Görüş Bildir
Haberler
Uzaylısı, Dedektifi, Senatörüyle Yaratıcılığın Sınırları: Usta Yönetmen David Fincher'ın Başyapıtları

Uzaylısı, Dedektifi, Senatörüyle Yaratıcılığın Sınırları: Usta Yönetmen David Fincher'ın Başyapıtları

09.02.2022 - 07:45 Son Güncelleme: 09.02.2022 - 10:14

David Fincher, yapıtları ile izleyicilerine yaratıcı ve neredeyse hiçbir sınırı bulunmayan yeni dünyalar vadediyor. Ünlü oyuncuların performanslarıyla kusursuz hale gelen bu hikayeler; kurguları ve görsel özellikleri ile de sinema dünyasında adından söz ettiriyor. Yoğun çalışma hayatına ara vermek ve yeni dünyalara ufak bir ziyaret yapmak için David Fincher'ın başyapıtlarından oluşan bu listeye mutlaka göz atmalısınız. Haydi, hayat felsefesi 'Elinden gelenin en iyisini yap!' olan çevresindekilerden de elinden gelenin en iyisini yapmalarını isteyen ünlü yönetmenin olağanüstü filmlerini hep beraber inceleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Alien3 (1992) - IMDb: 6.4

14. Alien3 (1992) - IMDb: 6.4

En büyük korkularımız gerçek oldu. Geri geldi! Evet yaratık, David Figher ile çekilen devam filmiyle korkumuz olmaya devam ediyor. Bilim kurgu aksiyon türündeki bu devam filminde kahramanlarımız Ripley, Bishop ve Newt'in yolu Fiorina 161 adındaki hapishane gezegenine düşüyor. Grup bu defa eski katil ve tecavüzcülerden oluşan bu hapishane gezegende eski düşman Alien ile büyük bir mücadele veriyor. Dini kuralların hakim olduğu hapishane gezegende Ripley, mahkumlar ve gardiyanlar; korkunç düşmanla savaşırken bizi de gerilim dolu anlar bekliyor. Filmin oyuncuları arasında Sigourney Weaver, Charles Dance, Charles S. Dutton ve Lance Henriksen bulunuyor.

13. Panic Room (2002) - IMDb: 6.8

13. Panic Room (2002) - IMDb: 6.8

Evinizin en güvenli alanında aslında o kadar da güvende olmadığınızı fark etseniz ne yapardınız? Kendisini aldatan kocasından boşanan Meg Altman'ın hikayesinin özeti işte tam olarak bu. Altman, kızı Sarah ile yaşamak için Manhattan'da 4 katlı bir ev satın alan Meg, evin sığınak olarak kullanılan odasında onlara kimsenin ulaşamayacağını düşünse de durum pek öyle değil. Panik odasında bulunan yüklü miktarda bir para ve bu paraya göz diken hırsızlar anne ve kızın kabusu haline geliyor. Böylece Meg Altman ile kızı için gerilim dolu anlar başlıyor. Filmin başrollerini Oscar sahibi aktris Jodie Foster ile Forest Whiaker paylaşıyor.

12. Mank (2020) - IMDb: 6.9

12. Mank (2020) - IMDb: 6.9

Belgesel tadında, siyah beyaz olarak Netflix'te izleyiciyle buluşan bu film; David Fincher için ayrı bir önem taşıyor. Filmin senaryosu David'in 2003 yılında yitirdiği babası Jack Fincher tarafından yazılmış. Filmde 1930'ların Hollywood'u anlatılıyor. Filmde tarihin en iyi filmleri arasında bulunan 1941 yapımı Citizen Kane (Yurttaş Kane) filminin nasıl yapıldığı anlatılıyor. Film günümüzden geçmişe yolculuk yaparak Hollywood, siyaset ve sinema ilişkisini anlatıyor. Bu anlatımın başrollerinde ise Gary Oldman, Amanda Seyfired ve Lily Collins yer alıyor.

11. The Game (1997) - IMDb: 7.7

11. The Game (1997) - IMDb: 7.7

San Francisco'da bankacılık yapan ve çok zengin olan Nicholas Van Orton'a kardeşi Conrad, doğum günü hediyesi olarak olağandışı bir eğlenceye giriş kartı veriyor. Bu gizemli hediyeden sonra Nicholas Van Orton'un hayatı değişiyor. Çünkü yaşamında gerçek ile oyun bir anda iç içe giriyor. Hayatına giren Christine'nin bile kendisini öldürmeye çalıştığını düşünen bankacının tüm hayatını paranoya ele geçiriyor. Filmin başrollerini Michael Douglas, Sean Penn, Armin Mueller-Stahl, Deborah Kara Unger, James Rebhorn ve Peter Donat paylaşıyor.

10. Zodiac (2007) - IMDb: 7.7

10. Zodiac (2007) - IMDb: 7.7

Zodiac, Amerika'nın en ünlü seri katilinin gerçek hikayesine dayanan gerilim dolu bir film. İşinin ustası olan seri katil, mektuplar ve şifreli mesajlar göndererek polisle adeta alay ediyor. Hikaye sırasında dedektifler ve gazetecilerin hayatlarına da yolculuk yapıyoruz. Yolculuğumuzun başrollerinde de bize Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Anthony Edwards ve Brian Cox bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. The Social Network (2010) - IMDb: 7.7

9. The Social Network (2010) - IMDb: 7.7

'Birkaç düşman edinmeden 500 milyon arkadaş edinemezsiniz' sloganıyla karşımıza çıkan bu film de belgesel tadında. The Social Network'te Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in sosyal ağ sitesini kurma hikayesini Fincher'ın usta yorumuyla izliyoruz. Facebook'un kurulmasının yanında hikayede Zuckerberg'in, fikirlerinin çalındığını iddia eden ikizler ve daha sonra işten atılan kurucu ortağı tarafından dava edilme süreci anlatılıyor. Filmin başrollerinde Jesse Eisenberg ile Andrew Garfied yer alıyor.

8. The Curious Case of Benjamin Button (2008) - IMDb: 7.8

8. The Curious Case of Benjamin Button (2008) - IMDb: 7.8

Benjamin Button'un hikayesi zaman çizgisinin oldukça farklı bir biçimde ele alındığı nefis bir David Fincher filmi. Filmin hikayesi 2005 yılında New Orleans'ta geçiyor. Katrina Kasırgası yaklaşırken ölüm döşeğinde olan Daisy, kızı Caroline'a günlük okutmaya başlıyor. Günlük Benjamin Button tarafından yazılmış. Filmde, 85 yaşındaki bir yaşlının görünümüyle doğan Benjamin Button'un yaşamına okunan günlükle biz de ortak oluyoruz. Film bize hayatın dakikalarla değil anlarla ölçüldüğünü duygu dolu bir hikaye ile anlatıyor. Filmin başrollerini Brad Pitt ile Cate Blanchett paylaşıyor.

7. The Girl With The Dragon (2011) - IMDb: 7.8

7. The Girl With The Dragon (2011) - IMDb: 7.8

Ejderha Dövmeli Kız filmini izlerken Mikael Blowkvist karakteriyle hem üzülecek hem sevineceksiniz. İyi bir gazeteci olan Blowkvist, tuzağa düşerek yanlış bir habere imza atıyor. Gazeteden kovuluyor ve kimse onunla çalışmak istemiyor. Kariyerinin sonuna gelen gazeteci, tam bu sırada hiç beklemediği bir iş fırsatı yakalıyor. Henrik Vanger, gazeteciden 40 yıldır kayıp olan yeğeni Harriet'i bulmasını istiyor. Bu dakikadan itibaren de gerilim dolu dakikalar bizi bekliyor.

6. Gone Girl (2014) - IMDb: 8.1

6. Gone Girl (2014) - IMDb: 8.1

David Fincher'ın gerilim yüklü filmlerinden bir diğeri de Gone Girl. 5. evlilik yıldönümlerinde Nick Dunne karısının kaybolduğunu bildiriyor. Polis ve medya Nick Dunne'nın tuhaf davranışlarından şüphe duymaya başlıyor. Nick Dunne yalan mı söylüyor? Yoksa mağdur gibi görünün bu adam aslında bir katil mi? Bu soruların cevabını ararken size gerilimli anlar yaşatacak filmin başrollerini Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris ve Tyler Perry paylaşıyor.

5. Love, Death & Robots (2019- ) - IMDb: 8.5

5. Love, Death & Robots (2019- ) - IMDb: 8.5

David Fincher, Netflix için hazırlanan bu dizide karşımıza yapımcı olarak çıkıyor. Bilim kurgu, fantezi, korku, kara komedi gibi farklı türlerden oluşan dizi animasyonlu kısa öykülerle evlerimize konuk oluyor. Love, Death & Robots, sizi uzak gezegenlerdeki çılgın maceralara götürüyor ya da size oldukça rahatsız edici karşılaşmalar yaşatıyor. Herkes için bir şeylerin bulunduğu dizi, 2019 ve 2021'de 'En İyi Kısa Animasyon' dalında Emmy Ödülü kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Se7en (1995) - IMDb: 8.6

4. Se7en (1995) - IMDb: 8.6

Se7en (Yedi) filminde iki dedektif ile yedi ölümcül günahı işleyenleri öldüren bir seri katilin hikayesine yer veriliyor. Katil; tembellik, kibir, açgözlülük, yıkıcılık, şehvet düşkünlüğü, oburluk ve kıskançlık günahlarını işleyenleri kendi yöntemlerini kullanarak öldürüyor. Filmin oyuncuları arasında Morgan Freeman, Brad Pitt ve Gwyneth Paltrow yer alıyor.

3. Mindhunter (2017- ) - IMDb: 8.6

3. Mindhunter (2017- ) - IMDb: 8.6

Bu defa bir Netflix dizisinde Fincher'ı hem yönetmen hem yapımcı olarak görüyoruz. Suç ve polisiye türünün en iyi örneklerinden biri olan dizinin her bir bölümü heyecan ve macerayla dolu. Dizide iki FBI ajanı suçları çözmeye çalışıyor. Bize de başrollerini Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Anna Tony ve Cotter Smith'in paylaştığı bu diziyi soluksuz izlemek düşüyor.

2. House Of Cards (2013-2018) - IMDb: 8.7

2. House Of Cards (2013-2018) - IMDb: 8.7

David Fincher'in yapımcılığını yaptığı diğer dizi Netflix'in politik drama türündeki ilk dizisi House Of Cards olarak karşımıza çıkıyor. Dizinin ilk 2 bölümünde yönetmenlik koltuğunda Fincher oturdu. Dizide Amerika'nın politika dünyasındaki ayak oyunlarını yakından izleme fırsatı buluyoruz. 6 sezon ve 73 bölüm süren dizide başrolleri Kevin Spacey, Robin Wright ve Michael Kelly paylaşıyor.

1. Fight Club (1999) - IMDb: 8.8

1. Fight Club (1999) - IMDb: 8.8

Son olarak bir efsaneyle karşınızdayız. Hiç kavga etmediyseniz kendiniz hakkında ne kadar bilgi sahibi olabilirsiniz? David Fincher imzası taşıyan Dövüş Kulübü, bu soruya cevap arıyor. Filmde son derece sıkıcı bir hayatı olan Jack'in anlatıcı sabun satıcısı Tyler Durden ile karşılaşmasıyla tüm hayatı değişiyor. Unutulmazlar arasında yer alan filmin başrollerinde Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter oynuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın