Görüş Bildir
Haberler
Hackerların Gizemli Dünyasına Işık Tutuyoruz: İzlerken Sizi Şaşkına Çevirecek Hacker Temalı 15 Dizi ve Film

Hackerların Gizemli Dünyasına Işık Tutuyoruz: İzlerken Sizi Şaşkına Çevirecek Hacker Temalı 15 Dizi ve Film

11.06.2022 - 09:01

İnternet artık hayatımızın bir parçası değil, âdeta hayatımızı ele geçirmiş durumda. Her ne kadar hacker lafı herkes için sıradan bir kelime hâline gelse de bilgisayar korsanlarının dünyası çok farklı ve epey fantastik. 7'den 70'e birçok farklı insan hacker konusuna ilgi duyabiliyor. Özellikle yazılımla uğraşan veya bilgisayar korsanı olmak isteyen kişiler için en eğlenceli aktivitelerden birisi hacker veya siber güvenlik temalı filmler izlemek. Eğer bu konu sizin de ilginizi çekiyorsa sizler için hazırladığımız listeye göz gezdirebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Open Windows / Açık Pencereler (2014) - IMDb: 5.1

15. Open Windows / Açık Pencereler (2014) - IMDb: 5.1

Meşhur bir oyuncu olan Jill'in internette yapılan bir çekiliş sonrasında hayranı ile yemek yemesi gerekir. Jill ilk başta yemeğe katılmak istemez. Hayranı ise Jill'in menajerine ulaşır ve ondan yardım alır. Jill'in her hareketini izlemeye başlayan Nick, bir süre sonra aslında Chord'un amacının çok farklı olduğunu ve kendisini de kullandığını fark eder.

14. The Circle (2017) - IMDb: 5.3

14. The Circle (2017) - IMDb: 5.3

Başrolde yer alan Emma Watson yani filmdeki adıyla Mae, Circle adlı şirkette işe girer. Şirketin kurucusu Mae'den bir deneye katılmasını istediğinde Mae için rüya gibi başlayan iş hayatı değişmeye başlar. Şeffaflık konusunda üst düzeyi gösteren bu deney sonrasında farklı olaylar gerçekleşmeye başlar.

13. Silkroad (2021) - IMDb: 5.9

13. Silkroad (2021) - IMDb: 5.9

Yeni bir yapım olan Silkroad'da karanlık ağ pazarının hikâyesi anlatılıyor. 2011 yılında başlatılan bu karanlık ağın kurucusu FBI tarafından tutuklanarak ömür boyu hapse mahkûm edilir.

12. Hackers / Bilgisayar Korsanları (1995) - IMDb: 6.2

12. Hackers / Bilgisayar Korsanları (1995) - IMDb: 6.2

İsim olarak kendini en fazla anlatan yapımlardan birisi kesinlikle Hackers. 1995 yapımı olan Hackers, bolca aksiyon içeriyor. Angelina Jolie'nin de yer aldığı film, çocuk denilebilecek bir grup hackerın petrol şirketlerinin sistemine girmesini konu alıyor. Ardından gelişen bolca aksiyon sonucunda hareketli geçen film, çok büyük bir seyir keyfi vadetmese de kendi dönemine göre oldukça iyi.

11. Takedown (2000) - IMDb: 6.2

11. Takedown (2000) - IMDb: 6.2

Takedown filmi, 1980 ile 1990'larda yaşamış ve dünyanın en iyi hackerı olarak bilinen Kevin Mitnick'i konu ediyor. Mitnick'in baş düşmanı tarafından kaleme alınmış kitaptan uyarlanan film, ünlü hackerın nasıl alt edildiğini izleyiciye aktarıyor. Yüksek maaşlarla siber güvenlik üzerine çalışan Mitnick, aslında dünyadaki bütün banka sistemleri ve güvenlik duvarlarını aşabilecek kapasiteye sahipti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Eagle Eye / Kartal Göz (2008) - IMDb: 6.6

10. Eagle Eye / Kartal Göz (2008) - IMDb: 6.6

Eagle Eye ilk çıktığı zamanlarda şaşırtıcı derecede heyecan yaratan filmlerden birisi. Film, bilinmeyen bir kaynaktan gelen emirlere uymak zorunda kalan iki karakteri konu ediyor. Her şey sıkıcı hayat düzeninde yaşayan ana karaktere bir telefon gelmesi ile başlıyor. Bütün internet ağına ve hatta trafik ışıklarına kadar her noktaya ulaşan bu kaynak, âdeta yapay zekâ gibi hemen her şeyden haberdar oluyor. Bütün kameraları izliyor ve cep telefonlarını takip ediyor. Kaynak, karakterlerin hiçbir şeyi sorgulamalarına izin vermezken istediklerinin yapılması konusunda baskı uyguluyor.

9. The Great Hack (2019) - IMDb: 7.0

9. The Great Hack (2019) - IMDb: 7.0

En iyi hacker filmi ya da yapımı olarak adlandırılabilen bu belgesel, Cambridge Analytica skandalında yaşanan birçok olayı inceliyor. Aynı zamanda bu olayda yer alan kişilerin rollerini anlatıyor. Hem gerçek olay hem yakın zamanda gerçekleşen bir skandal olması nedeniyle The Great Hack oldukça etkileyici. Üstelik internet ağı ve internette yer alan bilgilerimizin bize nasıl döneceğini öğrenmek açısından sarsıcı etkiye sahip.

8. WarGames / Savaş Oyunları (1983) - IMDb: 7.1

8. WarGames / Savaş Oyunları (1983) - IMDb: 7.1

1983'te beyaz perdeye yansımış olan filmin en büyük özelliği, henüz hacker ve yapay zekâ kavramı tam yerleşmemişken bu konuları işlemiş olması. Film, başarılı ve genç bir hackerın askerî bir üsse giriş yapması ile başlıyor. Filmin başrolünde ise Matthew Broderick ve Ally Sheedy oynuyor.

7. Sneakers / Şifreciler (1992) - IMDb: 7.1

7. Sneakers / Şifreciler (1992) - IMDb: 7.1

Filmde iki arkadaş kolejde beraber okuyarak bilgisayar korsanı oluyor. Bu arkadaşlardan biri iyi yolda ilerlerken diğeri daha farklı şekilde karanlık yoldan tercihini yapıyor. Senaristliği ve yönetmeliği Phil Alden Robinson tarafından yapılan bu film, zamanının en çok ses getiren yapımları arasında yer alıyor.

6. Live Free or Die Hard / Zor Ölüm 4.0 (2007) - IMDb: 7.1

6. Live Free or Die Hard / Zor Ölüm 4.0 (2007) - IMDb: 7.1

Eskiden oldukça başarılı ve hırslı bir polis olan John McClane artık eskisi gibi olmaz. Özel hayatındaki karmaşa, iş hayatının iyi gitmemesi ve alkol gibi problemleri nedeni ile polis departmanında çalışmaz. Bu sebeple devlete bağlı bir siber güvenlik şirketinde bilgisayar korsanlarını takip etme işi yapar. Bir grup hacker, devletin merkez bankası sistemini hackler. Buradan milyonlarca dolar çalan grubu yakalamak Bruce Willis tarafından canlandırılan McClane'nin üzerine kalır. Aynı zamanda eski bir hackerı da yanına alan McClane, hırsızların peşine düşer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. 23 (1998) - IMDb: 7.2

5. 23 (1998) - IMDb: 7.2

Film, Hannover bölgesinde yaşayan bir grup hacker ve 1989'da intihar ederek ölen genç bilgisayar korsanı Karl Koch'un gerçek hikâyesini konu ediyor. Hemen her yerde 23 sayısı ile karşılaşmaya başlayan başrolümüz, araştırmaya başladıkça dünya çapında bir komplo ile karşı karşıya olduğunu anlıyor. Daha fazla bilgiye ulaşabilmek adına arkadaşlarından da yardım alan Karl, küresel veri ağına bağlanmaya çalışıyor. Hükümet, ordu ve diğer devlet yapılarına erişmeye çalışan Karl, son olarak KGB'ye ulaşmaya karar veriyor.

4. Who Am I (2014) - IMDb: 7.5

4. Who Am I (2014) - IMDb: 7.5

Alman sinemasının başarılı yapımları arasında yer alan Who Am I, bilgisayar kurdu bir gencin küresel hacker çetesine katılma çabasını konu alıyor. CLAY isimli bir gruptan istediği teklifi alan genç için bu teklif sonu olmayan bir yolun başlangıcı oluyor. Önce Alman gizli servisi daha sonra Europol ile CLAY grubunun başı belaya giriyor. Daha sonra farklı hacker gruplarının da CLAY'ı rakip görmesiyle olaylar daha da karmaşık hâle geliyor. Başından sonuna kadar bir hacker filminden beklenen her şeyi veren bu yapımı izlemenizi tavsiye ederiz.

3. Searching / Kayıp Aranıyor (2018) - IMDb: 7.6

3. Searching / Kayıp Aranıyor (2018) - IMDb: 7.6

Filmin başkarakteri David'in 16 yaşındaki kızı kaybolur. Polise başvuran David, soruşturmadan herhangi bir sonuç elde edemeyeceğini anlayınca kendi başına internette arama yapmaya ve kızının arkadaşları ile görüşmeye başlar. David'in araştırmasıyla olaylar çok farklı yerlere gider ve kızının tanıdığı gibi biri olmadığını fark eder.

2. The Matrix (1999) - IMDb: 8.7

2. The Matrix (1999) - IMDb: 8.7

Kült film denilince herkesin aklına ilk gelen yapımlardan olan Matrix, aslında bir hacker hikâyesi. Başkarakterimiz bir yazılım güvenlik şirketinde çalışan, geceleri ise Neo ismi ile farklı hackerlık denemeleri yapan birisi. Daha sonra Matrix ile tanışan karakter, içinde yaşadığımız dünyanın yazılımlardan oluşan yapay bir yer olduğunu öğrenir ve bu dünyadan kurtarılır. Olayların devamında dünyayı ele geçirmiş olan robotlarla çetin bir mücadeleye girişen Neo, ufkunuzu genişletecek bir dünyanın kapılarını size aralar. The Matrix serisini izlemeyen varsa hemen başlamasını öneririz.

1. Mr. Robot (2015) - IMDb: 8.8

1. Mr. Robot (2015) - IMDb: 8.8

Hacker hikâyelerinden bahsederken Mr. Robot'tan bahsetmemek olmaz. Mr. Robot, gündüzleri siber güvenlik işinde çalışan bir mühendis. Geceleri ise kanunsuz bir hacker olarak çalışır. Antisosyal ve genç programcı olan karakterimiz aynı zamanda sisteme karşı duruş sergiler. Bu sebeple kendisine bir hacker grubundan çok uluslu bir şirketi çökertmek için teklif gelir. Eliot bu teklifi ilk başta cazip bulsa da daha sonra olayların hiç beklemediği gibi gittiğini fark eder. Ayrıca başrolün En İyi Drama Erkek Oyuncu Ödülü'ne sahip olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın