Elbiseli Adam (1951) - IMDb: 7.3

Bir tekstil fabrikasında çalışan bir kimyager, eskimeye ve kirlenmeye karşı dayanıklı bir kumaş icat eder. Ancak ne işçiler ne de fabrika sahipleri kumaşın üretime geçmesini istemez. Dahası kumaşı ortadan kaldırabilmek için ellerinden geleni yapar. Acaba başarılı olabilecekler mi? Komedi ve bilim kurgu türündeki filmi çok beğeneceğinizden eminiz!

7. La antena / Anten (2007) - IMDb: 7.4

7. La antena / Anten (2007) - IMDb: 7.4

Günlerden bir gün Bay TV adında bir adam, tek bir televizyon kanalı üzerinden insanları tüketmeye bağımlı hale getiren ürünler pazarlar ve halkın tüm sesini çalar. Sessiz şehrin tek sesi haline gelen adamın en büyük korkusu; şehirde kendisi gibi ikinci bir sesin ortaya çıkması. Bu sorunu temelli ortadan kaldırmak için de onunla çalışan bilim adamlarından halkı hipnotize edecek bir makine icat etmesini ister. Tam da bu sırada şehirde ikinci bir ses ortaya çıkıverir. Peki, ama bu ikinci ses de kim? Esteban Sapir’in yazıp yönettiği fantastik bilim kurgu türünde çekilen bu filmi kaçırmamalısınız.

6. Gattaca / Gattaca (1997) - IMDb: 7.8

6. Gattaca / Gattaca (1997) - IMDb: 7.8

Teknoloji ve bilimin gelişmesi üzerine süper zeki olan yeni bir insan ırkı yaratılır. Ülkede her konuda öncelik tanınan bu yeni ırk, şirketlerde en güzel görevlere getirilir. Tabii bu durum, normal insan ırkının iyi işlerde çalıştırılmamasına sebep olur. Kalp rahatsızlığı nedeniyle 30 yıllık ömrü kalan ve eski insan ırkından olan Vincent'ın ise tek bir hayali var: Gattaca şirketinde çalışmak. Bunun için yeni ırktan birinin kan örneği ile kimliğini çalar ve bunu kullanır. Böylece hayalini kurduğu şirkette çalışmaya başlar. Her şey yolunda giderken şirkette işlenen bir cinayet, tüm gözlerin Vincent'e çevrilmesine neden olur. Bakalım, Vincent gerçek kimliğini saklayabilecek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Man from Earth / Dünyalı (2007) - IMDb: 7.9

5. The Man from Earth / Dünyalı (2007) - IMDb: 7.9

Yönetmenliğini Richard Schenkman’ın üstlendiği film, dramatik bilim kurgu yapımı. Film, üniversitede başarılı bir tarih profesörü olarak görev yapan John Oldman’ın birdenbire görevinden istifa etmesini konu alır. Kendisine veda etmek için evine gelen arkadaşlarının ısrarcı sorularına kayıtsız kalamaz ve ölümsüz biri olduğunu itiraf eder. Gerçekler ortaya çıktıkça olaylar ilginç bir hal almaya başlar.

4. Donnie Darko / Karanlık Yolculuk (2001) - IMDb: 8.0

4. Donnie Darko / Karanlık Yolculuk (2001) - IMDb: 8.0

1988 yılında geçen öyküde Donnie Darko adındaki bir gencin yarı insan yarı tavşan görünümlü bir yaratık görmesi ile başlayan esrarengiz olaylar anlatılır. Bu beklenmedik misafir, Donnie Darko’ya 28 gün, 6 saat, 42 dakika ve 12 saniye sonra dünyanın sona ereceğini söyler. Henüz 16 yaşında olan Donnie, bu gizemli olayı çözmek ister ve yaratığın peşinden gider. Bakalım filmde sizleri daha neler bekliyor?

3. Tanin No Kao / Bir Başkasının Yüzü (1966) - IMDb: 8.0

3. Tanin No Kao / Bir Başkasının Yüzü (1966) - IMDb: 8.0

Bir fabrikada herkes tarafından sayılan, sevilen ve bir mühendis olan Okuyama, bir kaza geçirir ve yüzü tanınmayacak hale gelir. Bu olayın üzerine önce kendisinden sonra kendini dışlayanlardan nefret etmeye başlar. Karısının da kendisine olan ilgisi azalınca yeniden yüz yaptırmaya karar verir. Ancak bu değişim onun sadece yüzünü değil karakterini de değiştirir ve onu yok sayan insanlardan intikam almaya başlar. En başta da karısından!

2. Solaris / Solaris (1972) - IMDb: 8.0

2. Solaris / Solaris (1972) - IMDb: 8.0

Doktor Chris Kelvin, Prometheus adındaki gizemli uzay mekiği içerisinde meydana gelen garip olayları araştırması ve incelemesi için Solaris gezegenine gönderilir. Başlarda tuhaf gibi görünen durumların normal olduğunu düşünen doktor, insanların bilinçaltına sızan Solaris gezegenin etkisinde kalınca durumun hiç de zannettiği gibi olmadığını anlar. Bu zihin bulanıklığı, onu geçmişi ile yüzleşmek zorunda bırakır.

1. The Thing / Şey (1982) - IMDb: 8.1

1. The Thing / Şey (1982) - IMDb: 8.1

Bir kurdu takip eden Norveç helikopteri, esrarengiz bir şekilde Amerikan üssünün bulunduğu bölgeye düşer. Bunun üzerine Amerikalılar olayı araştırmak için Norveç kampına bir ekip gönderir. Araştırmacılar, kampta rastladığı yanmış cesetlerden birine otopsi yapar ve şey adı verdikleri tüyler ürpertici farklı bir hücreye rastlar. İnsanlık yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Bilim kurgu ve korku türünde efsane bir film sizi bekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın