Görüş Bildir
Haberler
Gerçeklik ve Zaman Algınızı Tamamen Değiştirecek 15 Bilim Kurgu Dizisi

Gerçeklik ve Zaman Algınızı Tamamen Değiştirecek 15 Bilim Kurgu Dizisi

10.04.2022 - 08:00

Gerçeklik ve zaman algısını değiştiren, sizi başka dünyalara sürükleyen bilim kurgu temalı dizilere bayılırsınız, değil mi? O hâlde bildiğiniz bütün yapımları bir kenara bırakın ve arkanıza yaslanın çünkü birbirinden kaliteli 15 farklı yapımla karşınızdayız! İşte, sürükleyiciliğiyle ekrana kilitleneceğiniz en iddialı bilim kurgu içerikli diziler...

İyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. V-Wars (2019) IMDb: 6.1

15. V-Wars (2019) IMDb: 6.1

Amerika-Kanada ortak yapımı olan dizide Doktor Luther Swann’ın hikâyesi anlatılıyor. Her şey, doktorun en yakın arkadaşı Michael Fayne’in vampire dönüşeceği bir hastalığa yakalanmasıyla başlar. Tüm insanlık virüs tehdidiyle karşı karşıya kalır ve çok geçmeden toplum; vampirler ve insanlar olmak üzere ikiye ayrılır. Vampirlerin lideri haline gelen Fayne olayları zorlaştırırken doktor ise arkadaşını ve tüm insanlığı kurtarmak için tedavi bulmaya çalışır. Bakalım başarılı olabilecek mi?

14. The Rain (2018-2020) IMDb: 6.3

14. The Rain (2018-2020) IMDb: 6.3

Danimarka yapımı dizide, İskandinavya nüfusunu altüst eden ve hızla yayılan bir hastalıktan kurtulmayı başaran iki kardeşin hikâyesi anlatılıyor. Salgından 6 ay sonra sığınaktan çıkan Simone ve Rasmus, babalarının bu salgına son verecek tek kişi olduğunu düşünür ve onu bulmak umuduyla yollara düşer. Bu sırada kendileri gibi salgından sağ kurtulmayı başarmış gençlerle karşılaşır. Sonrası ise bol bol hayatta kalma mücadelesi! Toplam üç sezon süren bilim kurgu temalı dizi, içinde bolca gerilim ve aşk barındırıyor.

13. Biohackers (2020-) IMDb: 6.8

13. Biohackers (2020-) IMDb: 6.8

Alman yapımı dizide genetikten son teknoloji tedavi yöntemlerine, arkadaşlıktan aşka ve gizem dolu sırlara değiniliyor. Mia, bir deneyde öldürüldüğünü düşündüğü kardeşinin gizemli cinayetini araştırmak için Almanya’nın en iyi üniversitesinde tıp fakültesine başlar. Ardından biyoloji derslerine katıldığı Dr. Lorenz’in gözüne girmeyi başarır ve doktorun karanlık yüzünü ortaya çıkarmak için mücadele verir. Planları anlaşılan ve tuzağa sürüklenen Mia, iki farklı zaman kavramı arasında hapsolur. Gerçeklik ve zaman algınızı tamamen değiştirecek bu diziyi bir çırpıda bitireceksiniz!

12. Into the Night (2020-) IMDb: 7.1

12. Into the Night (2020-) IMDb: 7.1

Aralarında Türk oyuncu Mehmet Kurtuluş'un da yer aldığı Belçika yapımı dizide Güneş, insanlar için tehlike hâline gelir. Bunun farkında olan bir NATO subayı, Moskova uçağını kaçırarak pilotu batıya gitmesi için tehdit eder ancak uçaktaki diğer yolcular güneşin öldürücü etkisinden habersiz bu duruma itiraz eder. Çok geçmeden dünyanın dört bir yanından ölüm haberleri alan insanlar, havada çaresiz kalır ve sığınacak güvenli bir bölge arar. Soluksuz izleyeceğiniz dizinin 2. sezonunda Kıvanç Tatlıtuğ'un da yer aldığını söylemeden geçmeyelim.

11. Colony (2016-2018) IMDb: 7.4

11. Colony (2016-2018) IMDb: 7.4

Dizide uzaylılar tarafından işgal edilen Los Angeles’ta ailesiyle hayatta kalma mücadelesi veren Will Bowman isimli eski bir FBI ajanının başından geçen olaylar anlatılıyor. Şehri kalın duvarlarla ikiye bölen uzaylılar, insanların giriş çıkışını engeller. İstila sırasında kayıp oğlunu bulmaya çalışan Will Bowman, yasaklı bölgeye girmenin yollarını arar. Bakalım Will Bowman yakalanmadan oğlunu bulabilecek mi? Toplam 3 sezondan oluşan dizide heyecandan yerinizde oturamayacaksınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Alice in Borderland (2020-) IMDb: 7.6

10. Alice in Borderland (2020-) IMDb: 7.6

Japon çizgi romanı mangadan uyarlanarak perdeye aktarılan dizide zamanının büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçiren bir gencin yaşadığı olaylar anlatılıyor. Oyun bağımlılığı nedeniyle sosyal dünyadan çok uzak kalan Arisu, bir gün uyandığında Tokyo’da hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını fark eder ve kendini ölümcül tehlikelerle dolu bir oyunun içinde bulur. Bakalım Arisu bu kapandan kurtulabilecek mi?

9. Timeless (2016-2018) IMDb: 7.7

9. Timeless (2016-2018) IMDb: 7.7

Mason Industries’in geliştirdiği bir zaman makinesini çalan Garcia, Amerika’yı yeryüzünden silmek için geçmişe gider. Garcia’yı durdurmak ve zaman makinesini geri almak içinse tarih profesörü, bilim insanı ve askerden oluşan üç kişilik bir ekip kurulur. Ekip, Garcia’yı bulmak için zamanda yolculuk yapar fakat bu sırada başlarına da gelmeyen kalmaz. Birçok tarihi olayı konu alan dizi, her bölümüyle izleyenleri şaşırtmayı ustalıkla başarıyor.

8. The OA (2016-2019) IMDb: 7.9

8. The OA (2016-2019) IMDb: 7.9

Mistik gizemin bilim kurguyla harmanlandığı dizi, 7 yıldır aranan fakat bir türlü bulunamayan görme engelli Prairie Johnson’ın birden ortaya çıkmasını konu alıyor. Esrarengiz bir şekilde görme yetisini geri kazanan genç kadın, bir intihar girişimi sonrasında ailesiyle yeniden karşılaşır. 7 yıl boyunca nerede olduğuna dair bilgi edinmek isteyen ailesine adının OA olduğunu söyleyince işler bambaşka bir hâl almaya başlar. Prairie Johnson’ın yaşadıklarıyla bambaşka bir zaman boyutuna geçmeye ne dersiniz?

7. Altered Carbon (2018-2020) IMDb: 8.0

7. Altered Carbon (2018-2020) IMDb: 8.0

Bilinçaltınız başka bir bedene aktarıldığında başınıza neler gelebileceğini merak ediyorsanız 25. yüzyılda geçen bu dizi tam size göre! Bir tim ajanı olan Takeshi Kovacs, ekibiyle beraber bir isyanı bastırmak üzere görevlendirilir fakat çıktığı bu yolda kendini direnişe katılmış bir şekilde bulur. Bu olayın üzerine genç adam cezalandırılır ve bilinci bir buz kitlesinin içine hapsedilir. Geçen yüzyılın ardından hayata dönebilmesi için tek bir şart sunulur: öldürülen zengin bir iş adamının katilini bulmak. Sizce başarabilecek mi?

6. Travelers (2016-2018) IMDb: 8.1

6. Travelers (2016-2018) IMDb: 8.1

Günümüzden yüzlerce yıl sonrasını konu alan bir dizide hayatta kalan bir grup insan ve bir zaman makinesi ile yeniden 21. yüzyıla gitmeye ve geçmişte yaşanan felaketi engellemeye ne dersiniz? O hâlde kendine Travelers adını veren özel bir grup insanla tanışmaya hazır olun çünkü bu takım, insanoğlunun gelecekteki kaderini değiştirmek için son derece kararlı bir yolculuğa yelken açıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Sense8 (2015-2018) IMDb: 8.3

5. Sense8 (2015-2018) IMDb: 8.3

İçinde sadece bilim kurgu değil; aynı zamanda aksiyon, dram ve macera barındıran dizide farklı ülkelerde yaşayan 8 karakterin birbirine bilinç akışıyla bağlanan hayatlarına ve başlarından geçen olaylara değiniliyor. İzlerken sürükleyiciliğiyle zaman kavramını yitireceğiniz dizi, birçok konuyu hassas biçimde ele alıyor.

4. Orphan Black (2013-2017) IMDb: 8.3

4. Orphan Black (2013-2017) IMDb: 8.3

Amerika-Kanada ortak yapımı dizide bir dolandırıcı olan Sarah Manning’in hayatına odaklanılıyor. Düzensiz bir hayatın esiri olan Sarah, uyuşturucu satarak geçimini karşılar. Ta ki kendisine tıpatıp benzeyen bir kadının metro istasyonundaki intiharına tanık oluncaya kadar. Bu olayın ardından ölen kadının kimliğine bürünen Sarah, başka klonlarının da olduğunu fark eder ve büyük bir oyunun içinde olduğunu anlar. Şaşırtıcı konusuyla izleyenleri tam 5 sezon kendine hayran bırakan diziyi mutlaka izlemelisiniz.

3. Westworld (2016-) IMDb: 8.6

3. Westworld (2016-) IMDb: 8.6

İnsanların bastırdığı karanlık duygularını özgürce yaşayabileceği bir eğlence merkezi düşünün. Öyle ki içinde her türlü istismar ve cinayete kurban edilen insan görünümlü robotlar olsun. İşte; karanlık gelecekte geçen dizinin konusu, zengin insanların eğlenmek uğruna gerçek kişiliklerini özgürce yaşayabildiği bir oyun alanında geçiyor. Vahşi batı macerası ile harmanlanan bilim kurgu içerikli dizide, Android robotlar gerçek birer insan gibi öç almaya kalkışınca olaylar içinden çıkılamaz bir hâl alıyor.

2. Stranger Things / Tuhaf Şeyler (2016-) IMDb: 8.7

2. Stranger Things / Tuhaf Şeyler (2016-) IMDb: 8.7

Dizide devletin gizli deneylerine ve sıcacık dostluklara değiniliyor. Will isimli 12 yaşındaki bir çocuk aniden kaybolur. Will’i arayan annesi ve arkadaşları ise bu sırada ortaya çıkan gizemli bir kızdan yardım alabileceğine inanır. Peki ama Will ile bu kızın ortak noktası ne?

1. Dark (2017-2020) IMDb: 8.8

1. Dark (2017-2020) IMDb: 8.8

Alman yapımı dizide Winden kasabasında yaşayan dört ailenin 33 yılda bir tekrarlanan ve değiştirilemeyen bir döngü içinde başlarından geçen olaylar aktarılıyor. Babasının intiharını atlatamayan Jonas, arkadaşlarıyla daha önce bir çocuğun kaybolduğu bir mağaraya gider. Bu sırada yanlarındaki Mikkel adlı küçük çocuk da kaybolur. Hâl böyle olunca gençler, mağaranın sırrını çözmeye karar verir. İzlerken geçmiş ve gelecek arasındaki zaman algısını sorgulatan başarılı yapım, tam 3 sezondan oluşuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?