Görüş Bildir
Haberler
Nostaljiden Vazgeçemeyen Sinemaseverler Buraya: Netflix'te İzleyebileceğiniz En İyi Eski Türk Filmleri

Nostaljiden Vazgeçemeyen Sinemaseverler Buraya: Netflix'te İzleyebileceğiniz En İyi Eski Türk Filmleri

02.04.2022 - 07:00

Eski Türk filmleri içten karakterleri ve nostaljik dokusuyla sizi her şeyin mümkün olduğu bambaşka bir dünyaya götürüp her izleyişte aynı samimi ve sıcak duyguları yeniden size yaşatabilir. Henüz keşfetmeyenler veya özleyip tekrar tekrar izleyecekler için Netflix’te yayınlanan en güzel eski Türk filmlerini bu listede derledik. Gelin, bu listeye birlikte göz atıp maziye dalalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Gülen Gözler (1977) - IMDb: 8.5

8. Gülen Gözler (1977) - IMDb: 8.5

Film, eşi Nezaket ve erkek çocuk sahibi olmak ümidiyle her birine erkek ismi verdiği beş kızı ile birlikte İstanbul’da yaşayan, eli sıkılığı ve üçkâğıtçılığı ile zengin olmuş arkadaşı Yunus’un inşaatlarında doğramacılık yapan Yaşar Usta’nın hikâyesini anlatıyor. Yaşar Usta bir yandan ailesinin geçimini sağlamaya uğraşırken bir yandan da kızlarına uygun kısmetler bulmak için çaba harcıyor. Kızlarının hareketli gönül ilişkileri ve Yaşar Usta’nın haberi olmadan eşi Nezaket’in çevirdiği işler, olayları daha da karıştırıyor.

7. Çöpçüler Kralı (1978) - IMDb: 8.6

7. Çöpçüler Kralı (1978) - IMDb: 8.6

Hareketli ve ilginç bir mahallede çöpçülük yapan Apti, aynı mahallede temizlikçilik yapan Hacer’e âşık oluyor fakat parası olmadığı için Hacer ona yüz vermiyor. Hatta onun yerine hem Apti’nin patronu hem bir zabıta memuru olan Şakir ile evlenmek istiyor. Sevdiği kızın gönlünü kazanmak için yol arayan Apti’nin kazara girdiği bir gazinoda şansı dönüyor. Film, oyuncuların muhteşem performansının yanı sıra dönemin mahalle yaşayışıyla ilgili gerçekçi gözlemleriyle de dikkat çekiyor.

6. Züğürt Ağa (1985) - IMDb: 8.7

6. Züğürt Ağa (1985) - IMDb: 8.7

Yaşanan kuraklık üzerine, Haraptar köyü halkı, köyün ağasının ürünlerini çalıp bunları satarak köyden kente göç etmeye karar veriyor. Zor durumda kalan ağa da çareyi topraklarını satıp şehre yerleşmekte buluyor. Tüm parasını kaybeden ve eşi tarafından da terk edilen Züğürt Ağa, çiğ köfte yaparak şehir hayatına tutunmaya çalışırken Kiraz’ın desteği ile güç buluyor. Şener Şen’in Züğürt Ağa karakterini canlandırırkenki samimiyeti ve etkileyici oyunculuğu filmde özellikle göz dolduruyor.

5. Neşeli Günler (1978) - IMDb: 8.7

5. Neşeli Günler (1978) - IMDb: 8.7

Turşuculukla geçinen bir çift olan Saadet Hanım ve Kazım Efendi arasındaki küçük bir tartışma kontrolden çıkıyor ve çift boşanmaya karar veriyor. Altı çocuklarından üçü annesiyle ve üçü de babasıyla yaşamaya başlıyor. Yıllar sonra tesadüfen karşılaşan çocuklar yeniden bir arada olmak isteyince anne ve babalarının aralarındaki buzları eritmek için el ele veriyorlar. Film özellikle Ziya karakterine can veren Şener Şen’in günümüze kadar gelen replikleriyle kahkaha garantisi sunuyor.

4. Kibar Feyzo (1978) - IMDb: 8.7

4. Kibar Feyzo (1978) - IMDb: 8.7

Komik replikleriyle hatıralarda yer edinen filmin kadrosunda Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit ve Şener Şen gibi efsane oyuncular yer alıyor. Askerliğini bitirdikten sonra köyüne dönen Feyzo, köyün açgözlü ve acımasız ağası Maho Ağa’nın güzel kızı Gülo’ya talip oluyor. Maho Ağa’nın istediği başlık parasına gücü yetmeyen Feyzo, aşkından vazgeçmek istemediği için para kazanmak amacıyla şehre çalışmaya gidiyor. Şehirde durumların köyde olduğundan çok farklı olduğunu fark eden Feyzo, her fırsatta köylülerin gözünü gerçeklere açmaya çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Şaban Oğlu Şaban (1977) - IMDb: 8.8

3. Şaban Oğlu Şaban (1977) - IMDb: 8.8

Başrollerinde, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit ve Şener Şen’in oynadığı bu komedi filminde, sakar ve saf hareketleriyle askerlikte komutanı Hüsamettin’e farkında olmadan hayatı zorlaştıran Şaban, askerliği bittikten sonra arkadaşı Ramazan ile bir gazinoda çalgıcı olarak çalışmaya başlıyor. İkili, uzun zamandır kimsenin yakalayamadığı bir suçluyu kazara yakalayınca kendilerini Komutan Hüsamettin'in kayınpederi Nazır Paşa'nın gizli polisi olarak, Paşa'nın kız kardeşinin çalınan elmasını bulma göreviyle baş başa buluyorlar.

2. Süt Kardeşler (1976) - IMDb: 8.9

2. Süt Kardeşler (1976) - IMDb: 8.9

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Gulyabani romanının temasından esinlenerek sinemaya uyarlanan film, Şaban ve Ramazan isimli iki bahriyeli arkadaşın başından geçen komik olayları anlatıyor. Olaylar, herkesin imrenerek bakıp da bir türlü ele geçiremediği konağın sahibi Melek Hanım’ın, Ramazan’ı yıllardır görmediği sütoğlu Şaban sanarak eve alıp öfkesinden korktuğu abisine damadı Bayram olarak tanıtmasıyla başlıyor. Gerçek Şaban ve Bayram’ın konağın kapısını çalması her şeyi daha da karıştırırken üzerine bir de konağa musallat olan Gulyabani eklenince işler iyice sarpa sarıyor. Filmin başrollerini ise Şener Şen, Adile Naşit, Kemal Sunal ve Halit Akçatepe paylaşıyor.

1. Hababam Sınıfı (1975) - IMDb: 9.3

1. Hababam Sınıfı (1975) - IMDb: 9.3

Türk sinemasında bir efsane hâline gelen Hababam Sınıfı serisinin bu ilk filminin kadrosu Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul, Halit Akçatepe ve Tarık Akan gibi dev oyunculara ev sahipliği yapıyor. Rıfat Ilgaz’ın aynı adlı romanından uyarlama olan film, Özel Çamlıca Lisesi’nde tarih öğretmeni ve müdür yardımcısı olarak göreve başlayan Mahmut Hoca’nın ya da okuldaki lakabıyla Kel Mahmut’un haylaz öğrencileri ile ün salmış Hababam Sınıfı’nı dize getirme çabalarını anlatıyor. Hababam Sınıfı’nın tadı damağında kalanlar için serinin üçüncü filmi Hababam Sınıfı Uyanıyor da Netflix’te izleyicilerini bekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın